.: Vecka 20 :.



Då var vi halvvägs.
*Längtar*

"Ditt lilla barn är ungefär 20 cm lång och väger runt 300 gram. Huvudets diameter är 43 mm. Hjärnan är inne i en intensiv utvecklingsperiod. Flera miljoner nervceller behövs för barnets motorik. Utvecklingen av nervbanorna resulterar i att barnet nu kan göra medvetna och mer koordinerade rörelser, som att suga på tummen och svälja fostervatten. Det är en medfödd reflex som är viktig för barnets överlevnad efter födelsen. Det övar sig inför den kommande amningen. Barnet simmar runt i nästan 1/2 liter fostervatten. Det sväljer hälften av denna mängd varje dygn och förnyar mängden genom att kissa ut det igen. Flera olika hudlager utvecklas och barnets hud tjocknar. Fosterfettet skyddar huden mot skavsår och hudsprickor. Barnets hjärta slår med mellan 110-160 slag i minuten".

.: Morphat :.

Igår satt jag och labbade lite i photoshop, och det var första gången jag morphade! Det gick ganska bra, men jag började med svartvita bilder. Har även pysslat med lite andra bilder =)


Bild 1: Jag / Bild 2: Josefine /Bild 3:NoMatter


Bild 1: NoMatter /Bild 2: NoMatter/ Bild 3: Andreas & Emma

Bild 1: Andreas & Emma /Bild 2: Nina & Christoffer

Nu ska jag labba vidare. Jag ligger med nackspärr och kan inte göra mycket annat än att ligga här med en vetekudde.
Lägger in bilderna sen.

Må väl!




.: Vecka 19 :.

Magen växer & bebis frodas =) Vi är välderns lyckligaste!
Jag går numera in i ny vecka på fredagar. Det närmar sig "halvlek" med stormsteg =)

"Längden är ungefär 18 cm från huvud till stjärt. Vikten cirka 260 gram. Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar."



Må väl!

.: Labbat :.

Före och efter =)




Idag orkar jag inte skriva något mer. Vi ska krypa ner och sova nu, jag börjar jobba kl 7 i morgon och behöver lite vila.
Det har inte hänt något speciellt idag, förutom att jag fick spendera underbar tid med Jens, som varje dag! Älskar dig så fruktansvärt mycket, du betyder allt för mig. Du gör mig till världens lyckligaste, tack för att du är min.

Må väl!

.: Världens Lyckligaste :.

Här är vårat älskade mirakel



Allt var super med vårt lilla hjärta, h*n sprattlade och vinkade först i början, sedan sög h*n på tummen och somnade.
Så h*n var inte så hjälpsam med att ge bra bilder och vi såg inte könet. Det var ingen linslus nu, men det kommer säkert sen =) Men tre stycken fick vi, där sover h*n och ligger nedåt med ansiktet i mammas mage. Vi har BF den 25:e juni.

Vi älskar dig och längar så himla mycket tills du kommer till oss!
Puss och kram// Mamma & Pappa


Nu ska vi titta på Hell´s Kitchen.
Må väl!

.: Min fina blogg :.

Bloggen
Tack Emma åter igen! Jag är så tacksam för att du hjälper mig att fixa med bloggen. Den är så fin! Med lite nya bilder denna gång. =) Tack!

Nervös!
Ja, som attan, för snart bär det iväg till kvinnokliniken. Vi ska äntligen få se vårat lilla mirakel! Ska bli helt underbart, men nervös är jag samtidigt. Jag skriver mer ikväll o lägger upp lite bilder=)

CS4
Labbade lite igår som vanligt. Före och efter.



Må väl!



.: Lite Pyssel :.

Labbade lite i Photoshop idag igen....






Må väl!



.: Labbat i Cs4 :.

Idag har jag haft ont i huvudet. Inte alls roligt har det varit för jag har inte kunnat äta så mycket. Så det blev väl en ond cirkel antar jag. Sen har jag städat lite så det blev fint och rent inför helgen.

När Jens kom hem så la vi oss i sängen o kollade lite på tv, o min lilla snutt somnade, så jag lät honom sova i 2 timmar. Sen så lagade vi iordning lite mat (det behövdes!), kollade på "På Spåret", och sen så har Jens spelat lite spel och jag labbat lite i Cs4. Det var ett tag sedan jag gjorde det, och nu kände jag att det var dags =) Gjorde inget speciellt idag, men de här bilderna fixade jag med:

vi

1: Världens lyckligaste blivande föräldrar =)
2: Förlovningen den 6/9 - 2008
3: Kinnekulle

Nu ska vi krypa ner och sussa.

Må väl!

.: Vecka 18 :.

Ja gud så tiden går fort. Ibland så går det fruktansvärt segt, men när man väl kikar tillbaka så har tiden gått otroligt fort. Vecka 18 idag som sagt, jag ska skriva lite vad som sker då, eller vad som har skett. Det var ett par veckor sen jag gjorde det.

" Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Kroppslängden är omkring 17cm (huvud/stjärt) . Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Barnet tränar nu mycket, viftar med armar och ben och kan slå kullerbyttor."
Det är så spännande!

Idag så blev jag klar med kursen "Omvårdnad av människor med demensjukdom" Det var skönt! Men nu väntas det mera, jag har sökt lite fler kurser nu som jag ska läsa fram till sommaren. Ska bli spännande o se vad det blir för något. Nu ska jag sova, är helt slut efter dagen framför e-möten och datorn. Ingen höjdare en hel dag. Dagens bild har jag gjort i Cs för länge sedan, det var när vi firade ett år. Älskar dig hjärtat!

Må väl!





.: Inredning :.

Idag har jag varit och shoppat =)
Först åkte jag till Hemcompaniet och köpte en jätte fin lampa som jag ställde i hallen. Det blev jätte bra, och passade till ek-spegeln som jag köpte förra veckan på Jysk. Sen så köpte jag en liten baby-pläd, den var ljusgul med björnar på =)
plädlampalampa

Sen åkte jag iväg till Jysk. Jag fick äntligen tag i ett överkast som passade perfekt med färgerna i sovrummet. Köpte svarta överdrag till prynadskuddarna som jag lagt på sängen, två st vita plädar som ligger vid fotändan, två st nya bäddset i ljusa färger som jag ska tvätta i morgon. Det var nog allt. Tog lite nya bilder på sängen hur det blev =)
sängsängsäng

Sen så åkte jag till Ica och Apoteket för att handla lite. Så jag kom precis hem när Jens kom hem ifrån jobbet, och då pysslade vi iordning här hemma:) Det börjar bli så fint. Jag älskar verkligen detta med att få inreda!

Nu är det bara en vecka kvar tills vi ska på ultraljud. Så spännande!! Jag har fått frågor om vad vi har köpt för kläder en sålänge, så jag har tagit lite bilder. =) De första kläderna på bild 1 fick vi av Jens bror Jonas, den är så himla fin!
kläder









Det har blivit lite kläder,sen har vi köpt lite strumpor o så. =)
Nej, nu är jag jätte hungrig!

Må Väl!



.: Bort med julen :.

Nu ska allt bort!
Och nu skall det inredas om lite. Lite nya färger och  andra saker ska fram. Jag är väldigt anal med sånt här, och det vet alla som känner mig. Jag har lager på lager med saker, bara för att byta inredning och färger. Men det är bra tycker jag.
Idag har jag pysslat om i sovrummet . Det ska bli mycket ljusare denna gång (igen). Vill ju göra fint innan bebis kommer, och jag har mina planer. Det ska bli färgerna vit/svart/röd. Så jag har bytt lite gardiner och tagit fram lite andra prynadssaker och blommor. Jag har massa kvar, eftersom vi ska köpa möbler till bebisen sen, men det får vänta. Men jag är nöjd än sålänge, men jag tänkter köpa ett ljust överkast med röda kuddar till, men det får bli på måndag.
Så här blev det :
sovrumsovrumsovrumsovrum

Jag har även gjort om lite i köket, lite småpyssel kvar, men så här blev resultatet av gardinbyte och lite andra saker i fönstret:
KökkökkökKök

Magen
Magen den växer och frodas. Jag mår jätte bra, och längtar nu så mycket tills vi ska få se vårat lilla mirakel! Det är inte många dagar kvar nu. Idag har jag kännt bebis väldigt mycket, speciellt efter att jag har ätit och på kvällen. Idag är jag i v 17 (16+3). Jag tog lite bilder.
magenmagenmagen

Idag har jag annars äntligen gjort klart mitt examensarbete. Så snart är denna kurs slut och nya ska påbörjas. Det är sååå roligt. Demenskursen har varit riktigt givande faktiskt. Så nu är den inlämnad och nu återstår bara ex-seminarium på torsdag:) Känns skönt. Nu ska jag och min älskling kolla på en film.

Må väl!


.: Nu är julen slut :.

Nu är vi hemma igen!
Nu har vi kommit hem o slagit oss till ro. Det var jätte skönt att komma hem igen efter alla dessa dagar i Degerfors och Norrköping. Men det har varit så trevligt och kul att få träffa familjen och vänner.

På nyårsafton så var det bara jag, Jens och svärföräldrarna. Vi hade hand om maten och skulle bjuda på lite tapas som förrätt och sedan fläskfilé på en potatisbädd. Hela menyn blev det inte riktigt, Haha. Det blev så mycket tapas så alla åt sig mätta på det, det var super gott så det gjorde ingenting. Den goda maten gjorde vi dagen efter istället. Medans vi var i Norrköping  träffade vi även Jocke och Sara en sväng. Det var super trevligt! Sen så blev det även en stund med John som oxå var på besök i Norrköping. Vi åt på Mc och kikade in på MediaMarct. Det var trevligt det med.
Jag hade så gärna velat träffat Nina och Christoffer, men det blev lite stressigt så det hanns inte med tyvärr. Det tar vi nästa gång!! Eller hur? Har inte så många bilder ifrån Norrköping, men lägger upp dom ifrån nyår:)
Hemma i NorrköpingEgoNorrköpingÄlsklingJag

Jag tänkte skriva lite vad vi fick för fina julklappar. Tack alla söta!
Mamma o pappa - En Soda Streamer!! Med smakextrakt
Jennifer och Josefine - 2 st fina tröjor, halsband, Tacos-uppläggningsfat
Andreas och Emma - Fina vinglas och äggkoppar i rostfritt
Mormor Clary - Fina ljus-stakar och blockljus

Svärföräldrarna Lotta och Staffan -  En filmkamera! Toppen! Med tanke på bebis. Pengar, knivsett, Glas-set med skedar, 2st rivjärn.
Jonas och Anna - En superfin body till bebis (bild kommer)
Farmor Inger - En Skepphults gjutgärnsgryta, fina kökshanddukar, julmuggar, tomtar, Två set med äggkoppar med sked och en liten tallrik,  och en Kosta Boda vinkaraff i förlovningspresent i efterskott.
Tror det var allt. :)

Magen
Ja den växer och frodas må ni tro. Och tur är väl det. Längtar så mycket tills vi ska på rutin ul den 19:e jan.då får vi äntligen se vårt lilla mirakel! Idag är jag i v16 (15+4) Jag har gjort ett litet kollage på magen. Så kan man se hur den växer. Här är en liten översikt:


Annars så mår jag toppen, jag är väldigt hungrig men det är ju bara bra med tanke på att jag inte åt i början av graviditeten. Jag är mycket sugen på citrusfrukter och syrliga saker. Sen är jag inne i en potatis-period med köttgrytor.
Jag är bergsäker på att det blir en lite kille. Men vi får se. Vi kanske ser på ultraljudet snart.
Nu är klockan alldeles för mycket, och vi ska sussa nu.

Må väl!


RSS 2.0