.: Michael Bolton :.

Alla gillar inte honom, men det gör jag! Och den här skivan är underbar tycker jag som denna låt är med på. Vill bara dela med mig av en vacker låt!


.: Städ & mys :.

Idag vaknade vi 8 igen, väldigt skönt att komma upp. För idag visste jag att det var massvis att göra här hemma.
Det ska städas och plockas!
Här ligger Alde med pyjamasen och vi hade myspys på morgonen =)


Sen åkte käderna på och vi hade ite sångstund här hemma och ite bus innan donnan blev trött.





Sen blev Alde trött efter en stund, och nu har hon börjat med lite bestämda ljud...

Sen städade jag för fult när damen somnade. Det är rätt skönt att få ett par timmar om dagen att dona och städa.
Efter att Ade vaknade igen så åt hon lite och kräktes ner sin tröja så bytte vi...titta vilken fin t-shirt mormor och morfar köpte till henne:



Sen så skulle jag äta lite, och Alde älskar att sitta i sin stol och leka =)





När pappa kom hem så hade han varit och handlat och hade köpt hem lite majskrokar! Lite tidigt ännu kanske för att hon kan äta dom själv, men vi provade lite, och hon gillade att suga på den men lossnade det för mycket så spottade hon ut det, men det var en rolig lek.



Sen blev det bad och sen natten för våran lilla prinsessa. Vi älskar dig mest av allt!



Sen har vi kollat på lite tv och bäddat rent i sängen. Ska bli mysigt att lägga sig snart!
Nu ska jag spela lite spel och lyssna på musik. I morgon ska jag genomgå en förändring, ja ni...det kommer nog synas rätt mycket, jag kommer blogga om vad jag ska göra=) Hörs i morgon!

Må väl!

.: Tisdagen :.

Vi vaknade 8.00, det är skönt att gå upp skapligt ibland faktiskt. Man får lite mer gjort då och dagen känns mycket längre. Jag duschade och grejja medans Alde låg och lekte på en filt med Ninen. Sedan  var det dags att bege sig ut till bilen. Vi skulle först till min sjukfymnast och göra lite uppföljning om min träning. Jag måste verkligen bli bättre! Tusan vad dålig jag är på det men det ska bli ändring som sagt.

Vi var där bara i en halvtimme, så halv 11 så var vi klara. Vi gick till Jysk och hittade nya drapperier till duschen, som ska passa bra med mattan och så vi köpte på Ikea. Så det blir lite nya fina färger där inne. Sen hittade jag en bänk! Så snyggt det kommer att bli, vi har letat länge efter någon som passar, eftersom vi inte har en sängram, så vill vi ha något framför sängen. Så denna blev det:

En Liva-bänk i massivek. Vi ska göra om i vårat sovrum och ha allt i ek, så detta kommer bli super!
Kan redan nu säga vad vi beställt mer på Ikea:

En byrå, ska byta ut en expedithylla som vi har och ställa tv:n på den och även få mer lådor till Aldes kläder!
Expediten ska jag ställa inne i data/gäst-rummet istället.

Två nya sängbord i ek

En Lackhylla som ska sitta ovanför våran säng som vi ska sätta spotts i

Det kommer bli super i sovrummet! har jag nämt att jag älskar inredning;)
Sen beställde vi även ett vitrinskåp till köket, även det i ek

O sen ett nytt vardagsrummsbord, vi har exakt samma, men det ser lite trött ut. Vi har nog varit lite dåliga med att ha underlägg och så...

Jag kommer ta bilder på när allt är klart=) Men ni kanske ser en tanke iallafall som vi ska göra.
Nog om det nu...hm...ja just det! Efter vistelsen på jysk så mötte vi Hanna & Embla på stan, vi började med att käka lite lunch. Mmmm..det satt inte fel!
Här ligger Embla och har fått lånat Aldes bit-favorit=) Alde ligger själv och sover.



Sen så gick vi ut en sväng på stan. Jag köpte en söt mössa till Alde, ett par strumpbyxor och en vit kortärmad body som hon ska ha under sin dopklänning. Sen så gick vi förbi Aw-foto, där fotograferade vi Alde. Där såg vi prinsessan i skyltfönstret *stolt mamma* Våran lilla fotomodell :)


Här är gumman i vagnen.



Sen gick vi till Öppnaförskolan, det var babycafé med sångstund. Alde älskar verkligen att lyssna på sång och dansa lite, och flirta med alla de andra barnen. Vi fotade Alde och Embla =) Titta vilka sötnosar de är! Det skiljer 8 veckor mellan dom, så här på fotot fyller Embla 2 månader! Grattis tjejen!










Sen var det dags att gå hem, efter en supertrevlig dag!



Sen så gick vi till bilen och väntade på pappa så han kunde åka med oss hem :)



Sen när vi kom hem så blev det bus och mys med familjen =)
så såg våran dag ut, jätte roligt Hanna! Som vanligt *kramar om*
strax kommer uppdatering om idag, ska bara hälsa på Jens som kom hem nyss.
Later on...

.: Måndagen :.

Under måndagen så hände det inte så värst mycket. Var till tandläkaren, blä! Men snart är allt fixat och klart! det Gick rätt bra och min tandläkar skräck är faktiskt borta! Alde och Jens hade en busar-dag, de busade för fullt när jag kom tillbaka. Sen var det bara en slappardag med massa film och pizza =)
Lägger bara ut lite bilder som togs under dagen.







Alde provar ytterligare en smakis! Väldigt poppis, men vi tar det lugnt =)


Uppdatering kommer om tisdagen strax..
Later on...

.: Öland :.

Nu kommer min uppdatering av Ölandsresan. Jag kommer göra det lite lätt för mig att lägga in bilder med lite text bara.
Jag orkar inte med att hålla efter annars, är ju som sagt några dagar till som jag måste berätta om :)

Torsdagen den 24/9
På väg ner till Öland. En glad Alde och en sjuk, febrig Jenny.



Stannar för blöjbyte och matdags. Bra att man har en stor bil så gummsilummsan får plats =)


Resan ner gick iallafall bra, väldigt många timmar och så roligt var det inte när jag hade feber. Alde somnade tillslut och sov sista vägen dit. Så det var skönt, det var bara att hoppa i säng och sussa.

Fredagen den 25/9
Alde vaknade kl 9, med ett jätte glatt leende. Hon stratade dagen med en super-duper-bajs-blöja. Jipppiiii sjöng vi, eller kanske inte. Men man måste ju erkänna att man blir ju väldigt stolt och glad när hon bajsar om hon inte gjort det under dagen innan. Detta var en sån dag, så vi bara log. typiskt nog så hade det gått igenom och hon var nerkletad hela hon, så det var bara att bada lite. Morgonbad kan va mysigt det med, speciellt när farmor och farfar har en jätte stor tvättho precis bredvid där vi byter blöja. Så den fick vi inviga och OJ så hon gillade det!

En nybadad Alde beställd!


Efter bad och lite påklädning så var det dags för att leka med favoritkaninen. Vi får nog komma på namn snart, för de kommer nog hänga med ett tag framöver, Ninen!



Sen åkte vi över till Kalmar. Vi behövde in till Ikea för att handla lite grejer till dopet. Hittade jätte söta ljus i olika nyanser av rosa, kommer bli perfekt! Sen handlade vi lite haklappar till gumman, två sovrumsmattor till oss, en ny badrumsmatta. Jag hade tänkt att göra om lite där, så det ska gå i turkos nu. Det är ju så läckert! Bilder kommer senare när allt är klart. Så det blev en hel del handlat iallafall :)
Här på bilden så sitter härskarinnan på sin tron ( vill alltid sitta upp nu, går INTE för sig att ligga längre) Och sen två söta bilder på Jens som vägrar vara med på bild...


Senare på kvällen så kom Farmor och Farfar hem, det var så kul att träffa dom! O Alde var jätte glad hon med!
Vi satt uppe och pratade massor och sen avslutade vi kvällen med en film=)

Lördagen den 26/9
Alde börjar dagen med att charma alla, och det lyckades hon bra med!




Mor & dotter



Sen gick vi alla ut på stan. Det var ju Skördefestival på hela Öland, så alla affärer var öppna sent och det var fullt med folk överallt. Det blåste som bara den!




När vi kom hem så hade vi SMAKIS-PREMIÄR!! Alde älskade det verkligen, vi började med en liten tesked med potatis/majs-puré. Mums! Här vill vi dela med oss av den första gången.

När vi gick hem så lagade farbror Jonas mat =) Den var helt underbar!
Sen blev det bustajm för fröken med pappa.




Sen blev det natten. Eller ja, massa film innan men sen gick vi alla och la oss.

Sen på söndagen så skulle vi alla hem. Jätte tråkigt verkligen men vi hade en super mysig helg. Vi åkte förbi Citygross och handlade (vill ha hit den affären!), sen så åkte vi till Ikea igen och sist åt vi på Burger King med Jonas och Anna. Alde gillade Jonas fingrar..haha...dreggligt!



Ego!


Mina älsklingar


Det var våran Ölandsresa i "korta" drag. Ska blogga mer nu vad som hänt under veckan. kl är 22:50 så jag är rädd för att det får bli av i morgon. Men håll till godo sålänge=)
Godnatt!

Må väl!

.: Snart :.

Kommer uppdateringarna.... håller på för fullt ;)

.: Back in town :.

Jag är tillbaka, men inte alls bra så jag orkar blogga. Familjen går ju alltid före, och mår man inte bra så orkar man ju inte sitta vid en dumburk heller.

Jag kommer skriva i morgon iallafall om helgen och om vad vi gjort när vi kom hem. Men som sagt så har vi bara kramats och gosat hela familjen och inte alls suttit vid en dator. Vilket är väldigt skönt! Testa ni med;)
Älskar min familj!

Återkommer i morgon =)
Later on....

.: Feber & Öland :.

Idag är ingen rolig dag alls. Jag har feber! Usch det var väldigt längesen jag hade det.
Det började lite igår natt att jag hade lite högre temp, och i morse så var det kört. Vad hon i kroppen jag hade och har! Jag har legat hela dagen och till min räddning så va min underbara Jens hemma för att ta hand om Alde.
Typiskt att det blir såhär när vi skulle till Öland! Det är ju inte varje dag vi träffar Jens föräldrar och hans bror.
Men jag tar en alvedon så kan jag ju ligga och sova i bilen och hoppas på att jag blir feberfri tills i morgon. Vi har ju iallafall fler som vill se efter Alde då =) Så ligga sjuk kan jag göra vartsom helst, det är bilturen som känns lite jobbig.
Alvedon Is Da Shit!

Så nu blir det inge blogga nu under helgen, datorn ska inte ens med och jag orkade knappt skriva detta. Men då vet ni alla som läser att vi är bortresta. Jag ska ta bilder iallafal och skriver gör jag när vi kommer hem.
Ha det gott!!

Må väl!

.: Jag blir GALEN :.

Ärligt! Spotify eller något jäkla progam, inte ens på Youtube finner jag låten...

NIKLAS STRÖMSTEDT - MED NYFÖRÄLSKAD HAND

Den finns med på Absolute music 36
Hans album med den låten heter: Du blir du jag blir jag

Men ICKE!
Fan!

Blir lack!

Någon?

.: Skratt :.

Hon är underbar!
(Ursäkta min röst)


.: Äta Kanin :.

Det är det bästa Alde vet! Just nu iallafall;) Hon fick dom av farbror Joakim och tant Sara :) Två stycken jättefina Brio-kaniner.
De prasslar i öronen, och de är väldigt greppvänliga.






Sen så låg vi lite i soffan och flög lite. Innan jag filmade så rullade hon från mage till rygg ett par gånger. Hon är så duktig! hon har inte vänt sig ännu från rygg till mage, men det dröjer väl inte kan jag tänka mig!




Sen blev våran snuttis lite trött. O mamman passade på att städa =)

Efter att hon sovit några timmar så vaknade hon pigg och glá som vanligt =)
Hon fick lite mat, bajsade ett X antal gånger....Jätte duktig! Man trodde aldrig att man kunde bli så glad av så lite!
- Oj! så duktig du är som bajsade 3 gågner på raken!
- Oj! Gud så duktig du är som rapar!
- Oj! Så bra du är som får ut all gas i magen!
Hihi, lite komiskt är det. Att så lite gör en så himla glad:) Det är väl ändå kärlek?!

När damen var nybytt så skulle jag få i mig lite mat. Dagens mat bestod av kräftstjärtar som jag doppar i Lätt créme fraiche paprika & chili! så underbart gott tillsammans, tack Hanna för tipset!
Ni måste testa!


Alde satt i sin stol och lekte med kaninerna. Hon sa nog ett och annat till dom, för jäklar vad hon bubblar!






Nu sover våran sessa igen. Hon blev trött efter en liten stund i stolen, hon orkar inte sitta där för långa stunder, och ju mer hon leker så blir hon fortare trött. Nu ska jag städa klart där jag slutade sist. Jag ska nog börja ta bort ytterligare lite kläder som Alde inte kan ha. Det är lite ledsamt faktiskt, men det är ju ett måste, för man fyller ju på med nya storlekar. Men jag ska inte sälja ett plagg, för det första ska vi ju ha syskon till henne och för det andra så är det roligt att ha kvar=) Det är ju så fina kläder!
Nepp, nu ska jag rappa på :)

Later on...

.: 16 veckor sen :.

Då våran älskade ALDE föddes. Den finaste gåva vi någonsin fått och det bästa som hänt våra liv.


.: Migrän & Babymassage :.

Gårdagen var som sagt inte kul. Usch! Under förmiddagen var det rätt okej, tills kl 15.00 ungefär..då kom helvetet.
Här är lite bilder på våran favorit iallafall. Hon fick ett myggbett på ögonlocket i helgen, så hon kliade nog bort det, så hon har en fin prick där =)



Sen så kom Jens hem och jag försvann in till sängen. Han var så himla go som tog hand om både mig, Alde och maten. Puss på min!
Han fångade Alde på några bra bilder... Hon är ju för härlig!



Huvudvärken försvann iallafall, men sent på kvällen. Det var skönt att komma i säng tidigare. Så denna dag var ingen hitt direkt. Men jag har ju mina älsklingar, och det är ju värt allt i världen!

Idag var vi på babymassage =)
Jätte roligt var det, tyvärr var det sista gången.

Innan vi åkte så sov Alde till 10.00...hm..o det började 11. Så jag satte på henne medans hon sov, men hon vaknade såklart. Tur att hon hade sovit ett par timmar innan så jag inte väckte henne allt för mycket.
Här är  PRINSESSAN




Här är vi påväg till stadsparken :)


Haha..jag fångade en bra bild på Alde efter att vi var klara med massagen =)

O här är kompisen Julia :)


Sen kom kläderna på och nyss ätit lite mat, hon ser nöjd ut.


Sen så gick jag och Elin och småttingarna till Magnus Gabriel och käkade tacobuffén. Det var gott med mat! Åt ju knappt inget igår så det behövdes fyllas på. Det var jätte trevligt, sen så gick vi en sväng på stan och sedan åkte vi hem.

Nu på kvällen så badade Alde, så hon somnade gott. Vi har tittat lite på tv, men nu ska vi med hoppa i sängen. Man blir väldigt trött av att hålla igång en hel dag ute. I morgon ser det ut som en slapardag hemma...det är redan onsdag i morgon! Vart tar dagarna vägen?! Ska in och lägga mig och fundera på den saken.

Må väl!

.: Ack Värmeland Du Sköna!

Jag ska försöka sammanfatta våran lilla resa som vi var på i helgen. Det får bli lite mer som en bildblogg.

Vi åkte i torsdags efter att Jens kom hem ifrån jobbet. Vi skulle först till mina försäldrar i Degerfors och sova där över natten för att sedan åka upp till Torsby och in i skogarna.
Här åker vi i bilen, Alde ska försöka sova lite...

Det gick ju så där...


Men sen!

Ego


Sen kom vi hem till mamma och pappa. Alde sov fortfarande, så vi la henne i Jennifers säng =) Med kossan i högsta hugg!


Vi var med trötta efter resan, vi satt uppe och snackade lite och sen gick vi alla och la oss. Vi skulle ju upp tidigt för att komma iväg skapligt.

Fredag 18/9

Aldis va på bra humör, hon var ju hemma hos mormor och morfar som hon har saknat!
Hon låg lite på golvet och lekte lite och sen var hon ju tvungen att visa att hon kunde sitta i bumbostolen.



Sen blev det tröttsamt


Här är Alde med sin fina Mormor :)


Här är vi påväg att åka till Karlskoga en sväng, vi skulle hämta upp lite saker som vi skulle ha med oss upp till stugan.



Jag coh Jossan flummar med hennes glasögon:P


Här är vi och hälsar på min farmor och farfar.



Sen åkte vi hem igen och sedan var det dags att åka =)
Här kommer lite bilder under bilfärden.



Vi stannade till på Ikea i Karlstad. Det här köpte vi:



Snart är det ju dags för mat och sånt. O hon älskar ju att sitta och vara med. Super!!


Vi åker förbi Selma Lagerlöf Spa


Fryken


Sen kom vi fram, det var så skönt! Under kvällen så grillade vi och åt kräftor. Vi käkade massa onyttig och kollade på film =) Super mysigt!



Lördag 19/9

Vi vaknade rätt så skapligt efter en god natts sömn. Vi tänkte åka in till Torsby under förmddagen för att kika runt lite =) Här är Moster Jennifer som busar med gladaste Alde innan vi ska åka.



Åker i bilen


Här stannar vi för att käka lite inne i Torsby




Looove!


Jennifer pussar och busar med Alde


Mina!


Vyer på staden


När vi kom tillbaka så var det dags för premiär för stolen! Hon satt jätte bra i den och hon gillade det verkligen, en super hit. Likaså bitringen vi köpte med bären på =)




Senare på kvällen så gick vi ut på udden och grillade korv. Det var riktigt mysigt och roligt!!
Mörkt var det med ;) Tur att man har blixt som kan lysa upp korten iallafall.





Sen gick vi alla in, det blev kyligt ute =) Alde sov så gott, den bästa sömnen för de små liven är ju i vagnen utomhus.


Jag och min bror Andreas med derar katt Truls


Jennifer, Mamma och Jossan


Dags för Pyjamas :)


Söndag 20/9

Gud så helgen rusade förbi! Vart tog tiden vägen? Vi vaknade runt 9 allihopa, det var skönt att sova lite nu inna vi skulle åka. Dags för blöjbyte och påklädning!



Jag tog lite bilder på stugan, och på volvo-ligan :)



Sen skulle vi gå ner till sjon som ligger precis nedanför stugan.




Min älskling

Vi2


Hej då stugan!


Nu kom vi hem till Degerfors. Här är mamma och pappas hus=)



Sedan beställde vi hem pizza och åt allihopa
Här sitter Alde med morbror Andreas.



Sen bar det iväg hem till Lidköping! Tack för en jätte trevlig helg, vi älskar er allihopa!


Må väl!

.: Lika som bär eller hallon? :.

Förlåt att jag inte hann att skriva igår, men jag hade migrän hela dagen. Det var inte alls roligt, så när Jens kom hem igår så tog han hand om snuttan. Jag fick lägga mig en stund, huvudet pulserade och hjärtklappning hade jag med:S Jag ska blogga lite om gårdagen innan huvudvärken kom, för jag tog lite bilder. O sen ska jag skriva om vad som hänt idag =)
Mitt inlägg om helgen kommer senare, är snart klar med det men tänkte smyga in med ett inlägg imellan :)

Jag måste få tag i en bild på Jens när han döps, o vi ska ju till Öland till helgen så jag får ta ett då på honom som liten.
Här är jag...ser ni likheter?



Dessa shoppade jag i en toppenbutik i Torsby.
2 st scarfar till Alde :) De var så fina! Den vänstra är en lite tunnare Esprit scarf och den högra är Name It och är i fleece. Så de kommer hon få användning för =)

.: Borta bra men hemma bäst :.

Det är ju så sant!
Det har varit en underbar helg, det har varit så skönt kan jag meddela!
Men det var nog ännu skönare att komma hem, våran borg.

Nu är klockan så mycket, och jag har massa bilder som skall läggas upp. Så jag kommer sitta med det i morgon, vi ska även på babycafé på Humlans öppnaförskola. Så jag får nog sätta mig på kvällen efter att Jens kommit hem ifrån jobbet. Nu har vi duschat och plockat undan all packning och nu ska vi kolla på den nya Wallander filmen.

Skriver i morgon.
Må väl!

.: Jobbigt men Underbart :.

Nu har jag kommit hem från en "jobbig" shoppingtur. Det är ju inte bara när man har en liten, men det går så bra och jag trivs i den här rollen.

Först gick vi till bilen och åkte iväg till HemCompaniet =) Vi köpte lite presenter till Mamma, pappa och Josefine som nyss har fyllt år. Kanon presenter! Hoppas de kommer bli glada. Sen gick vi till ÖB, köpte lite chips och snacks till helgen. Sen åkte vi till Willys och handlade lite blöjor o så, det finns en blöjbox nu med pampers nr 3 för 139 kr/98st blöjor. Helt okej =) puh...fläng ut och in med vagnen, men det gick bra =) Sen kom vi nyss hem för en stund sen, jag har hängt tvätt och packat. Jens kommer ju snart hem, så det är skönt ifall vi kommer iväg så snart som möjligt.

Innan vi åkte så filmade jag lite på snuttan, en ilsk tjej innan maten och sen en pratglá tjej efter :)
Och sen lite bilder.




Hon är ju bara för söt när hon är arg



Jag kommer att skriva på söndag eller måndag :)
Ha en underbar helg alla ni som läser!

Må väl!

.: Välling och Kaskadkräkning :.

Idag vaknade Alde första gången vid 6.45, duktig tjej :)
Sen somnade vi om efter att vi sagt hej då till pappa och efter hon fick i sig lite mat.
Vi sov till 9.20, det var skönt att sova lite.

Vi gick upp och bytte blöja, så fick Alde på sig lite kläder.
Efter att hon var mätt och go i magen så gjorde jag mig lite välling. Jag gillar inte välling annars men denna är fantastisk god! Den smakar inte alls som vanlig välling, det är mjölk, vetemjöl, socker, salt, och smör i. Om någon vill ha så fråga efter receptet. Mums! Medans jag kokade den så låg Alde i sin babysitter och var nöjd med livet :)



Hon låg och pratade massor när jag gjorde iordning min frukost, men när jag väl satte mig hos henne med kameran så vblev hon knäpptyst! Då ler hon så där pillemariskt istället =) Älskade unge!

Sen blev hon trött så jag tog upp henne och sen SPLASH...En stor kaskadkräkning, hon missade helt henne själv och hennes kläder..men inte mina ;) Så det vara bara att slänga allt i tvätten, så nu rullar en maskin innan vi ska iväg.
Hon somnade direkt när jag la ner henne i sängen, så nu har jag ätit frukost och ska packa lite och duscha. Jag måste iväg o handla lite sen och fixa födelsedagspresenter =)

Later on....


.: Slappat & Skrattat :.

Jag orkar inte skriva allt för mycket ikväll, jag skrev så igår med och då blev det en novell...men nu ska det inte alls bli så. Alde har sovit lite dåligt idag, men hur glad som helst. Hennes bästa lek är nog att prata, munnen går i ett. Det är så otroligt härligt!

Efter där jag slutade i morse i bloggen, så vaknade Alde sen och vi lekte lite i vardagsrummet. Alde vänder sig nu från mage till rygg, så det gäller att vara med nu! Lite bilder på vårat charmtroll:








Sen så somnade våran älskling


Men som sagt, hon ville inte sova så mycket idag, så jag fick inte så mycket gjort som jag ville egentligen. Men hon fick sitta i sin bumbostol medans mamma bäddade sängen i gästrummet=) Hon älskar den verkligen, ser ju för roligt ut! O handen är det godaste som finns!




Sen kom pappa hem =) Han gjorde lite mat och jag tog mig ett bad med Alde. Vi skulle ju inviga hennes första badleksaker. Det va skönt själv att sätta sig i ett bad med faktiskt, och kul att bada tillsammans.
Här är hon efter badet :)



Sen var Alde väldigt övertrött, men det tog inte lång tid förrens hon sov väldigt djupt. Hon somnade innan 20 idag, så hon sover säkert till 5.30-6 i morgon bitti=) Duktiga tjejen!

Annars så har jag suttit med inbjudningarna till dopet=) De kommer bli så fina! Jätte roligt att fixa och dona själv tycker jag, pysselmänniska som jag är! Hela dopet ska gå i temat rosa/vit, så i inbjudan så är det en ljusrosa oval runt texten, och längst ner en ljusrosa blomma. O sen så satte jag ett hjärta längst upp, för de ska gå i samma stuk som placeringslapparna sen. O sen såklart en fjäril på framsidan som symboliserar en nyfödd "kläckt" Alde. Jag är inte klar än på långa vägar, men snart så! Här är lite bilder på hur det kommer se ut:


Nu är klockan mycket! Vi har massor att göra i morgon, för vi ska nämligen åka till Degerfos och sen vidare upp till våran stuga långt upp i Värmlandsskogarna! *Längtar*
Så jag kommer inte kunna blogga något under helgen, men det kommer ju komma massvis med bilder sen när vi kommer hem. Men tror jag hinner blogga i morgon innan vi sticker =)

Må väl!


.: 15 veckor sedan :.

Idag kl 23.12 var det 15 veckor sen som Alde föddes. Just i det ögonblicket då både jag och Jens blev världens lyckligaste!

Vi vaknade 9.45 idag, det var skönt för både mig och Alde att sova lite. Jag har haft rätt ont i ryggen inatt, men tror att det börjar gå åt rätt håll iallfall. Vi gick upp och satte på oss lite kläder och sen var det dags för Alde att äta lite. Sen hade vi en pratstund. Gud så hon har börjat prata, så vi vet ju vad vi har framför oss;)







Nu sover Alde, så ska passa på att städa och packa lite inför helgen=)

Later on...

.: Hur kunde jag?! :.

Glömma bort att Alde provade sin nya fina mössa idag när vi kom hem :)
Här har vi modellen...




Så fin man kan vara! *Mamma & Pappa älskar dig!*

.: Babymassage, Babycafé & Bajs :.

De tre B:na...
Listen up, and listen closely..

Jag vaknade klockan 8 idag, alldeles för tidigt..eller ja...idag var det de iallafall. Vi brukar ju gå upp vid 9, men idag smög jag upp tidigare för att duscha och grejja innan Alde vaknar tänkte jag. Min lilla solståle ville nog oxå med upp, tydligen. När jag kom ut ur duschen så låg hon i sängen och pratade och hade så roligt, och sken upp som en sol när hon såg mig, man kan ju inte göra någonting annat än att le. Hon klarar sig själv en stund iallfall, vilket är skönt.

Sen så gav jag henne lite mat och sen så somnade hon runt 9.30. Då sminkade jag mig och gjorde mig klar, sen är det alltid trist att behöva störa henne och sätta på henne kläder medans hon sover. Hon vaknade såklart, var väldigt glad över att få komma ut, som alltid :)
Babymassagen började kl 11.00, det är toppen verkligen, något jag rekomenderar! De är så duktiga alla tjejerna, inga tårar denna gång heller! När det var slut så gick jag, Alde, Anna och hennes dotter Arwen in till stan för att käka lite lunch. Blev en baguette med tonfiskröra =) Efter en liten stund kom Hanna och Embla, vi gick senare till öppnaförskolan igen, på babycafé =)
Helt super det med, vi hade aldrig varit där, det var först en sång-stund. Alla barnen var så glada och nöjda, de såg ut att trivas allihopa. Jag hade ju inte med mig kameran *hur kunde jag glömma?!* Men jag tog några bilder med mobilen på Embla och Alde, och även en bild på hur byggnaden ser ut.




Vi var kvar där ett tag, sen gick vi till stan. Vi gick först till guldfynd, där köpte jag en doppresent till Alde ifrån oss, en skyddsängel med hennes månadssten i, hennes färg var lila/rosa (inte den som är på bilden). Hon ska även få ett namnsmycke, så om någon vet några bra hemsidor på vart det finns namnsmycken så skriv!
Sen så gick vi till H&M, köpte två mössor, och en fuskolle som var likadana som hennes vantar och mössa som jag köpte härom veckan :)



Sen åkte vi hem, kom hem klockan 17.10...heeelt slut verkligen. Men det har varit en toppendag!
Men dagen var inte slut än....ooooonej!


Vi fick hem Aldes Otroligt vackra dopklänning!



Vi fick med en skyddsängel som sitter på bröstet på klänningen, och en mössa, till och med ett blått band ifall vårat nästa barn blir en kille =) O fri frakt. Helt otroligt underbar! Vi är så nöjda!
Hon som syr upp dessa fina klänningar hittar ni HÄR


Efter att vi kikat på klänningen och gråtit en skvätt *host host*
Så var det dags att byta blöja på fröken, den vägde bly! Efter det var hon nöjd, lite för nöjd tror jag för hon bajsade direkt i den nya blöjan. Det vara bara att le lite mot henne och börja om....
När den var ny och ren så var hon så glad, vi kom ut i hallen och sen bööööööööööööp...
In igen och byta...3:e blöjan...unge! Våran unge...

Min älskade underbar Jens kom hem efter alla blöjbyten, jag saknar honom såå när han jobbar. Det gör så mycket nu när han är hemma på fredagar, veckan går snabbare då och vi får mera mys hemma =) Jag älskar dig mest av allt!

Nu är jag så trött så mina ögon slår kullerbytta...ska in i sängen, Alde däckade 19.30...de ville mamma med göra...men ska göra det nu istället, 21.55.

Hörs i morgon igen, men SKRIV nu gärna ner någon adress där jag kan hitta fina namnsmycken!
Må väl!


.: Mummel :.

*Mummel*.......glömde.....*mummel*.....kameran hemma...
*mummel*......idag....*mummel*......*och lite mer mummel*

To be continued...


.: ZzzzZzzz :.

Får se om jag orkar uppdatera ett längre inlägg om en stund. Är heeeelt slut! Vi har ju varit borta från 10.30 till 17.00 idag, o nu är jag så trött. Vi ska kolla på våran serie, så vi får se om jag orkar skriva mer sen!

Later on...

.: Upp & Ner :.

Dagen har varit lite upp och ner idag. Alde har både ätit och sovit dåligt, vilket hon aldrig gör så man är ju ovan att hon är ledsen. Får lite lätt panik och det gör så ont i hjärtat när den man älskar mest av allt blir ledsen och otröstlig. Hon har varit väldigt orolig, sov inte djupt alls när hon väl somnade. Men för det mesta var hon lugn och go iallafall, som alltid. Men det kom lite då och då.

Vi vaknade runt 9, Alde åt, och sen så va hon en liten fotomodell igen ;) Hon verkar gilla det iallafall =)








Som ni ser så har hon börjat ta tag i sina kläder...massa! Hon tycker det är jätte roligt, och klänningar är då det roligaste enligt henne själv;) Barn roar sig lätt =) *Underbart* Den här klänningen som hon har på sig, är en klänning och body i samma, som hennes mormor köpte åt henne på Kappahl. Hon hade även på sig ett par byxor, lite kyligt är det ju nu mot då. Den passar perfekt nu....
Då var den en aningen stor!

Så här satt den då....
Här var hon 3 veckor och 2 dagar gammal.

Då var klänningen jätte stor, ett tält verkligen för henne. Gud så liten hon var!
Men nu sitter den som den ska, och är inte så jätte lång som den var här!

Efter att vi tagit lite kort så la vi oss på golvet, på Aldes fäll för att leka lite=) Hon trivs bra där!
Nu börjar ju lite leksaker bli intressanta och hon kan kika/känna/smaka på dom i evigheter.





När Jens kom hem så somnade snuttan ett tag iaf, och vaknade sen igen runt 19. Sen somnade hon 20.30 för natten, det behövde hon! Hon är nog i en tillväxtperiod nu som gör henne lite orolig. Snuttan!
I morgon ska vi på babymassage och babycafé =) Skriver mer då, och jag ska försöka ta massa bilder!
Nu ska vi titta på våran serie och sen sova.

Må väl!

.: Fotomodell & Lek :.

Idag har Alde agerat fotomodell igen, hon är riktigt bra! Har redigerat dom lite i photoshop. Orginalbilder och lite andra bilder från morgonen kommer senare =) Nu ska jag damsuga och dona lite medans Alde sussar.





Later on....

.: Mys-söndag och badtajm :.

Skulle ha lagt upp lite mer bilder igår, men det blev så sent. Skrev ju så mycket i det första inlägget så jag orkade inte. Igår så gjorde vi inte alls många knop. Det var så skönt!
Här är jag och Alde, jag är osmninkad och risig i håret, men det bjuder jag på :)




Dags för ett bad =)
Men först så ville hon berätta lite saker för oss.



Nybadad




Sen lekte vi lite och sen blev Alde lite ilsk..så här brukar hon låta då. Hon är en bestämd liten dam :)

Sen så slappade vi bara resten av kvällen. Det är så mysigt att bara göra det ibland.

.: Gamla bilder och förlossning :.

Jens rensade sin mobil med bilder =) Här är lite bilder innan Alde kom till världen.
Vet inte om jag har skrivit min förlossningsberättelse...hm...

9 Dagar innan födsel


Dagen innan födsel.
Jag var inne på ett extra besök hos min bm, eftersom allt hade gått så fort och jag var öppen redan någon veckan innan så hade jag på känn att det var något på g...det var det. Vi åkte hem till Karlskoga/Degerfors.
5cm öppen, inga värkar, ingen vattenavgång...kunde de inte bara ta hål på hinnan tyckte vi då. Men de ville ju inte det eftersom jag var då i v 36+4...för varje mer timme bebis skulle få ligga kvar, ju bättre var det. Men alla visste ju att de inte skulle dröja mer än ett dygn.
Vi fick sova över för det var lugnt där borta med bebisfödanden, så vi fick ligga i ett familjerum redan dagen innan. Det var skönt att vara där ifall.


Här är jag 45 min innan allt skulle dra igång. Det hade vi ju ingen aning om då, men vi hade roligt!
Innan så hade vi varit hemma hos min mamma o pappa och käkat pizza och sovit ett par timmar. Sedan kom vi tillbaka till förlossningen kl 19 ca, tog ctg, visade tydliga värkar..men inte kände jag dom?! Vi tyckte att vi skulle promenera igång detta...en utåtbuktad hinna och var då öppen 6 cm..vi traskade runt sjukhuset en gång. Jag blev ju helt slut! Tungt o gå, så vi gick in för att vila, sedan gick vi inne på sjukhuset, tog en runda och gick in till vårat rum och vilade, och sedan gick en runda till..skojjade massa påvägen och skrattade åt min då lite stora binda jag fick ha på mig =)


kl 20:30 gick vattnet. Poff sa det allvarligt talat i magen, som om någon sprängde en ballong med en nål.
Då sa jag till Jens...oj! Det smällde till i magen! O direkt efter att jag sa så...så forsade vattnet ut. Och då sa jag till Jens i samma andetag..Vattnet gick!! Oj så glada vi blev, nervösa...Jens ringde på klockan och våran undersköterska kom in och hjälpte mig på med den fina vita rocken. Jag och Jens skämtade om att om vi skulle tävla med min mamma, för med hennes snabbaste förlossning så tog det 15 min innan hennes första värk kom när hennes vatten gick.

Det tog 10 min......
Vi skrattade åt det då att jag vann med 5 min...sen var det ju inte lika roligt, för det blev redan från början etablerade värkar. Hua! När mitt vatten gick så var jag öppen 8 cm, utan att kännt ett skvatt...så då var det bara 2 kvar. Vi andades...och jag satt på en pilatesboll...vilket var guld! Ingen bedövning här inte...no no! Vi hann inte med det i vilket fall...men när det blev lite jobbigt så frågade de mig om jag ville ha lustgas..den kastade jag på golvet...usch nej, detta gick ju gallant ändå! Jens var min hjälte...glömde jag att andas så fick han in mig på rätt spår igen. Eftersom vi även var själva på hela förlossningen så hade vi våran barnmoska och undersköterska där HELA tiden, de gick inte ut därifrån en enda gång. De gav mig beröm, stod och viftade med en stor solfjäder när jag blev varm, baddade mig och var helt underbara.

Mina krystvärkar började 22.30, det var så underbart! Jäklar vilken kraft man har. O vad Jens puschade på och gav mig massor av beröm, det gjorde så jag fick ännu mera kraft. Mitt i allt så skriker jag att jag är hungrig...hm...Barnmorskan frågade om vi skulle göra detta först, så får jag något sen i magen, jag gick med på det :)
23:12 är hon född, kom ut på en krystvärk. Underbart! Jens klippte navelsträngen och fick henne i hans famn direkt efter. Sedan fick jag henne till mitt bröst, hon greppar tag i pappas finger direkt. Hon var så lugn, redan då.
Så det tog ca 2,5 timme från det att vattnet gick tills hon var född...Tror jag ska flytta in på bb nästa gång, speciellt när jag inte kände att jag öppnde mig 8 cm...

Det är lite av våran historia...en drömförlossning måste jag säga.
Här är gumman ca 1 timme gammal


Här rullade de in den berömda välkomstbrickan :)


Här skulle hon vägas och mätas. Ca 3 timmar gammal.


Sen fick jag duscha, och vi blev förflyttade till BB, där vi fick samma rum som vi hade dagen innan. Ett stort familjerum. Lugnt och skönt! Jens låg med Alde på hans mage hela natten och dagen därpå. de sov nog i 14 timmar, medans jag var vaken och var uppe ivarv som inte var så konstigt.


Den 4/6 när hon då var lite mindre än ett dygn så kom mamma, mina syskon, mormor, Emma och Jimmy.
Hon sög lite på tummen här :)


Den 5/6
Här hade vi badat henne för första gången, vi fick mer besök. Mattias Och Isak kom, pappa, mamma och syskonen kom igen.




Den 6/6 på Nationaldagen så åkte vi hem, vi hade en underbar tid på BB. Vi hade inga problem, men det var så lyxigt och vi hade ju ett stort rum så vi ville inte åka hem tidigare=)
Här är första åkturen för Alde


Premiär för vagnen 9/6


Sover så gott 30/6


Hemma hos en nyfödd Embla 2/8




Sötisen börjar bli stor :) 11/8


24/8


Så....det var lite bilder som Jens hade i sin mobil.
Och sen så skrev jag lite mer om förlossningen =) det bästa och häftigaste jag varit med om. En riktig WoW-känsla!

Ville bara dela med mig :)
Later on....

.: Favorit Kossa :.

När Alde föddes så fick hon en så söt speldosa. En Dinglis-kossa.
Varje gång hon ska sova så drar vi den i svansen så den spelar och lägger den bredvid henne. Nu har hon ju börjat grappa mer och mer, och titta vem hon kramar om när hon tillslut somnade...

Underbara Alde, du är vårat allt, vårat liv. <3

.: Toka! :.

Man kan inte låta bli att skratta åt detta. Jag duschade och Jens satte Alde i sin stol...


Våran lilla Älskling! Det ser för roligt ut! Men hon älskar stolen.

Bilder på mina älsklingar


Sen så tog Jens en promenad med våran sessa i över en timme och jag fick en stund hemma för mig själv.
Jag gjorde mig i ordning lite, för om ett tag skulle Hanna, René och Embla komma hem till oss=)
Pratade lite med mammsen i telefonen och sminkade mig o så.

Sen kom de, jag och Hanna gick direkt till Ica och handla lite mat. Vi köpte kräftor, bröd, sallad, kött och pommes.
Vi skulle ha lite blandat var tanken =)

Lite bilder från kvällen innan maten


Söta Embla


The Daddy´s


Hanna & Jag



Efter all mat, så kollade vi på en film, det var jätte trevligt.
Tack för en toppen kväll, det får vi snart göra igen!! Love u!

När vi blev själva så har vi kollat lite på våran serie, men nu är det dags för sängen.
Vi ska upp skaplig i morgon och traska ut på en promenad :)

Må väl!

.: Grattis Josefine! :.

Min söta underbara lillasyster Josefine fyllde år den 10/9.
Grattis gumman, vi alla älskar dig!





.: Bumbo Premiär & Storstäda :.

Vi alla sov till nästan halv 12 i morse! Gud så skönt det var. Det var så härligt att Jens var hemma.
Vi har storstädat och lekt massvis med Alde. Hon fick lite leksaker ifrån Go´boken igår, så de lekte hon med en hel del. Hon älskade en prasselbok! Sen fick vi hem hennes bumbostol!
Orkar inte skriva massa idag, men här kommer bilder och filmer :)

Här är Alde som kräktes lite på sig själv..byta...



Här ligger hon på golvet med sina nya leksaker


Bumbo Premiär!






De här köpte jag till Alde som han kan leka med i badet



Här sitter hon o kikar på tv´n :)


Här ligger härskarinnan och pratar, skrattar och är bestämd =)


Så var våran fredag =)

Må väl!

.: Kan inte.... :.

Lägga upp bilder...så det går inte, provar i morgon igen ifall blogg.se funkar bättre.
Tråkigt när man inte kan blogga...

Må väl!

.: Krigsförklaring :.

Eller?!
Komplicerat....oh yes!
Vi ska inte ens gå in på det, det ända jag kan säga är att det är tragiskt...mycket tragiskt!


Nu till våran dag.
Den har varit sådär som ni säkert förstår..men helt okej endå, iaf på eftermiddagen.
Träffade Hanna och Embla, kollade upp tatueraren. Jens och jag har storhandlat lite, och Jens tog nu helgen idag! Nu ska han ta ledigt på fredagar, jätte skönt för honom. Jag skulle oxå toksakna våran lilla Aldis! Så det blir ju en dag mindre i veckan på jobbet iallafall =)

Vi har tittat på våran serie, och ska fortsätta göra det "in the master bedroom";)

Suit Up!


.: Fotomodell & Viktnedgång :.

Dagen började illa....riktigt illa! Huvudvärk till tusen verkligen, det var inte alls roligt. Alde somnade lite innan 20.00 igår kväll och sov till 6 i morse *duktig tjej!* Jag var jätte glad för det, men inte till min sprängande huvudvärk, tur man har en tröttis till dotter ibland, så vi somnade om och sov till 9.00 =)

Det kändes bättre när vi klev upp som tur var, jag drack lite iskaffe och ammade gummsan. Sen blev det till att fota våran underbara älskade Alde. Har pysslat lite i PS, så det blev en del =) De små bilderna är bara att klicka på så blir de större.







O här är resten av bilderna som jag inte redigerade. Älskade trollunge!







Sen efter "plåtningen" så somnade hjärtat.


Efter att hon sovit och jag gjort mig i ordning så åkte vi iväg först och tankade och sen till Hanna och Embla :)
Lika trevligt som vanligt och tack för maten! Hon börjar bli så stor så lilltösen, så söt hon är! Alde var på bra humör och skrattade och hade sig. Underbart.



När vi kom hem så hade vi myspys med pappa Jens. Det är så skönt när du kommer hem, för vi saknar dig massor när du är på jobbet <3 Medans jag pratade i telefon med mamma och pappa så försökte Jens söva en liten övertrött Alde, såhär somnade hon...framför tv´n...hon ÄLSKAR verkligen tv´n...vart ska detta sluta...14 veckor gammal och är redan en trogen tv-tittare ;) *skratt*
Hur kunde hon somna sådär?! Jag lade in henne i sin säng efter en liten stund, men det såg så härligt ut!




Nu ska jag och älskling mysa, snart krypa i sängen och titta på "våran" serie!
Hoppas eran dag har varit lika bra för min!

Jo!!! Har gått ner 15kg av de 11kg jag gick upp;) Hade ju lite att ta av innan, men är på god väg nu att nå min idealvikt igen :)
I morgon blir det nya äventyr, bla kika in hos tatueraren här i stan, får se vad som händer!

Må väl!

.: Mysdag :.

Idag har jag och Alde varit hemma. Hon har sovit väldigt lite mot vad hon brukar, o jag sov dåligt inatt så jag var helt slut. Vi skulle egentligen till Hanna och Embla, men vi ska dit i morgon istället. Jag och Alde har busat och haft myspys hela dagen, det har varit så skönt!
Jag har inte tagit så mycket bilder idag, men en film fick vi till iallfall :)

Nu ska vi kolla på HIMYM och mysa i sängen.

Må väl!


.: Bumbostol :.

Vi har köpt en bumbostol till våran trollunge =)
Det blev en gul, tänkte en rosa först, men nr2 kanske blir en kille så då fick det bli en gul!

"Bumbo rekommenderas av svenska barnläkare. Bumbo är skålformad och helt anpassad till de små kropparna vilket gör att ryggen avlastas. Den kan användas från 3 månader, eller så snart din baby kan stödja sitt huvud själv.Är även att rekommender för barn med platta bakhuvuden och sneda skallar då barnet sitter upp självt och inget tryck på huvudet.Bumbo är utformad så att barnets kroppsvikt varsamt håller barnet på plats.
Den är gjord av giftfri polyuretanplast som är ett mjukt skumplastmaterial som är tåligt och lätt att
torka av."

.: Awesome :.

Såååå bra!


.: Barney´s bästa replik :.

HIMYM


.: Babymassage & Legendary :.

OBSERVERA...klockan är 10:01 på denna bild..


OBSERVERA...klockan är 10:15 på denna bild..


OBSERVERA...klockan är 10:30 på denna bild..


Lilla Törnrosa vaknad 10:37, sicken sömntuta hon är alltså. Men mår hon bra och växer sig stor på det bästa sättet, så får hon gärna sova hur mycket hon vill! Jag får faktiskt saker gjort, så klagar gör jag verkligen inte!
Morgonen var underbar..som alltid!

Dagens Outfit
Rosa-tjejen!




Var bara tvungen att prova! Vi hade köpt den här rosettbandet för längesen, men då var det alldeles för stort! Men titta här!

(O jag som inte hade köpt ett enda rosa plagg...men hon passar i det..jag gillar inte färgen! På mig alltså.)

Här ska Aldis sova lite innan vi ska bege oss


Babymassagen hålls på öppnaförskolan som ligger i Stadsträdgården, vi var där 13.30.
Det var sååå kul, jätte trevligt att träffa alla och så himla nyttigt. Alla var så duktiga, alla bebisar var så glada och nöjda. Alla fick en skötbädd, och var samlade i en ring. Sen stanna vi och snacka och fikade lite. Ska bli jätte roligt nästa gång, dit ska vi även gå på Babycafé snart=)

Här kom vi precis in


Elin lägger ner söta Julia som sover så gott


Sedan var det Mariell med sin dotter Lisa, Anna med dottern Arwen och Josefin med dottern Greta. Så idag var vi 5st eller ja..10;) O bara tjejer...det är roligt faktiskt!
Jag ska ta mer kort nästa gång, det blev ingen lång stund idag, men alla var så nöjda!

Här är Alde efter mat och massage...utslagen :)


Lite av hur det såg ut där inne


Här är vi påväg hem


Alde har börjat greppa tag i sina kläder nu, och i som ni ser filtar och lite sånt. Det är jätte roligt! Även lite smått i leksaker, men inte riktigt helt ännu, men vi ser ju att det är på g :) Och som hon skrattar!!! Jag ska filma det snart så ni får dela denna underbara glädje, ni som läser ;)
Nu i kväll har jag lagat en kycklingkryta med röd currysås


Alde tittar läääänge på grodan..undra vad som är på gång mellan dom?!

Sen blev det pyjamas-och-suga-på-leksak-tajm


Nu sover våran underbara prinsessa. Hon somnade runt 20.30, hon är verkligen en ängel!
Sen tittade jag och Jens på "våran" nya serie som vi verkligen älskar! Vi kan varmt rekomendera den här serien, om ni gillar scrubs och sånna serier...och har den humorn..LEGENDARY!
How I Met Your Mother


Nu ska vi bege oss till the master bedroom och fortsätta titta på "våran" serie och skratta lite innan John Blund kommer.

Må väl!

.: Grattis Pappa! :.

Jag glömde sätta in den här bilden igår på pappa som fyllde den 6/9
Grattis Pappsen, vi älskar dig!


.: Backstreets Boys is back :.

Jag gillar Backstreet Boys nya låt...
Säg vad ni vill, men så är det!
(Trogen lyssnare)

Lyssna på Spotify

.: 1 års förlovning :.

Idag har jag och Jens varit förlovade i ett år.
Grattis älskling, du är mitt allt!



En liten pik-dikt;)
"Nu du grabben är det slut,
på att spara på ditt krut.
Du får faktiskt sätta fart,
så att jag får 2 ringar snart!
"


Jag älskar dig Jens!


.: Mer och Mer :.

Här pratar hon mycket i början men tappar fokus när kameran dyker upp =)

Här pratar hon nästan hela tiden, men när kameran var avstängd höll hon på som mest...men det
kommer mer och mer nu. Det är så härligt! *stolt mamma & pappa*  I slutet av filmen råkar hon slå sig själv, och blir så ledsen!


.: La Familja :.

I helgen har vi haft det riktigt mysigt. Inte har vi gjort många knop här inte, men det är skönt ibland.
Alde fick lite feber på fredagsnatten efter sprutan, 38,7 i grader. Men hon var pigg och glad iallfall som tur var. Men nu är man en ny erfarenhet rikare. Inte kul med sjukdommar, men det är ju sånt som även kommer komma. Så vi har tagit det lugnt även för Aldes skull, men hon verkar må mycket bättre, och hon har inte fått mer feber som tur är.

I går under lördagen så var det lite sämre väder, men det sprack upp under kvällen (såklart). Så vi tog en lite promenad och gick till Willys och handlade lite.

Här är lite bilder på mor och dotter innan vi skulle bege oss ut :)





Sen under kvällen lagade vi i ordning lite god mat och hade lite myspys framför en film.
Godis åt jag med...det var ju lördag ;)

Nu är det söndag...Alde ligger och sover. Hon vaknade runt 9 idag och var så go och glad så.
Här har vi mina älsklingar som busar lite på morgonen.



<3

Nu sitter vi och planerar dop för fullt=) det ska bli så kul! Det är så roligt att planera och dona.
Hon ska ju döpas i Varnhems klosterkyrka, hon kan ju inte få en mäktigare och så praktfull kyrka att döpas i. Den är så stor och vacker och man ska inte tala om all historia kyrkan besitter! Det är verkligen Wow! Vi vill ju döpa henne där bara för att enligt historien så växte Arn upp i klostret, så vi är ju bara tvugna :) Inne i kyrkan, inne vid koret så vilar Erikska kungaätten, och när man precis kommer in i kyrkan så vilar även Stockholms grundare Birger Jarl och hans fru och son. Så mycket historik!
Här är lite bilder på kyrkan...vad tycker ni?



Sen har vi börjat inhandla smådetaljer och sen ska göra inbjudningarna till veckan.
Vi kommer bli ca 33 vuxna och några barn om alla kommer, så det blir inte så stort. Närmsta släkten blir det och lite vänner här i Lidköping. Vi ska låna en lokal som ligger bredvid kyrkan som heter Varnhems gården. Vi har tänkte att bjuda på kallskuret, potatissallad och exotiskafrukter, sallad och sen tårta eller någon paj. Så det kommer bli kanon! Klänningen är vald, den ska bara sys och lite småändringar som kanske ska läggas till, hon syr efter våra önskemål :) Lägger in bilder på den sen när vi fått hem den.

Nu ska jag betala lite på aktioner som jag vunnit på Tradera, bla min nya stegräknare! Tack Jennie för inspirationen;)

Solen skiner....så sen blir det promenad!
Later on...

.: Orkar inte :.

Har inte alls haft lust att blogga idag...så är det=)
Det kommer i morgon istället.

Suttit i dop-planeringar iallafall under dagen...så ni vet :)

Må väl!

.: Min Man ska få det bästa :.

Dääää så!

Lukta gott, DKNY MEN- Sverige premiär!

.: Blås-lek, spruta och massa bajs :.

Så kan vi nog sammanfatta denna dagen...lät spänannde iallafall!
Ska försöka fatta mig kort, för det har varit en rätt hektisk dag och jag är faktiakt MEGA trött.

Alde vaknade go och glá iallfall =)
Vi har kommit på en bra lek, Alde älskar den..Blås-leken!! Kolla in frillan!



Sen somnade sessan och jag kunde göra mig i ordning innan vi skulle åka till BVC.
Egobilder och dummheter:




När vi kom till bvc så var damen nymatad och nöjd. Ha på minne att hon ännu inte bajsat under dagen...
Hon vägde idag på 3 månaders kontrollen (13veckor och 2 dagar) 5686g och var 60cm lång, huvudomfånget låg idag på 39,5. Stora tjejen nu jue! *Mamma blir så stolt*
Sen var hon jäääätteduktig när hon fick sina två sprutor. Lite ledsen när hon tog den andra, men jag fanns där och tröstade henne, och det kändes bra.

När vi var klara så åkte vi in till stan. Jag skulle köpa in lite grejer till kommande dopet. Jag ska göra lite egna kort och lite annat har jag tänkt (älskar att pyssla). Sen ville jag köpa något fint till min älskling för vi firar 1 års förlovningsdag på söndag. Väl där borta så träffar jag Hanna, så vi snackas vid på en snabbfika. Alde var lite kinkig men lugnade ner sig plötsligt efter en stund...det började lukta suspekt..ifrån vagnen...kan det vara?!...
Mmmm..det kunde det!

Jag gick vidare och köpte allt jag skulle och gick sedan till bilen. Hade tänkt  att byta blöja, men det var lite svårt. För Alde hade nämligen bajs ända upp i nacken...lyckat! Så det var inte bara inte, och en ledsen dotter fick jag med när alla kläder åkte av. Tur man har en stor och rymlig bil. Jens kom efter en stund och vi åkte hem.
Det första damen fick sig var ett bad, det var nog skönt för henne! Slappna av rikgit gjorde hon, på med pyjamas och sen gav jag henne mat. Hon tvärdäckade!
Hon sover än....våran lilla Aldis...

Nu tror jag Alde väger 5600g...efteråt...lätt!!

Nu ska jag och Jens äta, kolla film och sen ha myspys!

Skriver mer i morgon.
Må väl!


.: Ny design :.

Har pysslat och knåpat och gjort om min design. Uppdatera sidan eller tryck f5 =)

Ska snart till BVC så jag återkommer sen igen

Later on....

.: 3 månaders dagen :.

Idag har jag inte orkat blogga så mycket. Jag har haft så ont i huvudet och mår inte alls bra, så vi får se vart detta leder. Vill inte bli sjuk!

Idag fyller Alde 3 månader!!!
Alde sov bra i natt med, och sen vaknade hon vid 6 och sen somnade hon om och sov till 10.30=)
Här har vi sovmonstret som äter upp sina händer som vanligt:


Sen gick vi upp, satte på oss och sen var det matdags=) Den fina haklappen är på.




Sen blev det lite mer modellerande:






Mamma vill du smaka?!


Glada tjejen


Några mobilbilder:




Sen satt sessan lite i babysittern


Sen somnade snuttan och jag passade på att sova jag med en stund. Sprängande huvudvärk och kände mig varm, får se vart detta slutar....


Höjdpunkten på hela dagen var ju när pappa kom hem=)



Pappa dansar med Aldis


Nu ska vi titta på tv, skriver mer i morgon. Då ska vi på 3 månaders kontroll och Alde ska vaccineras (usch), vägas och mätas =)

Må väl!

.: Föräldragrupp Premiär :.

Här var lite fler bilder som jag inte fick med förut.
Alde sussar:


Glada tjejen:





Idag var som sagt Hanna och Embla här. De kom runt halv 1, så vi satt och snackade och hade det trevligt. Ingen fika tyvärr, men så är det när man ska gå ner i vikt;) Embla testade oxå bebysittern som Julia gjorde sist. Den är poppis bland barnen=)

Sen var vi tvungen att sticka, för vi skulle ju träffa alla i föräldragruppen för första gången efter förlossningen.

Här är vi innan vi ska iväg:



Hej då Embla och Hanna!! Ni är så söta!

Sedan åkte jag och Alde iväg och träffade alla  i gruppen. Alla 6 par....fick 6 flickor, så det var rätt unikt! Jätte trevligt var det och alla var så himla söta! Nu på måndag ska vi alla på babymassage, det kommer vara under 3 gånger, det ska bli spännande =)

Här har vi Alde i en fotölj, kan ju sitta själv nu, iaf lite;) O sen har vi söta Julia.




Här sitter vi i bilen hem...o gissa vad...ÄTA HAND!




Nu under kvällen så åt jag och Jens lite mat, kikade på tv och slappa..
Alde sover än...ska se när hon vaknar och vill ha mat inför natten..

Skriver mer i morgon.
Må väl!

.: Skrattar för fullt :.

Idag vaknade jag kl 6..av att jag undrade varför min dotter inte skrikit efter mat...hm...
Och då hör jag i mörkret *smack smack..sug sug...* (lite svårt att förklara) Men ni kan tänka er..
Går fram till sängen, där ligger hon och ärligt så tror jag att hon försöker svälja hennes händer... då har hon istället för att säga till mig att hon va hungrig, så har hon försökt suga i sig hennes händer!
Vart ska detta sluta..ska vi få en blond tjej?!;) Nej rå...men dregglig var hela hon men sken upp som en sol när hon såg mig. Det roliga var att hon inte alls låg som man ska göra i en säng utan på bredden...och där får hon ju inte plats...så benen var lite hursom helst men hon verkade vara nöjd. Roligt var det iallafall!

Men mina bröst då var sååååå fulla så de sprack nog nästan, för Alde somnade nämligen 20.00 igår, så hon sov i 10 timmar..ni kan lista ut hur de såg ut då....mitt mejeri...jag tror att jag konkurrerade ut Arla!
Men det gjorde ju inget såklart, skönt att hon kan sova så länge! *Duktig tjej, stolt mamma*

Alde somnade om direkt, medans jag gick upp och åt frukost med min älskade Jens innan han skulle åka till jobbet. Det var mys!


Sen gick jag och la mig och sov en stund till =)
Vaknade kl 9.37...duktig tjej..min Törnrosa.
Vi gick upp och satte oss i soffan efter att vi hade tagit på oss lite kläder.
Där satt hon och pratade om hur hon kommer ta världen med storm när hon blir stor....tror jag....eller så berättade hon för mig att jag borde duscha och kamma min kaluffs till frisyr..

Världens goaste!

 


Nu sover sessan..igen..har gjort det ett tag nu. Jag har hunnit göra mig i ordning och så. Hanna och Embla kommer snart, det ska bli jätte kul! Sen kl 15.30 så ska vi träffas på föräldragruppen för första gången efter förlossningen. Ska bli jätte roligt! Idag är Alde 13 veckor gammal...i morgon blir hon 3 månader!! Vart tog tiden vägen?


Later on...


.: Nyttiga Dagen :.

Nu har det börjat, resan då kilon ska trilla av mig, så småningom :) Jag ammar ju fortfarande så man ska ju vara försiktig, men godis och onyttiga saker kan man ju låta bli=)
Grönsaker here I come!

I morse så hade jag och Alde myspys. Hon bubblar för fullt och äter händer som ni tidigare såg;) Här är lite fler bilder på våran lilla punkar-tjej:




Under dagen har jag tvättat lite, plockat och städat.
Vädret har varit kanon idag, en riktig härlig sommardag! Så jag tänkte inviga nyttiga dagen med att gå ut på en promenad=) Så vi åkte bort till ett elljusspår som ligger en bit bort från där vi bor.

Här har vi Alde med dom gigantiska ögonen



Då var det dags....


Alde ligger och sover så snällt


Underbart fint är det här!


Banan är 2,5 km. Jag gick 5km idag, en bra början iallfall=) 5km på 50 min tyckte jag var heeelt okej för att vara otränad. men jäklar vad svetten rann.
De två sista så joggade jag intervall, så mellan varannan stolpe så joggade jag. Det funkade kanon även om jag hade vagnen. Så detta är det tänkt att jag ska göra ett par gånger i veckan. så härligt att röra på sig, och få känna att man svettas och kroppen får arbeta. Kommer bli bra för min rygg detta, men det kändes att man varit still alldeles för mycket. Men så är det ju när man är gravid, men nu så=)

Det var så underbart att komma hem och slänga sig i duschen!
Kvällen var lugn, mys med Jens och Alde. Pratade med mamma och pappa som nyss kom hem från Mallorca, och sen så kollade vi lite på tv och åt lite kvällsmat.

Nu ska jag spela spel.
Må väl!


.: Dagens gissning :.

Kan Alde äta upp sin hand?


RSS 2.0