.: Ölands resan :.

Nu har vi kommit hem! Det var så skönt, men det har verkligen varit hur trevligt som helst!
Jag får nog uppdatera lite åt gången, för det är ett gäng dagar, och det är massvis med bilder som ska läggas in. Vi har ju varit på Öland i en vecka och sedan så var vi i Degerfors i nästan 5 dagar. Men jag börjar med den dagen vi åkte till Öland och hela veckan vi var där. Sedan skirver jag om Degerfors och tiden vi varit hemma.

Torsdag den 16/7
Idag så åkte vi till Öland =) Det kommer att bli så härligt att vara här i en hel vecka. Alde vaknade kl halv 6 och sedan så låg vi alla och drog oss till kl 7. Alde somnade om medans jag och Jens packade det sista och plockade hemma. Vi åt lite frukost och sen så ville Alde käka lite och sedan var vi iväg vid 9. Resan gick jätte bra! Alde sov i 5 timmar, sedan stannade vi och käkade lite och sen så ville Alde ha lite mat. När vi kom till Ölandsbron så började Alde gnälla lite, det var väldigt varmt i bilen så jag förstod henne, men gud så duktig hon hade varit som åkt så långt utan att varit ledsen *stolt* När vi kom fram så kikade vi runt lite i huset, hur fint som helst! Jätte nära centrum och bara några meter till havet. På kvällen så lagade Jonas en jätte god färsgryta av kronhjortfärs och viltsvinsfärs, så en otroligt god blandfärs;) Det hade varit en lång resa, så vi gick och la oss skapligt, men hua vad varmt det var.

Resan till Öland





Framme





Fredag den 17/7
Idag skulle Farbror Jonas och Faster Anna åka hem, de åkte vid 8 så vi var uppe och sa hej då. Det är rätt skönt att komma upp tidigt faktiskt. Idag var det soligt och väldigt varmt, men vi klagade verkligen inte för vi har ju inte fått mycket färg denna sommar. Vi låg ute ens stund och solade och sedan så gick vi lite på stan här inne i Borgholm. Så vacker stad, mysigt och det känns precis som utlandet. Vi gick och handlade lite kläder och sedan gick vi mot havet och strosade runt. Sedan var det dags för lite mat på kvällen, vi satt ute länge. Det blev lite tv och snack innan vi alla gick och la oss. En underbar första dag vi fick!

Innan vi gick ut
(Tack söta Maja för de fina kläderna!)



Ute och går i Borgholm med Farmor & Farfar






När vi kom hem
( Nakenfnis!)






Lördag den 18/7
Regn, regn, regn… och lite åska på det med. Under förmiddagen så var det väldigt mulet och grått. Och vi som ville ha lite sol! Men men, det var rät skönt med lite moln i alla fall. Jag och Jens tog en sväng på stan, vi tog Alde i bärselen och handlade lite kläder och en jätte fin kudde som var så go att klämma på. Den kommer Alde tycka om när hon blir lite större, och sen så köpte vi en Ölands-ko-mjukisdjur till henne. Sen så skulle vi gå till Ica och Hemköp för att handla lite blöjor, då öppnade sig himmelen och regnet vräkte ner och åskan var precis över oss. Ljuset och elen gick även när vi var inne på Hemköp så det blev helt svart i hela butiken. Vi ringde till Staffan som fick komma och hämta oss, för vilken kaos det var. Vi kom i alla fall hem torra och välbehållna =) Jag lindade in Alde i ett knyte, så söt! Det stod ju till och med i Aftonbladet och Expressen om vårat stormväder. Resten av kvällen så var vi hemma och tittade på Tv och tog det lugnt. Åt lite god mat och hade det väldigt trevligt.

Alde innan maten på morgonen
(Jens byter jämt på henne innan, och då är hon så här hungrig)


Kudden och Alde


Aldes Ölands-ko


Hemma efter skyfallet
(Mitt lilla bylte)



Söndag den 19/7
Idag så skulle vi åka över till Kalmar och shoppa lite. Jens skulle få köpa lite kläder som han skulle få i födelsedagspresent. Vi åkte in runt 13.00,vi stannade i centrum och gick till lite affärer. Jätte kul med lite nya affärer och det var verkligen en jätte fin stad. Jens fick sig ett par nya jeans och en fin pikétröja och sen hittade han två snygga t-shirts från Carlings. Jag hittade två snygga linnen och sen ett par skinn- imitations- leggins =) Sedan så åkte vi till Ikea, världens bästa affär, vi köpte en fårskinnsfäll till Alde, och en ny balja, ett överdrag till skötbädden, sänglampor till oss, små gosedjur som jag ska sätta upp till en leksaksmobil till vagnen, en tyghylla som vi ska ha bredvid skötbordet. Sen så ska vi göra om i vardagsrummet, vi ska ha new-england-tema =) Så vi ska ha blått, vitt och rött. Så vi köpte en ny matta, nya plädar, och sen lite annat små pyssel, en ny lampa till taket. Det kommer att bli kanon! Mer bilder på färdigt resultat kommer sen. När vi kom hem så var kl 18.30, då åt Alde, för hon hade varit så himla duktig och sovit HELA tiden vi var borta. Så från 13.00 till 18.00 ungefär så sov hon, man blir så stolt. Inte ett pip från henne på hela resan. Väl hemma så åt vi lite korv med potatissallad och sen så slappade vi bara framför tv:n. Sen så åt Alde vid 22 sista gången. Vi håller tummarna för att hon sover länge, och kanske till och med hoppar över nattmålet =)

Vaknar med denna lilla goding


Innan vi ska åka


När vi kom hem var det badtajm
(Pappa brukar fixa frillan)


Måndag den 20/7
Åhh! Alde sov över nattmålet! *Super stolt* Hon vaknade kl 6 i morse, låg och bubblade lit för sig själv och sken upp som en sol när hon väckte mig. Så underbart söt hon är, och för varje dag nu så märker man att hon växer och utvecklas. Sen så somnade hon om igen och vi alla vaknade igen vid 9.30. Så sömnbrist lider vi faktiskt inte av för hon sover riktigt bra. Vi gick upp för att äta lite frukost och idag var det lite mer sol men lite molnigt var det. Jag och Jens gick ut på stan, vi hade Alde i bärselen vilket är toppen när man bara ska gå iväg en liten stund. Vi var ute efter lite prynadsaker och inredningsdetaljer till vardagsrummet. Vi hittade en jätte fin segelbåt och lite fina ljusstakar, det kommer bli fint med lite havstema. Sen gick vi hem, Alde sov fortfarande så vi passade på att sola lite, för sen kom molnen igen. Nu måste vi verkligen hålla alla tummar att det kommer bli fint väder resten av veckan, för vi måste ju få lite sol på semestern. Senare på kvällen så var jag och Jens på nya Harry Potter filmen här i Borgholm. Så Farmor Lotta och Farfar Staffan var hemma med Alde. Det gick jätte bra, men det var ingen bra film..tyvärr..men men. Det var super mysigt att gå på bio med min älskling =) När vi kom hem så åt vi kroppkakor, det var jätte gott. Nu ska vi se om gumman sover över nattmålet idag igen.

Dagens bilder
(Gör oss klara inför promenaden)




Alla tre slappar i soffan


Här var vi på bio


Tisdag den 21/7
Hon är fantastisk våran dotter, hon sov över nattmålet idag igen. Hon somnade igår vid 22 efter hon ätit och sen så vaknade hon idag halv 7! Och inte nog med det så skrattade hon massa idag så hon gav ifrån sig ljud=). Så underbart att höra, det går verkligen undan! Idag är det heller ingen vanlig dag, utan min älsklings födelsedag. Jens fyller 29 år, och han blev väckt med paket och sång på morgonen vid halv 10. Grattis ännu en gång min älskade! Vädret idag har varit mycket växlande, så idag blev det ingen sol heller. Jag börjar allvarligt ge upp hoppet på att jag kommer bli brun i sommar. Håll tummarna åt mig i alla fall! Idag åkte vi till Färjestaden och åkte till ett köpcentrum, där köpte vi skor både jag och Jens =)Jätte snygga Adidas skor hittade jag. Sedan gick vi till en indredningsaffär där allt var halva priset på. Vi köpte en jätte fin kruka där jag ska sätta i lite fejkblommor i sen, och sen en vit skål som jag ska hälla i lite sand och snäckor i. När vi kom hem så åt vi pizza, den var super god, inte lika flotting som våra pizzor faktiskt. Sen blev det tv-tittande och mys =) Hoppas… hoppas att vi får lite sol i morgon, dagarna går ju så fort, och snart ska vi åka. Visserligen har Jens ännu semester och vi åker till Degerfors och kan sola där. Men vi håller tummarna för i morgon i alla fall!


Alde och pappa på morgonen
( hon väckte honom med gurgel och skratt )




Sedan var det dags för blöjbyte

(pappas flicka)


Mor & dotter



Far & dotter
( Mina älsklingar)



Nytt linne och nya skor :)


Alde med farmor & farfar



Godnatt för denna dag!



Onsdag 22/7
Vi låg länge och drog oss i sängen och hade det så mysigt. Alde log massa och var så glad. Under dagen så sprang både jag o Jens ut så fort solen kom, men den var mest bakom alla moln:P Vi gav upp efter många om och men, och knallade en sista gång på stan. Annars så umgicks vi mycket med Lotta och Staffan, och kollade på nya Wallander filmen, och sen packade vi ut det mesta i bilen så det var klart =)

Dagen började med mys
(Nämde jag att detta var pappas flicka?!)









Försöka går ju...


Pappa med Alde
(Chock!)


Torsdag den 23/7
Idag är det dags för hemfärd, eller ja... till Degerfors först =) vi ska vara där tills på måndag. Det ska bli super kul!
Vi gick upp tidigt för att packa i ordning det sista, vi ville inte stressa, men vi ville komma därifrån skapligt.
Klockan blev 14 när vi åkte iväg, det var så trist att åka ifrån Lotta och Staffan, men tack för denna vecka! Vi ses snart igen.
När vi väl kom iväg så var det en lååång kö med husvagnar som tydligen tyckte att det var en passande dag att åka hem på...TOPPEN! Men men..vi åkte sakta men säkert över till Kalmar då då vi stannade där. Vi skulle nämligen in på Ikea en sväng för att köpa lite det vi missat ;) Vi köpte bla en kappa till sängen, och lite mer inredningsdetaljer ill vårat vardagsrum=) Efter Ikea-rundan så åt vi på Burger King, o sedan bar det iväg igen.
Klockan 23 kom vi till Degerfors...usch det var en lång resa. Men nu är vi äntligen här! Vi hade massa att prata om när vi kom, men vi gick och la oss efter ett tag, för man blir trött av att resa, men alde har varit super duktig och sovit nästan hela tiden.

Våran Prinsessa
(Ser lite dryg ut ibland :)



Resan till Degerfors
(Fullpackat?!)


Så!
Fy!

Mycket var det att skriva, och mer kommer det. Men jag återkommer med den uppdateringen =)
Må väl!


.: Leenden och äppelpaj :.

9/7
Idag blev jag klar med Aldes vägg i vårat sovrum =) Tog upp lite Wallies, blev kanon!
och under här så ligger våran sessa o sover lite på förmiddagen.



Sedan åkte vi in till stan för att vi skulle handla lite och sen kastrera Zorro.
Här sitter jag och Alde i bilen och väntar på att pappa ska lämna honom till vetrinären.


O här har vi Alde på kvällen i Pyjamas =)




10/7
Idag är det fredag, och jag och Jens firar 1 år och 11 månader. Jag fick underbara rosor av min älskling, tack!
Idag kom även Jonas och Anna till oss, jätte kul, vad vi har längtat!
Vi hade så trevligt, mycket att prata om, och så åt vi god mat på kvällen och kollade på film.


11/7
Fortfarande tråkigt väder, så vi kunde inte göra så mycket än att vara inne och kolla på film och snacka skit. Men senare på kvällen kunde vi iallafall gå till ica för att handla lite mat =)
Alde har på sig en Alldeles för stor tröja, men den var så söt med den lilla huvan.



12/7
Jäkla tråkigt väder! Under hela helgen så har det varit super trist, vi kunde ju inte visa Jonas och Anna runt här i den fina staden. Men men, det gör vi nästa gång, det var såå kul! Kom snart igen=)
Här här farbror Jonas med flickvännen Anna och Alde.



Här är lite bilder under dagen:







13/7
Idag så åkte Jonas och Anna hem, eller ja, de skulle till Öland =) Där får de nog bättre väder än här iallafall. Usch!
Vi städade lite, men slappade mest under dagen. Här är Alde med en super söt body:



14/7
Idag så hade vi myspys och sen så var vi bjudna till Hanna och René på fika =)
Underbar god paj, den får du baka fler gånger Hanna;) Längtar til eran lill kommer ut! Idag log Alde väldigt mycket, det värmer massor i hjärtat när man ser och märker hur hon utvecklas.
Dagens bilder på morgonen och förmiddagen:



Här är vi hemma hos Hanna och René



Här är vi hemma igen


Och nu testar vi igen med två filmer =)




15/7 (idag)
Alde är idag 6 veckor gammal. Tiden går ju så fort, vart tog den vägen?!
Hon var jätte duktigt idag och i natt, hon åt vid 00.30 när vi gick och la oss, sen så åt hon igen kl 6! Sen så somnade hon om igen och sov till 10.30...o här har vi henne...hon är världens tröttaste tjej...o sååå underbar!





Idag har vi städat, städat och städat...och packat, packat och packat.
I morgon åke vi nämligen till Öland. Till Farmor Lotta och Farfar Staffan! Det ska bli så kul att få träffas igen, det var länge sen nu, Jag kommer att ha med mig datorn, emn tror inte det blir jätte mycket bloggande, men ska försöka. Bilder kommer jag ta iallafall =) Så uppdaterar gör jag ju alltid. Vi ska sen till Degerfors och vi kommer hem igen den 27/7

Här sover hon under dagen så skönt:


Här är hon vaken och bubblar lite:




Här sover våran älskling så skönt.



Må väl!


.: Testar filmklipp från YouTube :.

Uppdatering kommer i morgon, eller senare om jag orkar. Men just nu har jag testat att regga mig på YouTube för att kunna lägga in filmfrekvenser på våran Alde =)

Här är hon 10 dagar gammal, 13/6


Här ligger hon och ler när hon sover =) 17/6


Underbara Alde, 5/7

.: Kärlek :.

Idag blev Alde 5 veckor, Gud vad tiden går fort! Vi njuter varje sekund med henne, och hon växer och blir så stor=)
Dagen har varit lugn, vi åkte och handlade lite, plockat här hemma och träffat Hanna och René. Vi käkade ute på pizzerian som ligger nära oss. Vi satt ute i solen, och det var riktigt nice! Tack för en super kul kväll, hoppas bebis kommer snart!
Nu ska vi sova.

Här är lite bilder jag tog idag, på de som betyder mest av allt.
Ni är det bästa som finns, älskar er!



.: Mys och fotografering :.

Måndag
Idag så har det varit en slappardag. Men kl 10.30 var vi iväg till socialkontoret för att skriva på faderskapspapper=) Så nu var det klart. Vi skulle ju egentligen dit innan hon var född, men hon hann komma ut före innan mötet skulle vara som jag hade bokat. Men men, det gick bra nu med.

Annars gjorde vi inte så mycket, kollat på de nya Wallanderfilmerna, och tog lite bilder på Alde som vanligt. Här har ni dom:





Godnatt!



Tisdag
Idag var vi till Aw-foto här i stan för att fotograferas=) Så snart hamnar vi i tidingen och jag ska även skicka in familjebilden till både Degerfors/Karlsoga och Norrköping. Det blir en del när man har familjen utspridda i landet., men det är bara kul!
Det som var roligt var att Alde hade varit mycket vaken innan vi skulle åka (såklart!) Så hon sov så gott när vi väl var där. Men hon som fotade lyckades med gosedjur som pep få Alde att kika lite iallafall. Det blir nog bra!
Här hemma har vi oxå tagit bilder...SKRÄLL!
Annars idag har vi hunnit med att handla, städa och donat här hemma=)

Här är innan plåtningen på stan. Vi ville ju vara fina allihopa=) Alde fick även hem sina nya nappar idag, det står hennes namn på dom, jätte fina var dom. En rosa och en genomskinlig, de var goda ;) Jag har beställt dom på www.namnnappen.se




Här är våran snutta nybadad och pyjmasen är på=)



Idag tog pappa upp mobilen över skötbordet. Den fick jag av gammelmormor Clary, tack så himla mycket! Han satte även upp lampan, så nu fattas det bara lite på väggen som mamma ska sätta upp i morgon, det kommer bilder på det då=)



Här är mina sötnosar som jag Älskar mest i hela världen!
Alde var lite hungrig här, men pappa är megabäst på att trösta =)






O här är lilla mamma =)


Nu ska vi gå och sussa. Alde sover redan och säger godnatt till allihopa!
Massa kramar från oss.


Må väl!

.: Värme & Lycka :.

Nu är jag ju en sån här SEGIS som jag har sagt att jag ska skärpa mig med....men jag skyller på värmen;) Jag kan ju även säga det att när jag blivit mamma så sitter jag ju inte vid datorn lika mycket, men bilder hinner jag allt med att ta på vårat lilla troll=)
Oooootroligt mycket bilder! Man vill verkligen inte missa en sekund, för tiden går verkligen fort endå.

Idag (söndag) är det en regnig dag, men sååå skönt med lite svalare väder. Så inatt kommer vi nog alla sova gott.
Här kommer lite bilder och några rader vad som hänt i veckan =)


Tisdag 30/6

Ingen rolig dag..inte för lilla Jenny iallafall.
Vaknade som vanligt med min lilla hungriga prinsessa runt halv9, gick upp och ammade och käkade lite frukost.
Här ligger hon vinkandes och sprattlar:


Sen kom Jens hem vid 11.30 från jobbet. Jag skulle nämligen först till tandläkaren kl12, och sedan till Läkaren kl 13.30! Usch! Jag hade pumpat ifall hon ville ha mat när jag var borta, och sen så ammade jag henne precis innan jag skulle åka.
Det gick iallafall jätte bra hos tandläkaren, men blev bedövad i hela ansiktet (kändes det som), men det tar ju et tpar timmar innan bedövningen lägger sig. Jag åkte direkt till läkaren och satt och väntade en stund, här har ni mig på vårdcentralen:

Kände mig sååå svullen, men tur att man inte ser det iallafall (!)

Det gick även jätte bra här inne, fick sy 7 stygn(!) jäkla födelsemärke, men nu är det borta! Inte dåligt med bedövning jag fått under dagen, och denna lokalbedövning på ryggen var inte alls skön!
Sen så ringde jag hem och kollade om allt var lugnt. Jossan och Jens satt och kollade på en film medans Sessan låg och sussade. Då passade jag på att handla lite, åkte till ica, Ö&B och lidl. Så jag hann med en del. Jag kom hem runt 15.30 (var borta i 4 timmar!) och då lagomt till att Alde vaknat och var hungrig, man blir så stolt när hon sovit hela tiden och skönt för en annan att kunna åka bort utan att något händer. Det är så underbart att nästan vem som helst kan trösta henne och inte bara behöver bli tröstad av mig. Men iof så gråter hon mycket sällan så vi har inte det problemet direkt. Hon är lika mammig och pappig nu iallafall. Hon är våran ängel *stolt mamma*

Lite bilder från kvällen:



Onsdag 1/7

Idag var det en slappardag, vi sov till 9, eller JAG vaknade då.. Alde gillar att sova.. Jag har bevis:


Sedan gick vi upp och gjorde oss i ordning, för jag skulle bjuda Josefine på lunch idag hade jag lovat. Det var så himla varmt o kladdigt ute idag, det var helt svart på himlen. Så åska var det ju inga tvivel på att det skulle komma.
Vi skyndade oss iallfall till stan och sprang in på en kina/tahi-restaurang som ligger i stan. Det var så himla varmt därinne, men vi fick stå ut, för gud så god maten var =)
Här är lite bilder från morgonen innan vi gick ut och när vi satt där nere:




Sen poserade jag och Alde framför kameran när vi kom hem. här är två bilder:



Senare på kvällen så blev det förvandling, Jossan hjälpte mig med att lägga i lite slingor. Vill ju vara en Hot-mama;) Kanske inte i den mössan dock....


Så här blev resultatet, ska kanske lägga i mer sen, men nöjer mig sålänge:


Torsdag 2/7

Idag så skulle Josefine åka hem (buuuuuhhhhuuu) Vi har haft super kul, och tack för att du hjälpt till med allt. Alde saknar dig redan!

Mamma, mormor och Jennifer kom lite efter 13.00, men vi skulle åka till BVC idag så vi åkte direkt när de kom. Jennifer och Josefine följde med. Hon har börjat fokuserat på blicken nu och så växer hon och blir stoor! Man blir så stolt.
Idag såg det ut såhär:

4veckor och 1 dag
3572g
52cm
Huvudomfång 35,4

När vi kom hem så åt vi en kycklingsallad som jag gjort tidigare på morgonen, och sen så gick vi alla ut på stan. det var super trevligt. Tack för en fin dag! När vi kom hem sen så åt vi lite glass innan de skulle åka hem.
Här kommer dagens ranson med bilder från morgon till kväll:





Man kan inget annat  än att skratta och le över denna bild...TOKFIA!



Och nu när gumman väger 3500 g så var det premiär för bärsele! Det var jätte lyckat, hon ser bara så himla liten ut och försvinner nästan, så lite kul var det =)


Fredag 3/7

Idag blev Alde 1 månad. Tiden går verkligen fort, det är så underbart att se henne växa och utvecklas för varje dag. Idag var det premiär för D-droppar, som jag även skrev i ett tidigare inlägg.
Jens gick även på semester idag =) Jag och Alde åkte och hämtade pappsen på jobbet, det var så varmt så det blev att vara nakenfis när vi kom hem och bad på kvällen =)
Annars gjorde vi inget speciellt, men massa bilder blev det iallafall:









Lördag 4/7

Idag hann vi med en hel del under dagen. Tvätt och städ och vara ute i det fina vädret =)
Vi vaknade vid 10 idag allaihopa, åt lite frukost, tog lite bilder på sessan som vanligt. Städade och grejja, och sen gick vi ut på stan för det var ju torgdag=) Vi va ute ett par timmar, åt glass och hade massa det jätte kul och mysigt. På kvällen sen så grillade vi lite och kollade på film <3
Denna klänning som Alde har på sig, hade jag när jag var liten =)


Pappa och sötnosen, lägg märke till deras armrörelser.


Ute på stan


Hemma igen


Idag söndag 5/7

Idag har vi inte alls gjort många knop, vädret har inte varit så bra som sagt, men det är skönt det.
Vi har kollat på film, myst, och bloggat (som tagit tid!) Alde har sovit mer idag, men det är väl mer behagligt för henne nu med när det är lite svalt. Det är så roligt fär när hon väl är vaken så är hon verkligen vaken och med på allting, hon älskar att ligga och lyssna och  kika. Här är lite bilder på våran älskade Alde:





Här somnade hon på mamma

 
Vår vackra och fridfulla älskling. Vi älskar dig mest av allt! Puss & kram från mamma och pappa.


Må väl!

.: Djävulens påfund :.

Jag måste bara Varna Svergies befolkning för detta, beroendeframkallande-onyttiga- men det mest underbara jag någonsin ätit!

Mmmmm säger jag bara..



Jag ska uppdatera med veckans bilder lite senare eller i morgon. Men jag bjuder på en bild på världens goaste prinsessa som idag är 1 månad gammal.


En till.....

Så här såg hon ut efter våren premiär med D-dropparna =)
Må väl!

RSS 2.0