.: Tripp till Kinnekulle :.

Det är helt fantastiskt däruppe kan jag lova. Det var ju en underbar dag med massa sol, så vi tog nya bilen och åkte upp dit med lite fika och våra små monster till katter. Tuss är en liten skrajsen katt så han låg mest o skakade på bänken eller under, medans Zorro sprang överallt och trasslade in sig i snöret. Det var en härlig dag iallafall och nu ska vi göra tacos och mysa framför en film.



Må väl!

.: Vecka 24 :.


Vecka 24 nu som sagt, det går sjukt fort. Vi längtar så mycket och vi är så himla nyfikna på hur vårat mirakel ser ut.

" Ca 27cm och 700 gr. Nu, mer än halvvägs genom graviditeten börjar barnet allt mer likna ett nyfött barn. Allt det behöver av värme, föda och stimulans finns inom en omkrets på ett par decimeter i livmodern. Barnet reagerar på allt fler sinnesintryck. Det känner, det upplever smak och hör ljud. Ögonen är fortfarande oftast slutna men det har börjat blinka med ögonlocken. Barnets hörsel har utvecklats så att det kan lära känna de röster som pratar eller sjunger i dess närhet, röster som det vid födseln redan känner väl. Innerörat och därmed förmågan att känna balans är fullt utvecklat. Barnet kan nu känna skillnad på upp och ner. Lungorna är fortfarande omogna men tillverkningen av ett ämne som kallas surfactant startar. Det har till uppgift att hålla lungblåsorna, alveolerna, i lungorna utspända så att lungorna inte faller ihop och klibbar samman när barnet föds och skall fylla sina lungor med luft. Dess rörelsebehov är stort och än så länge finns det gott om plats. Barnet har vissa chanser att överleva utanför livmodern om det skulle födas för tidigt. "


 Idag var jag till H&M och köpte den här underbart söta dressen och passande mössor till :


Sen så satt jag på ett fik med korsord och supergod semla. Mmmm..den satt inte fel.
Ikväll åt vi lite mat och kollade på film, en riktig mysfredag med andra ord =) Nu sitter Jens och spelar och jag har suttit med PS. Nu ska jag försöka få med Jens till sovrmmet, så vi kan kolla på en film till och sen sussa. I morgon har vi tänkt att göra lite utflykter med våran nya bil, som btw Jens hämtade igår. Den är underbar!  skriver mer i morgon om våra äventyr.

Må väl!


.: Cs4 :.


.: Vecka 23 :.



" Bebisen är ca 3 dm nu och närmar sig ett halvt kg i vikt. Nu börjar det bruna fettet produceras. Och musklerna börjar växa till sig ordentligt. Hjärnbarkens celler, vilket är lika med det medvetna tänkandet, mognar. Den stora förändringen nu är framförallt att hjärnan mer och mer lär sig olika ljud. Ni märker säkert också att fostret kan rycka till ganska kraftigt av hårda plötsliga ljud. Tappar du porslin eller liknande i golvet så reagerar säkert den blivande modern och fostret lika mycket."

Jag har tyvärr inte uppdaterat på länge, det händer och har hänt en del. Magen växer iallafall =)
Jag och Jens har firat 1,5 år, det har varit alla hjärtans dag, vi har varit i Degerfors och hälsat på,  jag har varit hos barnmorskan och lyssnat på bebisens fosterljud och hjärta, Josefine har varit hos oss i veckan vilket var jätte kul * kom snart igen!* Nu är det helg och vi myser på som vanligt. Till veckan som kommer ska vi på infomöte hos försäkringskassan, det skall bli intressant.  Vi ska även få hem våran nya bil om allt går som det ska. Vi har hittat en volvo 855 GLT -97. Perfekt innan vårat underverk kommer.
Här är den:


Nu är klockan massor, men jag lovar att bättra mig att uppdatera dagarna lite mer.
Må väl!

.: Vecka 21 :.

Här är magen =) Den växer skall ni veta. Det är så underbart att känna pyret varje dag, och samtidigt bli allt mer osmidig ju mer magen växer, hihi, men det är så härligt! Men tiden får gå lite fortare nu till både vår och sommar tycker vi.
Jag är så otroligt tacksam för att Jens är så gullig och hjälper mig med allt möjligt. Du är mitt allt!
Nu ska vi äta lite och titta på nya scrubs avsnitt.

Må Väl!



"Från huvud till stjärt är längden cirka 23 cm. Vikten runt 420 gr. Tarmarna har utvecklats så att näring kan tas upp från det fostervatten barnet sväljer. Fortfarande kommer merparten av all näring från mamman via moderkakan, men en del passerar nu tarmsystemet fram till tjocktarmen. Den första avföringenbörjar på så vis bildas i barnets tarm. Barnets lever och mjälte producerar blodceller och nu bidrar också benmärgen med tillverkningen. Barnet har både ögonbryn och ögonfransar. Huvudhåret börjar växa ut".



.: Sparkar & Pyssel :.



Denna gjorde jag idag =)
Som det står så kände jag den första sparken utanpå magen idag. Helt fantastiskt! Jag känner den lill* varje dag nu som buffas och virvlar runt. Kan inte beskriva i ord hur underbart det känns.

Nu ska jag tvätta och städa lite. Behöver få i mig lite mat oxå, det kommer nog uppskattas =) Jag lagade korvstroganoff igår så det blev över massa, så det står på menyn idag.

Må väl!

.: Scrapbooking :.

Denna gjorde jag idag =)



Har annars haft ont i huvudet idag och varit mycket trött. Jag köpte järntabletter när jag var och handlade, lika bra att passa på när jag var ute. så jag kan förbereda mig lite innan jag ska ta nya blodprover.

Nu ska jag labba vidare =)

Må väl!



.: Längtan :.

Våran längtan efter dig är enorm! Tiden får gärna gå lite snabbare så vi får träffa dig, Vår älskade lilla älskling. Nu ligger du och buffar i min mage och är nog glad över kladdkakan jag åt förut =)

Min hobby som alla vet är Photoshop cs4, detta underbara program! Scrapbooking har ju varit så populärt sen tidigare, men det är super kul med att scrappa på PS! Det kommer att vara en bra hobby nu under graviditeten det med =) sen ska jag faktiskt lära mig att brodera ;) att få pyssla med smått är min grej, haha.
Nu ska jag sova. Vi närmar oss v 21 snart, tiden går allt fort iallafall, trots allt ;)

Må väl!




.: Tack Emma :.

Tack åter igen att du hjälper mig med min blogg, jag kan ju inte det där =)
Men är det något jag kan iaf så är det photoshop, så bilderna får jag vara med o göra :P haha.
Idag gjorde jag denna bild, lite snyggt faktiskt..



Nu ska vi sussa.

Må väl!

RSS 2.0