.: Ölands resan :.

Nu har vi kommit hem! Det var så skönt, men det har verkligen varit hur trevligt som helst!
Jag får nog uppdatera lite åt gången, för det är ett gäng dagar, och det är massvis med bilder som ska läggas in. Vi har ju varit på Öland i en vecka och sedan så var vi i Degerfors i nästan 5 dagar. Men jag börjar med den dagen vi åkte till Öland och hela veckan vi var där. Sedan skirver jag om Degerfors och tiden vi varit hemma.

Torsdag den 16/7
Idag så åkte vi till Öland =) Det kommer att bli så härligt att vara här i en hel vecka. Alde vaknade kl halv 6 och sedan så låg vi alla och drog oss till kl 7. Alde somnade om medans jag och Jens packade det sista och plockade hemma. Vi åt lite frukost och sen så ville Alde käka lite och sedan var vi iväg vid 9. Resan gick jätte bra! Alde sov i 5 timmar, sedan stannade vi och käkade lite och sen så ville Alde ha lite mat. När vi kom till Ölandsbron så började Alde gnälla lite, det var väldigt varmt i bilen så jag förstod henne, men gud så duktig hon hade varit som åkt så långt utan att varit ledsen *stolt* När vi kom fram så kikade vi runt lite i huset, hur fint som helst! Jätte nära centrum och bara några meter till havet. På kvällen så lagade Jonas en jätte god färsgryta av kronhjortfärs och viltsvinsfärs, så en otroligt god blandfärs;) Det hade varit en lång resa, så vi gick och la oss skapligt, men hua vad varmt det var.

Resan till Öland





Framme





Fredag den 17/7
Idag skulle Farbror Jonas och Faster Anna åka hem, de åkte vid 8 så vi var uppe och sa hej då. Det är rätt skönt att komma upp tidigt faktiskt. Idag var det soligt och väldigt varmt, men vi klagade verkligen inte för vi har ju inte fått mycket färg denna sommar. Vi låg ute ens stund och solade och sedan så gick vi lite på stan här inne i Borgholm. Så vacker stad, mysigt och det känns precis som utlandet. Vi gick och handlade lite kläder och sedan gick vi mot havet och strosade runt. Sedan var det dags för lite mat på kvällen, vi satt ute länge. Det blev lite tv och snack innan vi alla gick och la oss. En underbar första dag vi fick!

Innan vi gick ut
(Tack söta Maja för de fina kläderna!)



Ute och går i Borgholm med Farmor & Farfar






När vi kom hem
( Nakenfnis!)






Lördag den 18/7
Regn, regn, regn… och lite åska på det med. Under förmiddagen så var det väldigt mulet och grått. Och vi som ville ha lite sol! Men men, det var rät skönt med lite moln i alla fall. Jag och Jens tog en sväng på stan, vi tog Alde i bärselen och handlade lite kläder och en jätte fin kudde som var så go att klämma på. Den kommer Alde tycka om när hon blir lite större, och sen så köpte vi en Ölands-ko-mjukisdjur till henne. Sen så skulle vi gå till Ica och Hemköp för att handla lite blöjor, då öppnade sig himmelen och regnet vräkte ner och åskan var precis över oss. Ljuset och elen gick även när vi var inne på Hemköp så det blev helt svart i hela butiken. Vi ringde till Staffan som fick komma och hämta oss, för vilken kaos det var. Vi kom i alla fall hem torra och välbehållna =) Jag lindade in Alde i ett knyte, så söt! Det stod ju till och med i Aftonbladet och Expressen om vårat stormväder. Resten av kvällen så var vi hemma och tittade på Tv och tog det lugnt. Åt lite god mat och hade det väldigt trevligt.

Alde innan maten på morgonen
(Jens byter jämt på henne innan, och då är hon så här hungrig)


Kudden och Alde


Aldes Ölands-ko


Hemma efter skyfallet
(Mitt lilla bylte)



Söndag den 19/7
Idag så skulle vi åka över till Kalmar och shoppa lite. Jens skulle få köpa lite kläder som han skulle få i födelsedagspresent. Vi åkte in runt 13.00,vi stannade i centrum och gick till lite affärer. Jätte kul med lite nya affärer och det var verkligen en jätte fin stad. Jens fick sig ett par nya jeans och en fin pikétröja och sen hittade han två snygga t-shirts från Carlings. Jag hittade två snygga linnen och sen ett par skinn- imitations- leggins =) Sedan så åkte vi till Ikea, världens bästa affär, vi köpte en fårskinnsfäll till Alde, och en ny balja, ett överdrag till skötbädden, sänglampor till oss, små gosedjur som jag ska sätta upp till en leksaksmobil till vagnen, en tyghylla som vi ska ha bredvid skötbordet. Sen så ska vi göra om i vardagsrummet, vi ska ha new-england-tema =) Så vi ska ha blått, vitt och rött. Så vi köpte en ny matta, nya plädar, och sen lite annat små pyssel, en ny lampa till taket. Det kommer att bli kanon! Mer bilder på färdigt resultat kommer sen. När vi kom hem så var kl 18.30, då åt Alde, för hon hade varit så himla duktig och sovit HELA tiden vi var borta. Så från 13.00 till 18.00 ungefär så sov hon, man blir så stolt. Inte ett pip från henne på hela resan. Väl hemma så åt vi lite korv med potatissallad och sen så slappade vi bara framför tv:n. Sen så åt Alde vid 22 sista gången. Vi håller tummarna för att hon sover länge, och kanske till och med hoppar över nattmålet =)

Vaknar med denna lilla goding


Innan vi ska åka


När vi kom hem var det badtajm
(Pappa brukar fixa frillan)


Måndag den 20/7
Åhh! Alde sov över nattmålet! *Super stolt* Hon vaknade kl 6 i morse, låg och bubblade lit för sig själv och sken upp som en sol när hon väckte mig. Så underbart söt hon är, och för varje dag nu så märker man att hon växer och utvecklas. Sen så somnade hon om igen och vi alla vaknade igen vid 9.30. Så sömnbrist lider vi faktiskt inte av för hon sover riktigt bra. Vi gick upp för att äta lite frukost och idag var det lite mer sol men lite molnigt var det. Jag och Jens gick ut på stan, vi hade Alde i bärselen vilket är toppen när man bara ska gå iväg en liten stund. Vi var ute efter lite prynadsaker och inredningsdetaljer till vardagsrummet. Vi hittade en jätte fin segelbåt och lite fina ljusstakar, det kommer bli fint med lite havstema. Sen gick vi hem, Alde sov fortfarande så vi passade på att sola lite, för sen kom molnen igen. Nu måste vi verkligen hålla alla tummar att det kommer bli fint väder resten av veckan, för vi måste ju få lite sol på semestern. Senare på kvällen så var jag och Jens på nya Harry Potter filmen här i Borgholm. Så Farmor Lotta och Farfar Staffan var hemma med Alde. Det gick jätte bra, men det var ingen bra film..tyvärr..men men. Det var super mysigt att gå på bio med min älskling =) När vi kom hem så åt vi kroppkakor, det var jätte gott. Nu ska vi se om gumman sover över nattmålet idag igen.

Dagens bilder
(Gör oss klara inför promenaden)




Alla tre slappar i soffan


Här var vi på bio


Tisdag den 21/7
Hon är fantastisk våran dotter, hon sov över nattmålet idag igen. Hon somnade igår vid 22 efter hon ätit och sen så vaknade hon idag halv 7! Och inte nog med det så skrattade hon massa idag så hon gav ifrån sig ljud=). Så underbart att höra, det går verkligen undan! Idag är det heller ingen vanlig dag, utan min älsklings födelsedag. Jens fyller 29 år, och han blev väckt med paket och sång på morgonen vid halv 10. Grattis ännu en gång min älskade! Vädret idag har varit mycket växlande, så idag blev det ingen sol heller. Jag börjar allvarligt ge upp hoppet på att jag kommer bli brun i sommar. Håll tummarna åt mig i alla fall! Idag åkte vi till Färjestaden och åkte till ett köpcentrum, där köpte vi skor både jag och Jens =)Jätte snygga Adidas skor hittade jag. Sedan gick vi till en indredningsaffär där allt var halva priset på. Vi köpte en jätte fin kruka där jag ska sätta i lite fejkblommor i sen, och sen en vit skål som jag ska hälla i lite sand och snäckor i. När vi kom hem så åt vi pizza, den var super god, inte lika flotting som våra pizzor faktiskt. Sen blev det tv-tittande och mys =) Hoppas… hoppas att vi får lite sol i morgon, dagarna går ju så fort, och snart ska vi åka. Visserligen har Jens ännu semester och vi åker till Degerfors och kan sola där. Men vi håller tummarna för i morgon i alla fall!


Alde och pappa på morgonen
( hon väckte honom med gurgel och skratt )




Sedan var det dags för blöjbyte

(pappas flicka)


Mor & dotter



Far & dotter
( Mina älsklingar)



Nytt linne och nya skor :)


Alde med farmor & farfar



Godnatt för denna dag!



Onsdag 22/7
Vi låg länge och drog oss i sängen och hade det så mysigt. Alde log massa och var så glad. Under dagen så sprang både jag o Jens ut så fort solen kom, men den var mest bakom alla moln:P Vi gav upp efter många om och men, och knallade en sista gång på stan. Annars så umgicks vi mycket med Lotta och Staffan, och kollade på nya Wallander filmen, och sen packade vi ut det mesta i bilen så det var klart =)

Dagen började med mys
(Nämde jag att detta var pappas flicka?!)









Försöka går ju...


Pappa med Alde
(Chock!)


Torsdag den 23/7
Idag är det dags för hemfärd, eller ja... till Degerfors först =) vi ska vara där tills på måndag. Det ska bli super kul!
Vi gick upp tidigt för att packa i ordning det sista, vi ville inte stressa, men vi ville komma därifrån skapligt.
Klockan blev 14 när vi åkte iväg, det var så trist att åka ifrån Lotta och Staffan, men tack för denna vecka! Vi ses snart igen.
När vi väl kom iväg så var det en lååång kö med husvagnar som tydligen tyckte att det var en passande dag att åka hem på...TOPPEN! Men men..vi åkte sakta men säkert över till Kalmar då då vi stannade där. Vi skulle nämligen in på Ikea en sväng för att köpa lite det vi missat ;) Vi köpte bla en kappa till sängen, och lite mer inredningsdetaljer ill vårat vardagsrum=) Efter Ikea-rundan så åt vi på Burger King, o sedan bar det iväg igen.
Klockan 23 kom vi till Degerfors...usch det var en lång resa. Men nu är vi äntligen här! Vi hade massa att prata om när vi kom, men vi gick och la oss efter ett tag, för man blir trött av att resa, men alde har varit super duktig och sovit nästan hela tiden.

Våran Prinsessa
(Ser lite dryg ut ibland :)



Resan till Degerfors
(Fullpackat?!)


Så!
Fy!

Mycket var det att skriva, och mer kommer det. Men jag återkommer med den uppdateringen =)
Må väl!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Remember Me

E-postadress: (bara jag som ser)

Bloggar du?:

Give it to me baby:

Trackback
RSS 2.0