.: Ölands Resan :.

12 maj
Vi åkte till Öland när Jens kom hem :)
Mellanlandade hos Morbror Jonas och Anna i Jönköping, o kom till Borgholm runt 3 tiden....isch vilken resa, men Alde somnade i bilen och sov som tur var :)

Hemma

Bilen



Tjena!!!
(man måste skynda sig att ta kort, för de åker lika fort av som på. Bita i dom är mycket godare!)


13 Maj
Liiite sömn under natten, kom nog isäng runt 4 tiden. Men men, vi vilade lite när Alde sov efter frukost som tur var :)
Lotta o Staffan har en trappa inne (två våningshus) O sist vi var där så gick Alde upp ett steg bara, men NU gick hon upp för hela. Vi var bakom hela tiden, men hjärtat dunkade lite fortare iaf. Den är rätt brant och skruvad så det är ju smalare trappsteg på vissa ställen. Men det där klarade hon galant och ville upp där ett X antal gånger, så det var bara att hänga på. Efter ett tag tröttnade hon och var duktig att undvika trappen sen.

Tråkväder ute, men vi tog oss en liten promenix och sen under kvällen så badade vi alla 3 tillammans för första gången (de har ju ett liiite större badkar än vad vi har hemma, så vi passade på) Alde trivdes kan jag säga!
Annars så var det mycket mys och slappt under dagen.

Tittut!



Bada!


14 maj
Ytterligare en innedag, bara för att vi åker så ska det natruligtvis vara pissväder! O Öland är ju inte den än med mycket regn vanligtvis, men när vi kommer så! Men men, vi kunde ju inget göra, men det var jätte mysigt att få träffas och umgås iaf. Man gör ju inte det så ofta, så varje stund är ju jätte rolig!
I sommar ska vi ju hit igen i Juli, så vi hoppas att det är bättre väder då;)

Vi gick även på stan, o vi köpte lite födelsedagspresenter till Alde. Lotta shoppade loss och hittade en jätte fin blå klänning, och sen en Millan-klänning och sen ett rosa regnställ och allt var från Name It. Sen köpte jag oxå ett regnställ men i svart och sen ett par leggins med spets på som passade perfekt till den blåa klänningen. Ska lägga ut bilder på allt sen när det blir dags =)
Sen så har jag även beställt ett bollhav till henne :)


Bilder under dagen:
Vi köpte lite nya leksaker till Alde som hon kan ha därborta :)

Aldes farmor kom överfund med att Alde var mer envis än sin far...haha


(om ni ser i bakgrunden så ser ni vad farmor gör, ja just det...plockar undan allt som Alde kan dra i)


Mor och dotter




Familjen

"Festfin" Eller ja...haha. Vi tog en öl hemma =)


15 Maj
Jag och Jens får sovmorgon tillsammans! Första gången det händer sen Alde föddes! Visserligen har ju alde sovit länge som spädbarn o så, men att någon har tagit hand om henne från första början. Lotta tog upp henne, gav henne välling och så där. Sen vaknade vi 10:15 och var utvilade, sen var hon lite "farmorig" ett tag under dagen. det är sååå skönt att hon inte är blyg mot andra. Vi har ju aldrig haft barnvakt eller varit utan henne en natt, så det var lite lyxigt :)

Aldes framtand uppe kom fram nu efter många om och med, hade värsta blodblåsan dagen innan och hade så ont!
Nu har hon 3 tänder, 4e på g med.

Något bättre väder ute...men molningt. Morr!
Idag åkte vi ut med bilen och kikade runt lite på ön =) Det var mysigt!
Vi tog det lugnt även idag, slappardag med god mat på kvällen.

Jens försöker mata...
Men Alde vill bara äta själv nu.




Vi åkte till ett ställe som heter Köpingsvik, och då tog vi Lotta och Staffans bil, o vi har ju ingen stol där. Men det var en sån kort bit så Alde satt i mitt knä. JÄKLAR under de minutrarna så bubblade hon som bara den och var så glad att sitta så. TOKA!




Jag och älsklingen på stranden (blåste lite)


16 Maj
Dags för hemresa. Jätte tråkigt men skönt att komma hem till sitt eget. det som inte är kul är ju bilresan, 5-6 timmar tar det ca med stopp och så där.
Vi packade medans Alde sov efter sin frukost. När hon vaknade sen så fick hon lite lunch och vi sa hej då sen.
Vi stannade först i Kalmar och käkade på BG, sen åkte vi diekt. Andra stoppet var i Jönköping, dags för middag då för Alde och vi gick upp igen till Jonas och Anna. Sen åkte vi hem igen, jobbig resa men värt det såklart!

Bilder under dagen

Alde ville hjälpa till att packa...



På slutet gick hon inte upp alls (kröp till trappen hela tiden ibörjan o ville upp även om ingen vuxen var med), duktig tjej!


Sen åkte vi hem, stannade på Netto och köpte två korgar till Aldes rum och sen en docka till Alde, hennes första docka :) Det första hon sa var Dia, så den får heta så...haha
Hon var sååå glad, pussade och pratade med den jätte länge tills hon somnade.





Jag spelade in en film när jag busar med Alde...

Hemma!
Här är Dia och korgarna ;)




Resten kommer i morgon om denna vecka!!

Må väl!

Kommentarer
Postat av: Malin & Tuva

Nu var det uppdaterat =) hihi.. tuva ska inskolas i slutet av augusti o börja 1 sept.. när ska alde börja hos dagmamman då.. ?? Kramis

2010-05-19 @ 21:22:28
URL: http://malinstuvaluva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Remember Me

E-postadress: (bara jag som ser)

Bloggar du?:

Give it to me baby:

Trackback
RSS 2.0