.: Julfirande nr2 & Nyår :.

Nu kommer ett monsterinlägg till. Ja, det har ju blivit så när vi har varit borta men nu kommer det bli som vanligt igen efter detta =) Nu börjar jag även bli lite bättre från alla sjukdomar oxå och det är sååå skönt!
Det kommer bli mest bilder, som vanligt =)

Vi börjar väl från början....där jag slutade sist och då var ju året fortfarande 2009 :)
Tisdagen den 29:e december
Dagen vi skulle åka till Degerfors. Här sitter vi i bilen, det är kallt och så underbart vackert ute.




O här sitter jag och Alde o väntar på Jens medans han var inne på Jula och köpte en ny dammsugare.




Ca 2 timmar senare så kom vi hem till mina föräldrar. Där fick vi lite soppa och mamma o pappa fick kramar och klämma på Alde som de så länge längtat efter =) Det var så mysigt att få komma "hem" igen.

Onsdagen den 30:e december
Idag så gick vi alla upp skapligt för att åka iväg till Bergvik I karlstad. Det är ett stort köpcentrum med massvis med affärer. Vi hade ju tänkt att kika lite på rean...hm...hur nu det skulle gå med alla människor :s

Vi var borta hela dagen, det var jätte trevligt men så mycket folk. Vi åkte först till Rusta och där hittade vi en bra kupévärmare till bilen, två mattor och lite annat roligt. Sen åkte vi käkade på Subway som vi båda längtat efter, så vi fick ju passa på. När både jag och Jens var i USA så åt vi det en hel del och här i Lidköping så har ju vi inte den restaurangen. Efter att vi käkat så gick vi först in på coop för att skaffa hörselkåpr till Alde som hon kan ha på sig när det ska smällas raketer, ifall att. Sen hittade jag kläder till Alde på H&M, men inte av rea-varorna. Men det var bra priser iaf.
Det blev två pyamaser, denna och en helrosa:
(O nu har vi köpt allt i 74, hon kan inte ha det än men om ett tag. hon har 68 nu annars)

En röd tröja/tunika

En lila body

Ett par jeans-tights

O ett par gråa tights med lite spets längst ner

Det ska bli roligt med lite mer rea sen, då ska jag handla lite mer :)
Sen när vi var klara där så åkte vi till Plantagen, en mycket trevlig affär. Jag hittade en jääte fin vit vas och två st rosa blommor som Alde ska ha på sitt rum, detta:

Sen när vi kom hem så satt Alde och morfar i soffan och myste lite.


Sen provade Alde min mössa...Underbara unge!



Hörselkåporna måste vi ju oxå prova! Men de var ingen hitt, för jag hörde ju inget!


Sen kom Andreas och Emma, och Jennifer och Morgan. Vi skulle öppna lite julklappar! Det var så mysigt, vi käkade först lite potatissallad med rostbiff och hade det jätte trevligt. Alla var sega och trötta men vad gjorde det?!
Jag tänkte lägga upp vad Alde fick av alla denna dagen.

Från Andreas och Emma fick hon en pyjamas, en bok och leksaker som hon älskade!

Moster Josefine hade köpt en jätte söt ram

Moster Jennifer och hennes pojkvän Morgan hade köpt ett bysigt badlakan

Mormor och Morfar hade köpt en liten bok, två stycken pipmuggar, en söt liten panda från Världsnaturfonden, en tvådelad pyjamas, och sen fick hon lite pengar.

O här har vi damen i henns nya pyjamas (bild från en annan dag)

Sen den kvällen så satt Alde och lekte med sina leksaker.




Torsdagen den 31:a December
Nyårsafton

Det blev ett litet morgonbad för våran älskade Alde, man ska ju vara fin på den sista dagen på året.
Det blev massa bilder för hon var så söt när hon satt och badade, leksakerna kom till användning nu med :)









Sen hade vi badat klart :)


Sen åkte de fina nyårskläderna på. Våran söta lilla älskling blev så fin.







Vill visa pappa vad jag kan!


Sen gjorde vi oss i ordning till fest :)
Jag och min yngsta syster Josefine

Mamma och Pappa

Lilla jag

Lite bilder på den vackra nyårsdukningen



Moster Jennifer och morgan busar lite med Alde

Lite lek hann vi allt med innan maten :)


Sen åkte hattarna på lite innan tolvslaget (det hade jossan bestämt) Pussar, kramar och alla skålade in det nya året. GOTT NYTT ÅR!!!!




Nej..vi är inte alls fulla...även om det såg ut som det. Vi busade bara lite =) Lite ska vi allt bjuda på.

Vi hade en underbar dag. Vi kollade på raketer, åt trerätters, pratade och skrattade tills vi gick o la oss. Klockan blev säkert 2.30. Våran underba Alde somnade runt 23 så hon var inte med vid tolvslaget. vi gick in och pussade på henne både före och efter istället.
Tack alla för en jätte trevlig avslutning på året!

Fredagen den 1:a Januari 2010
Under hela förmiddagen så låg alla i sängarna och var så sega. Det var jätte skönt att få sova ut lite grann och bara slappa. Jag gick upp och plockade rätt lite sen gårdagen och diskade upp lite. Senare så åkte Jens, Morgan och pappa iväg för att handla lite. Vi skulle träffa min lilla kusin Isak, Mattias och Sandra, min mormor, o sen  Andreas och Emma igen. Vi skulle fira jul nummer 3 men äta tacos isf julmat :)
vi hjälptes alla åt att göra maten och sen kom allihopa. Det var så himla trevligt att träffas. Vi gav även Isak lite presenter för han fyllde 2 år dagen innan julafton. Så det blev massa med paket igen.
Här sitter alde och öppnar paket..

Från Isak så fick hon en jätte söt klänning, en jätte rolig leksak med massa djur-läten som man kan trycka på och sen en Bellino-leksak som man kan sätta fast tex i bordet.



Sen fick Alde stickade sockar, en snöglob och en jätte vacker speldosa av sin gammelmormor.



Här sitter Alde i Mattias knä, han ville även testa en jätte stor tomteluva...som hon drog av sig hela tiden och tyckte det var jätte roligt.


Sen åt vi tacos och hade det massa trevligt!

Lördagen den 2:a Januari
Vi var uppe rätt tidigt, för idag hade vi en sån där dag då vi åkte runt till alla för att hälsa på. Det tråkiga var att både jag och Jens börjat bli väldigt förkylda. Fy tusan va jobbigt!
Vi åkte först till min farmor och farfar i Karlskoga, det var jätte trevligt. Aldis fick en jätte söt mössa och en fin julstrumpa som farmor sytt. Ska bli roligt när hon ska sy lite mer kläder åt henne snart.


Tack gammelfarmor!

Sen så åkte vi vidare och släppte av Jennifer hos Morgan. Vi passade även på att titta in i lägenheten, jätte fint har ni det! Sen så åkte vi till min kusin Emma och hennes kille Jimmy, det var ju såååå längesen och det var så härligt att ses. Kom snart och hälsa på!
Sen så åkte vi hem en sväng och sedan till Andreas och Emma. Min kusin Therese och hennes kille Johan följde med oxå. det var jätte kul, vi spelade lite ps3 och åt pizza. Men jag kände mig mer dålig och gick o la mig med Alde. Sen väckte Jens mig vid 2 på natten o sa att vi kanske skulle åka hem...hihi. Det blev sent, men det var så roligt att ses!

Söndagen den 3:e Januari
Idag blir Alde 7 månader! Våran lilla solstråle har blivit så stor.
Här ligger hon på golvet på morgonen medans vi gör iordning lite frukost.




O sen när hon blir lite trött så lägger hon sig o myser lite :)


Sen fick hon ha på sig den fina klänningen som hon fick av Isak





Sen blev det en liten promenad med pappa...



Pusselipuss..lika som bär <3


Snö...

Sen skulle vi åka hem. Jätte trist att lämna alla men skönt att få komma hem, och nu i denna stund så var både jag och Jens sjuka. Vi packade allt, sa hej då och åkte. Men först så stannade vi hos min morfar och hans sambo Britt-Inger, passa på när man är hemma som sagt. Alde fick en sån söt kanin..

Det blev en snabbvisit men det var så trevligt! Vi hade ju en stund att åka och det hade blivit mörkt.
Här är gumman, hon somnade direkt när vi satte oss i bilen.

Resan hem gick jätte bra, vi kom hem runt 20.00. Vi packade upp allt, för det var en del. Sen så hämtade Jens lite mat från Mcdonalds medans jag tog på Alde lite pyjamas för natten.




Nu säger vi godnatt! Jäklar vad tufft det är att skriva så mycket samt sätta in alla dessa bilder.
Jag får göra alt detta i två delar. Så de dagar som är kvar nu, från den 4:e till den 6:e, det får jag skriva om i morgon. Då bakar jag även in den 7:e då. Ni får stå ut...haha. Men det som är bra är ju att det inte kommer bli så här på mycket länge iaf! Det är sååå skönt!

Skriver mer i morgon om fortsättningen :)
Må väl!

Kommentarer
Postat av: Emma och Nova

Va fin hon blev i mössan :) Hon har sytt en sån till Nova också innan fast i annat tyg, Nova har flera stycken såna mössor som en annan tjej i stan har sytt men kul när man kan få i vilket tyg man vill :D Visst var det randiga tyget superfint! Valde till för att Novis skulle få en söt klänning utav det :D Kramar

2010-01-07 @ 02:15:10
Postat av: Jennie

Va goh on va i din mössa=D

Postat av: Jennie

Neeh banta när man ammar är väl ingen häjdare...här hemm använder vi inte ordet banta...utan håller igen=)

2010-01-07 @ 10:47:57
Postat av: Jennie

Ja jag hatar snön, eller snarare kylan, promenaderna ligger verkligen på vila nu=(

Skulle me vilja se fram emot våren men då kan jag inet gå ut pga pollen istället...livet är alldeles för underbart=D

2010-01-07 @ 12:06:22
Postat av: Jennie

Ja e la så man ska göra köra på o hoppas ingen har invändningar...har så svårt att hålla käften när nån stirrar eller säger nåt, alltså om det är vem som helst som man möter ute o sådär... gamlingar kan jag strypa med blicken om de stirrar när ungar i vagnar gråter;)



Jag vet dock inte om jag känner mitt barn så jäkla bra...har aldrig direkt typ hört om e grinat om det varit fler o sådär...hehe. Men ja vi provar sittvagn o självklart kommer han inte tvingas sitta så om han säger ifrån=D

2010-01-09 @ 10:34:00
Postat av: Jennie

Ja ammar man förlorar ma cäl ca 500 kcal mer per dygn så det är ju en xtra skjuts;)

2010-01-10 @ 09:52:43
Postat av: Jag heter Josefine

Jävulen vilken fin mamma Alde har :)

Alde blev jättesöt i din mössa, bilden blev ju helt perfekt ^^ Jag hade ingen aning om att Alde badade i diskhon XD Jag var väl borta då någonstans i min lilla värld. Bada i diskhon borde alla barn göra..

Och så älskar jag den där nya pyjamasen.. Den är så söt!! Du vet att jag vill äta upp henne! :P Och det gör jag snart.. :) Jättefina bilder! Pöösss

2010-01-10 @ 12:38:26
Postat av: Jennie

Ja jag har iaf läst det nånstans att det är ca 500 kcal per dag man bränner på amning... men så blir man rätt slut av att amma oxå så förstår det;)



Nja karriär... jag vill resa, jobba jobba jobba, resa, jobba jobba jobba... neh jag vet inte...för 5 år sedan hade jag planer, drömar o mål, i dag har jag inget kvar.



oh jag kommer absolut inet plugga till det jag vill bli utan jag kommer plugga till nåt skittråkigt som det är brist på bara för att få ett jobb efter;)

Dock kan man ju ha ett jobb man itne vill ha så länge arbetskompisarna höjer stämningen=)

2010-01-10 @ 15:36:06
Postat av: Malin & Tuva ♥

Hon har alltid älsklat när vi har klappat. så vi brukar göra det rätt ofta sen bara kom det en dag att hon satt och klappade sj. hihi så sött e de. =)

2010-01-10 @ 20:29:01
URL: http://malinstuvaluva.blogg.se/
Postat av: Jennie

Ja synd att du inte bodde närmare, kunde varit trevligt.



Skulle va jättekul, har fått massa bra respons på idén så kanske blir av;)

2010-01-10 @ 20:46:51
Postat av: Jennie

Alltså vi hade en tävling våren 2008 om vem som kunde gå ner mest på en månad i samband med det skapade jag en blogg o vi skulle gå vårruset tillsammans=D Sagt o gjort...



Sen var det en tävling på MåBra där man kunde vinna en weekend så jag tävlade o vann, o därmed tog de med mig i tidningen. Fick åk till en fotograf hä ri stan som var hur bra som helst o leka lite modell, dock var inte de bästa bilderna med i tidningen=/



Latte vette fan i somras fick jag sms av en kompis typ "fin du var i tidningen" jag bara ååå shyrre... jag gick o va fetast i stan o så var den artikeln med, hade ingen aning om att den skulle me o då var den helt oaktuell;)



Men i alla fall lite kul grej.

2010-01-11 @ 09:36:10

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Remember Me

E-postadress: (bara jag som ser)

Bloggar du?:

Give it to me baby:

Trackback
RSS 2.0