.: Del 2 :.

Lördagen
Mamma, pappa och min lillasyster Josefine kom på besök. Alde fick ett vitt bord med två små stolar i present, TACK!
Vi fikade lite och sen så åkte vi till Spikens fiskeläge, där passade jag på att köpa min goda kallrökta lax, för 170 kr..haha...det kostar att ligga på topp ;) Det är helt klart värt varenda krona för satan vad gott det är!
Vi var där ett bra tag, jätte skönt ute när solen väl var framme. Sen så åkte vi hem, åt pizza på kvällen och hela dagen var jätte trevlig!
De åkte hem runt 19.30, och vi gjorde Alde klar för natten. O hon tvärsomnade, för det blev inte lika mycket sömn under dagen som hon brukar få. Jag och Jens tittade på film och hade myspys resten av kvällen.

Morgonen


Morfar sätter ihop Aldes nya möbler, o hon vill vara med och hjälpa såklart!


Sådär!


Provsitta måste man ju göra, Mormor hjälper till lite :)


Sen gick vi ut till bilen, tog lite bilder medans vi väntade på Jens.




O här kommer mamma och pappa med deras läckerbit!
(Klicka för större bild)

Sen bar det iväg :)

Det som är extra roligt med att vi åkte hit denna dag just att för exakt 1 år sen, så var vi här. O då låg Alde i magen, det var på en lördag, mamma och pappa skulle vidare till en crusing i Mariestad (o det skulle de idag med). O just då så kände jag extra mycket i ryggen och magen var stenhård hela tiden, och då sa jag att nu händer det saker, och var säker på att vi snart skulle åka in. Alde hickade i magen och alla kände på hur hela min mage hoppade. O nog hade jag rätt, på tisdagen åkte vi ju in och på onsdagen kom hon till oss.
Där fick ni höra en liten fin historia om trippen dit för ett år sedan, nästan exakt på årsdagen =)

Alde somnade i bilen, det var tid för att hon sov. Men väl framme så var det en viss dam som INTE ville sova. Nej nej...var ju så mycket att se!

Lite vyer



Moffa kör!

La Familja



Sitter hos morfar, och sen hamnar hatten på sniskan. SÖTNOS!


Moster Josefine är ute och går med Alde




Här är mina darlingar, påväg hem =)

Vi hade alla en underbar dag, tack för allt!!!
Jag älskar er!

Så! Jag hinner tyvärr inte med mer! Får skriva om morsdag i morgon =)
Får ta lite itaget, det är som sagt MASSA att göra!

Må väl!

.: Annonser :.

Idag har jag fixat och donat.
Har skickat in annonser på Alde, en i våran Lidköpings tidning samt en tidning i Degerfors/Karlskoga =)
Så här blev dom, och håll utkik!

Den här hamnar i KarlskogaKuriren den 3/6 på hennes födelsedag


Och den här hamnar i Nlt den 2/6


Kolla vad jag satte in igår...

På blocket, Vi har ju ställt in Aldes bord med stolar där nu och hon börjar ju bli en stor tjej för skötbordet. Vi har en dyna på golvet eller så står hon upp och vi tvättar rent över handfatet. Så vi fick det sålt, kommer sakna det, men det blir nog ett lite enklare sen till syskon. För det ska ju inte stå i hennes rum sen.
Jag köpte ju det där skötbordet på en rea, tror jag bara gav 300 kr för det (hade väl kostat 1500) Så jag hade mega tur verkligen, o det bklev budgivning och hamnade på 800 kr, så vi tjänade lite på det =)
Bild kommer sen på hur det blev i Aldes rum =)

Nu ska jag sola!
Later on!

.: Hela veckan lång, del 1 :.

Som sagt, denna veckan har vi haft något varje dag, och bloggen har då kommit i kläm. Men det blir ju så ibland och jag har iaf skrivit och förvarnat er i förra inlägget.
Eftersom det är en hel vecka som jag inte bloggat så kan jag inte skriva en hel roman om varje dag.
Men jag lägger in lite bilder som vanligt och skriver ett par rader om dagarna :)
Det kan även bli så att de kommande dagarna så kommer jag inte ha tid att blogga, skriver mer sen hur våran kommande vecka ser ut.

Jag kan även passa på att skriva at tjag nu är dålig med att kommentera de bloggar jag läser, men jag sitter ju inte alls vid datorn så det blir svårt då. Men jag ska ta någon dag här sen och "läsa ikapp" och skriva ett par rader =)

Måndag
Hemmadag och ett besök hemma hos Maria =)





Tisdag
Vi åkte till Öppna förskolan med Elin och Julia, Hanna och Embla och var där mellan 8.30-10 =)
Sen massa bus på kvällen med pappsen (som i vanlig ordning)

Öppna





Hemma igen :)


Åt lite gröt...

Bus!




Vällingtajm!



Onsdag
Alde vaknade 8.30...
Jag storstädade, tvättade och gjorde iordning hemma. Sen handlade jag och Alde lite till hennes kalas och jag hittade lite mer presenter =) Kommer visa allt här sen när hon fått allt. Kan bli att hon får lite i omgångaar. För det blir ju en del kalas.
Sen åkte vi till Josefin och Greta och träffade de andra tjejerna i mammagruppen, det var super trevligt med god mat och trevligt sällskap.


Torsdag
Jens klocka ringde 3.30, det var inte alls roligt att säga hej då till honom då! Jag gillar inte alls att sova själv i sängen och inte ha den jag älskar mest av allt hemma vid mig. Men men, det kan bli såibland och det är bara att bita ihop! Han skulle till Stockholm på en mässa och sova där över en natt.
Alde och jag vaknade sedan vid 8 (det vanligaste nu är att hon vaknar då)
Det var en dag med Hanna och Embla, vi åkte till stan och shoppde lite :) Sen handlade vi lite mat till kvällen. De sov över hos oss, vi gjorde tacotårta, flickorna badade, och senare hade myspys med film och musik. Tack för all sällskap gumman! ♥
Kolla Alde...




Bada!





Fredag
Alde fick sin 4:e tand =)
Hanna och Embla åkte iväg vid 11 tiden, jag började förbereda mina cupcakes. Så jag blandade till färger och gjorde iordning dekoreringen med blommor, blad och lite annat.
Vi hade en hemmadag, massa lek och bus, jag bakade och sen på kvällen åt jag lite mat, och vid 22 tiden kom ÄNTLIGEN min Jens hem igen!
Här är nyvakna tjejer...



Cupcakes-pyssel!


En glad Alde




Sen bakade jag klart. Blev muffins med hallon/blåbär och med en skiva marsipan på sig innan allt åkte in i ugen. Gjorde några små med som jag inte ska ha frosting på. O frostiongen blev en mocca ;) Min favorit!


Resultat:



SAKNAR min systemkamera, måste få in den på lagning!
Men har inte varit rik nu på ett par månader, men vinden vänder!

Det får nog vara bra sådär. Under lördagen är det hemskt mycket bilder! Så jag tar resten i morgon.
Vi hade ju Aldes första kalas igår, o idag har vi bara slappat..(nästan, för vi har tvättar hela soffan och alla överdag)
Men som sagt, jag återkommer om resten av veckan.

Men såhär ser veckan ut som kommer!
Måndag: Handla, hemmadag
Tisdag: Öppna Förskolan? Förbereda kalas!
Onsdag: Förbereda kalaset, baka tårta, dekorera och pyssla, handla det sista och städa
Torsdag: Alde fyller 1 år! Kan inte förstå, tiden har gått så fort. Alde ska ha barnkalas (kalas nr2) för tjejerna i mammagruppen och Embla kommer med såklart! Sen blir det ett litet firande när pappsen kommer hem med, bara vi 3 med kvällsmys för att fira våran stora tjej ("kalas nr3")
Fredag: Min morbor och hans sambo och min lilla kusin Isak, och min mormor kommer på besök för att gratta Alde. Kalas nr 4
Lördag: Jens mamma, pappa, bror och hans tjej kommer. De ska fira Alde såklart och de stannar över natten.
Sen bjöd vi även hem Hanna, René och Embla på lite tårta. Kalas nr 5
Söndag: Vila?!


Skriver i morgon!
Må väl!

.: Våran Helg :.

Fredag
¤ Jens ledig
¤ Alde vaknade vid 7 (!) Tidigt för att vara henne
¤ Mysmorgon
¤ Åkte till lokalen där Alde ska vara 2 gånger i veckan med alla dagmammor och alla deras barn. Träffade Lillemor, Aldes blivande dagmamma. Vi var där en timme, alla barnen var så söta mot Alde, speciellt en tjej som hetter Tuva, hon var två år. Hon kramade Alde hela tiden och ville hålla henne i handen. Hon var sååå söt, och hon har oxå Lillemor som dagmamma. Det kommer bli så bra, kändes kanon. Sen 2:a juni så ska vi hem till Lillemor (som bor i huset bredvid) Se hur hon bor och prata lite mer. Sen nu i sommar så får vi vara med o leka hur mycket vi vill när de är ute på gården och leker. Då får Alde träffa henne lite mer innan inskolningen =) Så underbart snäll är hon, hon kallade Alde för Lillemors lilla trollunge och blomma.
¤ Sen åkte vi hem, Alde fick lite mellis och under tiden så gick jag och hämtade ett paket från Tårtdecor
¤ Alde sov i ca 1,5 timme, sen så när hon vaknade så åkte vi iväg till Hanna, René och Embla. Jag och Hanna bakade VÄRLDENS GODASTE PIZZA ;) Den fick heta så men den var fan inte illa! vi snackade lite och hade det så trevligt, sen åkte vi hem runt 20.30 när det var dags för välling för damen och sen läggdags.
¤ Vi kollade på film och tog det lugnt resten av kvällen

Lite bilder från dagen


Alde tittar i hennes fotoalbum. där ska vi sen sätta bilder på alla i familjen/släkten o hennes kompisar. För när man bor så långt ifrån alla, så kan hon åtminstonne bläddra och se dom, för att sen öva på namnen och sen att hon känner igen alla.


Alde äter lite morötter innan middagen

Mitt paket!
Tre paket med SP, en blomutstickare, en grön och lila pastafärg och sen 4 st kantutsickare :)

I bilen till Hanna, rené och Embla. Alde tar av sig strumporna nu hela tiden och försöker även ta av sig kläderna själv, och även på. Men när hon tror sig sätta på strumporna så lägger hon dom bara på foten och så gör hon även med skorna. Men det är ju duktigt av henne att veta att de ska vara där iaf och inte på huvudet!
Hon är så go nu när hon ska försöka själv :)
Här iaf så blev hon så sur att jag satte på strumporna igen när vi skulle gå ut ur bilen...

Här har ni VÄRLDENS GODASTE PIZZA ;)

Den innehöll:
Deg, tomatsås med vitlök, skinka, bacon, kyckling, färska champinjoner, massa ost och riven mozarellaost samt pepperoni-korv från Tyskland =) o toppad med oregano och lök =)
MUMS!

Lördag
¤ Jens hade sin sovmorgon
¤ Alde vaknade 8, vi gick upp,  hon åt välling och vi lekte massa.
¤ Kl 10 så åkte hon och jag ut. Det var så härligt ute, vi åkte till en loppis och kikade lite. Jag är nämligen ute efter en gammal gunghäst, tror det är omöjligt. Men men, jag har hoppet kvar. Jag tycker de är så fina de äldre, sen så skulle jag vilja måla den vit. Hojta till om ni vet något ;)
Sen åkte vi till Ica och handlade lite, jag ville lyxa till det lite och jag visste att Jens låg och sov fortfarande så jag ville överraska honom lite. Så vi köpte lite ägg, nybakat bröd, lite gott i charken (hittade bla en salami som är skuret som ett hjärta, kärlekskrank som jag är) sen köpte jag deras enchiladas som de gör själva där i charken. MUMS! Så det skulle bli en brunch idag =)
¤ Vi var ute en timme, sen så åkte vi hem, satte igång kaffet ovh skulle ge Alde frukost. Då vaknade Jens lagomt till allt :) Det blev lyckat!
¤ Alde sov två timmar som vanligt, o vi käkade i lugn och ro sen tittade vi på tv.
¤ Jag övade att göra lite cupcakes, provade lite nya utstickare, testade att göra creamcheese frosting (som ni kan läsa i inlägget under) Undertiden så lekte Alde och Jens massa :)
¤ Dusch-dag för Alde, så hon och pappsen hoppas in och jag tog över när hon var klar
¤ Myskväll med godis (min unnardag) och chickenbits med pommes till middag
¤ När Alde somnat så kikade vi på film och fick ett lugnt avslut på kvällen

Pics
Alde är nuvaken här (har klippt henne igen, så nu är allt jämt. Henns hår är/var ju så långt. Men det håret när hon föddes blir bara som tussar nu när det lite mer tjocka-barn-håret växer ut. Men nu är det jämt och fint )


Här är vi påväg ut på våran lilla morgontur :)

Väl hemma igen så skulle vi göra frukost och Alde hjälper till såklart;)

Mina cupcakes, som ni kan läsa mer om inlägget nedan

Aldes middag, makaroner och fiskpinnar, det gick hem vil jag lova!
Nu får hon äta såhär själv antingen på lunchen eller middagen, och en av gångerna så ger vi henne mat (burkmat) så vet vi att hon får i sig mycket. Mest ger vi henne på lunchen så får hon sitta lite själv och äta på middagen och får lite sån mat hon kan sitta och plocka med.



En nyduschad Aldis



Söndag
¤ Jag hade sovmorgon
¤ Alde vaknar 8, men jag sov bara till 9. Sen var jag faktiskt utvilad
¤ Vi åt frukost alla tillsammans, myyys (älskar helger)
¤ När Alde somnade efter frukosten så bloggade jag lite och Jens spelade lite dator
¤ Sen skurade Jens badkaret o moppade golven där inne och i köket (behövs 1 gång i veckan efter all mat som hamnar där)
¤ Alde sov i två timmar, sen var hon pigg och glad och var redo för lite lunch
¤ Efter maten så gick vi alla ut. Gick till den ena lekparken utanför och gungade och sen så gick vi lite i gräset
¤ Kl 15 så gick jag upp med Alde för det var dags för lite mellis och sen sova lite, Jens tog en promenad
¤ När Alde somnade så Zumbade jag och sen solade lite på balkongen
¤ När Jens kom hem så var det dags för lite grillning =)
¤ Sen åt vi alla, och efter så tog jag rätt på matkriget medans Jens duschade av Alde...det behövdes för hon hade fiskpinnar i håret, örat och lite överallt ;)
¤ Kvällsbus och nu vid 20.30 somnade Alde, och jag sitter och bloggar. Jag skriver all text först för sen är det bara att lägga upp alla bilder. Det blir en tuff vecka som kommer, Jens ska på en mässa även i Jönköping tis och ons. Då kommer han komma hem senare än vanligt och på torsdag åker han till Stockholm och kommer hem fredag natt. Så i morogn måndag, ska jag få mycket egentid när Jens kommer hem, så jag orkar med hela veckan eftersom jag kommer ta hand om Alde helt själv från morgon till läggdags. Men det grejjar vi ju, vi har ju världen snällaste tjej!

Bilder från dagen
Alde ska sova efter frukosten, leker lite tittut först ;)


Bus och lek





Hon älskar sin mobil och sina dvdfilmer


Sen skulle vi gå ut, Alde fick på sig sin solhatt som hon fått av farbror Jonas och Anna. ska köpa fler sånna, de var toppen, för denna börjar bli lite liten. Så söt var den!



Dags för att gunga!


Högt ville hon ha, jäklar vad hon skrattade. Lär ha kittlas i magen på henne :)






Lek i gräset







Middag för oss alla


Så! Det var lite från våran helg =)
Veckan kommer vara full ös, så vi får se när och hur mycket jag kommer blogga =)

Må väl!

.: Mycket att göra :.

Ja, nu är det mycket!
Alde tar upp den mesta tiden, hon ska bara gå nu hela tiden, tar ett par steg själv, står mycket själv men vill hålla i fingret hala tiden och sen pekar hon med andra att vi ska gå omkring. Sötbönan!

Sen så är veckan som kommer fullspäckad!
Måndag: Hem till Maria och hälsa på
Tisdag: Till Öppna Förskolan
Onsdag: Till Josefin och Greta och ha en träff med mammagruppen
Torsdag: Jens åker på mässa i Stockholm och sover där, men Hanna och Embla kommer och sover över. Så vi ska ha en riktig tjejdag. Jag har lovat Hanna att följa med och se nya Sex in the City, men jag har ju inte sett ettan (har ALDRIG sett ett avsnitt av den serien ens, inte min kopp te så att säga) så vi ska se den är tanken så jag vet lite hur karakträrerna är....o till det behövs nog ett glas vin om jag ska ta mig igenom den filmen ;)
Fredag: Jens kommer sent under kvällen, så fredagen ska jag och Alde mysa på. Jag ska börja förbereda och baka cupcakes
Lördag: Alde ska ha sitt första 1 års kalas, hennes mormor, morfar och moster kommer
Söndag: Morsdag :) Mysdag, men ev blir det ett till kalas, men vet inte riktigt ännu, isf ska jag baka en tårta

Och under all den veckan, så planeras det inför alla kalas som kommer. Även under den dagen hon fyller den 3:e juni, så ska hon ha barnkalas för mammagruppen. Då kommer alla flickorna och Embla såklart =)
O det ska inhandlas en del till det med.
Kloning? Ja tack!

Så här går mina tankar runt tårtor och bakelser:
(ja, jag vet, är så löjlig med att planera och organisera, men vill helst skriva upp såhär i Excel)

Det där är för 4 gånger, och jag räknar iaf med ett eller två kalas till.
Det blir ju sähär när alla bor lite varstans, man jobbar olika och det krockar. Men det gör mig ingenting! För jag gillar att pyssla och dona, men då som ni ser måste jag ha planering, annars går det inte ;)

Jag provade igår att testa creamcheese frosting, för det har jag aldrig gjort förut. Det var jätte gott, så det ska jag nog ha till något av kalasen.
På de här så så provade jag bara på 4 st blåbärsmuffins.
Sen färgade jag frostingen grön, dekorerad med blommor av Sp och sockerkulor.
Sen så provade jag att göra en liten krona, som jag ska typ göra till hennes prinsesstårta. Så jag satt lite och övade lite på allt möjligt. Bilden är orättvis, fick inte bra ljus och jag saknar verkligen min systemkamera! Den måste lagas!


Sen kommer det bli nog lite ändringar bland fyllningar och frostingar. Jag är även inne på att göra marängsmörkräm, det är så mycket roligt man kan göra!
Alla paket är nog klara med till donnan, jag måste bara köpa ett snyggt set på kappahl som jag har tittat ut.
O sen ska jag nog köpa massa smått, så hon ha lite o öppna med =) Sen måste jag även handla ballonger, o små saker att fylla barnens små presentpåsar med!
Hua..hur ska jag hinna?

Hur hade ni ordnat på 1 års kalaset/eller tänker göra? Tips och idéer är välkomna =)

Nepp, nu ska jag börja blogga om våran helg, får blogga lite då o då medans Alde sover. Sen avslutar jag ikväll och gör klart så lägger jag ut det då.
Hoppas ni haft en bra helg alla!

Later on...

.: Bubblor & Första Stegen :.

Detta blir kortfattat

Onsdag

¤ Mysdag
¤ Alde ser såpbubblor för första gången
¤ Träning
¤ Alde tar sina första steg
¤ Massa bus och lek

Pics



Bubblor!





Äter lite middag =)





Torsdag
¤ Storstädning
¤ Tvätta
¤ Alde fortsätter att vara modig och testar att gå lite då och då
¤ Träning
¤ Jens slutar lite tidigare och tar helgen (älskart´)
¤ Jag blir lite dålig på kvällskvissten

Bilder
Morgonbus...ajaj säger mamma, ajaj säger Alde och fortsätter att leka med dosorna


Alde får koktkorv med pasta idag till lunch =) Det gick hem kan jag säga, hon satt och plockade där försiktigt. Det brukar vanligtvis se ut som ett krig efteråt, men ICKE idag. Hon satt och sa mmmmm efter varje gång hon stoppade i munnen. Goding!




Busungen



När jag sätter på dammsugaren så iiiiiiiiiiiiiiiii:ar hon så högt så hon vill överrösta dammsugaren. Hon blir så lycklig och kryper fort till den och följer med mig hela tiden.


Upptäcksfärd ute på balkongen


Det var ju så varmt, både ute och inne. Under dagen så regnade det, men på kvällen kom solen. Alde var så varm så hennes Hello-Kitty-shorts åkte fram, dom passade hon jätte bra i! (Jag ogillar väldigt mycket Helly-Kitty, men de här funkade)





Jag mår inte helt okej i magen, det inte vad det är. Men har inte suttit på hela dagen så det är skönt att få göra det nu. Snart blir det sängen, men vi måste först bädda nytt i sängen =)

I morgon ska det bli så roligt!
Vi ska nämligen gå bort till lokalen där alla dagmammorna håller till med deras barn på tisdagar och fredagar. JAg ska visa Jens vart det är och sen ska även han få träffa alla, men det viktigaste, träffa VÅRAN dagmamma.
Jag pratade med henne häromdagen, och hon berättade att hon är så STOLT för att bli Aldes dagmamma, och det värmer så gott i mitt hjärta. Att jag vet att hon kommer få det bra.
En sak var lite kul, hon är med i någon pelargon-förening, och åker runt lite i sverige till olika trädgårdar o sånt. O innan jag hade tackat Ja till platsen och innan hon fick veta att vi valde henne, så köpte hon en Pelargon som hette ALDE! O hur ofta sker det lixom? Det namnet är ju inte så vanligt (bara 29 kvinnor i Sverige som heter det)
O hon sa själv att det är nog ett tecken...så gullig verkligen!
Så vi ska dit i morgon och kika lite, och sen så ska vi göra upp en dag då jag och alde ska gå dit och hälsa på.
Jens kommer ta inskolningen, så jag vill helst komma dit och kika lite innan och sen prata lite med henne om praktiska saker o sånt som man vill veta. Sen har hon även sagt att jag är så välkommen ut och leka med dom (vi bor grannar så de är och leker i alla lekparker i vårat område) O det gör vi ju så gärna, så kommer hon inte heller bli främmande för henne. Men Alde har aldrig varit blyg och älskar verkligen alla människor, och hon är inte mammig (än) Så har vi tur så komer detta gå bättre är galant.

Alde


Nepp, nu ska jag sluta, har mycket att se fram emot i morgon =)

Må väl!

.: Måndag och Tisdag :.

Lite nytt:
¤ Alde har tre tänder, den 4:e på G
¤ Alde säger Aj aj, när man säger så till henne. Och Nej när man säger nej. (Inte så lätt att hålla sig för skratt då när hon gör något hon inte får) Så hon kan nu tex peka på datorn och säga Ajaj, när hon vet att den ska hon inte röra.
¤ Hon vill stå mycket själv nu, nästan hela tiden, så nu gäller det bara att börja ta några steg nu med
¤ Hon har börjat dricka lite mjölk, äter nästan bara våran mat nu och gillar att äta själv, dricker helt själv från nappflaskan och mugg (men är lite lat ibland och vill ha lite hjälp)
¤ Alde tog sina riktiga första steg (inte de där "snubbla-sig-fram-för-att-nå-mamma-stegen") nu idag den 19/5. O sen efter de stegen så försökte hon om och om igen och ville bara gå och försöka hela tiden
Det var lite som jag kom på, hon gör ju så mycket nu hela tiden så man hinner knappt med själv ibland :)

Måndag
Slappardag och innedag. Tråkväder (är inte förvånad längre), det är varmt ute men massa moln!
Men det var skönt att vara hemma nu när man varit iväg, jag packade upp och städade lite medans Alde lekte med alla sinsa saker som hon verkar ha saknat.

Vi gick ut en liten snabbis för att handla. Jag hade ingen bil så det är tur att vi bor precis bredvid Ica och Willys och lite andra affärer.
Alde är heeeelt otrolig, inte blyg för fem öre och verkar älska ALLA männinskor som hon får syn på. På vägen dit så möter vi först en hund som hon får syn på och ylar nästan själv som en. Hon blev så till sig så hon höll på att hoppa ur från min famn. Sen när vi väl är inne på Willys så pratar hon och bubblar till alla som går förbi henne, o väl i kön så lägger hon till med det tillgjorda skrattet för att få andra att börja skratta....mmm...HELA kön vände sig om, skrattade åt henne och då såklart blev ju hon ÄNNU mera glad och garvade och pratade som aldrig förr...
Ja, en dotter som är blyg, det var vi verkligen INTE iaf :) Lite roligt var det och liiite röda kinder fick mamman till den glada oblyga barnet ;)

Bilder från dagen..
Första outfiten, nu börjar kläderna bli skitigt om dagarna då man äter själv minsann!
Men denna gång berodde det på att hon hittade pappas vattenflaska, o efter 5 sek s satt hon och badade på golvet och plaskade....ska man skratta eller gråta?


Andra outfiten...



På väg ut för att handla :)

Till middag blev det makaroner med köttbullar...mums!



Tisdag
Vi var hemma, busade och lekte, jag tränade, vilade och badade på kvällen.
Mys-pys-dag med andra ord =)

Dagen i bilder




Dags för ett bad! Men först lite stopp på vägen tills badet var färdigt =)


Och sen hjälpa mamma med tvätten som var klar :)



Baaaad tajm!





Hon står i badet hela tiden, och det var här hon började stå mest själv...bra ställe att börja öva balansen på?!


Så här ser det ut i Aldes rum nu, lite stökigt bara....
Snart ryker skötbordet och in ska ett bord med stolar som hon ska få av hennes mormor och morfar i födelsedags present =)

Korgarna =)


Alde somnade som vanligt utan gnall och skrik. Hon brukar sitta o leka en stund, och så här brukar reslutatet bli när hon somnat. Där hon har fötterna ska kudden ligga... GOA UNGE!



Jag får fortsätta i morogn =)

Må väl!

.: Ölands Resan :.

12 maj
Vi åkte till Öland när Jens kom hem :)
Mellanlandade hos Morbror Jonas och Anna i Jönköping, o kom till Borgholm runt 3 tiden....isch vilken resa, men Alde somnade i bilen och sov som tur var :)

Hemma

Bilen



Tjena!!!
(man måste skynda sig att ta kort, för de åker lika fort av som på. Bita i dom är mycket godare!)


13 Maj
Liiite sömn under natten, kom nog isäng runt 4 tiden. Men men, vi vilade lite när Alde sov efter frukost som tur var :)
Lotta o Staffan har en trappa inne (två våningshus) O sist vi var där så gick Alde upp ett steg bara, men NU gick hon upp för hela. Vi var bakom hela tiden, men hjärtat dunkade lite fortare iaf. Den är rätt brant och skruvad så det är ju smalare trappsteg på vissa ställen. Men det där klarade hon galant och ville upp där ett X antal gånger, så det var bara att hänga på. Efter ett tag tröttnade hon och var duktig att undvika trappen sen.

Tråkväder ute, men vi tog oss en liten promenix och sen under kvällen så badade vi alla 3 tillammans för första gången (de har ju ett liiite större badkar än vad vi har hemma, så vi passade på) Alde trivdes kan jag säga!
Annars så var det mycket mys och slappt under dagen.

Tittut!



Bada!


14 maj
Ytterligare en innedag, bara för att vi åker så ska det natruligtvis vara pissväder! O Öland är ju inte den än med mycket regn vanligtvis, men när vi kommer så! Men men, vi kunde ju inget göra, men det var jätte mysigt att få träffas och umgås iaf. Man gör ju inte det så ofta, så varje stund är ju jätte rolig!
I sommar ska vi ju hit igen i Juli, så vi hoppas att det är bättre väder då;)

Vi gick även på stan, o vi köpte lite födelsedagspresenter till Alde. Lotta shoppade loss och hittade en jätte fin blå klänning, och sen en Millan-klänning och sen ett rosa regnställ och allt var från Name It. Sen köpte jag oxå ett regnställ men i svart och sen ett par leggins med spets på som passade perfekt till den blåa klänningen. Ska lägga ut bilder på allt sen när det blir dags =)
Sen så har jag även beställt ett bollhav till henne :)


Bilder under dagen:
Vi köpte lite nya leksaker till Alde som hon kan ha därborta :)

Aldes farmor kom överfund med att Alde var mer envis än sin far...haha


(om ni ser i bakgrunden så ser ni vad farmor gör, ja just det...plockar undan allt som Alde kan dra i)


Mor och dotter




Familjen

"Festfin" Eller ja...haha. Vi tog en öl hemma =)


15 Maj
Jag och Jens får sovmorgon tillsammans! Första gången det händer sen Alde föddes! Visserligen har ju alde sovit länge som spädbarn o så, men att någon har tagit hand om henne från första början. Lotta tog upp henne, gav henne välling och så där. Sen vaknade vi 10:15 och var utvilade, sen var hon lite "farmorig" ett tag under dagen. det är sååå skönt att hon inte är blyg mot andra. Vi har ju aldrig haft barnvakt eller varit utan henne en natt, så det var lite lyxigt :)

Aldes framtand uppe kom fram nu efter många om och med, hade värsta blodblåsan dagen innan och hade så ont!
Nu har hon 3 tänder, 4e på g med.

Något bättre väder ute...men molningt. Morr!
Idag åkte vi ut med bilen och kikade runt lite på ön =) Det var mysigt!
Vi tog det lugnt även idag, slappardag med god mat på kvällen.

Jens försöker mata...
Men Alde vill bara äta själv nu.




Vi åkte till ett ställe som heter Köpingsvik, och då tog vi Lotta och Staffans bil, o vi har ju ingen stol där. Men det var en sån kort bit så Alde satt i mitt knä. JÄKLAR under de minutrarna så bubblade hon som bara den och var så glad att sitta så. TOKA!




Jag och älsklingen på stranden (blåste lite)


16 Maj
Dags för hemresa. Jätte tråkigt men skönt att komma hem till sitt eget. det som inte är kul är ju bilresan, 5-6 timmar tar det ca med stopp och så där.
Vi packade medans Alde sov efter sin frukost. När hon vaknade sen så fick hon lite lunch och vi sa hej då sen.
Vi stannade först i Kalmar och käkade på BG, sen åkte vi diekt. Andra stoppet var i Jönköping, dags för middag då för Alde och vi gick upp igen till Jonas och Anna. Sen åkte vi hem igen, jobbig resa men värt det såklart!

Bilder under dagen

Alde ville hjälpa till att packa...



På slutet gick hon inte upp alls (kröp till trappen hela tiden ibörjan o ville upp även om ingen vuxen var med), duktig tjej!


Sen åkte vi hem, stannade på Netto och köpte två korgar till Aldes rum och sen en docka till Alde, hennes första docka :) Det första hon sa var Dia, så den får heta så...haha
Hon var sååå glad, pussade och pratade med den jätte länge tills hon somnade.





Jag spelade in en film när jag busar med Alde...

Hemma!
Här är Dia och korgarna ;)




Resten kommer i morgon om denna vecka!!

Må väl!

.: Hemma igen :.

Nu är vi hemma och allt är bra med oss. Resan gick bra, det var så roligt där borta trots att vädret var SKIT! Hela Sverige var soligt, men inte på Öland....där solen brukar skina rätt bra året om.

Men men, jag uppdaterar lite senare eller i morogn. Får nog dela upp det lite. Massvis med bilder =)

Later on..

.: Öland Here We Come :.

Från igår:


Dagens bravader
¤ Alde vaknade 7
¤ En vanlig morgon med bus och lek
¤ Alde somnar 10
¤ Jag kör zumba i 40 min +  20 min styrketräning
¤ Alde vaknade ca 13, åt sin lunch som jag fixade igår. Den var en hitt, så den kan jag rekommendera att göra till era små =)
¤ Embla och Hanna kommer, vi pratar en stund innan Hanna åker igen. Jag var barnvakt, men de båda tjejerna sov nästan under hela tiden de var iväg.
¤ När Jens kom hem så åkte jag iväg och handlade lite inför resan det som ska med, och sen solade jag.
Det var inga fel alls, gillar de där stå-solarierna, kostare tid och finare bränna :)
¤ Hem och mysa med familjen, blogga och sen sova

Pics 4 2-day
(Älskar henne i de här jeansen)







Let´s Zuuuuumba!

Alde vill bara gå,gå och gå. Hon kryper till mig, ställer sig mot mitt ben, och håller upp handen för att visa att hon vill gå. Hon håller bara i ett finger på mig med ena handen, så hon behöver ju inte så mycket stöd längre alls, det är bara att hon ska våga...gullunge!




I morgon ska vi till Öland, och kommer hem igen på söndag =) Jag ska inte ha med datorn, så jag får blogga när jag kommer hem.
Ha en bra helg alla!!

Må väl!

.: Krångel? :.

Jag brukar ju skriva centrerad text, men nu kan jag inte göra det?! Är det fler som har det problemet eller med något annat? Detta stör mig otroligt mycket.....morr.

Men men, får se om jag kan ändra det i efterahand sen kanske.
Nå väl!

Alde vaknade kl 7 idag, ovanligt faktiskt för hon har ju börjat sova till iaf 8 på morgonen. Men pigg var hon idag och jollrade glatt i sitt rum. Jag sa hejdå till Jens som gick till jobbet och så myste vi i soffan med lite välling och kollade på tv. Alde var rätt seg iaf, så det blev inte jätte mycket lek och bus som det brukar utan hon ville mest sitta i mitt knä och ta det lugnt. Det var myspys!
Alde fick lite frukost vid 8.30, och 9 så sov hon redan. Jag dansade lite Zumba i 40 minuter + styrketräning. Det va inga fel alls! Alde vaknade sen igen runt 11, så hon sov jätte bra idag (brukar ju sova 2 timmar som mest)

När Alde vaknat till så fick hon lite lunch och jag gjorde mig snabbt i ordning. Jag ville åka ut lite och sen tänkte jag ta o torka och damma lite inne i bilen, Jens dammsög ju bilen igår, så jag tänkte ta allt annat innuti. Men först så kontaktade jag "våran" rektor, som har hand om vårat område med familjedaghemmen. Vi fick ju vårat förstahandsval av dagmamma (är sååå glad), men vi ska gå igenom lite nu när vi ska ha inskolning osv. Jens ska ju ta den och vi tror det blir i mitten av Septmeber hon kommer börja. Det känns bra faktiskt, även om man kan få lite ångest över att hon är så liten, men det är ju till en dagamma hon ska gå till och det känns lite bättre då faktiskt. Jag bad om att få kontakta våran dagmamma så jag och Alde kan besöka hennes hem (bor i huset bredvid) och kika lite hur hon bor och fråpga om lite praktiska saker. Jag vill oxå ha lite koll, för jag komme rju jobba/plugga när hon inskolas.

Sen så åkte vi iväg, först till öb och handlade lite, sen vidare till Lidl (det säljer ett stort set med massvis med små burkar/lådor, kanon till barnmat! ca 112 delar eller vade det nu var för 149kr) Sen så pkte vi hem, och jag passade på då att torka o göra bilen fin. Alla rutor är numera iiiiinte fläckiga ;)
Sen somnade Alde som en stock när vi kom hem, och jag dansade zumba igen i 40 min....sen tog jag mig en lååång dusch. GÖTTANS som de säger i Degerfors ;)

Lagomt efter duschen så kom Jens hem, och Alde vaknade efter en stund, sov två timmar igen. Det behövde hon, för hon somnade 22 igår kväll. Jag började med att göra lita matlådor och sen kom René och Embla till oss, Jens skulle fixa hans dator och flickorna fick leka lite. Efter en stund så kom Hanna med från skolan, jag hann att diska upp och sen satt vi ner o pratade lite.

När de åkte hem så var det dags för välling för Alde, och jag gjorde lite kvällsmat, blev lite sent men det fick gå. Sallad och kött åt jag, det var jätte gott. O sen titta jag o Jens lite på tv, Alde somnade runt 20.30 idag.
Jens har spelat och jag bloggat, men nu ska vi sussa!


Bilder från dagen
Busungen

Äter rån med philadelphiaost på, det älskar hon verkligen!

Jag lagade lite matlådor. 2 st med makaroner/köttbullar till Jens, och en med tortellini. Sen de övrig små matlådorna är Aldes :) Hon gillad everligen tortellini när vi var hemma hos Elin, så jag köpte en påse med ost och en med skinka, och sen så kokade jag dom som vanligt, hällde ut vattnet och sen så kokade jag upp en stund till med Crème fraîche och mjölk, o sen krydda jag lite med basilika. MUMS blir det nog, så det blev en del till henne som jag kunde frysa in med. O sen en liten med kötbullar och makaroner.

Tjejerna :)

Övning

Må väl!

Uppdatering: Nu fixade jag det...blogg.se krånglade viss igår


.: PÅ G :.

Jepp, nu är jag på g!
80 min totalt med zumba idag + styrketräning 20 min. Det känns bra!

.: Helgen & Tänder :.

Lördag
¤ Jens sovmorgon
¤ Alde vaknade 8 (jag fick med liiite sovmorgon)
¤ Vi busar och leker, gör iordning frukost sen och väcker Jens 10.15
¤ Vi alla äter och sen somnar Alde vid 11
¤ Vi myser i soffan, slappar dag till fullo bestämde vi oss för, det var tårkigt väder med så det var perfekt
¤ Mer bus och lek under dagen
¤ Jag och Alde badar på kvällen, hon vill inte sitta alls utan bara stå...o sen plaska ner hela badrummet är en ny lek, hon skiter blanka F*N i alla hennes ankor och leksaker där. Ja...förutom shampoflaskorna förstås!
¤ Alde somnar vid 20
¤ Jag och Jens grillar, äter och kollar på Avatar (som vi nu så länge dragit ut på, men nu kom vi till skott)
¤ Myyyys dag med andra ord.

Bilder från dagen
Morgonen


Gud vad arg hon blir nu när hon inte kan öppna något skåp...

"Hennes mobil" som hon tror sig inte få leka med är rolig, speciellt om mamma säger aj aj, och då förvandlas ju allt till jätte roligt!

Tv:n är rolig ibland


Lunch, Alde äter. Hon äter med sin sked, hon älskar att äta själv. O sen när hon är klar så ger hon mig skeden så jag kan fylla på, och sen tar hon in den i munnen (halva ramlar bort) och sen ger hon mig den igen. SÖTNOS!




Ute och går lite....

Fin kväll :)


Söndag
¤ Jenny sovmorgon
¤ Alde vaknade 7.45
¤ Jag vaknade 10.15, går upp, säger hej till Alde innan hon somnar 10.45
¤ Jag och Jens äter frukost
¤ Tittar lite på tv, sedan gör jag mig iordning
¤ När Alde vaknade så gjorde vi oss klara och åkte iväg till Hanna, René och Embla
¤ Fikade, pratade, Jens städade bilen, vi var ute och lekte med tjejerna
¤ Vi åkte hem, och Alde somnade direkt när vi kom hem
¤ Jag la trallen på balkongen som vi fick av Hanna och René. Jäääätte snällt av er, det blir så fint (bild kommer)
Jens plockade iordning och bar upp alla utemöbler. Jag skurade och gjorde fint :)
¤ Jag lagar tacogratäng, sen vaknar Alde och vi äter middag tillsammans.
¤ Jag bloggar och Jens spelar dataspel
Mysdag blev det idag med ;)

Bilder:
I bilen

Hemma hos kompisen Embla




Alde leker med ett löv (ej äkta som tur var)


Här sa mamma AJAJ...o vad hände...Alde tycke det var ännu mer roligt och sen började hon säga själv AJAJ...det lär så kul! Som att hon sa till sig själv...haha


I väntan på att Embla skulle vakna, så red Alde lite på hennes björn. DEN var rolig, får nog se till att skaffa något sånt här när hon fyller år. Eller önska sig kanske?






Nu händer det så mycket märker vi, alde börjar tuffa till sig lite o släppa mer o mer nu för att stå själv. När vi brukar titta på henne när hon inte vet det, så ser man att hon släpper gärna innan hon går ner bara för att testa. Det är så gulligt när de blir så medvetna om att de vet att de kan gå snart.
Men idag så ställde hon sig upp själv från att hon satt på huk utan att ta tag i något o dra sig upp.
O sen även tog några steg, så snart tar hon nog mod och börjar gå =) Mammas och pappas stora tjej!
O nu är det tandsprickning nu igen, den högra framtanden uppe är på g, stackarn har så ont.

Ute och leker






Embla åker kana :)


Hmmm....(såg det precis ut som)...haha

Väl hemma så var det dags för lite middag


Sen var mamma seg, hon var sååå hungrig så hon blev så arg på mig.
Det vänder fort här ibland....sekunden efter var hon lika glad igen :)

Tacogratäng bidde det idag :)

Sen gjorde jag om lite i köket, bytte ut en duk (men ska bara stryka denna nya, så ni får ha överseende med en skrynlig duk just nu) o sen lite nya ljus och sånt.
Vad tycker ni?


Sen var det borsta tänderna-tajm. Hon blir så arg och ledsen när jag tar bort den, hon älskar att ha tandborsten i munnen. Goa unge! (ursäkta min finn-jävel på hakan)






Go natt!!!

Må väl!

.: Fredagen :.

Jag hann inte att blogga igår, så får ta det idag istället. Igår var det en mysdag hemma, jag storstädade klart och Alde lekte som aldrig förr. Jäklar vilken energi och busade orkade hon nog göra hela dagen.
Hon pekar väldigt mycket på allt och säger Ää däää, som jag tidigare skrivit men igår var det sanslöst.
Det är ju jätte roligt nu att få lära henne saker som hon nu snappar upp med en gång.
Jag hängde tvätt igår, och då plockade hon upp plagg efter plagg, och då sa jag tack, och sen så sa hon Taaaa, efter varje tack jag sa. Hon var så duktig!

Jag läste lite på hemsidan Babycenter igår om lite utveckling nu. Läste om mycket intressanta saker som tex att barn leker bredvid varandra och inte med varandra fram tills de är ca 3-4 år. Så det här med att man tror att de ska leka snälle med varanadra kan man ju glömma, för de vet ju inte vad som är rätt eller fel. Så mycket tårar kommer det ju att bli när barn leker med varandra, tur att de glömmer fort.
Ja, det var en trevlig läsning iaf, och mycket tips på hur man kan leka med en 11-månaders i takt med utvecklingen.
Deras prat nu som de upprepar/härmar/bubblar kallas för repetitionsjoller, hade jag ingen aning om.

Det var fullt upp igår ändå, jag satte upp alla spärrar på köksluckorna som Alde brukar öppna. Förut så har hon kanske öppnat dom lite, men tappat intresset och gått vidare, men på sista tiden ska hon typ in i skåpen och riva ut allt hon ser. O i vissa skåp så finns det ju faktiskt saker hon inte kan leka med. SÅ nu var det dags, det tog lite tid, men det gick tillslut! SKÖNT!

Alde springer efter dammsugaren och ska "hjälpa till", hon iiiiiiiiii:ar så högt när hon hör när jag sätter på den, och ska då överrösta den under hela tiden jag dammsuger....ja, det är ett högt ljud då. Lite gulligt kan ju tyckas men mina öron blöder efteråt kan jag lova! TOKA!
Sen var det mycket lek som gällde och hon sov rätt hyffsat under de gånger hon sov.
Hon äter mer o mer själv nu med hennes sked. det blir massa kladd men hon är så duktig. Det här med att det är blir kladdigt är bara bra läste jag, för det innebär att deras tunga arbetar i sidled när de ska "slicka bort" tex, det är ett setg i utvecklingen med deras tal sen. Så kladd är bara bra, det kan man torka bort trots allt ;)
Galltvål är en sak jag ska köpa hem...

När Jens kom hem, så stack jag iväg och solade och hämtade ett paket på posten. Jag postade även Aldes inbjudningar till kalaset. Det var så skönt att bara komma ut en timme faktiskt, det behövdes.
När jag kom hem så åt vi lite kvällsmat och kollade på tv.
Alde somnade runt 20.20 och vi fortsatte att slappa i soffan, sen gick vi och la oss. Blev rätt sent men det var mysigt att kolla på tv ett tag.

Bilder från dagen
Morgonbus




Alde älskar att digga/dansa, såfort hon hör någon melodi eller när jag sjunger då tusan ska det hoppas och skuttas och diggas med huvudet. SÖTUNGE!

Att leka tittut är oxå en av favoritlekarna. är hittade hon filten och insåg genast att man kan använda den till Tittut-leken.

Sen så hade jag tumlat Aldes kläder, och la allt i korgen. är sitter Alde i den och leker tittut med handuken och tyckte det var helt underbart att få sitta där. Hon satt som på en tron, lilla sessan då!






Projekt....att ta strumpan..utan att tippa...


Så såg våran fredag ut =)

Må väl!

.: Nytt golv & Fint väder :.

Idag vaknade jag 7.30, gick upp och duschade och gjorde mig iordning. Jag sa hej då till Jens som gick till jobbet lite över 7. Klockan 7.30 vaknade min lilla älskling, hon hade sovit så gott för hon var så glad. Som alltid faktiskt.
10 min efter hon vaknade så kom mattläggaren, åh så skönt! Det var bra oxå att Alde hann att vakna av sig själv och inte av dånande ljud.
Jag hade packat väskandagen innan, så jag gav Alde välling bara och sen så klädde vi på oss. Det blir ju så svårt när det är saker överallt så vi åkte hem till Hanna och Embla istället, mycket roligare!
Det blev massa bus med tjejerna, massa prat mellan mammorna och mycket skratt. God frukost, ingen sömn för Alde (hon brukar ju sova mellan 10-12) Jag gav henne lunch vid 13, sen däckade hon, stackars gumman, men det är såååå svårt nu att sova borta os andra.
Sen åt vi lite lunch och pratade lite mer...

Alde sov tillslut i ca 1,5 timme iaf, sen fick hon lite mellis och vi satte på oss för att åka hem.
Men först lite bilder!





Mor och dotter :)



Sötungen!



Sen åkte vi hem, Alde somnade nästan precis när vi klev innanför dörren. Det var bra, för annars hade hon bara blivit övertrött när hon väl ska sova i natt.
Sedan möttes jag av detta underbara golv!
Taaaaadaaaa....



Sen gjorde jag iordning i fönstret, de här fina blommorna fick vi av Sandra, Mattias och Isak.
Tack åter igen!


Lillstumpan vaknade 18.15, eller ja..jag fick väcka henne lite försiktigt. Hon skulle ju få sova en liten stund så hon inte skulle vara så trött sen, hon var så glad när hon vaknade så det är ett gott tecken på att hon sovit ut men inte förlänge.
Det blev lite kvällsmat och bus med pappa såklart.
Handduken är ju så rolig!



Hon ska ju alltid hänga tillbaka den med, men på det nedersta handtaget.

Sähär blev det när vi bar in allt igen :)


Jessica, så här hade jag som jag skrev till dig. Ovanför har jag 4st lådor. Röd/svarta :)

Sötnosen älskar dammsugaren, hon ska allt få sig en egen sen när det väl är dags.



Något som Alde gör nu hela dagarna är att dansa. JÄKLAR vad hon diggar all musik, när jag sjunger Imse,vimse spindel, musik från reklam på tv´n, hennes leksaker som spelar musik...ja allt. det hoppas och gungas och diggas med huvudet. Det ser för härligt ut, ska fånga på film snart!

Nu ska vi sova. I morgon är det fredag, blir nog en tur till jysk, de har JÄTTE rea här nu.
PS: Underbart väder har vi haft hela dagen idag!

Må väl!

.: Äntligen nytt golv! :.

Yes! I morgon, torsdag, kommer de och byter vårat golv i köket. Det ska bli så skönt och få ett snyggt golv. Vi har ju jätte fina golv i resten av lägenheten så det är ju inte så kul att ett är fult. Men nu så! Snyggt svart/grå klinkersmatta blir det. Bilder kommer sen när vi ställt iordning allt.

Ja, Nu är det så att min käraste sitter och har en dejt med sin vän genom skype. Jocke sitter i Norrköping och Jens sitter här hemma, o de burkar ibland spela mot/med varandra på några pc-spel O nu kom det ut något nytt som de båda längtat efter, så nu ska de spela demot. Så då unnar jag mig att sitta här vid datorn och bloggar lite =) Det händer ju allt mer sällan som jag skrev häromdagen och när det väl händer så är det ju jätte roligt!

Igår
Dagen började bra, Alde vaknade 8.15, det har hon börjat gjort nu det senaste igen, så man får passa på o njuta sålänge det håller på!
Då kom Hanna och Embla hem till oss, det regnade mest hela dagen så vi tog en innedag :)
Det är alltid mysigt.
Vi käkade lite lunch, busade med flickorna och tjattrade som vi brukar göra.
Lite bilder på flickorna







Kvällen var lugn, Jens badade Alde och jag lagade lite mat.
Sen kom vi isäng rätt skapligt faktiskt.

Idag, onsdag
Alde vaknade 8.30...mmmm...det var inga fel alls! Jens försov sig lite så han fick ta bilen till jobbet idag. Det är tråkigt att sånt händer, men det var mysigt, men han tog det lugnt på morgonen o åkte till jobbet lagomt till deras första rast. När vi gick upp så fick donnan lite välling, vi lekte, kollade lite på tv (som händer sällan) och tog det lugnt.
Här är Alde i pyjamas, jag kan stänga till datarummet ibland, och då blir hon så arg när hon inte kan öppna.

Alde somnade sen vid 11 efter gröten och då passade jag på att dansa lite zumba och träna lite. Jag har ju inte gjort så mycket av det nu så nu känns det bra att börja igen. Nu är jag på g igen, men det går lite segt såhär i början.
Sen plockade jag lite och diskade. Alde vaknade nästan vid 1, så hon sov bra idag!
Här är innan hon ska äta


Jag gav henne lite lunch och sedan klädde vi på oss och gick ut i det fina vädret. Strålande sol och helt underbart, Alde är så glad att åka i sin vagn och pratar med allt hon ser. Pekar och säger Ääää Dääää, tiiittta....Goa unge!
Vi gick först till posten, för jag skulle posta ett par paket, sen så gick vi in till stan, kikade in på lindex och gallerix. Sen gick vi till Åhléns. ME LOVE!

Jag hittade lite saker nu till Aldes kommande 1 års kalas, det ska bli så kul. Även om hon är liten o så, så är det ju något speciellt med att fylla 1 år. Det kommer bli en hel del kalas för alla kommer ju komma olika helger, men vi har ju inte småbarn i våran släkt (förutom Isak min yngsta kusin) Men då så komme rjag fixa ett kalas för henne på självaste födelsedagen för mammorna och deras barn i föräldragruppen =) Då får hon ett riktigt barnkalas, med hennes 5 kompisar, o all är ju flickor såklart;) Haha
Vi var ute i ca 1,5 timme, det var skönt att få komma ut och röra på sig ett tag. Alde höll sig vaken, så det var bara att ge henne lite mellis när vi kom hem och sen så somnade hon vid 16.

Här är inbjudningar, och sen hittade jag jätte fina pressentpåsar som töserna ska få, de ska jag fylla med något kul. Me är ju för små för godis och fiskdamm, så det får bli nåt sånt här istället :) O de är ljusgröna med rosa detaljer på, vet inte om det syns så mycket. Även inbjudningarna går i den färgen, så tanken är väl att tårtan eller cupcakes ska gå i samma tema.


Vad tror ni? Har ni några ideér och tips?

Sen kom Jens hem lagomt när Alde vaknade. Så det blev bus och lek som alla dagar. O hon blev så glad när hon kom hem så hon blev helt till sig. Det måste ju vara en underbar känsla för Jens när han har varit borta hela dagen, det kommer jag tycka om med att vara borta. Känslan av saknad och lycka när man kommer hem.
Sen gjorde vi lite kvällsmat till oss alla och har plockat ur hela köket från alla saker.
Alde leker tittut, hon gör det med allt nu hon kommer åt..




Sen ville hon leka tittut med den andra kökshanduken som hänger vid ugnen, men hon tröttnade fort...haha





Så, nu har jag bloggat en hel del. Det var kul!!!
Hoppas jag får tid över fler kvällar.
Nu ska jag kika på lite tårtor och ideér till Aldes kalas!

Må väl!

.: Förra veckan och måndag :.

Måste bara skriva en sak innan jag går in på hur förra veckan såg ut.
Idag blir våran sessa 11 månader. Kan inte förstå, snart blir det 1 års kalas!
Våran flicka har blivit så stor, man märker verkligen nu att hon börjar bli en liten egen person med så mycket vilja och humör. En personlighet börjar formas och hon är bara helt fantastisk. Alla föräldrar skryter ju om sina barn och det ska man göra tycker jag!


Måste nu skriva lite om veckan. Det har bara inte blivit så att jag har kunnat blogga, eller orkat. Tiden finns inte riktigt heller nu när våren är här och man är ute så mycket, Alde vill leka mer och hon sover mindre och mindre. Kvällarna går mer ut på att äta, umgås med Jens och sen när Alde somnat så myser man framför tv:n innan man ska sova. Alde är ju mer aktiv så man blir faktiskt rätt trött på kvällarna. Men ni som följder bloggen ska jag då förvarna att det kanske inte blir varje dag nu, men nån gång i veckan ska jag allt hinna med =)

Roliga saker som hänt under veckan:
1. Alde fick sitt förstahandsval hos dagmamman som vi ville ha, och ska skolas in i aug-sep
2. Jag "friade" till Hanna, hon ska bli min tärna!
3. Vi firade en jätte rolig Valborg med Hanna, René och Embla
4. Alde blev 11 månader
5. Vi bokade en hotellnatt i Göteborg den 14:e augusti, Vi ska till Liseberg med Alde för första gången och min mamma, pappa, syskon med respektive ska med
6. Vi bestämde att vi åker till Öland den 13:e till 16:e maj
7. Jag fick mitt schema, jag börjar jobba den 29:e juni och jobbar till den 22:a Augusti, 77%
8. Min morbror, Sandra och min kusin Isak, Josefine och min kusin Therese kom och hälsade på!
9. Jag ska tatuera mig den 16:e Juni (fylla i och göra om 2 av mina jag har) Sen ska jag skriva dit Aldes namn på armen
10. Jag ska tag i vikten/dieten/motionen igen, har varit allt för slappt nu ett tag. Men nu är det dags!

Nu blir det en liten bildkompott under alla dessa dagar, skriver bara lite kort om när det är ifrån :)
(Nackdelen är ju såklart att systemkameran är trasig, men fördelen just här inne är att bilderna går snabbare att ladda upp och allt går mycket snabbare! Men det blir rätt bra bilder ändå, det är ju ingen superdålig kamera)
Söndag 25:e April




Tisdag 27:e April



Onsdag 28:e April



Pappa busar..



Valborg, Sista April
Sötnosarna


Pojkarna grillar

Välling-tajm!

Ego

Jag och Hanna



En vaken Alde
(vägrade sova, är ju inte van att sova borta, o var vaken till 00:05)

Hanna och René, Sötnosarna!


Hanna gillade kameran, då man kan veckla ut skärmen och se samtidigt man tar bilden ;)
GODING!


Jag "friade" till Hanna, jag gav henne ett halsband med hennes namn på och frågade om hon ville bli min tärna. Ett par vinglas hade gått åt och det var sååå mycket mer roligtare när Hanna tyckte jag sa om hon ville bli min stjärna ;) Efter en stund så ramlade allt på plats, hihi. Jens var jätte trött när han tog bilderna, och efter det så åkte vi hem. Det blev en lång kväll men mycket roligt!




Lördag, 1:a Maj
En jätte lugn dag, lite sega, förkylda men en helt okej dag. Alde var helt knas pga av sömnen men hon var glad under de stunder hon var vaken. Hennes övre framtänder är på g närsom, så hon har varit lite kinkig ett par dagar.

Här roar sig Alde med Ps-dosan...



Jens lekte SuperBaby med Alde, knöt kökshanduken som mantel. Det tyckte Alde var roligt!


Alde badar på kvällen, hon ligger ner här, och det händer typ ALDRIG längre, hon ska stå upp hela tiden annars.

Mammig? Klättrig? Jag? Neeeeeej!


Idag klippte jag Alde för 2:a gången, det börjar bli bra nu. Bebishåret börjar försvinna och de tussar hon fick är borta och insatta i hennes bok. Hon har/hade ju så mycket hår, så de tunna håret blev ju så långt.

Jag gjorde även cupcakes under dagen, jag gjorde dom glutenfria eftersom min mormor inte tål det. De ska ju komma under söndagen :)
Mocca-frosting och dekorerad med SP och silverkulor



O två minisar till Isak


Söndag 2:a Maj
Mormor kunde tyvärr inte komma, hon var sjuk. Men istället följde Josefine och Therese med :)
Sen var det Isak, Mattias och sandra som kom med. Det var jätte trevligt!
Jag lagade lite lunch, vi var ute i lekparkerna (har ett par stycken i vårat bostadsområde), fikade och pratade.
Tack för en super trevlig dag!
Sötnosen, han har blivit så stor. 2½ år är han nu Isak

Jossan och Therese satte Alde i mitten och gungade. Det var en hitt!




Alde gungar



Jossan åker kana med Alde, hon var så glad!






Alde äter bulle


Alde åker ägg, det fick hon av Embla när de bytte påskägg. Rätt stort eller hur;)?


Tippar liiiiite...


Det var jätte skoj, men sen på slutet blev hon trött.


Idag, måndag.
♥Aldes 11 månaders dag♥
Idag var det lite upp och ner med sömnen, för hon var vaken till drygt 00 i natt. Så hon sov faktiskt till 9, trodde hon ville ha välling vid 7 som vanliget men icke då. Jag gjorde mig iordning när hon sov, och sen åkte vi efter att hon fått välling och sen piggnat till.
Vi hade playdate med alla i föräldragruppen, så 5 mammor och 5 barn var vi hemma hos Elin och Julia.



Blev inte så många bilder, men Anna tog fler, så jag får lägga in dom sennare sen när hon skickat dom.
det var super trevligt, Elin bjöd även på god mat och sen kladdkaka. MUMS!
Sen åkte alla, men jag stannade kvar en stund och vi tog en timmes promenad i det fina vädret. Alde sov i kankse 45 min. Sen åkte vi hem, lekte lite, Alde fick lite mellis och sen så somnade hon 17. Jens kom hem och sen fick vi väcka snuttan 18.15 så hon inte sov för länge. Vi ville ju rätta till rutinerna lite och det funkade bra. 21 somnade hon för natten, lite senare än vanligt men det gick åt rätt riktning. Stackars gumman, nu får de där framtänderna komma upp snart innan de tar kål på henne.
Nu har jag bloggat tillräckligt, men det gick lite fortare nu när jag har dessa bilder istället för bilder från systemkameran.
Nu ska vi sova!

Må väl!

RSS 2.0