.: Slö-Söndag :.

Det kan man verkligen säga att det har varit. Jätte trist väder ute, det har nämligen börjat regna. O Visst, det är ju jätte skönt så att det smälter bort. Men vi har ju sååå mycket snö så det blir ju översvämningar istället..

Nå väl, jag kör ett snabbt inlägg idag för jag är trött och ska snart sussa.
¤ Alde vaknade 7 och ville ha mat
¤ Jens går upp men henne vid 8 tiden
¤ Idag var det min sovmorgon, sov till 10
¤ Äter lite god frukost (keso med banan)
¤ Alde går med sin lära-gå-vagn för första gången
¤ Vi leker massa
¤ Städat lite
¤ Bloggat (blogg.se har ju varit sååå segt idag så jag har fått dela upp det)
¤ Kollat på OS
¤ Åt god mat
¤ Alde somnade lite över 20 nästan på direkten
¤ Och kollat mer på OS...hehe

Sätter in lite bilder i ordningen, men idag togs det inte alls mycket kort. Vi har börjat fimla mycket  med med våran videokamera :) Så vi får variera.

Här går hon själv med hennes vagn. Hon gick massor innan kameran kom fram, för sen blev hon lite trött och frustrerad. Hon är så söt när hon grymtar när det inte går som hon vill.


Här sitter gumman och leker med en till leksak som hon älskar. Det är en elefant som är mjuk och go, och även den hade Jens som liten :)








Så här upptäckte vi Alde när hon sov på eftermiddagen. Hennes kudde är den rosa...



Välling-tajm!



Busunge!


Så. Det får vara nog för idag.
Nu tittar vi på hockeyn, vilka tror ni vinner??!!
Usa eller Canada?


Hörs i morgon igen!
Må väl!

.: Tugga skor är gott enligt Alde :.

I morse vaknade damen kl 6.50, i vanliga fall så somnar hon om. Men ICKE idag, hon hade verkligen energi men jag såg på henne att hon var så nära många gånger att stänga sina små ögonlock. Men i samma sekund så vaknar hon till och väner sig och och ska krypa runt i sängen. Det var ju Jens tur att få sovmorgon, så vi kunde ju inte ligga där allt förlänge och störa honom. Men vi låg i sängen iaf till 8, sen var det kört.

När vi gick upp så började jag med att plocka och städa lite medans Alde var på golvet och kröp omkring.
efter bara nån sekund själv så kommer jag ut i hallen och möts av detta....
(Lägg märke till hennes "gosse-gubbe" som hon lagt vid routern, hon la den där och anföll ett annat byte, nämligen min sko!)

Den var tydligen delikat....

Sen bar det iväg åt andra hållet



Sen var det dags för lite frulle =) Jag hade städat, plocka undan mer i våran bokhylla (sånt osm Alde inte ska få tag i) dammade lite, plockade i datarummet och plockade ner lite tvätt. Jag hann med en hel del iaf, men nu skulle Alde få i sig lite gröt:) Ni ser bulan ännu? Den är mörk nu till färgen, hon ser ut som en riktig ligist:P



Efter frukosten så vaknade pappa, han fick sova till 10.30. Morgon pussar och kramar blir det ju då!
Och nu säger Alde pappa hela tiden, så fort hon ser honom och när de busar och så. Men inte mamma lika mycket;) Det har vi lite roligt åt jag och Jens.


Sen så gjorde jag och Jens iordning lite frukost till oss, Alde kröp på golvet mellan våra ben och lekte med sin nya napp :)





Efter massa lek och stoj så var det dags för sessan att sova. Hon vaknade ju trots allt lite innan 7, så hon höll sig upp till 11. Då var hon redigt trött och somnade på 2 minuter.
Vi gjorde oss i ordning, pysslade lite här hemma och jag började göra lite fruktsallad. Hanna, René och Embla skulle komma hem till oss runt 14 tiden. Alde sov i två timmar och vaknade 13, sen var det dags för lite lunch efter att hon vaknat till lite.


och jag gjorde iordning fruktsalladen :)


Alde leker lite i väntan på att hennes kompis Embla ska komma :)


Sen kom dom! O Alde släppte allt...

Sen kröp hon ut och hälsade dom välkomna:)


Här hälsar tjejerna på varandra :)



Lite bus






Under tiden så färgade Hanna håret på mig. Sen fönade hon och fixade till min frisyr=) Nästa gång ska vi lägga in slingor, för det hann vi inte nu. O sen ska hon putsa till uppklippningen.



Såhär blev det:


Jag blev kanon nöjd! Tack Hanna igen! Den här bruna färgen var rätt varm, så det kommer nog bli skitsnyggt att lägga på lite ljusa slingor i.

Sen så åkte de hem efter ett tag. Det var dags för Alde och sova och det tog inte alls lång tid innan hon slocknade.
Vi satt och kollade på OS (såklart), käkade lite mat och hade myspys.
Om all mat och så jag äter nu, det skriver jag i minviktigaste.blogg.se

Så såg våran lördag ut. Härlig som alla andra dagar :)

Må väl!

.: Viktiga bloggen :.

Japp, jag gör en viktblogg...som är viktig;)
Ni som vill följa med mig så är ni välkomna att kika in på den nya bloggen. Jag tänker inte blanda in min mat och vikt i den här inne. För det är ju mest Alde och vårat liv jag skriver om, så att all min släkt/vänner ska kunna läsa. O Då är det inte kul att blanda in detta, så kika gärna in på den nya :)

Mina Viktiga Mål

Återkommer senare, började skriva igår men blev så trött =)
Later on...

.: ShoppingBestyr :.

Idag vaknade Alde 6.20, jag hämtade in henne till oss och ammade henne. Sen börjar ju Vaka med the Voice, så då kan man ju inte låta bli att titta. Alde somnade inte på direkten utan kanske var vaken i 45 min. Men då ligger och ändå och myser i sängen och gör inte alls många knop. Det är så mysigt.
Tillslut så låg både Jens och Alde o snarkade ikapp, medans jag inte kunde sova alls...utan kikade vidare en stund till.
Jag tror att jag somnade 7.45, kl 8 vaknade Alde och drog mig i håret och sparkade mig i ryggen. Då fick Jens gå upp så jag kunde sova en liten stund till. Jag vaknade sen 9.10, det var skönt.

Jag gick direkt in och duschade, då gav Jens Alde lite gröt undertiden.
Jag vägde ju mig med, som jag tidigare skrev :) SKÖNT!

Sen åt vi lite frukost, o jag kom helt överrens med mig själv att unna mig saker en hel dag...det ska jag inte. Men något lite kanske, ibland. Så inga mängder, då komme rjag bara må dåligt för det för att jag kämpar i veckorna, och sen är ju inte 8 veckor lång tid heller. Ska ju gå ner lite till efter det taumet med såklart, men då kan jag röra mer på mig med mot vad jag gör idag.
Min frukost bestod vanligen av keso och banan, Me Like!!!

Som ni alla märker så finns det inte alls så mycket bilder, o så blir det varje gång Alde tar henne på morgonen. Jag har faktiskt sagt till honom att han får ta lite sen när jag ska jobba, annars stryper jag honom:P
Här är iaf lillsnuttan i gåstolen på morgonen när jag vaknade.





Jag hann att lägga Alde, hon somnade kl 11. Sen så kom Hanna och hämtade mig :)
Vi åkte först till Willys, där köpte jag hårfärg, massvis med välling, knäckebröd (det ska jag unna mig på helgen) och bröd till Jens.


Sen åkte vi in till H&M, Hanna handlade massa fint till Embla och jag hittade en tunika som var jeansblå/rosa med rosa tights till och sen en fin grön/rosa tröja till damen.


Sen gick jag över till AW-foto och hämtade hem albumet igen. Man får hem det efter varjegång så det är ju kul!
Jag har tagit bilder på alla kort från början, så här blev det:
Alde 2 månader "gammal"





Andra tagningen, Alde 8 månader






Vi blev såååå nöjda med dom. det ska verkligen bli kul att gå dit sen när hon är runt året, sista gången och göra klart albumet. I priset (550kr) ingår 4 st bilder, men albumet tar in fler och man får då köpa till om man vill ha fler (100kr st) Och det är ju sååå svårt att vällja ut, så det blev 5 st första gången och andra gången nu så blev det 6st bilder och sen har vi 5-6 st bilder vi kan välja, och det blir nog så för fy tusan vad svårt et är att välja ut, men dessa var vi övverens om och alla blev ju så bra. Sist så hamnade hon i skyltfönstret, den första bilden som är i albumet var det.
Efter det så gick vi in en sväng till Gina, jag hittade denna tunika på rean, 49 kr bara =)

Sen åkte vi och solade i 20 min, det var underbart! Skönt att få lite färg samt få njuta en stund.
Sen skjutsade hon hem mig, Tack för en trevlig dag!!

Undertiden hemma hos Jens och Alde.
Jens fotade lite när jag var borta:





Alde hade sovit i 2 timmar, hon hade ätit lite mat och efterrätt. O nu busades det hemma för fullt.
Skönt att komma hem och verkligen känna att man saknar sina älsklingar, jag var ju ändå borta ett par timmar.
Vi åt lite lunch, jag åt det som var kvar av min torsk:

Här är mina sötnosar:



Sen har vi kollat lite på tv och bara slappat ( och lekt med Alde som har sååå mycket energi nu). Jag har verkligen fått motion idag av allt spring. UNDERBART!
Sen fick jag ett sms från H&M, paketet har kommit med alla kläder :)
Alde somnade runt 15.30 och sov i en timme, när hon vaknade så gav Jens henne lite mellis medans jag smet iväg igen ut för att handla lite inför helgen och sen hämtade jag ut paketet (Mera gå!!!)

När jag kom tillbaka så var det fullrulle. Det var förresten inte så kul att gå och handla vid den tiden. Alla skulle storhandla, löning...hm..Men men.
Sen packade jag upp kläderna, jag hade ju lagt ut bilder på kläderna som vi skulle köpa, men jag hann att lägga till lite till plagg under tidens lopp...
De här har Alde fått:




Och sen så fick jag min tröja, men den tog jag ingen bild på.
Nu har hon fina kläder till våren/sommaren :)

Alde testar sin keps, den är lite stor men till sommaren så!




Sen blev det välling, och ett bad för mig och Alde. Vi satt ohc plaskade och lekte ett bra tag. Hon gillar vatten hon, men idag var hon rätt trött så hon ville upp sen. Jag stannade kvar och fyllde på med lite varmare vatten och låg och hade det bra :) Njuta kan man verkigen göra, speciellt om man varit ute en hel dag.

Jo1 Jag beställde lite på Ellos häromdagen. har ju inte velat handla så mycket till mig nu när jag vet att vikten ska ner.
Men dessa unnade jag mig, och det kan jag även ha sen.
En klänning och en cardigan

En topp och ett bäddset till våran säng, passar våra tapeter som är gråa :)

Och när jag beställde detta så fick jag en jacka för 29 kr (ord.399) och sen fick jag 50% på den dyraste varan. Så vi behöver bara betala 99 kr för våra bäddset! Galet billigt!!

Sammanlagt gick allt på ca 400 kr. Så det tyckte jag va bra :)

Sen så kollade vi lite på tv, och Alde somna 20.15 idag. Gullunge!
Nu ska vi kolla på stafetten!
Spännande nu! kan bli medalj :)

Dagens intag:
Frukost: Keso + en skivad banan + ett glas minimjölk ca 210 kalorier
Lunch: Mandeltorsk + sallad + gurka + minimajs + 2skedar tzatziki ca 320 kalorier
Kvällsmat: Unnade mig en barnpizza, utan kanter. Tonfisk på. Ca 700 kalorier

+ En liten choklad bit, ville inte köpa en stor kaka. Kollade på allt som fanns och mådde så dåligt då jag såg hur mycket allt innehåller...FY! Men ca 100 kalorier
Totalt: ca
1330 (rätt bra ändå)

Hörs i morgon, då är det lördagsmys!
Promenad står först på listan.

Må väl!

.: Nu är det helg :.

(Torsdagen)
För oss iaf, Jens är ju ledig i morgon. Så underbart skönt!
♥♥♥♥♥♥♥

I morse så vaknade vi kl 6, vi hade ställt klokcan lite faktiskt för att se hockeyn. Som slutade illa som ni alla vet. USCH vad tråkigt. Men men, bara att försöka gå vidare...
Alde vaknade en stund efter och ville ha lite mat, så jag ammade henne och sen så la vi oss och somnade om.
Klockan 8 igen så hörde jag lite att Alde började vakna, det är så att jag lägger mig på Jens plats och sen så har jga alde i mitten, men kanske ännu mer mot mig så hon har en jäääätte stor plats bredvid sig. Sen bunkrar jag upp med kuddar och sen ett täcke. Nu är det ju så att alde kryper och tydligen så kom hon förbi allt detta och jag vaknar åter igen av ett skrik...då låg hon där på golvet och var ledsen. Men inte lika ledsen som hon blev förra gången, så jag vet inte hur medveten hon var, jag tror att hon hasade sig bakåt och hamnade på rumpan först...
Jag tröstade våran sötaste Alde och sen var hon lika glad som alltid =)

Först blev det lite lek i v-rummet...Ni ser den blåa bulan?



Dags för dagens första dvd-film...



Sen kröp hon ut till hallen, ska vara överallt nu. Sen fick hon en sko i huvudet och blev jätte ledsen..



Sen blev det lite frukost. Alde fick sin gröt och jag fick min keso med banan :)

Alde gillar att leka med nappflaskan :)




Efter frukosten så började jag att stor städa, som jag alltid gör på tordagar. Alde busade först lite på golvet, nu när hon kryper så ska hon typ ställa sig upp..och det går ju absolut inte och hon fastnar i många konstiga ställningar. Hon vill mer än vad hon kan....







Sen somnade Alde vid 11 och då körde jag igång :)
Jag...
¤ Tvättade 2 maskiner
¤ Hängde tvätt
¤ Dammade
¤ Diskade
¤Dammsög
¤ Och plockade rätt på lite leksaker
Det är så skönt att ha detta gjort innan helgen, så kan man slappna av lite grann.

Alde sov i två timmar, det märks sån skillnad på när vi är bara är hemma och inte har folk här eller att vi åker någonstans. Då sover hon kanon! 2 timmar varje gång, en gång på förmiddagen coh sen på eftermiddagen.
Så hon vaknade runt 13, hon vill aldrig äta direkt så runt 13.30 blir det lite lunch.
I väntan på maten...

Min mandelfisk blev klar precis när hon skulle få lite mat =) Lagom i tid.

Färdig med maten, nu blir det fruktpuré!

Min mat :)


Sen hade vi massa skoj jag och Alde, sprang runt på golven både hon och jag och busade.
Jag städade rätt efter maten och sen så plockade jag det sista och bäddade.
Tiden rusade förbi och nu var Alde trött igen, hon somnade när klockan var 15 och nu sov hon nästan 2 timmar.
Då var det dags för lite mellis, det fick bli lite krokar idag :)


Sluuuut, hon blir alltid så förvånad när det inte finns något i handen längre.


Alde? Vart är lampan? Däääär ja!


Sen kom Jens hem runt 17.30, då gick jag ut en liten sund på ca 45 minuter. Skönt att gå ut och gå, men jäklar vad det snöade. Jag handlade även hem lite saker som jag glömde dagen innan.
När jag kom tillbaka så fick Alde lite välling och vi hade myspys i soffan.
Alde somnade sen 20.30 och vi kollade lite på tv.
Min kvällsmat:

Sen så hjälpte jag Margona att sätta in lite bilder i hennes blogg. Det var jätte roligt för jag älskar ju att pyssla och grejja :)

Sen blev det lite OS och sen sängen. Så såg våran torsdag ut =)
Trots en stor bula som skiner blått så blev dagen underbar, som alla andra dagar.

Dagens intag:
Frukost: Keso + en skivad banan + ett glas minimjölk ca 210 kalorier
Lunch: Mandeltorsk + sallad + gurka + minimajs + 2skedar tzatziki ca 350 kalorier
Kvällsmat: Kräftor + sallad + gurka + en sked lätt créme fraiche (paprika & chilli)+ en brödskiva
ca 150 kalorier
10 st Viktväktargodisar : ca 40 kalorier
Totalt: ca
750

Så! NU var den dagen avklarad, nu ska jag skriva om hur fredagen har varit hittills

Later on...

.: Vägning :.

Idag är det fredag....det innebär vägning. Men eftersom jag vägde mig först på tisdag morgon, så har det ju inte gått en vecka.

Vecka 8
Tisdag morgon: 81.4 kg
Fredag morgon: 80.4kg
- 1 kilo exakt.

Jag är nöjd, men jag ska inte frossa idag som belöning. Då får jag bara dåligt samvete, det kanske blir en liten chokladbit. Inget annat :)
Jag vill ju så gärna hålla det här, och att det fortsätter i samma takt. Då är nog inte 1,5 kg i veckan omöjligt heller.
Nästa vägning blir nästa fredag.

Skriver senare igen, ska skriva klart om ggårdagen med. Ska iväg in till stan, handla lite, hämta ut Aldes album som är klart (spännande) och sen ska jag iväg och sola med Hanna :) Ska bli skönt.

Må väl!

.: I´ll be back! :.

Jag håller på och skriver om dagen, men jag hinner inte klart idag. Klockan är mycket och jag är sååå trött.
Jag skriver färdigt i morgon om denna dag :)

Bjuder på en bild på Alde. Kolla in bulan hon fått idag....

Hur hon fick den skriver jag om i morgon :)
Sov gott!!

Må väl!

.: Hejja Hejja :.

Ja, jag hejjar både på mig och på alla killar i stafetten som är nu. Jäklar säger jag bara vad de åker bra!!!
Och GULD tog de ju såklart!
Jag vill oxå ge mig guld, men det ska jag inte göra förrens om 8 veckor....jag längtar och hoppas innerligt vågen rör sig neråt.

Nå väl...

Idag vaknade sötnosen lite tidigare, jag tror klockan var runt 5.45. Jag hade såå ont i min rygg idag, så jag tog lite alvedon och sen fick jag sitta upp ett bra tag innan jag kunde lägga mig igen. Alde somnade nästan direkt, vilket var skönt, för då hade jag ingen lust att gå upp. Men det vet jag att Alde inte heller vill, det är för tidigt.
Sen så vaknade hon en sväng 7.20...men somnade om nästan direkt då hon såg att ja vägrade att öppna mina ögon. HAHA. Sen vaknade jag av att Hanna ringde, då var klockan runt 8.30. Så då gick jag upp och Alde vaknade 5 minuter efter.
Jag satte Alde i gåstolen en stund medans jag tvättade av mig. O nu när hon hamnar i den så det första hon gör är att springa till dvd-filmerna....ja, ni kanske ser...hon samlar på sig som en hamster...

Samlar...


Kanske en till?


Hon hade 8 stycken i gåstolen och hade lagt 11 stycken på golvet.. DUKTIG tjej!

Det är kallt ute idag..brrr...
Det är så tråkigt, för vi kan ju inte gå ut! Gud vad vi ska ta igen detta när våren kommer!
Det var väldigt fint ute i dag dock, hade det inte varit så kallt så...




Sen var det dags för frukost =) Klockan var runt 9.30 och vi båda var jätte hungriga, Alde åt sin dagliga gröt och ett rån efteråt och jag tog keso med skivad banan i och ett glas minimjölk.


Och när mamman diskar så dansar Alde på golvet :)



Sen kom Hanna och Embla, de kom rätt tidigt idag,  ungefär 10.20 kom dom =)
Damerna lekte lite medans vi tjabblade lite och sen var det dags för båda att sussa en stund. Så runt 11 så sov dom båda två. Hanna klippte mig idag =) Tjejerna ville ju såklart inte sova så länge som de kanske brukar göra. Så det var bara att försöka hålla dom glada innan lunchen så jag blev klar.
Så här blev resultatet:

Jag är inte sminkad knappt eller i ordning men det får gå ändå. TACK Hanna för klippningen och att du fixade tilll mitt hår :) Jätte sött av dig! Hon klippte lugg som ni ser, hon klippte så jag kan ha både sidlugg och vanligt, och sen även ta bort den på sidorna som jag haft förut om jag vill. Hon fixade iordning med sidlugg först, men sen tänkte jag bara testa hellugg och sen fick jag den inte bra sen så det fick bli sådär =)
Och nu i helgen så ska jag färga håret, jag ska faktiskt avfärga det först, för nu har jag massa olika färger och jag har fått en sån stor utväxt så vi vill inte chansa. Jag ska sen lägga i en brun färg och sen slingor. Det ser jag fram emot!!! Tack åter igen!!

Här leker töserna....





Sen åkte tjejerna hem till sig och jag la Alde en stund. Hon hade ju sovit så dåligt.
Efter ett tag så kom Jens hem, jag hade saknat honom så!

När Alde vaknade så var det tjo och stim som alltid =) Massa krypt på golven och stå är ju bara så kul!
Hon kan resa sig från de flesta ställen nu...ingen rast ingen ro...




Sen blev det välling och när hon ätit klart så gick jag iväg till Ica. Behövde lite mer sallad och tonfisk. den var ju sååå god, men nu var sweet&sour såsen slut, men nu tog jag satay och curry. Jag tog satay idag, och den var jätte god!! Rekomenderas skarpt!

Dagens intag:
Frukost: Keso + en skivad banan + ett glas minimjölk ca 220 kalorier
Lunch: Min rödcurry-kyckling-gryta med kokta grönsaker ca 250 kalorier
Kvällsmat: Tonfisk med isbergsallad och gurka ca 270 kalorier
1 brödskiva (med minsta kolhydrater i): ca 70 kalorier
3 st Viktväktargodisar : ca 40 kalorier
Totalt: ca 850

Så, ikväll har vi annars tittat på OS, gosat, hängt tvätt, och nu ska vi hoppa i sängen :)
I morgon är det min städdag, då ska det dammas och dammsugas. I morgon tar Jens helgen, han ska börja vara ledig på fredagar igen...SÅ SKÖNT!
Skriv gärna mer tips på kanske mat eller sånt, tips på att gå ner i vikt =)

Må väl!

.: Update från igår :.

Jag orkade verkligen inte skriva mer igår, men jag får fortsätta nu ist =)

Alde vaknade ju runt 12, hon lekte lite först och sedan var det dags för lunch.


Det blev Skärgårdsgryta, jag tror att den hette så :) Lax, ris med morötter.

Min lunch: Rödcurrykyckling-gryta med kokta grönsaker till =) MUMS!


Efter maten lekte vi lite som alltid. Alde har ju älskat att stå länge nu och klänger och far runt i soffan. Men nu på senaste tiden ska hon stå själv (tror hon). Hon släpper allt och hoppas på det bästa...TOKA!




Alde somnade och sov i ca 40 minuter bara...UNGE! Man märker ju på att hon är så trött, men ändå ska hon trilskas med att försöka hålla sig vaken. Hon var ju inte ledsen eller så men hon blir ju lite mer kinkig.
Mallgroda!



Sen kom Jens hem, vi åt lite kvällsmat.
Det fick bli min tonfisk idag igen, sallad och sen sharonfrukt till efterrätt :)

Tokungen ÄLSKAR sin gåstol just nu, men dessvärre så ska hon pilla på allt och helst ta ner alla saker. Äta på gardinerna lyckades hon med...
Här springer hon fram och tillbaka och ställer sig mitt framför tv´n ett par gånger när vi tittar på curling...



Alde fick välling och sen så somnade hon runt 20.15, hon var JÄTTE trött. Inte så konstigt med tanke på hur lite hon sovit.
Vi kollade på OS, jag var oxå jätte trött så jag orkade ju inte blogga...som ni säkert märkte ;)

Dagens skörd:
Frukost: Keso + en skivad banan + ett glas minimjölk ca 230 kalorier
Lunch: Min rödcurry-kyckling-gryta med kokta grönsaker ca 250 kalorier
Kvällsmat: Tonfisk med isbergsallad och gurka ca 150 kalorier
1 st sharonfrukt: ca 70 kalorier
1 st banan: ca 104 laorier
10 st Viktväktargodisar : ca 41 kalorier
Totalt: ca 845


Nu ska jag börja skriva om hur denna dagen har varit.
Later on....

.: Kommentar :.

Tack Angelica för ditt svar..det var en bra idé! Hur gjorde du för att gå ner dina 20 kilo och under hur lång tid?
Det kör vi på.....

Enligt tipset så ska jag väga mig på fredagar istället, har jag gått ner då så får jag unna mig en dag, har jag inte så får jag inte unna mig..... låter bra i mina öron =)

TACK!
Mer tips för att gå ner i vikt fort?

.: 1000 idag :.

Idag har jag fått i mig 1000 kalorier...
Men jag är så trött trött trött...

Så jag skriver i morgon istället, jag måste få sova lite nu och glömma bort min hunger som jag har..o allt sötsug..
Sov gott!!!

Må väl!

.: Morgon-barn-vakt :.

Idag vaknade jag när Jens gick upp, eller ja, när han redan var vaken och så. Jag var såå trött, men de tär så ovanligt för mig att vakna utan smärta. Visst att den kom sen lite, men det var guld värt att inte vakna kl 4 på natten.
Sen kort därefter vaknade våran älskling som låg och kvittrade i sängen. Jens bar över henne så gav jag henne lite mat.

Sen gick Jens och vi ligger kvar i sängen och kikar lite på Vakna med the Voice. Sen somnade inte Alde om, och då var det lika bra att gå upp. Hanna och René skulle ju lämna Embla här ca 7:45.
Så Alde satt i gåstolen lite medans jag tog en snabbdusch, hon är så söt för det första hon gör nu är att ta en dvdfilm. Det är den bästa leksaken just nu :)


Sen var jag så jäkla hungrig (inte så konstigt med gårdagens start på dieten) Så jag gjorde iordning lite keso med banan. MUMS! Det är gott och bra, och ett glas minimjölk. Kanon frukost faktiskt, visst, blir ju inte mega mätt, men man vänjer ju sig.
Sen kom dom och lämnade av sötnosen. Man såg att båra Embla och Alde var lite trötta men de satte igång fort att leka och prata med varandra :)


Sen fick Alde på sig lite kläder hon med :)







Fastna med rumpen under garderoberna kan man ju oxå göra. Alde kan!

Sen gick vi in till v-rummet. Jag passade på att diska medans flickorna lekte så fint =)



Sen ville inte Alde sitta kvar på filten mer....


Sen gick jag och gav embla lite gröt, alde satt fint i v-rummet och lekte. Sen när Embla var mätt så var det dags för Alde, men hon fick lite välling idag. Så vi satt på täcket ute bland alla leksaker. Embla blev så trött...Alde likaså.

Kl 10.00 så kom Hanna och René och hämtade Embla. Då fick Alde lägga sig direkt. 10:15 så somnade hon. Jag har kikat lite på bröllopsplanering och nu bloggat. För en stund sen så vaknade Alde, hon sov till 12.15, så två timmar hann hon med iaf :) Nu ska jag byta bajsblöja och sen är det dags för lite lunch för oss båda =)
Skriver mer sen.

Later on...

.: Dag 1 :.

Idag körs det igång, min diet! Nu ska jag gå ner minst 10 kg tills den 17 april, det är 8 veckor dit och jag ska verkligen klara detta! Jag är peppad till max! Så nu kommer jag skriva och tjata och gnata om dessa kilon tills dess...så ni vet. Bara att hoppa över den delen om ni inte orkar läsa, men det kan va skönt att skriva av sig och få skriva ner allt tänkte jag. Lite peppning till sig själv...
Boost bild:


Dagen började med att vi började kolla på hockeyn kl 6:15..så är det när det är OS :)
Mysigt att ligga i sängen och kolla på tv innan Jens ska åka till jobbet. Alde vaknade 6:45 och ville ha lite mat. sen åkte Jens och vi somnade om, sen vaknade jag kl 9 och smet upp och började pyssla lite.
Idag var det 22 minus ute, så det blir ännu en innedag för mig och damen.
Alde vaknade ca 9.30 :)


Ni kanske ser hennes hår?! Det där ska jag få reda ut sen...


Frukostdags :)

Under tiden alde åt lite rån så började jag med mitt storkok =)
Hon är så snäll som kan sitta och äta i lung och ro, och sen ner på golvet och leka medans man är i köket :)

Börjar lite smått...





Jag hann att göra iordning ett par matlådor, men sen så skulle ajg göra mina matlådor med kyckling och sen göra korvstroganoff med =)
Men först så fick Alde på sig lite kläder och sen lite bus.

Hon gillar sina byxor, för hon försöker ta djuren..haha

Klappa händerna är kul!


Sen så blev Alde trött och somnade. Jag fortsatte med maten :)

KLAR!
Jens beställning:
4 matlådor med Korvstroganoff med ris
2 matlådor med spagetti och köttfärssås
2 matlådor med köttbullar och makaroner
3 matlådor med falukorv och makaroner

Jennys beställning:
3 matlådor med Indiskkyckling
4 matlådor med rödcurrykyckling
Och nu NADA kolhydrater, detta ska jag äta till sallad :)

Nu behöver man inte tänka så mycket på det, utan bara ta fram och värma. För vi äter ingen varm mat på kvällarna, så det blir kanon! Sen blev det till att diska ett berg..saknar våran diskmaskin, men snart ska vi hämta en ny =)

Sen vaknade älsklingen runt 13. Först lite lek och sen blev det lunch för både mig och Alde :)




Efter lunchen blev det mera lek :)
Toka!



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Alde somnade runt 16 idag, lite senare än vanligt. Men sov bara i kanske 40 mintuer. Men hon var rätt pigg och var glad så det är ju huvudsaken. När Jens kom hem så gick jag för att handla lite ny kost för mig samt en våg =) Jag vet ungefär vad jag väger eftersom jag vägt mig på bvc, men jag vill ju gärna se viktnedgången med vecka för vecka :) Så nu handlade jag massa sallad, goda frysta grönsaker, lite frukter som melon, bananer och sharonfrukt. Keso, minimjölk, cola zero, tonfisk och en del mat till Aldis.
Det var skönt att få komma ut en sväng och få lite motion :)
Här är Alde medans vi gjorde kvällsmat till oss. Hon hämtar dvd-filmer och äter lite på dom, och sen blir hon skogstokig och fäller många krokodiltårar när vi tar dom eller om hon tappar dom och inte kan nå dom...söta då!


Jag provade en ny burk på Ica, en tonfisk med sweet&soursås. det kan jag varm rekomendera, jag hade ingen aning om hur det skulle se ut, men det var fina stora bitar och mycket sås med tom grönsaker i. det fanns i två smaker till, men denna var minst kalorier i, men de andra ska jag absolut testa! kosta bara 14 kr burken, bra till kvällsmål!


Mitt mål:
Gå ner 1-1.5 kg/veckan i 8 veckor
Minst 30 min promenad om dagen i rask takt + mycket vardagsmotion
Undvika alla kolhydrater och sött
Äta högst 1000 kalorier/dag


En dag i veckan ska jag få äta vad jag vill, men det menas inte att jag kommer bada i fett, nej, utan godis kan jag äta, men med måtta och kanske godis som är nyttigare =)
Jag kommer alltid att väga mig på måndagar, så jag kommer att skriva totalet då om vågen gått neråt :)

Min dag började så här:
Frukost: 1 glas nyponsoppa ca 75 kalorier
Lunch: Min rödcurry-kyckling-gryta ca 250 kalorier
Syndade 1 kaka: 67 kalorier
Kvällsmat: Tonfisk med isbergsallad ca 160 kalorier
1 st sharonfrukt: 70 kalorier
3 st Viktväktargodisar : 12 kalorier
Totalt: ca 634 kalorier
Så denna dagen började bra och jag är stolt att jag inte har käkat mer, vi har ändå godis och grejjer hemma men nu är min motivation hög...så det är bara att köra på.

Har ni några tips annars på viktnedgång?

Under kvällen så har jag bloggat, pratat med Hanna och kollat på OS. Nu är klockan allt för mycket och vi ska sussa. Jens har tjuvstartat ;)
Hanna och René kommer kl 8 i morogn bitti och lämna Embla en stund, så i morogn ska jag vara barnvakt =)
2 härliga tjejer får jag har då!

Må väl!

.: Helgens bravader :.

Nu ligger jag lite efter här, men jag har ärligt inte haft lust eller ork att blogga. Vi har myst hela familjen i helgen, kollat på OS, njutit av god mat, haft besök och bara slappat.
Jag skriver kort om dagarna....

Fredag
¤
Vaknade runt 9 tiden
¤ Mysdag hemma
¤ Jag städa lite och plockade
¤ Jag gick och handlade när Jens kom hem
¤ Jens lumparkompisar Johan och Martin kom och hälsade på och sover över
¤ Hockeykväll!
¤ Pizza!!
Dagens bilder i ordning:


Alde vinkar...



Frukost tajm!

Den där ska hon alltid grejja med...


Lite lek innan påklädning...






Bollen är kul!!





Gosunge!!!




Lördag
¤ Sovmorgon till 10
¤ Det hade kommit fruktansvärt mycket snö
¤ Grabbarna åkte hem
¤ Jens får gräva fram bilen
¤ Vi stannar inne hela dagen
¤ Jag handlade på kvällen
¤ Vi gjorde iordning lite god mat
¤ OS och massa myyyys!

Dags för Frulle

Lycka!


Lite lek och bus




Snart dags för lite mat, mamma diskar lite först.....



Kolla på Jens...han ska ut med bilen. hade vi inte tagit ut den då, då hade det gått illa för det kom ju mer snö sen. Det kom nämligen en plog och skulle ta bort snö på våran parkering, så Jens hann ut. Traktorn hjälpte även Jens att dra ut bilen, för han kom inte loss.




En rolig grej, en av lekplateserna i vårat område, precis utanför oss, där finns det en sån där groda som man kan rida på....ser ni den? HAHA (kan tillägga att grodan är borta nu under måndagen)

Dags för Lunch

Så här brukar hon göra och leka tittut...tur att hon gör så INNAN maten:P

Färdig!


Hon älskar masken...eller ja...snöret...



Lite sött i korgstolen






Kvällen kom och Alde kryper runt som alltid. Sen började hon bli lite trött...

Lilla gumman! Sen gick vi och la oss, hon somnar så bra nuförtiden.

Vi tittade på OS och åt god mat. Myyyys hela kvällen/natten

Söndag
¤ Sovmorgon igen...till 10.20
¤ Insnöade
¤ Mys hela dagen
¤ Massa bus och lek med våran sötis
¤ OS
¤ Sista dagen innan diet
¤ Det blev chickennuggets på kvällen som avslutning :)

Alde har hittat en favoritleksak...

En mjuk och go gubbe som Jens lekte med när han var lika liten som Alde. Det är verkligen jätte skoj att ha sånna saker sparade till ens egna barn ♥


Den här bilden blev så klockren, men tyvärr suddig :S



Söndagen var jätte lugn och hela helgen var underbar som alltid. Jag tog dock inte så mycket bilder som jag brukar, men det kan ju bli så ibland :)

Det fick bli mer bilder denna gång, men orkar inte skriva ikapp allt nu.

Nu ska jag skriva om måndagen, börjar på min diet och nyttig kost.
NU JÄKLAR!

Later on...

.: Ingen lust :.

Jag har inte haft någon lust att blogga, men det ska jag göra i morgon.
Nu ska jag även ta tag i min vikt, 12 kg ska jag ner till den 17 april....Nu jäklar!

Hörs i morgon!
Må väl!

.: Insnöad :.

Snö Snö Snö...

Jag är t.o.m insnöad från bloggen, så jag återkommer senare;)

.: Städ, fotografering & snöstorm :.

Idag vaknade Alde kl 4 och var så ledsen. Jag visste inte ifall hon hade ont av läppen eller om det är tänderna som fortsätter att spöka. Men det spelade ingen roll, för jag tog henne till våran säng och kramade om henne och sen så somnade hon så gott. Sen hade jag NADA plats på min sida...så jag sov ju sådär resten av kvällen...men det var värt det.

Jag trodde att Alde skulle iaf vakna runt 6 när Jens steg upp, men nej då. Hon sov vidare, jag flyttade mig till Jens plats så jag kunde få någon mer tille att sova. Hon vaknade 7:15 och ville då äta för första gången, det tog en stund men sen somnade hon om igen.
Kl 9.00 ringde Hanna, och då vaknade jag och Alde låg kvar och snusade lite. Jag gick och plockade lite och pratade sen med min älskling som satt på jobbet. Jag tänkte att jag kunde hinna o duscha innan hon vaknade, men sen när jag gick förbi möts jag av en vaken Alde som ligger och hoppar i sängen. SÖTNÖT!
Vi gick upp, och under tiden som Alde vaknade till så började jag damma lite. Jag hade inte tänkt att strostäda allt nu eftersom Hanna och Embla skulle dyka upp vid 11. Men jag började i vilket fall, Alde var så glad och satt och lekte lite på golvet.
Så helt plötsligt så hade jag dammat hela lägenheten där jag brukar damma när jag storstädar.
Jag blev lite försvånad själv faktiskt, men ibland går det undan :) Alde är så snäll och rar som sitter på golvet och leker själv sådär. Svullnaden på fläskläppen har gått ner fint, det syns lite på insidan och lite under näsan. Annars är hon jätte glad och pigg.
Sen var det dags för lite gröt för damen




Efter gröten så satt hon och lekte lite med sina klossar som vanligt. Hon slår dom ihop så hårt så det ekar och hon skrattar så hon kiknar. Medans Alde lekte så städade mamma köket, man får vara smidig och taktisk :)



Sen dammsög jag hela lägenheten och sen duschade jag. O Hela tiden var Alde så söt och snäll, duktig tjej.
Så jag hann med att storstäda trots allt :) SKÖNT!
Sen kom Hanna och Embla 11.20, flickorna lekte lite på golvet:







Alde VÄGRADE att sova under dagen, och vanligtvis så sover hon mellan 11-13 och sen mellan 15-17 men ICKE!
Hon sov en halvtimme kanske under första tiden och sen ville hon upp. och vara vaken.
Men hon var faktiskt glad ändå, men man vet ju vad som väntar sig på kvällen...hua!
Först så började vi ta kort på Embla, Hanna ska göra tackkort sen dopet. Hon är så söt så! Här är ett av många som jag tog, men jag ska redigera dom sen.

Sen så började jag att färga håret på Hanna och sen så blev det lunch för tjejerna. Sen så gick jag iväg och hämtade sallad åt hos. Det var gott! Jag hade inte käkat något på hela dagen så jag var vrålhungrig och då var kl 15 typ.
Kl 16.. somnade Alde äntligen! Vi satt och snackade i soffan och sen kom Jens hem.
Hanna och Embla åkte hem efter en stund, lika trevligt som alltid :)

Alde sov fortfarande...visste att hon skulle sova en bra stund för hon hade ju som sagt inte sovit alls mycket under dagen, och då blir det såhär.
Här är hon sömntutan

Kl 18.40 fick jag gå in och väcka henne, för annars hade hon sovit vidrare och inte somnat för natten ist:P Hon vaknade och var så glad så, som alltid. Sen blev det massa bus med pappa, krypa på golvet och sen ville hon ha pappas snören som är på hans tröja. Hon blir som galen! Så Jens fick ta av sig den så hon fick sitta med den, hon är så nöjd...



Pappas snören är bäst! Och speciellt den tröjan...hihi, toka!

Sen under kvällen så har vi kollat på OS, såklart! Vad annars;)
Alde somnade runt 20.30, men har vaknat någon gång och varit så ledsen. Det är inte lätt o va liten.
O sen gick jag en snabbis till Ica och nu kollar vi på OS igen....Ferry nu som åker..

Vi ska kika vidare och sen så ska vi hoppa i sängen.
Hörs i morgon, då får vi besök av två gamla lumparpolare till Jens, de är på genomfart så de ska sova över. hade jag glömt bort, så det va skönt att jag hann att städa klart =)

Må väl!

PS: Det snöar som tusan här igen! Men det gör det väl överallt i vårat avlånga land...förbannat!

.: En dag att minnas :.

Ja, denna dag har varit händelserik...

Det började kl 3 i morse, då JAG vaknar med världens huvudvärk. Jag somnar om efter många om och men. Vaknar titt som tätt under natten och sover skit dåligt. Alde vaknar och jag amamr henne, kl var runt 5 (!) Hur ska detta sluta tänkte jag?! Men hon somnade om direkt o var lika trött som jag. Jag kallsvettas en del men somnar tillslut.
Orkar inte ens äta frukost o gå upp när Jens gick till jobbet som jag brukar göra..så denna dag fick han inte frukost på sängen;)

Men nu så börjar dagen...7.45...och jag vaknar av att en liten Alde ligger och sparkar och river mig med hennes naglar. o ibland kan ju det va skönt, men detta kan jag lova..det var inte alls skönt. Klöser mer som en ilsken katt, och ibland låter det som att hon väser..men det låter lite roligt när hon har nappen i munnen och är glad samtidigt när hon märker att hon lyckas väcka sin mamma...som ÅTER igen har huvudvärk...jäklar...
MEN MEN....upp och hoppa!
Vi går upp och leker lite, Alde slingrar sig på golvet och är så glad.

Huvudvärken håller i sig...

Sen kl 9.00 blev det gröt för stumpan.




Huvudvärken håller i sig hårt...

Sen blev Alde trött nästan direkt, så idag gick vi och la oss i våran säng. Jag hoppades på att få sova lite i hopp om att värken skulle vara borta när jag vaknar...
Alde somnade direkt och jag var inte sen därefter....vi sov till 11.30. Sötnöten väckte mig precis likadant som i morse, naglarna intryckta i min axel...o med världens största leende.
huvudvärken finns fortfarande kvar...suck!

Upp och hoppa igen, vi som skulle åka till Elin och Julia...ville ju inte ställa in det!
jag tog mig en dusch medans Alde lekte lite på golvet....

alde har en tendens att krypa under saker, brudkistan som här...spjälsängen, gåstolen, korgstolen osv osv...o hon blir så förbannad för hon fastnar ju lite...mammas fel kanske?




Alde fick lite lunch, och min huvudvärk stillade. ÅH så skönt! det blir ju en lättnad, men man blir väldigt trött.
Nu kunde vi åka iaf! Så vi var där runt 13.20. Jätte skoj att få trätta kompisen Julia tyckte Alde, och jag med såklart!!! Elin bjöd på mat, det blev lax, potatis med grönsaker. MUMS! Det var längesen, så nu måste jag köpa hem lite mer lax igen, det har varit mycket kyckling nu ett tag.
Jag tog inga bilder!!! Jätte synd, men det får bli nästa gång :) De små töserna somnade en lite stund, men det är inte bara att söva nu när man är borta, men man f¨r göra så gott det går, man vet ju hur det är iaf och man sitter i samma båt som tur är. Det är skönt att man har varandra!
Vi hade det jätte skoj och trevligt och vid 17 tiden så åkte vi hem igen. I bilen hem så knackade huvudvärken på igen och valde tydligen själv att bara kliva rakt in...
Jens fick köpa mer alvedon...

När vi kom hem så fick Alde lite mellis direkt. Jag öppnade lite post och har fått hem lite säkerhetsgrejer som jag köpt på tradera.
Jag kan rekomendera detta och denna säljare, billligt och snabb lev :
Tradera-säkerhet
Vi köpte paketet med 18 delar och sen ett paket med dörrstop. Kanon!
Huvudvärken försvinner något...

Sen kom Jens hem och då blev det tjo och lek :)



Här är Alde i soffan...

Vi åt lite kvällsmat och sen åt Alde sin välling, hon äter alltid 220ml och idag gick det undan.
Sen när hon var klar så brukar hon sitta och smälta maten lite och sen lite bus för att sedan sätta på sig pyjamas...men inte riktigt så långt kom vi inte...nej nej...

Hon smälte maten och sen så ville hon ligga på mage lite och krypa...hon var så glad. Sen så kräktes hon lite... på soffan såklart, så jag sprang ut för o hämta en svamp och Jens står o torkar upp det värsta med en kräkhandduk. Alde låg i soffan och gjorde två snurr och pladask ner på golvet....
hon började gråta och var helt otröstlig, Jens tog upp henne direkt och tröstade, jag höll mig på avstånd en stund för vi brukar göra så. Ramlar hon när jag är i närheten så tar jag henne och ramlar hon vid Jens så tar han henne. För annars blir hon bara mer orolig om vi båda ska springa fram och trösta henne.
Iallafall...Sen helt plötsligt så ser han att han har blod på tröjan och sen kikar han på Alde som fortfarande kippar efter andan mellan alla tårar. Då blödde hon från munnen och hade helt plötsligt svullnat upp på hela läppen och upp mot näsan. Jag tog över och försökte trösta i soffan, in med nappen och helt plötlsigt slutar hon gråta och börjar somna istället...Jens ringer 112 direkt och de skickar en ambulans....
Alde är väldigt slö och är inte så kontaktbar, hon somnar hela tiden medans jag försöker hålla henne vaken och då blir hon bara ledsen. Sköterskan som Jens pratar med undertiden uppmanar att hålla henne vaken hela tiden och hålla henne upprätt, men det var inte så lätt.
De kom efter 5 minuter, alde börjar kvickna till men vi gick ner direkt. För är det så att de är slöa efter ett fall så ska man ju kolla upp det. Faller och slår sig gör de ju, och det kan man aldrig undvika, men detta var bra att vi åkte in för.
Jag åkte med Alde i ambulansen och Jens tog bilen, vi åkte bara till Lidköping så det var ju skönt.
Jag och Jens fick eloge för att vi var så lugna, visst, tårarna var nära såklart, men de får INTE komma i sånna här lägen...för Aldes skull. Så det gjorde vi bra tyckte dom. Alde fick en nalla av ambulans personalen som hon kunde leka med, och det gjorde hon verkligen, så då såg vi att hon började bli sig själv. Doktorn kom nästan direkt så vi slapp att vänta. Han sa att läppen hade fått sig en redig smäll, o tänderna har ju inte kommit än så det var rätt illa.
Han tog en spatel för att kika i munnen, men den tog Alde hand om, så han fick ta en ny medans Alde fick leka och tugga på den. GOA UNGE!!! Allt såg bra ut, men det var bra att vi åkte in ifall det var hjärnskakning eller något annat. Läppen kommer hon få ha ett par dagar.
När vi åkte in så svpete vi ju bara in henne i en filt, så när vi åkte hem så fick hon låna pappas mössa. Det såg för tokigt ut, men så söt!

Väl hemma, så var klockan nu runt 20. Alde var rätt pigg men man såg att hon var trött.
Så här ser våran gumma ut nu...








O här är nallen som hon fick, jätte fint av dom. Men nallen fick lite blod på huvudet..ni kan ju gissa varför...

Min huvudvärk kom tillbaka när vi åkte in...men den struntade jag i kan jag säga! HUA!
Men allt gick ju bra tillslut och vi fick tillbaka våran busiga Alde tillslut.
Jag ammade henne, och sen så la vi henne i sängen. Hon somnade bara efter 10 minuter, lilla gumman.

Nu har vi pustat ut en stund och snart ska vi lägga oss.
Ska ge Alde en extra puss innan vi lägger oss. Detta var en dag att minnas..o fler lär det ju bli tyvärr genom åren när hon växer upp. Men vi får hoppas att alla slutar lika lyckligt ändå.

Imorgon är det en ny dag och vi hoppas på en blodfridag...
Må väl!

PS: Huvudvärken besegrade jag tillslut!

.: Gårdagen Tisdag :.

Jag vaknade idag kl 5:45, och 5 min efter så vaknade våran underbara dotter. Lika underbart som alltid, hon är så glad och det slår aldrig fel att jag vaknar före henne. Hmm...jaja.
Jens låg och sov väldigt tungt, han brukar vakna till lite när jag bär in henne, men det gjorde han inte denna morgon. Jag ammade henne sen så gick vi båda ut i köket och gjorde iorfning frukost igen till våran kära.
Alde var ovanligt pigg och jag med faktiskt, kl var då kanske 6.20 (!) Hon satt och lekte på golvet medans jag grejjade maten. Sen så smög vi in till pappsen och Alde överraskade honom med hennes ljuva stämma, och sen ville hon såklart klättra på honom. Det var så mysigt så att få lite mer tid så där på morgonen, med frukost i sängen =)
När Jens gick till jobbet så la vi oss tillrätta och så somnade vi om efter ett tag. Sen sov vi till 9 idag faktiskt.

Sen så gjorde jag mig i ordning och Alde satt i sin gåstol o lekte lite.
En rolig grej:
Alde sitter i gåstolen och leker med sin röda flodhäst, hon pratar med den och man såg väldigt tydligt att det var en het disskution. Sen så började hon ta till sitt "fejkskratt", ett par gånger, men hon fick ju såklart inte flodhästen att skratta...så sekunden efter så blev hon förbannad och slängde iväg den och skällde på den när den låg där och sen så trippade hon vidare i sin stol. Guuud så jag skrattade...busunge!
Här är hon innan grötdags!

Sen blev det gröt och sen gjorde vi oss klara för att gå ner till bilen.
Vi åkte hem till Mariell och Lisa idag, de bor ut mot Trollhättan så det tog kanske 20 min att åka. Alde somnade dirket så hon fick sova en liten stund iaf.
Det var så trevligt, de har så fina hästar som de små kommer ha skoj med när de blir lite äldre. 8 st Islandshästar..så fina! Vi åt lite, pratade och hade det trevligt. Lisa och Alde sprang runt med gåstolarna, men mest Lisa..jäklar vad hon sprang. Sötnosarna!
Jag hann tyvärr inte ta så många bilder..men någon blev det, tyvärr så sov Lisa då.


Sen åkte vi hem, och var hemma runt 15.
Alde åt lite mellis och sen så somnade hon direkt. Hon var så trött eftersom hon knappt sovit under hela dagen.
Så när Jens kom hem 17.20 så sov hon fortfarande, sötnosen!
När hon vaknade så blev det vällning direkt nästan sen blev det fart och fläkt igen ;)

Alde har börjat tro att hon kan stå själv, utan stöd alltså. Så hon släpper händerna och tror på det bästa...o det kan hon ju verkligen inte göra. Då blir det lite gråt när mamma fångar henne mitt i ett fall eller att hon sätter sig på rumpan. Så stor är du inte än Alde!


Krypa lite....det går ju nu framåt.

Våran älskade skitunge!


Den bilden får vi avsluta med. Våran tisdag var jätte rolig samtidigt som den var lite vrång (Aldes sömn var inte den bästa under dagen och det resulterar i en vrång Alde)

Hon somade runt 20.00, hon är ju jätte duktigt varje kväll så det är ju skönt det.
Vi spelade lite spel och jag grejjade min blogg.
Nu måste jag forstätta med nästa dag...

Later on...

.: ........ :.

Fy F*N för huvudvärk....

.: Nöjd :.

Med bloggen....

Men nu hinner jag inte blogga...tar det i morgon =)
Må väl!

.: Måndagen :.

Igår kväll när jag skulle skriva om våran måndag. Då funkade INGENTING! Men men, kan ju vara så här inne på blogg.se. Så vi gör ett till försök idag istället :)

När Alde har börjat sova i sin säng helt nu så vaknar jag faktiskt 5-10 min innan henne varje morgon. Det är som en inställning som man har som mamma att det är dags att vakna oc vara förberedd. När Alde vaknar så skriker hon inte och är ledsen, utan hon ligger och sjunger lite och pratar med sina nallar som håller henne sällskap. O tur är väl det, nallen är ju det bästa som finns och hennes dinglis-ko naturligtvis.
Så idag vaknade hon 6:10, prefekt tid tycker jag för då lyckas vi tajma innan Jens ska gå upp. För då ammar jag Alde först och sen så smyger jag jämt ut o fixar frukost till honom så han kan äta den i sängen innan han går upp. O sen så kommer han upp lite tidigare med, för han drar sig gärna 5 minuter mer än vad han egentligen har tid med. Så det är ju bra att jag "hjälper" lite, och sen den här tiden innan han går till jobbet är ju guld värt! Alde är ju uppe en liten stund därimellan innan hon somnar om, för när pappsen gått då sluter hon sina ögon och somnar om igen....mamman likaså.

Sen så sov vi till 8.30 (och standard tiden är nu mellan 8-9) Det är ovant, men nu har det gått någon vecka så man vänjer sig. Det har man ju märkt att man inte ska vänja sig allt för hårt, för det kan vända precis lika fort. Så man får ta dagarna lite som den kommer och försöka hålla rutiner med mat och sömn under dagarna så gott det går.
När vi vaknar så vill Alde busa lite och leka med sina leksaker innan det blir gröt. Äta direkt funkar inte.
Här är skitungen..



Alde äter sin gröt, lika bra som alltid. En stor portion med lite fruktpuré i samt en skvätt mjölk. När hon är klar så brukar hon sitta och suga i sig ett rån eller få bitar av en smörgås. Sist när hon skulle käka en macka själv så tog hon ett rejält bett (halva mackan) och det kunde hon rikgit inte tugga i sig själv och de är lite mer fasta i konsistensen och smälter inte lika bra. Men hon spotta ut den själv iaf :) Så nu får hon bitar istället som hon kan plocka med...och det är ju minst lika kul! Hon dricker mer vatten nu, det märkte man direkt när man slutade amma under dagen, så det klunkar hon i sig för fullt på morgonen, hon gilla inte det så värst förut, men det var nog mest flaskan då som inte var så kul.
Här är hon mätt och glad



Hon vet vart lampan i hennes rum är (två blommor äver skötbordet) Lampan i kökstaket och sen en lampa som står i vardagsrummet. De vet hon exakt vart de är, men sen finns det ju massvis med fler..men de har vi inte gått igenom ännu...haha.

Sen vet hon såklart var vi är (mamma och pappa) Men som hon säger mam-mam och pap-ap
Och pippin (som är över henns skötbord)
Och bilen (brukar visa henns bilarna från vårat fönster)
O en massa annat som de små förstår sig på, de förstår mer än vad vi tror.

Alde har ju jämt sovit i våran säng under dagem, då vi har lagt oss bredvid henne så hon somnat.
Men nu ska hon börja sova i hennes säng helt tänkte vi (klart det finns undantag ibland) Men att göra det till en vana oxå. Så först lekte vi lite i sänge, hon älskar att ställa sig upp nu så sängen är bra nu med tanke på att hon dragit sig i golvet x antal ggr, så mamma kan va lugn där iaf. Bulor och blåmärken får man vänja sig med, men bra att förhindra det ibland iaf, så vi lekte lite tittut i sängen och hon biter och gnager som tusan på allt. Sen var tanken att hon skulle få sova (brukar sova mellan 11-12 till 13 ca)
Lite bus och stoj
Så fort man säger hej så vinkar hon som en galning..så söt.



Att göra pruttljud med munnen och samtidigt bita IS DA SHIT!

Alde somnade på 5 minuter...jag gav henne nappen en gång bara. Så det verkar ju gå kanon! Hon trivs ju bra i sitt rum så detta kommer gå galant.

Sen blev det lite lunch för mig. Jag kokade lite ris och värmde upp min rödcurrygryta som jag hade sparat i frysen. MUMS! Sen så tvättade jag, bloggade, diskade och plockade lite.


Alde vaknade runt 13, så två timmar sov hon iaf, jätte duktig tjej! Sen blev det lite lunch för henne med, rödspätta blev det och den älskar hon och lite fruk till efterrätt.
Sen var det igång igen...


Koncentrerad?


Sen så brukar Alde somna en stund till underdagen. Så ungefär vid 15.30 somnade hon, i sin säng. Snuttan!
Hon brukar sova till ca 17, då blir det lagomt med lite mellis.
När Jens kom hem så hade hon ätit lite, så då var det bara att komma hem och busa och leka med sitt barn (vissa har det bra ;) ) Jag tog på mig för att gå till ica, få lite luft och lite tid till andra tankar. Vädra huvudet lite ;)
Jag skulle även lämna in min mobil ( fanskapet tar inte mitt headset eller koppling till usb-porten, något är glappt) så nu får jag ha en annan sexig lånetelefon som jag knappt kan med. Men men, får hoppas de lagar den fort! Sen hämtade jag även ut almanackan som jag beställde. Alde behövde även få hem lite mat och sen så skulle jag handla ingredienser till kycklingen.
När jag kom hem så satte Jens upp den direkt på kylen, så här ser det ut. Vi tog från Mars 2010 som räcker till feb 2011, man kan skriva på den och sudda ut. Det är bilder på Alde såklart på alla blad och sen så fick man med penna och magneter. Alla kommer i blad, så man byter själv, smidigt och snyggt!



Sen var det dags för att laga mat =)
Ikväll skulle det bli Indiskt...mumma!
Steker kyckling och lök, salt och peppar

I med 2 hackade tomater

Vitlök

O sen det själva Indiska...

Sen ris till mig och nudlar till Jens

Taaaaadddaaaa

Det var jätte gott! Resten av kvällen så lekte vi med Alde tills hon somnade kl 20.30, det är knappt inga problem längre utan hon somnar själv rätt fort. Sen spelade jag och Jens lite Little big planet...hur kul som helst!

Jag återkommer sen om hur vi haft under dagen. Om nu blogg.se tillåter det vill säga...
Later on..

.: Söndagen :.

Idag var det jag som fick sovmorgon. Wonderful...eller nåt. För ni tror väl inte att jag kunde sova som jag tänkte mig? NÄÄÄ, jag drömde mardrömmar, jag hade extra ont i ryggen, jag bara vände o vred på mig. Men men, somnade om efter ett tag och sov en liten stund iaf.

Dagen i korthet: LUGN
En rejäl slappardag och det är ju dom dagarna både jag och Jens älskar! Det finns inget bättre än att bara vara, myskläder och bara mysa. Lyckliga över vad som hände dagen innan och det var ju alla hjärtans dag idag.

Lite bilder under dagen









Mamma och pappa älskar dig mest av allt


Så hela dagen var vi bara hemma och tog det lugnt.

Later on...

.: Alla ♥ Dag :.

Kramar till er från Alde





(Eller klicka på de små)


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

.: Våran Lördag :.

Bilderna får prata mycket för denna dag
Det var Jens tur att få sovmorgon, så det var jag som gick upp med gullungen runt 8.30.
Bus och lek som alltid och inleder dagen med en portion gröt med en smörgås till.


Sen så diskade jag o plockade iordning i köket medans gumman satt o lekte lite. Sen så satte jag på kaffe, och sen bytta jag om på Alde. Hon skulle ju oxå va lite finklädd idag minsann! Vi skulle ju fira alla hjärtans idag♥
Här är gummsan klar...



♥ Sen målade Alde en teckning åt mamma o pappa på alla hjärtans dag ♥


Sen gick vi och väckte pappa, han fick sovmorgon till 10.30 =) Vi gjorde iordning lite frukost men först skulle vi ta lite Alla hjärtans dag bilder på Alde till er...
Så här blev dom Orginal, ska göra klart dom tills Alla hjärtnas dag :)





Under tiden mamma och pappa åt så flög Alde lite på golvet :)



Sen gick Jens iväg och handlade, och jag la gumman så hon kunde sova ett tag. Jag städade lite, gjorde mina övningar o pysslade lite inför kvällen. Sen kom gubben hem med dessa.. han ställde dom bara på bordet o sa ingenting...älskar dig sååå mycket!!


Sen satt vi i soffan en stund, jag duschade och började göra mig iordning. Sen vkande Alde o ville vara med o leka lite =)
MIIIIIN

Godingen nyvaken o glá



Så här brukar hon göra, backa in mellan Jens o massa kuddar...busunge!


Man blir trött av att busa!


Nu var jag klar inför kvällen :)



Mor och dotter-bus





Sen blev pappsen klar, min snygging! Gos, mys sen så skulle Alde ge pappa teckningen som hon målade när han låg o sov. Jens blev så glad!
Pusskalas





I väntan på vällingen...


Medans Alde åt välling så gjorde jag iordning förrätten :
En varsin kall folkis och lite god ölkorv =)


Hela familljen


Sen var det dags för lilla gumman att sova. Vi la henne kl 20.00, o hon somnade 10 minuter efter. Det går bara bättre o bättre för varje dag. Nästa vecka så ska hon även få sova under dagarna i hennes säng. för annars så vilar hon i våran. Får se om det går bra det med, men det tror jag :)

Sen var det dags att börja laga iordning lite mat. Vi kollade lite smått på melodifestivalen oxå samtidigt, o allt var bara magiskt. Det kändes verkligen så men jag visste ju vad som skulle ske.
Då var det dags för lite mat :) Dukat upp fint och det doftade underbart! Det blev en variant av Black And White :)
När jag gick in i köket så stod spelet på bordet som jag velat haft länge! Little big planet, det var från Alde sa han. SÖT!



Vi satt o åt länge, sen skålade vi lite och pratade. Sen började jag bli allt mer o mer nervös. Jens såg att det var något men jag höll masken. Jag gav honom et fint kort där jag hade skrivit om hur mycket jag älskar honom och om hur stor min kärlek är. Sen bad jag Jens att öppna champagnen och hälla upp, vi skulle skåla innan vi skulle gå ut till v-rummet för att se på skidskytte. Då tog jag fram asken...och han blev jätte glad och sa ja direkt.
VILKEN LYCKA!


Sen fortsatte kvällen ute i soffan. Massa mys, kramar och pussar.
Världens lyckligaste...


Så såg våran Lördag ut.
En dag att minnas...

Skriver mer om söndagen ikväll sen, och sen såklart om måndagen med =)
Later on...

.: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ :.

Vad gömmer sig i asken?

Min kärleksförklaring till Jens

Jag friade...

♥♥♥ Och svaret blev JA! ♥♥♥

Hela lördagen var magisk. Jens var helt ovetande och allt var perfekt. Jag återkommer med mer bilder och skriver mer om dagen senare eller i morgon. Vi svärar fortfarande på moln...
Nästa år (under maj/Juni) kommer jag ändra mitt efternamn till Sjöstrand.

Tjejer kan med ;)

.: Trevlig helg! :.

Önskar Familjen Sjöstrand/Axelsson

( Det var så längesen vi tog en familjebild, så idag var det lägligt när vi var lite finklädda :) )

.: Bad, Pizza och På Spåret :.

Idag vaknade Alde runt 5 igen o var lite ledsen, så jag hämtade in henne så somnade hon om och vi sov till 8 idag. Det är väl lika bra att vänja sig antar jag, iaf nu när det är lite krångel med tänder. Men nu så lägger hon ju sig runt 20, så då sover hon ju massvis med timmar iaf.
Kl 9 blev det gröt, och här sitter donnan och väntar på det goda.

Sen blev det lite lek på golvet medans mamma åt lite frukost


Fisförnäm, eller var det bara dålig tajming av mig?

Bita är bra och skönt!




Efter frukosten så bytte vi till kläder, och lekte en stund. Alde blir ganska fort trött efter att hon ätit och brukar inte vara vaken så länge på morgonen. Jag diskade och städade lite medans hon låg o sussade. Hon somnade runt 11 tiden och vaknade runt 13 sen go och glá som alltid.


När jag bäddade våran säng så satt Alde på golvet vid våran garderobspegel...

IGEN?! Kolla in den den här damen....Fnyyys eller vad? :)

Sen var det dags för lunch! Idag blev det kyckling, cous cous med tomatsalsa. Den älskar hon verkligen och slukar den nästan hel. Sen gick vi ut till v-rummet för att leka lite, i väntan på att kompisen Embla skulle komma =)


Jag passade på att duscha o göra mig iordning, sen bakade jag även en äppelpaj =)

När dom kom så blev Alde trött så hon susade en stund innan lekandet kunde börja =)
Här är de små skitungarna!










Vi mammor satt o snackade och hade det trevligt, sen kom Jens och Hanna och Embla åkte hem till sig.
Det var trevligt som alltid!

Alde fick välling runt 18.30, och sen gjorde vi oss redo för ett bad. Först fick hon träna lite o krypa i bara blöjan. Hon får lite bättre fäste då. O idag kröp hon faktiskt några steg, så henes knän kommer allt mer o mer nu.
O här vill hon samtidigt resa på sig?!

Arg som ett bi och vi får ont i öronen när det inte gick...



Nu börjar hon även resa sig mot möblerna rätt så bra, men sitter gärna på knä när hon hittar något intressant. O vid brudkistan kan hon sitta länge och grejja med beslaget.



Sen ålade hon sig vidare till gåstolen, den är rolig den med...





Sen blev det bad-tajm medans pappa hämtade pizza som vanligt :)

Alde älskar att bada

Här fick Alde en stor kallsup...ni kanske förstår varför..o jag lyckades såklart knäppa en bild.

Sen ville inte Alde bada längre...tydligen...

Här har vi den nybadade och rena trollungen!



Vi har ju kört på typ "5 minuters metoden" ett tag nu, inte riktigt men gått in efter en stund och gett henne nappen när hon blivit ledsen ( och vänt på henne för hon sätter sig jämt på alla fyra och på tvären, oftast är hon glad och vill leka) och sen gått ut. O det har ju gått jätte bra och hon sover hela nätterna igenom, vilket hon gjort sen hon va 1,5 månad gammal. Men idag somnade hon verkligen på 3 minuter. Hon var sååå trött, och det gick ju helt galant.

Så vi åt lite pizza, kollade På Spåret och hade myspys.
♥♥♥

En härlig fredag!
Återkommer om lördagen idag eller i morgon.

Må väl!

.: I´ll be back! :.

Håller på att blogga, men det är ganska mycket bilder från dagen så jag får fortsätta i morgon =)
Jens ska få sov morgon medans jag tar morgonen med Alde, o sen på söndag är det min tur.
Jag hoppas att i morgon blir en speciell dag..

Följ med i morgon!
Må väl!

.: TacoTårta :.

Så här jag gör jag världens bästa tacotårta, enkel och smidig:

4-6 personer
Mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 min, eller näär osten fått en fin färg

Färsen:

800-1kg Köttfärs
2 påsar tacokrydda
1 paket philadelphiaost
1 burk Créme Fraiche Paprika & Chili
1 burk greenchili
2 klyftor vitlök
Och en teskedsudd med sambal olek
Salt och Peppar

Tillbehör:
6 st tortillas
Riven ost

Sås:
2 burkar Créme Fraiche (naturell)
En halv dl lätt majonäs
3 klyftor vitlök (mer eller mindre hur man känner för)
Salt och peppar
O sen lite mjölk beroende på hur tjock/tunn man vill ha den

Gör såhär:
Bryn upp färsen, och sen ta i alla kryddor. Tillsätt sen philadelphiaosten och Créme Fraichen och rör om. I med Greenchilin och pressa vitlöken och ta i sambal olek. Låt det puttra en stund.
Lägg fram em plåt med bak-papper på, o lägg ett av tortilla brödet i mitten, sen tar du på färsen och varva nu detta på alla bröd. det sista brödet så tar du på färsen och sist all riven ost. Sen in i ugnen till det får en fin färg:)
Skär den sen i tårtbitar, brukar bli 8 st.

Såsen gör ni såhär:
Häll i burkarna Créme Fraiche i en lagomstor skål, och sen majonäsen, pressa vitlöken och på med salt och peppar. Sen tar du i så mycket mjölk som du vill ha det. Spä ut lite i tagen och vispa upp.
Serveras kall

Taaadaaa!
Jag brukar göra en sallad till...mums!
Säg till om det är något:P

Lycka till!


.: Massa Bus & Tacotårta :.

Idag vaknade jag 7.30, i hopp om att jag kunde få vara uppe ett tag själv utan att Alde skulle vakna. Jag hade en del att göra, så jag tänkte börja lite smått på morgonkvisten. Jag var uppe till lite över 8 själv, sen ville fröken vara med o leka. Grejen var den att när hon vaknade i våran säng (tar ju jämt dit henne när hon vaknar första gången på morgonen) så låg hon inte där jag lämnade henne...nej då! Hon låg vid min fotändan av sängen o låg och sprattlade som en sälunge med världens största leende. 2mm från sängkanten...mitt hjärta satt i halsgropen, för hon har ju en gång ramlat ner i sömnen, fast då var vi hos min mamma och pappa. Men det var inte roligt!!!
Så jag hann o ta henne iaf innan hon låg pladask på golvet. UNGE!

Här sitter hon o hjälper mamma med salladen....typ...


Aldes lådor...Aldes Place...


Mellan 7.30 - 11.00 hann jag med att:
¤ Göra sallad
¤ Ge Alde gröt
¤ Göra tacotårtan
(Äppelpajen och den kalla vitlökssåsen gjorde jag igår)
¤ Diska
¤ Bädda våran och Aldes säng
¤ Spika upp en sladd i Aldes rum
¤ Duscha
¤ Sminka mig
¤ Söva Alde som blev trött efter frukosten

Här är Alde som inväntar sin morgongröt


Sen kom dom! Aldes kompisar Lisa, Julia och Arwen.
O sen mina komppisar, mammorna Mariell, Elin och Anna :)
De små flickorna fick i sig lite lunch först innan vi kunde äta, och sen var det full rulle på golvet!
Söta Arwen


O ljuvliga Lisa


Gulliga Julia


Goá Alde

Julia och Alde på golvet


TACK ALLA FÖR EN JÄTTE ROLIG DAG!

Sen åkte alla hem, så Mariell och Lisa gick sist...kl var då 14.25
Alde somnade 14.30, hon var galet trött, men inte gnällig eller så. Hon var så duktig.
Jag plockade undan miljontals leksaker som var över hela golvet och sen så diskade jag. Jag hade ju städat så fint så ville ha det som det var innan så det var lika bra o göra det med detsamma. O det var skönt!
jag gick ner o hämtade posten, då hade knopparna kommit som jag vann på tradera. Svarta smides-knoppar som jag nu bytte på alla garderober, bilderna blev inte de bästa, men ni fattar vad jag gjort iaf =)
Före

Efter


Sen fick Alde hem sina Allväderstövlar med =)


Alde sov från 14.30 till 16.15 ungefär. Men hon var mer trött o det såg man på henne. Vi lekte en stund och sen åt hon lite mellis. När Jens kom hem så gick jag till Ica för att posta lite Alla hjärtans dag kort till Aldes farmor, farfar, mormor, morfar. Sen handlade jag lite mat till Alde, gäller o fylla på där hemma för oj vad det går åt:P Köpte även blöjor o två paket gröt.
När jag kom hem så hade Alde ätit upp sin välling och busat massor med pappsen.
Vi tog det sista av tacotårtan..mums!

Alde gillar mattor, hon hjälper till:)





Alde somnade 20.30 idag, utan problem. Gick in två-tre ggr, men sen så somnade hon in.
Nu ska vi äta lite äppelpaj o spela Star Wars =)
Snart är det helg!! Massa mys och bus;)

Må väl!

.: Onsdagen :.

Det var en städdag, jag gick nog från tidig morgon till sen kvälll och plockade och donade. Så det kändes så hårt i kroppen som jag tidigare skrev...men jag får skylla mig själv lite så är lite åt en perfektionist..
O jag vet att det är dumt, men jag bättrar mig aldrig. Jag sätdar ju stor sätt varje dag, och dammar en gång i veckan (torsdagar) Men det blir ju en del iaf, men jag dammade och så isf torsdagen för då är jag upptagen med annat.
Alde vaknade ju vid 5 dagen innan, men idag passade hon på att fira och va ledsen vid 4 istället....hua. Jäkla tänder, men det är bara o hålla ut ett par dagar till den dyker upp. För det blir ju så, för Alde har ju aldrig krånglat med sömnen innan och sover klockrent, men nu kan jag förstå att hon sover dåligt...kan inte alls va skönt och hon ör ju så ledsen så det skär i hjärtat. Men jag hämtar ju alltid henne och så myser vi vidare i våran säng o sen sover ett tag iaf. Tog inte så mycket bilder under dagen, men det har ju sina förklaringar...
På kvällen kl 17.15 så var vi till fotogarfen, mötte upp Jens och valde ut bilderna som vi ville ha i hennes album.
Det är 4 bilder osm ingår i detta pris, sist valde vi 5 och nu blev det 6 st....det är ju såååå svårt att välja. Men vi var jätte nöjda och det ska bli så roligt o se när de är klara. De skulle visdt bli de redan på fredag nästa vecka. Så när lönen kommer så går vi dit direkt =) Jag ska försöka ta kort på bilderna.

Här är lite bilder under dagen...
Frukost

Tog den lilla kameran o tog lite bilder..



Talk To The Hand...

Mammas och Pappas favorit!

Alde leker med sina leksaker som ligger i den nya korgen.
Hon gillade korgen mest....




Här är det vällingsdags. O det sköter pappsen alltid, det gör han bäst =)


Alde var jätte trött på kvällen o somnade rätt tidigt. Jag fortsatte o plocka o dona lite, har även idag hammrat fast alla kablar med sånna där listfästen. Så nu är allt sånt klart, o sen så satte jag även upp en fuskrullgardin i v-rummet med =) Det blev bra, gillar sånt!
Så var våran onsdag...
Skriver sen o berättar mer om hur dagen blev. Det var så skoj!

Later on...

.: Ont i kroppen :.

Haft fullt upp idag, har så ont i kroppen nu och mina ögon faller ihop.
så orkar inte skriva idag, men återkommer såklart i morgon =)

Må väl!

.: Trött och Sliten :.

Idag vaknade Alde kl 5...hm..det brukar ju inte hända. Men hon va inte jätte gnällig utan mer trött o ville va nära mamma. Nämde jag att hon är mammig?! ;)
Hon somnade efter ett tag, ville ligga o dra mig i håret och spraka lite på mig. Sen när Jens klocka ringde så var jag INTE pigg, så frukost på sängen blev det inte idag..haha.
Vi sov vidare och sen ville Alde upp 8 (!?) O det händer ju aldrig heller vanligtvis. Jag är ju medveten om att det kan gå upp o ner, men jag känner min dotter med..o det är en riktig tröttis!
Vi låg i sängen ett tag o busade lite och lekte lite med hennes blomma.
Här är det snart dags för lite gröt :)


Efter ett tag så somnade Alde, runt 10.30. Men hon sov bara i 30-40 minuter. Jag kunde absolut inte få henne att somna om, och detta är ju inte likt henne heller.
Pigg och glad tjej i väntan på lunch


Öva Öva Öva...är sååå kul!


De nya moccasinerna är på


Sen blev det lite plåtning i korgstolen =)






Sen lite lek på golvet, och Alde hjälper mamma att vika mattorna :)



Jag satte upp Aldes dekorer under dagen när hon låg och sov. Dom satt över skötbordet sist i gamla lägenheten, men nu fick de sitta över leksakskistan och en pippi fick sitta vid skötbordet.
Vad tycks?


När Alde låg sen på skötbordet så brukar jag fråga vart lampan är och då tittar hon jämt på den. så duktig så, men nu så fråga jag: Vart är pippin? Pippin säger piiip piiip piiip (ja ni fattar)
O sen så pekade jag, sen gjorde jag så ett par gånger, och nu vet hon vart pippin är och sen ska hon försöka ta den.

Sen åkte vi äntligen till stan, Hanna och Embla fick förhinder, men vi åkte in ändå. Först fick vi till Jysk, där handlade vi en pläd till Alde som jag tänkte använda som överkast till hennes säng, sen en ny kudde fick hon med, och sen två handdukar som vi har på skötbordet i matchande färger som rummet har. O sist en korg, som kan stå i v-rummet så Alde kan lägga sina leksaker där (bra att samla ihop allt när de sprids överallt)
Här är Alde precis innan ögonen slocknade på henne.

Sen somnade Alde i vagnen, det började snöa som tusan...bra tajming!
Jag gick först till Gallerix och handlade lite smått o gott. Bla kort som Alde ska skicka till sin farmor/farfar/mormor/morfar till Alla hjärtans dag. Sen gick vi vidare och jag kikade runt lite...är inte alls sugen på att shoppa kläder ännu, men det kanske kommer sen när man blivit smalare :/ Jag hittade en ny väska som ska fungera som en skötväska, den vi har nu är förliten, det är ju massvis nu som ska med mot vad det var när hon var mini. Så man behöver ju plats, det var rea, så den kosta bara 99kr..det var ett fynd =)
Sen värkte magen på mig och vi hade varit ute i näsan 3 timmar...(jag hade inte ätit någon frukost..igen) Så jag gick förbi o hämtade lite kinamat och sen åkte vi hem. O Alde hade fått sova iaf i 2 timmar, så det var ju skänt, men alldeles för lite för henne under dagen med all sömn.

Väl hemma så lekte Alde tittut...det gör hon själv nu och verkar vara så nöjd. Då tar hon filten över sig själv o väntar på att jag ska säga: Vaaaar är Alde? och sen drar hon fort ner pläden och iiiiiiiiiii:ar. O sen gör hon så tusen gånger till och alla gånger är lika roliga. Sen om jag inte säger på direkten och hon får sitta där under en stund så skrattar hon till så där på låtsas som jag skrev om häromdagen, så jag ska börja skratta o sen säga...de är inte dumma inte!
Filten var tydligen god oxå...
Den rosa fick hon...


Och sen här är de två handdukarna

Aldes nya kudde, pluffsig och go

Nya väskan

Och sen korgen som vi ställde under korgstolen =) Där kan hon ha alla sina saker (som hon har i v-rummet, mer korgar o lådor finns i hennes rum)


Jens kom hem o vi har myst och trilskats med en vrång Alde. Jäkla tänder som bara ligger där under o plågar våran sötaste unge! De ligger där under och säkert hånskrattar och tycker detta är kul...jäklar!
Hon är iaf jätte orolig och det tar en bra stund för henne att somna nu, säkert 45 min fick jag sprinag ut och in idag. Men hon somnade tillslut och kl var ungefär 20.45, så det var helt okej iaf. Men hon var ju så trött och det såg man redan kl 18...såhär...

Jag är nog precis lika trött, eftersom jag vaknade tidigt och sov inte alls bra (ryggens fel) Men det går framåt och jag gör mina övningar så jag får ge det tid.

Nu ska vi dra oss tillbaka och vara i säng vid 22 har vi sagt. O det sker ju aldrig men jag längtar redan!!!
I morgon blir det storstäd och handla står på schemat.

Må väl!!

.: Storkok & Sovvägra :.

Då var det måndag igen...veckorna går ju allt för fort!
Alde sov jätte bra igen i sitt rum, så det är ju jätte skönt o nu somnar hon in själv efter en stund med och ganska så fort. Hon vaknade idag 6.20, då gick jag upp o hämtade henne, bytte blöja o sen så la vi oss i sängen och ammade. Det är så himla mysigt! Nu när jag även har tagit bort alla mål utan morgon o sista innan natten, så myser man lite extra nu när jag ammar henne.
Jens fick frukost på sängen idag av mig, jag vaknade ju lite tidigare, så jag smet upp o fixade iordning lite. Det uppskattades! *ler*
Sen när Jens gått så somnade vi om och sov till 9.00.
Här är gumman innan frukost, pigg o glá!


Sen gjorde jag gröt åt fröken, och Alde hjälpte till förstås :)
(Kolla in tovan hon har i håret...den kommer titt som tätt....)





Efter frukosten så fick hon på sig lite kläder och sen så hoppade hon lite i soffan och busade lite =)







Sen gick vi in på Aldes rum :)


Mattan är så rolig att pyssla med!


Sen somnade gumman och sov bara i ca 1 timme, inte alls likt henne och man såg så tydligt att hon var så trött fortfarande..men icke! Hon skulle upp, glad är hon ju så det går ju bra. Hon ville leka tittut med mattan..hon älskar de där mattorna för dom kan hon ju lyfta upp själv oxå :)


Vaaaaaaaaaar är Alde?!

Tittut!!!

Sen åt Alde lite lunch, köttbullar med stuvade grönsaker. MUMS säger hon minsann, hon gillar verkligen den maten. Iof så tycker hon om det mesta, hon är så duktig med maten.

Förresten, så här ser hennes dag ut med mat...
(O det är ca tider, för ibland blir det tidigare ovh ibland senare.)
06.00-07.00 - Ammning
9.00-10.00 - Gröt med lite fruktpuré i, och en smörgås eller ett rån
Sover mellan 11.00-13.00
13.00 - Lunch (fisk, fågel eller kött) En hel liten burk eller en halv stor burk, o sen lite fruktpuré till efterrätt.
Sover mellan 15/17
17.00 - Mellis, en fruktyogurt eller en frukt
18.30 - Välling
20.00 - Ammar för natten
Sover från 20.00/21.00 till 6-7.00

O till alla målen mat/gröt så dricker hon vatten, inget annat.
O till gröten har vi i en skvätt mjölk nu mera.
Hur har ni det?

Medans Alde sov så hade jag storkok här hemma. Tänkte göra iordning lite mer "lätta" matlådor till Jens.
Det blev:
1 låda med stekt falukorv & makaroner
2 lådor med makaroner och köttbullar
3 lådor med Korvstroganoff & Ris

Och sen blev det 2 små matlådor till mig med Korvstroganoff :)
Sen har jag mer kycklinggryta till mig, för jag är inte så förtjust i pasta, köttbullar o sånt.


Sen passade jag på att städa lite och även göra mina övningar, får ju göra det medans man är svettig och trött. Haha.

När Alde vaknade sen så satt hon snällt i gåstolen medans jag slängde mig in och tog en snabbdusch. Det va inga fel vill jag lova!
Sen fick Alde i sig lite mellis...




Sen kom pappsen hem, så mysigt! Vi hade saknat honom så mycket.
Han satte på Alde en tröja, för hon var lite kall om armarna. Jag var ju tvungen att vädra ut oset som kom efter all matlagning =) Det fick bli den bruna stickade boléron. O vi kom ju på att snören är ju frökens favorit just nu! HIHI
Så söt så!




Sen blev det välling, lek och utforska världen. Alde ålade sig som aldrig förr o snart drar hon sig upp på möbler från liggläge. Här går det undan, och jag blir lika fascinerad av utvecklingen hos barn att det är så lika men ändå är alla olika. Helt otroligt.
Lite vad Alde gör just nu:
¤ Vinkar och säger hej
¤ Säger mmmmaaa och ppppaaa
¤ Skuttar med händerna när vi sjunger I ett hus
¤ Härmas väldigt mycket
¤ Klappar händerna (ibland)
¤ Vi frågar henne vart lampan är, då tittar hon på den
¤ Skakar på huvudet när hon inte vill
¤ Hon "fejkskrattar" så att vi ska börja skratta, sen kan hon skratta på riktigt efter...
¤ Vill stå upp hela tiden men kan inte rikgit ställa sig upp själv, men på oss klättar hon på o ställer sig upp. Så det kan hon snart göra själv.
¤ Förstår AjAj och Nej väldigt tydligt
¤ Kryp/hasar och sitter såklart sen lång tid tillbaka
¤ Snurrar runt från både mage och rygg, ligger nästan alltid på mage, gillar inte att ligga på rygg längre, har hon gjort sen länge
¤ Använder sig av pincettgreppet hela tiden
¤ Klappar leksaker motvaranda
¤ Ger oss nappen om vi ber om den och säger tack tack, och leker nappleken (vi tar den o sötter in den i våran mun, sen tar hon den o sätter den i hennes och sen ger hon oss den och sätter in den i våran mun osv..)
¤ Sträcker upp armarna när hon vill upp och säger Buuummmff
¤ Är väldigt MAMMIG just nu

Hm...det är så mycket nu och jag har säkerligen glömt en massa. Men typ detta är nu på schemat och det händer mycket nu.

Alde somnade efter många om och men, jag fick inte gå ut ifrån rummet idag utan att hon grät. Så mammig är hon helt klart.
Nu ska jag mysa med min underbara Jens innan det är kvällen för oss med.
I morgon ska vi träffa Hanna och Embla, käka kinamat och gå på stan =)

Må väl!

.: Favoriter i repris :.

Jag har hittat två plagg som Alde hade i storlek 56 som jag bara ÄLSKADE. Hon var så söt i dom och nu har jag hittad dom i båda 80! Jag blev så glad...dessa är det :)

En finstickad tunika/klänning, här har Alde den på sig...lilla Aldis...

Och i storlek 80, vann den för 32kr

Och sen en tröja med härliga ljusa färger på


O här hittade jag visserligen ett paket med fler tröjor, men ville bara ha favoriten. Men de andra var fina de med faktiskt. =) Vann dom för 42 kr


Det blev vi glada för!!

.: Slappardagen :.

Ja det kan man verkligen säga att det har varit. O det har varit sååå skönt måste jag säga. Vi har inte alls gjort många knop här inte, utan bara gottat oss och haft en mysdag.
Jag är rätt trött så det blir en snabbisinlägg idag :)

¤ Aldis vaknade 7.44 idag :) Sovit i sitt rum som vanligt.
¤ Vi sov till 10 ungefär
¤ Pappa ger gröt på morgonen medans mamma får sova till 11
¤ Alde åt Makaronigryta till lunch
¤ Massa lek och bus
¤ Jag gick iväg och handlade på Ica
¤ Jag lagade åter igen en stor gryta med thaikyckling med rödcurrysås (massa matlådor till mig)
¤ Alde somnade runt 21 idag

Bilderna får tala för sig själva idag :)
( Men jag tar dom i ordning efter dagens gång)










Bus med pappa i soffan medans mamma lagar maten






Nu ska vi mysa innan det blir sängen. Sen är det måndag igen och jobb för min söta älskling *snyft*
Men men...sånt är livet..eller hur?

Satt just och framkallade lite bilder. Blev "bara" 86 st denna gång, var inte ens meningen för jag skulle beställa årets almancka. Vi hade en översiktskollage på kylskåpet förra året och vi gillade den. Nu beställde jag typ samma, men man sätter månad för månad på kylen, så får man med 4 magneet o sen en penna, för man kan skriva och sudda ut text på den. O såklart så har jag satt in massvis med biler på Alde under varje månad =) 199kr bara + 20kr om man vill kunna sudda ut det man skriver :)
Kolla in HÄR

Veckan blir lätt lugn..
Som det ser ut nu så blir det såhär:
Måndag: Ringa lite samtal, posta paket, hemmadag
Tisdag:
Träffa Hanna & Embla
Onsdag:
Städa och välja ut bilder hos fotografen
Torsdag:
Mamma-barn-träff (från våran föräldragrupp, 3 mammor med deras små söta töser) hemma hos oss. Jag ska laga någon god mat med efterrätt
Fredag:
Städa och sen fredagsmyyyys

Må väl!

.: Kvällen :.

På kvällen har vi tagit det lugnt. Alde sov ett par timmar och vaknade pigg o glá som alltid. Vi har lekt, hon har ätit välling och sen så somnade hon 20.20 idag. Jätte duktig var hon!!! Så detta går ju toppen med att hon sover i sitt rum. Hon är en trygg tjej,
Här är lite bilder under kvällen på våran sessa..




Nu blir det melodifestivelen...hmpf..gillar det inte egentligen..men men, hamnar alltid här ändå!
Massa mys med älsklingen blir det med =)

Alde och Jens, ni är mitt liv och jag älskar er mest av allt

Må väl!

.: Solstråle :.

Gör en liten översikt över dagen som gått, lägger in bilderna iordning efter :)
(passar på att blogga när hon sover)
¤ Alde vaknade runt 12
¤ Vi lekte lite i soffan
¤ Alde fick lite lunch, stuvade grönsaker med köttbullar
¤ Jag diskar o plockar undan medans Alde leker i matstolen
¤ Lite lek och bus och jag sminkade mig, Alde började bli trött
¤ Vinkade på pappa i fönsteret när han fixade med bilbarnstolen
¤ Alde blev så trött så det var dags att sussa lite




Dagens lunch. Jag visste att de va lite bitar i eftersom spagetti och köttfärssåsen var det, men det här hade jag ingen aning om och undrade hur detta skulle gå...
Det var ju hela frikaldeller och hela bitar med ärtor och morötter. De kunde jag ju inte mosa (om jag inte använde mig av en mixer spåklart) Men det ville jag ju inte, så jag skar isär kötbullarna så gott det gick men stora bitar var det ju såklart. Alde har ju inte tänder ännu men hon är väldigt duktig på att tugga, tror ni inte det bara sa swwwiiiissshhh så var all mat nere och inte en gång spotta hon ut eller hade svårt med att svälja. Vi är så stolta över henne!










Här är hon lik Jens såååå  mycket!


Alde börjar bli trött...


Vink-i-Vink Pappa!





Sen somnade våran sötnos runt 14 tiden. Nu är kl 15.48 när jag skriver så hon vaknar nog snart.
Då ska hon få sig lite mellis och sen ska vi bege oss ut o handla :)

Skriver kanske mer ikväll...men mycket mys o bus kommer det bli med familjen.
Må väl!

.: Lördagsmorgon :.

Alde somnade runt 20.30 igår och vaknade 7.00 i morse. Jag vaknade såklart innan och undrade om hon vaknat. det är väl något inställt man har i kroppen antar jag (sen gör ju ryggen ont såklart). O bara fem minuter efter så vaknade hon, hon skriker aldrig utan ligger o sjunger lite. Duktig tjej!
Jag bytte på henne först o sen gick vi in till vårat sovrum, o sen ammade jag henne och vi båda somnade om direkt.
Alde vaknade rätt tidigt (typiskt när det är helg) HAHA. Så 8.45 ville hon upp, vi lekte lite i sängen o busade innan vi gick upp. Hon hade fått världens hår-tova igen...hon får det titt som tätt :)
Sen var det dags för frukost! Idag fick hon fullkornsgröt för första gången, och vi ska nu även ge henne fullkornsvälling.
Här har hon just ätit sin gröt och äter på sitt rån.


Kolla tussen....hua!


Så här ser det ut vid våran spis...skyddat och klart :)

Sen åkte kläderna på och Alde satt lite i sin gåstol medans mamma och pappa åt lite frukost..


Trött och kliar sig i ögonen...

Kl 10.45 så somnade lilla gumman, hon var jätte trött. Vi ska kolla lite på tv, sen finns det lite att göra. Jens ska gå ner och koppla in bilstolen (igen), vi var ju tvugna att ta bort den när vi lämnade in bilen så de kunde fixade fläkten. Sen ska vi handla lite senare, så jag ska duscha strax o göra mig lite lördagsfin :)

Later on...

.: Städ, Mys & Pizza :.

Då var det fredag nu igen, visserligen är den snart slut när jag skriver detta men ändå :)

Idag vaknade jag 6:25 och undrade åter igen om jag missat att Alde var vaknen...nope...men hpon vaknade 5 minuter efter. Så jag hörde henne börja sjunga lite på sitt rum och då gick jag in och hämtade henne. I två dagar har hon ju sovit där nu och det funkar jätte bra. Jag åt lite frukost med Jens, kollade på Vakna med the Voice och sen så somnade både jag och Alde. Jag vaknade sen igen 9.15 och Alde slog upp sina vackra ögon runt 9.30
Här är lilla gumman nyvaken och glá!



Sen var det dags för lite frukost, och idag är det fredag o då får man ha pyjamas på sig;)
( Annars brukar jag faktiskt tvätta av henne lite och byta blöja o så, o sen på med kläderna innan frukost, men på fredagarna är det ju lite mys)


Sen satt hon i stolen och lekte lite medans jag började städa i köket. Damma och torka av, diska o så.
Dagens Outfit, en rosa piké-skjorta som är lite stor så det blev typ en klänning :) O sen ett par vita strupbyxor med "ankstjärt"


Öva lite...

Biter på allt...

O så här sur blev jag när jag inte fick stå längre...

Men sen så hittade hon mattan..de är roliga! O då blev allt bra=)
Jag dammade i Aldes rum medans vi lekte lite undertiden, jag brukar sjunga en hel del när jag städar och det tycker Alde om och sjunger med =) Sen så hasade hon sig omkring och tillslut så såg jag henne inte utan hörde ett gallskrik...då var hon HELT under spjälsängen...gumman då!

Sen så somnade gumman, hon sov mellan 11.30 till 13.00. O därimellan kom vaktmästaren hit och satte upp ett spisskydd och kollade att tippskyddet var bra. Sen kollade han även att ugnsluckan inte går o öppna utan att man behöver trycka ner en knapp. O det funkar med =) Så nu är den sektionen avklarad! Vi håller på nu o säkrar allt hemma nämligen.
Detta är inte våran, men ni fattar principen :)

O i morgon ska vi sätta fast sånna här som jag har köpt på de skåpluckor som hon kan öppna sen :)

Jag fortsatte att städa, och sen vaknade lilla gumman och då var det dags för lite lunch. Fisk blev det idag =)


Sen lekte Alde lite medans jag dammsög och dammade det sista. Hon leker så fint själv och det är jätte bra.
Alde somnade runt 15 och sov till 16.30 ca, då fick hon lite mellis och vi väntade nu ivrigt på at våran älskling skulle komma hem från jobbet. Jag hängde lite tvätt och gjorde mig lite iordning.
Sen kom Jens hem och då gick jag o handlade lite, fick lite egentid en stund medans dom busade för fullt.
När jag kom tillbaka så fick Alde i sig lite välling, jag pysslade lite här hemma och sen så tog jag lite bilder på damen när hon satt i korgstolen. Blev en del o jag ska fixa dom lite i Ps sen, men just nu har jag inget program:S Men ska installera det snart, börjar klia lite i fringrarna. Jag ska även göra om headern igen..blev inte jätte nöjd...
Här är gumman..







Sen var det dags för att snart bada...lite kryp först. O idag så hände det mer än vanligt iaf Det går jätte bra, men hon blir så arg när hennes knän inte alltid följer med.




Hon är iaf duktig att både gå ifrån krypstälnning och sätta sig och, och även från sittande till krypställning. det gör hon jätte fint.

O mattan...

Sen gick Jens iväg för o hämta pizza, och då badade jag Alde undertiden. Hon har massa leksaker i badkaret..men icke ska hon ha dom....*ler*




Sen ammade jag Alde och la in henne i sängen kl 20.00, o vi började äta o titta på På Spåret. Vi gick in två ggr för att ge henne nappen och sen så sov hon 20.30. Jätte skönt att det går så bra.

Nu ska vi spela Star Wars och sen mysa!
En fråga....hur många gånger i veckan badar ni era/t barn?

Må väl!

.: Trött :.

Alde sov en bra stund förut på dagen, typ mellan 11.20 till 13.45. Sen fick hon i sig lite lasagne och lite fruktpuré till efterrätt. Sen drog vi iväg till Hanna och Embla.
Här är vi på g i hallen...Alde har på sig de nya skorna såklart =)



Sen åkte jackan på nu när vi skulle åka :)


Vi var där ett par timmar. Var jätte trevligt som vanligt :)
Sen åkte vi hem, lagomt till att Jens kom hem. Massa bus och lek blev det ju såklart. Jag och Jens åt de goda semlorna, mums! Alde satt i hoppgungan en sväng, det var jäääätte länge sen o hon tyckte inte alls om o sitta där nu..haha...tro de ja! För hon kom ju ingenstans...gumman då!

Det här är ju myyyycket roligare!



Tills hon ramlade, satte sig på rumpan o slog i bakhuvudet. Lilla älsklingen, det skär i hjärtat när hon slår sig och gråter. Men som tur är så går det fort över och hon vill stå igen för att hon redan har glömt bort vad hon nyss gjorde. Tur är väl det!!! Bulor och åter bulor får man nog vänja sig med ett tag framöver...
Fångade visst landningen...Lilla gumman!

Sen blev det kvällen. Vällingen var avklarad och pappsen tog på pyjamasen som vanligt.
Alde äter alltid på mitt halsband, här försöker hon få tag i Jens kedja....




Alde somnade i sin säng idag med. Hon var jätte trött, men hade lite svårt att komma till ro. Men till slut så=) Så runt 21 blev det idag med.
Jag har varit vaken sen 6.20 idag, sprungit med Alde på höften till fotograf, på stan, till campus, in o ut i bilen, upp och ner från alla trappor (vi bor på tredje). Jag är helt slut!
Snart är det sängen, men jag är lite hungrig nu kände jag...
I morgon blir det en innedag...jag ska nämligen storstäda.

Må väl!

.: Våran Morgon :.

Alde sov ju i sin säng i hennes rum i natt. Hon somnade runt 21 och sov hela natten utan ett pip och sov till 6.20. Det var jätte bra, jag trodde hon skulle vakna nån gång iaf för hon är ju lite kinkig nu med tänderna, men inte ett ljud. Så för en gångs skull så sov jag sammanhängande för min rygg värkte inte i natt, o det är ju så värt så nu känns det som att jag sovit i en hel vecka i sträck...nästan iaf;) Men det behövdes kan jag säga, för jag har ingen lust att bryta ihop av sömnbrist, jag vet att de kan komma men jag är rätt tålig. vi får hoppas på att det fortsätter, jag gör ju övningar varje dag så det bidrar ju oxå nu.

Jag hämtade Alde då och ammade henne i våran säng, sen klev Jens upp för att gå till jobbet. Jag åt lite frukost medans jag kollade på Vakna med the voice som vanligt :) Det var ingen idé att somna om för jag var ju tvungen att gå upp och duscha o göra mig iordning innan vi skulle åka. Alde somnade igen och jag var ju tvungen att väcka henne stackaren. Men hon är alltid så snäll o säger aldrig något i protest.
Här är Alde uppe och väntar på att vi ska klä på oss och åka.




O på med mössan, den här har hon inte haft på länge =)


O nu var vi reda att åka bilen :)



När vi kom bort dit så gick vi upp och tog av oss ytterkläderna, jag kammade till aldes hår och satte upp det i en liten toffs. Sen valde vi bakgrund och lite hur hon skulle fota henne. Hon var så söt och snäll, och allt gick undan, hon stod upp bla och höll i sig mot en fin träkista, satt fint på en stol. Sen blev det lite nakenfisbilder o där fick hon först ligga på en fäll, och sen sitta åt olika håll sen så satt hon på knä i en zinkbalja. Det blev så fina bilder! Vi ska dit nästa onsdag så Jens kan följa med så får vi välja ut, 4 bilder ingår ju i detta paket men det kunde vi inte välja sist så jag antar att det inte blir så nu heller:P Man får skylla sig själv att mån fått ett sånt fint barn, sa hon som fotograferade henne. Hon berömde Alde att hon var så duktig och så snäll hela tiden så det gick super fort!

När vi var klara så gick vi in på H&M (de ligger precis bredvid varandra) Jag passade på o köpa de här söta skorna till Alde, har ju skickat efter dom men i en större storlek, så nu kan hon ha de här med o öva lite hemma :)

O sen en ögonskugga till mig

O sen en sån där pad...

O sen gick jag o köpte en varsin semla till mig o Jens som vi kan smaska på ikväll.
Årets första semla för min del :)


Sen åkte vi till campus, där jag ska plugga sen. Jag ville kika in där o se att allt är i sin ordning, för när jag sökte in så låg Alde i magen och jag söte då till nu hösten 2010, men kom då in hösten -09 vilket var fel. Men nu står jag iaf högst på listan, så nu behöve rjag inte oroa mig för något. Jag kommer börja plugga i september eller oktober. Det ska bli så kul!

Sen åkte vi raka vägen hem, Alde var sååå trött. Så hon somnade direkt när jag la ner henne i sängen, så nu ligger hon o sussar så gott. Jag ska göra mina övningar och sen få i mig lite mat. Har kvar lite rödcurry-gryta sen igår, mums! Sen ska vi åka hem till Hanna och Embla en sväng efter att Alde ätit lite lunch :)

Later on..

.: 8 Månaders Dagen :.

Idag blev våran lilla älskling 8 månader. Vart tog tiden vägen?
O det går så fort nu, varje dag händer det mer o mer. O här hemma måste vi säkra och plocka undan saker. Snart är hon 1 år och springer omkring. *Underbart*
Grattis till våran stora-lilla tjej, vi älskar dig!

Här är en liten god-morgon-film

En nyvaken liten gumma :)



Sen blev det lite frukost, och premiär för lite leverpastej på mackan :)
Hon tyckte det var gott!

Lite bus efter gröten


Sen så....
¤ Satte jag på en maskin tvätt
¤ Bäddade
¤ Städade
¤ Diskade
¤ Hängde upp tvätten
¤ La Alde
¤ Gjorde mina övningar (!)
¤ Duschade och sminkade mig
¤ O till sist så gjorde jag maten
¤ Sen blev jag klar och i samma veva så vaknade Alde och Hanna och Embla kom i perfekt tid.
Allt detta hann jag med mellan 10 och 12.

Här var Alde nyvaken efter sin lilla tupplur från 11-12


Idag blev det Rödcyrry/kyckling-gryta med äggnudlar! Kunde vi inte ta hem kinamat så fick jag göra det själv =)

Här är sötnosarna! Embla tog Aldes napp, o Alde tog Emblas napp lite senare sen.
De låg sen på golvet o lekte lite medans tanterna åt lite mat :)

Pussa?...

Klappa?

Ooooo pussa och klappa!

Maten smakade bra och vi satt o snackade en del (som alltid). Sen var vi tvugna att åka 14.45, vi åkte till bvc=)
Det var inge roligt att ta bort all snö från bilen, nu vill man ha ett garage tack! Men men. vi var där i tid iaf, men det var bara jag och Mariell där med våra smä töser. Det var synd, hade sett fram emot att fräffa alla, men det är ju så nu med sjuktider. Men nästa vecka är det min tur att bjuda hemm alla så det gör inget. Det var iaf jätte intressant! Vi pratade om säkerheten hemma, så kunde vi se massa saker man kan köpa o så. Sen såg vi en film om brännskador och hur man hjälper ett litet barn om de satt något i halsen. Det är ju så otäckt att se sånt med så nödvändigt, för det är ju sånt som händer. de komme rju stoppa ALLT i munnen, så det gäller att ta bort det man kan iaf, sen hittar de alltid något ute tex. Men man får vara på sin vakt och göra det man kan.
När vi kom hem var Alde sååå trött, hon hade bara sovit i en halvtimme, så det är så mycket mindre än vad hon brukar och hon sov så lite första gången idag med. Så 1,5 totalt mot 4-5 som hon brukar. Hur ska detta gå?!
Här är gumman när vi kom hem, go o gla som alltid men mycket trött.


Alde tvärsomnade en stund och sov i kanske 45 min, sen vaknade hon. Det var tur det, annars hade hon aldrig somnat för natten ifall hon hade sovit ett par timmar. Jens kom hem så vi hade myspys hela familjen. Jag gjorde iordning kvällsmat tll oss medans Jens gav Alde välling och satte på henne pyjamas.
Här är gullungen...



Här är hon så trött..vi får en utskällning. Dumma mamma o pappa..för något?!

Det kan ha varit en bajsblöja som var...Det kändes på lukten när jag närmade mig henne. Kan ha varit eller så var det en blandning att hon var så trött men att hon var tvungen att låta så för att hålla sig vaken;) Ingen som vet.
Men go är hon iaf!

Vi flyttade in hennes spjälsäng i hennes rum idag (igen). Så ska vi testa igen, det har ju gått bra innan, det var bara att när hennes tänder håller på o knävlar så är det inte kul att springa hela nätterna. O jag som får minimum sömn förövrigt. Vi får se hur det går, för får jag ingen sömn alls så funkar inte jag. Jag pallar ett par veckor, sen så rinner det över och jag faller ihop ist och det vill vi inte.
Alde somnade själv i sin säng runt 21, så det var jätte duktigt av henne!

I morgon kl 10 ska vi till fotografen =) Ska bli så kul, ska fundera ut vad hon ska ha på sig bara.
Hoppas ni haft en bra onsdag! Nu ska vi sova strax, mina ögon orkar inte hålla sig uppe så länge till.

Må väl!

.: Bvc, Öppna & Ischias :.

Det blir inget långt inlägg idag för nu går ögonen i kors på mig, och klockan är bara 18:46 nu när jag skriver.
Dagen har varit jobbig och stressig men väldig rolig oxå.
Jag vaknade runt 8:30, Alde sov fortfarande medans jag duschade och gjorde mig i ordning.
Sen vaknade Alde typ 10 min innan vi behövde åka, ner till bilen, skottade av och sen åkte vi iväg till BVC.
Jag skrev tidigare vad Alde vägde o så :) Stora tjejen nu verkligen, vad fort det går. Tanken slog mig att nu är hon verkligen närmare 1 år än vad hon var när hon föddes.
Jag grät nästan varje steg jag tog....jag har nämligen skit ont i min ischias. Det kom igår kväll, men den där smärtan har jag aldrig känt av förut. Jag kunde inte ens bära Alde eller ta ett normal steg. Sova kunde jag ju såklart inte heller. SUCK OCH STÖN! Ryggen är ju inte heller bra så detta känns inte bra! Men men, det var bara att ta lite alvedon och den hålla god min och åka.
När vi kom hem igen så åt Alde lite gröt och sen så somnade hon nästan direkt.
Jag passade på att göra mina övningar o sätta mig ner en stund. Sen var det dags igen, vi åkte iväg till Öppna förskolan =) Idag var det masa barn där och det var sista gången vi var där, eller ja, på Babycafét för det är bara till 8 månader. Så nu kan vi vara där alla dagar med blandade åldrar.
Här har Alde precis ätit lite mat efter sångstunden
Söta Embla
Sen åkte vi hem vid 16, och åkte förbi Ica för vi behövde handla lite och sen så hämtade jag ut lite paket från Tradera. De här hade vi vunnit:
Ett par tuffa Jeans
En rosa tjockare kofta, en långärmad tröja och en brun kofta/bolero. Alla dessa fick vi för 55kr.
O sen en fleeceoverall i 74/80, fick den för 20kr

Alde var så trött när vi kom hem så hon slocknade direkt, blev ju lite knas nu när vi var borta o så med sömnen. Men men, det får gå för idag.
Vi har ätit och grejjat här hemma och nu ska jag gosa med mina älsklingar innan jag däckar...för det kommer jag göra!
I morgon kommer Hanna och Embla, sen ska vi träffa alla i föräldragruppen =)
Må väl!

.: I´m A Big Big Girl :.

Vi kom hem för en liten stund sen från BVC. Vi var ju på 8 månaders kontrollen och ska inte dit förrens hon är 10 månader...vad tiden går fort!

Våran lilla tjej vägde idag 8120g och var 69,5cm lång
Huvudomfånget var på 43,5


Allt såg kanon ut och hin utveckas i bra takt. Hon var väldigt imponerad av att hon aldrig har varit sjuk ännu, nu är hon pytte snorig, men det är inget som märks alls. Så det fick hon eloge för.

Nu ska jag få i mig något, vi ska till öpnna sen.
Later on...

.: Tröttisar är vi allihopa :.

Jens kom hem något senare än vad han brukar, men han hämtade våran bil som ärlagad och fin nu=) Så det är skönt, och vi har äntligen tillbaka vagnen! Han kom hem med lite Mcdonalds, det satt fint det...för jag hade inte ätit sen kl 10 i morse....Dumma Jenny!
Här sitter Alde på golvet och är helt inne i ett tv-program...jag fick knappt kontakt med henne..haha




Sen blev det pyjamastajm och lite bus innan sängen.
Här kittlar jag Alde lite...

Alde somnade 20.30 idag, och det gick jätte bra idag med för henne att somna. Hon är så duktig!
Veckan är fullspäckad, det är rätt skönt det för förra veckan gjorde vi inte många knop. Skönt att variera lite.

¤ I morgon, tisdag, ska vi först på 8månaders kontroll. SPÄNNANDE!
Sen ska vi träffa Hanna och Embla och gå till Öppna förskolan (som vi inte varit till på länge, för länge!)
¤ Onsdag ska vi till bvc och träffa föräldragruppen, vi ska prata om olyckor och säkerthet i hemmet
¤ Torsdag ska vi till fotografen och ta den andra omgången av tre. Ska bli så roligt!
¤ Fredag, kankse träffa Hanna och Embla, mysa med familjen sen på kvällen för då är det Helg;)

Nu ska vi spela lite och sen hoppa i säng, återkommer i morgon men då skriver jag när vi är hemma på kvällen sen.

Må väl!

.: Rödspätta, Stå & Räkningar :.

Här är alde när hon vaknade förut vid lunch :)

Dagens lunch bestod av Rödspätta och potatis. Den gillar Alde mest av alla fiskrätter, så den slank ner på ett par minuter =)

Efter maten så blev det lite övningar och massa lek, som vanligt. Vi har ju ingen bil idag heller (suck), men ikväll så! så får vi hem våran volvo=) O vagnen som ligger däri med;) Resten av veckan är ju fullspäckad så det är ju behövligt när det är ett sånt här väder. Här står Alde lite..

Alde somnade sen igen vid 15, och vaknade nyss. Så nu är det full rulle här hemma igen. När Alde sov så hann jag göra mina övningar som jag skulle ha börjat med för läääänge sen. För min rygg och hållning, men nu jäklar! Måste ju börja nån gång innan min sömn blir minimal totalt. Så jag klappar mig poå ryggen och ska nu fortsätta göra dom VARJE dag. Måste ta mig den tiden. Sen har jag betalat massa räkningar, vi har beställt lite till våran ps3:a :) Så pengarna går åt:P
Nu ska jag byta på Alde...det luktar ända hit så jag vet exakt vad hon har gjort....Snart kommer Jens hem, vi har saknat honom så!

Later on.....


.: Börjar månaden med att.... :.

Ta en liiiite längre sovmorgon än vad vi gjort de senaste dagarna. 9.30 sov vi till, MEN...Alde var nog lite mer trött än vanligt med för hon vaknade 3 inatt o var pigg o glad. Lite kinkig var hon med och ville ha lite närhet. Det är ju inget som sker i vanliga fall så nu väntar vi ut tänderna.
Vi gick upp, tvättade oss och gjorde oss iordning för en ny dag :)
Här leker gumman medans jag pysslar i ordning med gröten i köket, hon brukar vilja leka en stund innan det är dags för gröt.



Sen var det dags för gröt!!
Alde innan och jätte hungrig...



MUMS! Gröt med blåbär :)

O Alde efter, mätt och belåten...



Sen lekte vi lite och Alde somnade vid 11. Jag har ringt lite "måste-samtal" idag, bokat tid till fotografen på torsdag, det är andra gången av tre, så det blir lite bilder på när hon sitter o så. O nu är klockan 13.30 och alde har vaknat så nu vankas det lunch =)

Later on...

.: Sista kvällen i Januari :.

Innan Alde somnade så var det lite bus o lek efter välling och så.
Mycket bus o lek med pappa var det!



Jag tog en bild som det visar skillnaden....
Nutid (snart 8 månader) VS  7dagar gammal

Mys i sofffan innan pyjamastajm


Lite lek måste man ju hinna med innan natten.


Alde är sååå kittlig. Hon är kittlig under fötterna, revbenen på sidan, halsen, nacken, låren, magen, armarna..ja...hela hon är nog kittlig o varje gång jag "råkar" kittla så låter hon såhär om inte värre! detta var en "mild" gång. När jag ska byta på henne och håller i hennes ben så skriker hon av skratt...o man kan inte hålla masken själv.
Ursäkta om det är mörkt..men ni hör...lovar!

Sen var det natten!!
Nu ser vi fram emot en "kort" månad och nedräkning till våren :)

RSS 2.0