.: Mys-Morgon :.

Denna morgon vaknade vi halv9, en mycket solig och fin dag blir det!
Gumman var på strålande humör som alltid och vi gick upp och gjorde frukost och pysslade lite.
Alde låg på sin fäll och lekta och pratade, sen så hade jag och Alde sångstund. Det är en super bra sångbok med skiva, den kan jag varmt rekomendera.

Våran prinsessa











Nu har vi alla duschat och gjort oss iordning, vi ska nämligen ta oss en tur till Falköping =)
Vi har hittat en systemkamera som vi ska köpa:

Så sen ska det tas bilder;)

Later on...

.: Update fredag :.

Nu kan jag försöka blogga lite om fredagen, så skriver jag senare om vad som hänt idag.
Igår så skulle egentligen Hanna och embla komma hit, men hon var tyvärr sjuk *hoppas du blir bättre snart gumman*
Våran lilla älskling gör nya saker varje dag, idag vänder hon sig på skötbordet och ska ta en skallra som är en groda. Hon lägger sig alltså på sidan, pratar med grodan och ska bita och ta den. O sen så ligger hon sådär, så nu börjar det bli svårt att få på henne blöja...haha. Men det är ju så mysigt när det händer saker, det går ju så fort!

Idag fick sötnosen på sig en body som hon har fått av moster Josefine och moster Jennifer =)
SUPERBABY!




Sen så gick vi och handlade lite. Vi gick även förbi kappahl och jag hittade en klänning till Alde som hon ska ha på sig på Julafton och ett par vita strumbyxor till. Sen så köpte jag även en jätte söt mössa och lite stumpor till henne. Varför är det så svårt att hitta bra strumpor?! Har någon tips på vart de bästa finns?




På kvällen så åt vi lite chips och gumman fick 2 st majskrokar. Jäklar ska jag säga vad hon fick toner när vi tog bort den när den började ta slut, därför fick hon en till...haha. Hon blev så ilsk när hon inte fick mera. Lilla söta gumman!




Alde somnade runt 20.00 som vanligt och vi kollade på Idol och åt lite godis och hade myspys.
Det var en mysig fredag!

.: Orka :.

Orkar inte idag...tyvärr!

.: Prutt-ljud, dreggel och viltgryta :.

Nu är jag tillbaka...en lite stund iallafall ;)
Jag ska lägga upp lite vad som hände igår och vad vi gjort för bus idag =)

Onsdag
Det var en slappar dag, sega som vi var;) Vi busade för fullt med våran lilla solstråle.
Här är lite bilder från förmiddagen.









Vi åkte till hemcompaniet och Öb en sväng med under dagen. Jag köpte 3 st ekramar som skall vara över våran säng sen, som skall lysas upp med spots på ekhyllan som vi ska sätta upp sen. Det var skönt att komma ut för en liten stund :)

Alde sov mycket, hon är så duktig. Men man märker att det är något som är på g. Förkylning? Tänder?
Ja, det väntas att se. Nu när hon ligger på mage så drar hon in sina knän jätte mycket iaf och intar krypställning. Det är verkligen häftigt att se hur fort det går, och hur det egentligen är med alla dessa reflexer som kommer. Hon blir ju så stor, 21 veckor nu idag.
Idag så hade jag lovat Jossan att följa med henne på världspremiären "This is It" med Michael Jackson. Så vi gjorde oss i ordning och vi lekte lite med gumman under tiden som vaknade lagomt innan pappa skulle komma hem :)





Sen kom Jens hem och vi gick iväg till Bion =) Den var jätte bra faktiskt!
O medans vi var på bio så fick jag hem den här bilden, pappa ger Alde gröt och hon skulle promt hjälpa pappa..såklart!

Det var iaf jätte mysigt att komma ut en stund, men jätte skönt att komma hem!
Denna dag kan vi sammanfatta med att Alde pruttar nu hela tiden med munnen, hon har ju insett att hon kan så nu slutar hon inte;) Dregglar gör hon jätte mycket så hon kan försörja hela Afrika med vatten, MJ var ett musikgeni, och lägenheten är nu bokad att vi ska flytta in i den 1:a december =)
Onsdagen var en härlig dag!

Torsdag
Idag har vi haft en städdag. Alde har inte alls varit på topp som hon brukar, hon har som tur inte varit ledsen och kinkig. Men inte lika uppåt och pigg och det rinner från hennes vänstra öga, så en förkylning är det nog.
*Stackars lilla gullunge*

Så idag har vi tagit det lugn och Alde har sovit en hel del och under tider hon inte brukar sova på. Men skönt att hon sover iallafall. Då blir hon snabbare frisk :)
Vi ska köpa en digital systemkamera och ska hämta den i helgen, det ska bli jätte roligt att få ta fina bilder på våran prinsessa. Sen idag har jag pratat med fastighetskontoret om när vi ska flytta in och det är lite saker som skall fixas. Vi ska få nya tapeter i båda hallarna, i köket och i ett av sovrummen som ska bli vårat arbets/gästrum.
Så det ska bli så kul, skönt även att vi kan flytta innan Jul, för ev så kommer vi ju fira hemma hos oss. Men det får vi se sen. Kul ska det bli!

Här är lite bilder på när Alde försöker äta upp sina leksaker





Sen så städade jag och Josefine medans Alde låg och sov. Jag började faktiskt plocka ner lite saker i köket i en låda, sånt som inte används. Så det kommer ju bli lite då och då när vi packar, för det är ju lite grejer.
Jag började förbereda grytan, för den ska ju stå o puttra ett par timmar. Den är så himla god!

Alde började göra en annan rolig sak idag. Gapade som en fisk, och det lät jätte roligt. O det bästa med det var att om jag gjorde så efter henne så härmade hon mig och tyckte det var jätte roligt.
Såhär:


När Jens kom hem så vaknade även våran snutta. Innan så var det bus och efter så blev det ett bad för hennes del=) Det var behövligt och hon njöt när hon plaskade så mycket så hela pappa blev blöt. Hihi.
Innan så fick hon såklart ligga på mage och visa hur stark hon är och hur gärna hon vill krypa iväg...det närmar sig iallfall!





Här är den goda viltgrytan som puttrat i ett par timmar =)
Det var jätte gott, men jag hade glömt att köpa hem svartvinbärsgelé som är ett måste egentligen.


Sen så har vi bara slappat. kollat på tv och jag har bloggat nu en del så jag är väldigt trött i ögonen. I morgon är det ju en ny dag med nya äventyr, jag hoppas gumman mår lite bättre då.

Må väl!

.: Ursäkta :.

Om jag är så seg, Alde mår inte toppen idag och jag har städat.
Jossan har hjälpt mig som tur är ♥

skriver senare ikväll sen, nu sover Alde och jag måste hinna duscha och sen ska jag börja med maten. det kommer bli en viltgryta, så den ska puttra ett gäng timmar...

Roliga saker händer iaf, den 1:a december flyttar vi till en 4:a. Och på lördag ska vi åka och köpa en systemkamera Canon EOS 350D =) Det ska bli skoj! Vi tar ju en del bilder, så det kan va kul att ha någon lite bättre kamera till speciella tillfällen =)

Later on...

.: Solig dag :.

Idag vaknade vi runt 9, jag mådde inte så bra. Kanske är all stress som lämnar kroppen så man blir helt slut i både kropp och själ? Men men...det är som det är.
Vi tog det lugnt iaf, men städa och handla mat är man ju tvunget att göra även om man inte är på tipp topp. Vi tänkte iaf komma iväg och handla innan alla slutar jobbet för då är det inte roligt!

Morgonen började med massa bus med moster!



Så fint utanför oss


Sen åkte vi iväg för att handla, helt lyxigt att få hjälp av syrran! Det är inget vi har annars, så vi njuter sålänge det varar. O såklart så njuter vi av tiden, för vi har så skoj och Alde älskar verkligen när hon busar med henne=)
Mor och dotter





Sitter i kundvagnen på Ica





När vi kom hem så kom pappa hem bara en liten stund senare.
Då blev Alde lyckligast i hela världen ♥




Sen gjorde jag lite mat, och min söta syster hjälpte med med disken =)
Idag blev det natcho-tallrik =) MUMS!


Sen somnade Alde runt 20.30 och vi kollade lite på tv, nu är klockan rätt mycket och jag är väldigt trött. Det är ju något i kroppen, förkylning bland annat...
Så nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng.

Må väl!

.: Överraskning :.

Den här texten av kakor fick Jens syn på när han vaknade i morse innan han skulle åka till jobbet =)
Det hade jag pysslat ihop innan vi la oss igår kväll.


Och den här fick jag tillbaka av Jens när jag vaknade =)

*Ler*
Sånt här mys kan man leva på länge, sånt behöver man ibland!
Skriv gärna tips vad man kan göra mer för små söta saker till varandra :)

.: Måndag :.

Jag kommer att skriva om dopet snart, men jag måste först få in alla bilder först från alla håll och kanter.
Men jag kan skriva lite om i måndags och idag såklart =)
Moster Josefine stannade kvar efter dopet och ska vara här hela veckan. Hon har novemberlov så det passade bra att hon kunde stanna, ska bli så roligt!

Våran Måndag var så lugn, det var väldigt skönt och det var behövligt för jag var så slut i både kropp och själ efter dopet. Till och med träningsvärk har jag i armar och ben, hur nu det är möjligt :S
Bus med moster i soffan





Sen slappade vi och Alde var oxå trött efter dopet dagen innan så hon sov 4,5 timme på förmiddagen. Lilla gumman! När Jens kom hem så stekte jag lite krögarpytt och när vi ätit klart så var det dags för Alde att äta lite gröt. Sist så ville hon ju inte sluta äta gröten så hon fick en hel smakportion för första gången, hon var så duktig! *stolt*





Det blev tidigt isäng för oss alla. vi var jätte trötta och sega. Det var en härlig måndag!
Skriver senare om Tisdagen!
Later on...

.: Kärlek :.

Vi skapade liv...

Till Världens finaste tjej!

.: Våran tjej :.

Alde Liselotte Helén

.: Sova...sova...säng...säng...Säng! :.

Dopet gick kanon! Alde var underbar festen gick jätte bra.
Allt var underbart och tack alla ni som förgyllde denna dag.
Jag kommer skriva mer i morgon, vit tog inte själva kort, så vi inväntar en del som jag får lägga upp sen.

Nu som sagt...sängen!
Må väl!

.: ZzzzZzzzzZzzz :.

Jag kan egentligen bara säga ett ord och sen stänga av datorn....TRÖTT!
Men det ska jag inte göra, utan Jenny måste vara så duktig och redig och blogga lite...
Jag blir trött på mig själv ibland!

Idag har det varit en lååång dag. Jag och Alde vaknade lite innan 9 idag, vi gick upp och busade och Alde åt lite mat. Sen så satt hon i sin stol och lekte med lite prassel böcker och Ninen medans jag gjorde frukost till min sovande älskling. Jag tyckte han kunde få lite sovmorgon och serverad frukost =) Sen när allt var klart så gick jag och Alde in och väckte honom, Alde var super glad som vanligt. Sen gick vi upp och åt lite vi med, vilket var behövligt.


Sen somnade Alde och sov en bra stund, säkert i tre timmar. O då passade vi på att plocka lite och göra oss i ordning. Sen åkte vi iväg till stan, först till H&M där jag köpte strumpbyxor. Sen åkte vi till Dressman och till Willys för att handla. Listan den var lång, men det gick bra. Lite grejer är det kvar, men det ska vi ta i morgon.

När vi kom hem igen sen så blev det lite bus i soffan med gullungen, här är hon nyvaken för hon somnade när vi var iväg och sov en stund här hemma. Då passade vi på att äta lite pizza, det var jätte längesen! Mums!




Sen var det dags för bad! Eller ja, vi testade att duscha för första gången idag! det gick jätte bra och hon gillade det, först satt hon i sin bumbostol och jag satt med henne i badkaret. sen så badade vi ändå =)


Pappa får Ondaögat av mamma


Sen så somnade Alde runt 20.30, då var det bara att köra igång att baka!
4 äppelpajer blev gjorda! det gjorde vi bra, det luktar massa gott nu i hela lägenheten. de ska vi bjuda på som efterrätt på dopfesten. Hoppas de kommer smaka, för det tog tid!

Sen har vi gjort klart lite dekorationer och vikt alla programen som skall finnas i alla psalmböckerna i kyrkan. Det är inte bara inte med j*vligt kul! Även om våran dag har varit hektisk så har den varit underbar. För den är alltid underbar då jag får vara med de två jag älskar mest av allt!♥ ♥

Nu är klockan 01:01...bäst att hoppa i säng. Imorgon ska det dammsugas och städas lite, innan Jens mamma och pappa, lillebror med flickvän kommer hem till oss=)
Så upp tidigt blir det! Undra om jag får sova lite längre imorgon och frukosten iordning;) Den som lever får se!
Jag kan va lite off här imorgon och såklart på söndag. Men då vet ni varför;)

Må väl!

.: Låååång fredag :.

Hinner inte blogga egentligen, men ville bara slänga in ett litet inlägg. Alde sover och har gjort det ett tag nu, jag gör mig iordning för vi ska in till stan och handla det sista. Känner mig stressad, men jag ska försöka att varva ner lite. Det kommer bli en lång dag idag känner jag...men det får gå..inte varje dag våran dotter ska döpas.

Skriver mer ikväll!
Later on...

.: Vi lever i Nuet! :.

EN DOTTER
Av: Siv Andersson

Ett barn är ett mirakel
väl värt att vänta på.
Det största och det bästa
en mor och far kan få.

En dotter kan förtjusa
från början med sin charm.
Och gärna blir hon buren
av någon villig arm.

Men snart hon börjar tröttna
på att bara vara rar.
Och livet har så mycket
som lockar och som drar.

Den tiden går så fort
från liten tjej till stor.
Dock är hon alltid älskad
långt mera än hon tror.

Jag ville bara lägga ut den här dikten. Den är så vacker, vi ska ha en annan dikt på baksidan av vårat dopprogram av just Siv Andersson.

Idag har varit lite si och så....jag känner mig så djupt stressad! Det är ju massa med dopet, städning. Jag är en sån perfektionist, ibland älskar jag den egenskapen men samtidigt så avskyr jag den. Jag har så svårt att slappna av när det blir lite rörigt. Vi har det lite rörigt här hemma nu med tanke på alla nya möbler och möbler som skall flyttas runt, o i min syn så är det stökigt och skitigt. Men det är ju inte riktigt så, och nu har vi ett dop att tänka på så det är lite rörigt som sagt.
- Skärp till dig Jenny!!!
- Ja...jag ska....försöka iallafall.
Ett perfekt dop med lite skavanker får det bli..helst inte, men jag kan inte trolla o sen så har jag inte åtta armar. Jag tror inte heller att kloning är min grej... jobbigt att behöva dela på en Jens med många Jennysar...nepp, det går bort!
När Jenny flummar så menas det att hon är väldigt trött i huvudet och behöver sova....ska fundera på det medans jag försöker förklara hur våran dag har varit.

Som sagt, dagen har varit lite si och så. Alde har sovit mycket dåligt och jag har då fått mindre gjort än vad jag tänkt mig. Städa kunde jag inte göra speciellt mycket, men det hinns.
Här är gumman på morgonkvisten efter 9.00 och aming.
(Den här fina bodyn och byxor fick hon av Jens arbetskamrater när hon föddes, de kan hon ha nu)




Här leks det lite..


O här blev hon trött och somnade 10.30

Hon sov inte alls lika mycket som hon brukar göra. Det har hon inte gjort på hela veckan, hon dregglar floder och hon kliar så hon gråter...kan det vara bissingar?!

När hon vaknade sen så var det dags för lite lek med den nya prasselboken från Gó boken.
En klar favorit!




Sen så gjorde jag mig i ordning medans hon satt där och hade jätte kul med boken, hon är så duktig!
Jag gav henne lite mat sen och sen var det dags att springa iväg för att kika på lägenheten! Alde i björnoverallen och stormtrivs i bärselen.




Den här kikade vi på idag =)

Den har 4 rum med kök, och är på 100,3 kvm. Två huvudingångar, rätt praktiskt. Den var jätte fin faktiskt, lite nya tapeter bara i vissa rum.
Det är skönt att vi kan ta med oss både våran diskmaskin och våra älskade tvättmaskin och tumlare.
Spännande!

När vi var klara där så sprang vi äver till Willys för att handla lite mat inför kvällen. Hanna, René och Embla ska komma över och vi tänkte bjuda på lite tacogratäng :)

När vi kom tillbaka så sov Alde, hon gillar att somna sådär i selen. Älskade Alde <3



Hon sov bara en pyttestund..tyvärr...
Hanna och Embla kom en stund efter, och Alde var så himla ledsen, övertrött och jätte arg. Så jag fick vyssa henne länge innan hon somnade. Men hon sov inte länge där heller...men ett tag iallfall.
Vi hann göra iordning lite mat när hon sov, och när René kom och maten var klar så smet vi iväg för att kika på lägenheten igen. Jens ville ju med se, de bodde kvar än men de va så snälla att vi fick komma över.
Vi ska suga på denna karamellen över helgen och så får vi se. Vore skönt!

Det blev en jätte härlig och trevlig kväll, god mat med trevligt sällskap. Som alltid.
Alde ville ju oxå vara med, så hon satt med oss vid bordet i henne stol. Sen så fick hon lite gröt, och hon ville INTE sluta. Hade jag inte slutat hade hon ätit upp hela skålen och ätit sig proppmätt, men jag vågar inte ge henne så mycket ännu, lite i taget med alla smakisar och sen vid 6 månader så ska hon få mer och vi ska byta ut måltider.
René var så snäll att låna ut deras slagborr, så i morgon ska vi sätta upp hyllan över sängen och sen sätta fast vitrinskåpet så vi kan börja ställa in lite glas och så.

Nu är jag jätte trött...NU blir det sängen. Vi har MASSA at göra i morgon inför dopet, allt ska handlas och jag ska baka 4st äppelpajer, städa och såklart hinna busa med snuttan.
Hon fick förresten alvedon förut stackarn..hon verkar lida med hennes tänder som verkar vara på g..så jag får hoppas hon sover gott hela natten nu.

Skriver i morgon, nu är jag ikapp;) Men det blir lite segt med bloggningen nu i helgen. Dop och Jens föräldrar kommer så det blir inte så mycket sitta framför datorn.

Må väl!

.: Onsdag :.

Idag blir Alde 20 veckor!


Tänk vad Tiden går fort...skrämmande fort ibland! Men vi har en sån underbar tid nu och alla dagar framöver.
Vi älskar dig mest av allt, och du är det bästa som hänt oss! Alde och Jens är mitt liv!

En jätte go och glad nyvaken Alde



Bus efter maten

Titta vad mamma Jenny byggde när Alde låg och sov och när jag pratade med Hanna i telefon;)
*Klappar mig på ryggen*

När Alde vaknade sen så satt hon i babysittern lite, fick lite lunch, och sen tittade på när jag byggde våran nya byrå...miljoner delar! Men roligt var det!
Men först lite skratt! (ursäkta mitt yttre, jag var inte iordning på något sätt!)




Sen resten av dagen så busade och lekta jag och Alde. Det är så roligt att hon är mer vaken nu och skrattar mest hela tiden. Underbart!

Senare kom pappa hem, och kvällen kom. Jag åkte iväg och solade, det uppskattas verkligen att få en lite tid med sig själv. Jag åkte och tankade och handlade lite. Jag hämtade även ut Aldes paket från Go boken!


Alde och pappa busar innan det är dags för sängen







Jag blev ju klar med våran byrå! Alldeles själv *klappar mig på ryggen*
Så vi bar in den när Alde somnade, vi pysslade lite här hemma. Sen gick vi med och la oss=)
En underbar onsdag...som alla andra dagar!

Må väl!

.: Måndag & Tisdag :.

Nu ska jag försöka sammanfatta lite hur våran vecka har varit sen vi kom hem från Norrköping. Jens bär runt nu på Alde som är lite kinkig...kan vara tänder på g? Jag fick nämligen veta att både Jens och Jonas fick deras första tänder vid 5 månaders ålder...så hon kanske är lik sin far där? Det återstår att se, kinkig har hon varit de senaste dagarna på kvällarna iallfall. Nu får vi se här...måste ju tänka tillbaka med...dagarna går ju så fort!

Måndag
Det blev en innedag, jätte skönt att va hemma. Vi är ju lite förkylda med så det är bra om vi kan kurera oss tills dopet!
Här är en glad Alde som precis sovit middag.


Alde vaknade medans jag lagade lite lunch till mig, men Alde låg på golvet en stund och var så snäll!
Hon väntade jätte duktigt för hon fick mat direkt efter=) Potatis/morot fick hon då. MUMS!




Mammas lunch

Dagen gick jätte fort, o på kvällen så fick jag lite egentid och åkte och handlade och solade. Det var skönt!
Mycket planer och fix med dopet såklart!

Tisdag
Dagen D...våra Ikea möbler kommer idag! Wiiieee!
Morgonen började bra, en glad Alde som vanligt. Här kommer massa bilder.



En glad tjej i babysittern



O sen kom alla paket!

Sen är det dags för lite lunch=) Men först vile hon leka lite med Ninen.




Sen när Alde somnade lite så var det dags att börja bygga! Händiga Jenny;)
Plockepinn?!


Tilltugg;)

Resultat!
Våra nya nattduksbord=)

Ursäkta om inte sängen är bäddad, mer bilder kommer sen på färdigt reslutat. Vi ska hammra upp en hylla över sängen med lite spots i med =)

Det nya vitrinskåpet i köket =)

Sen på kvällen så hade vi en utslagen Alde som däckade i sängen. Hon ville ju vara med och titta så mycket idag så hon var lite övertrött.


Onsdag och torsdag kommer snart...

.: Kan inte :.

Nepp...sååå segt! Jag kan verkligen inte blogga nu, försöker och försöker men blogg.se segar som tusan nu!
Jag återkommer i morgon, för det är en hel del bilder.

Må väl!

.: Update från Helgen :.

Vet att jag är seg...men jag är förkyld och har lite att göra. Alde ska ju döpas nu på söndag så det finns ju lite att göra;) Just nu sitter jag och gör program som ska läggas in i kyrkan. Det var lite pyssel och knåp men nu ser det bra ut=)

Jag ska skriva lite om helgen som var. Det blir mest bilder som vanligt, jag måste ju komma ikapp med bloggen nu=)
Vi åkte som sagt på fredagen, för innan så skulle vi ha samtal med prästen kl 10. Vi gick upp tidigt för att packa in allt i bilen och göra oss iordning. Det gick jätte bra och vi var där prick 10. Samtalet gick bra och sedan
så kollade vi på lokalen som vi ska låna, jätte mysigt kommer det nog att bli!

Här åker vi nu i bilen påväg mot Norrköping, lilla gumman i sin björnoverall =)


O när vi kom till Falköping så såg det ut så här?!!!! Snööö!

Som tur var så försvann det fort, och inte ett spår av snö mer någon annanstans.
Här sitter vi i bilen och leker lite och busar, Alde älskar att dra ut nappen och sen så skrattar hon och vill att jag ska ge henne den igen..för att sedan spotta ut den...



Sen blev snuttan trött och sov ända tills vi kom fram till Linköping

O här är jag, lånar Aldes filt för det blev lite kyligt


Här stannade vi till på Ikea, vi behövde handla lite grejer till dopet och lite plock.
Vi köpte en liten lackhylla i ek som ska sitta över Aldes säng, för den som finns där nu är i svart. Men vi ska ju byta ut allt till ek, så det fick bli en sån=) sen hittade vi stora glasformar, som vi behöver för vi ska ju baka äppelpaj till dopet. Sen hittade vi även en tillbringare som vi kan ha vaniljsås i samt en jätte stor glasskål som vi änkte ha potatissalladen i. Detta är ju saker som vi behöver sen med, så det är ju bra! Här är söta Alde i kundvagnen. Hon satt och pratade och var så glad hela tiden.


Sen när vi kom fram till Norrköping så satt vi och pratade och hade det jätte mysigt hos Lotta och Staffan. De är så söta och snälla och det är alltid jätte trevligt att komma dit och hälsa på! Vi åt en jätte god höstsoppa på kvällen och slappade framför tv:n. Så såg våran fredag ut.

Lördag
Vi vaknade runt 9 tiden, det var skönt att sova. Men både jag och Jens kände oss som bakfulla och mådde inte alls bra. Båda var förkylda och jätte sega. Jag kände att febern kom igen och att huvudvärken aldrig gick över. Vi slappade så mycket som möjligt hela dagen för att vi skulle krya på oss innan vi skulle på 90 års festen.
vi åkte först och handla lite, present hade vi ju såklart inte handlat ännu (stressat) Men vi visste vad vi skulle köpa så det var helt okej. Men vi åkte till ett av alla köpcentrum som Norrköping besitter, och där gick vi först in på systemet och handlade den här whiskyflaskan till 30 och 60 åringen. O sen så hittade vi två roliga sugrör, för när man är 90år så kan man ju inte drick ur glas;)

Sen så gick vi till Name It , jag älskar den affären. Finns så mycket fint till barn/bebisar där! Jens valde ut två pyjamaser till Alde, för det är något hon behöver! I Lila, det är ju höstens färg;) På bilden ser de blå ut, men de är lila. Det var två för 150kr(!)

Sen blev det två scarfar med! (30kr/st!)

Det var mysigt att bara Jag och Jens gick på stan, handlade lite till våran älskling, och samtidigt sakna henne så himla mycket! Sen åkte vi hem och vilade innan kalaset skulle dra igång. Vi somnade och vaknade jätte sega, trötta, sjuka...jag hade migrän och mådde illa. det var inte skönt, men vi gjorde oss iordning för att bara åka dit en lite stund, säga hej och gratta dom.
Men det blev inte riktigt så, det hända saker där hela tiden, så vi bet ihop och var med. Det var jätte trevligt och jag lärde mig att leva med huvudvärken. Alde blev övertrött och somnade senare, men det var inte så konstigt det var massa folk. Det var jätte trevligt,  men det hade varit ännu mer roligt ifall man fick vara frisk! Här kommer lite bilder från kalaset. (Klicka på bilderna så blir de större)

Här är MIN stiliga älskling som försöker söva Alde

Paketöppning




Klockan tickade på och kaffet kominte förrens halv 11, så det blev en sen kväll. Inte så lätt faktiskt känner man såhär i efterhand att vara småbarnsförälder och åka på fester. Vara nykter och träffa massa fulla människor, oroa sig för hög musik för att Alde somnade, ont i huvudet för att sömnen inte var den bästa natten innan, trötta för att vi brukar vara isäng såhär dags...haha...kanske inte riktigt såhär, men lite ovant är det somsagt. Men det var super trevligt och vi åkte hem och var hemma runt 12 på natten. Det var så skönt att lägga sig o sova sen!

Söndag
Dags för hemfärd, men vi stressade inte. Det var skönt att bara vara där ett tag, prata, mysa och ta det lugnt. Kvällen innan var som sagt lite jobbig när man inte kände sig helt hundra. Men huvudvärken var borta och allt kändes toppen.
Alde var så duktig och sov jätte länge under dagen innan vi skulle åka, i 3-4 timmar sov hon. Vi trodde inte att hon skulle somna sen i bilen..men där hade vi fel. Hihi, återkommer till det sen.
Alde var iaf i sitt esse när hon vaknade, hon pratade som bara den. O idag märkte vi en sak som hon inte hade gjort förut. Hon lyfter sig upp med armarna när hon ligger på mage, jätte stark i armarna börjar hon bli, så hon gör sig klar i "krypläge", man blir sååå stolt!! O mer o mer prat blir det med nya läten, helt otroligt vad fort det går! Man kan även busa med henne på ett annat sätt, hon är ju mer medveten och jätte kittlig är hon, så man behöver bara titta på henne så garvar hon.





Sen blev klockan mycket och vi var tvungna att bege oss hemmåt.
Hej då farmor och Farfar! Vi Ses snart igen!



Vi kom hem lite innan 21.00. Trots att Alde sov så mycket hemma hos Staffan och Lotta så sov hon HELA vägen hem oxå i lite mer än 3 timmar. Hon var så himla duktig! Vi trodde hon skulle vara vaken hela vägen hem och va lite grinig på köpet, men hon var nog oxå trött sen gårdagens bravader.
Så när vi kom hem så ammade jag henne för natten o sen så somnade hon gott om igen och sov hela natten.
Så såg våran helg ut. Jag kommer snart uppdatera om måndagen och idag med, men jag tar det senare sen, jag ska skruva lite möbler nu som vi fick ifrån Ikea och vänta på att älsklingen ska komma hem.

Later on...

.: Back in Town :.

Yes!
Vi är tillbaka, och jag har en städ/slappardag idag =)
Jag har tagit en del bilder under helgen och jag ska blogga om den senare ikväll när fröken sover tänkte jag. Nu sover hon med iof men jag måste packa upp, tvätta, och nu lagar jag även mat till mig =) lax med grönsaker blir det idag. Mums! Alde har nu sovit i 2,5 timme och hon sover säkert en stund till.

Men jag skriver senare sen!
En rolig sak är att vi ska kolla på en till 4:a nu på torsdag, hoppas denna är fräsch! *längtar*

Här är en söt bild från helgen (inne på Ikea i Linköping)


Later on...

.: Feber & Bad :.

Ursäkta om jag inte har orkat blogga på hela dagen, jag har inte alls mått så bra faktiskt. Febern har kommit tillbaka och jag har även haft magont. Vet inte vad det beror på. Men vi har tagit det lugnt och alde har varit en ängel, det var mest på slutet av dagen innan Jens kom hem som hon blev lite övertrött och jag fick mer feber så det klaffade inte riktigt. Men jag försökte så gott jag kunde, men orkar man inte med sig själv så är det svårt många gånger. Men det gick fint=) Jag kommer inte skriva så mycket idag utan mest lägga in de bilder som jag orkade ta iallfall.

Här är Alde på morgonen efter att hon ätit.

Hon har på sig de nya tightsen som ser ut som jeans från H&M





Sen så sov snuttan ett par timmar och sen var det dags för lunch! Idag åt hon morot/pallssternacka och till efterrätt blev det äpple/bananpuré =) En hitt som alltid!




Sen blev det mera mat, men först lite mys!



Sen så gosade vi och tog det lugnt. alde var rätt trött och lite kinkig hon med, så det kanske är något på g?! Hoppas inte det! Vi får hålla tummarna. När jag mådde som värst när febern kom tillbaka, så orkade jag inte leka massa med Alde, så vi tog oss ett avslappnande bad=) Det var mysigt och det behövde vi båda tror jag. Alde var jätte trött men hade inte kunnat sova, så det får henne alltid att slappna av.
Här är vi nakenfis efter badet=)





Flyger lite

En sur och TRÖTT Alde



Sen vid 20.30 så hade Alde ätit och somnat så skönt i min famn. Älskar när hon somnar så, fridfull är hon och så underbart vacker. Att det kan finnas så mycket kärlek! O Att det finns ännu mera kärlek att ge till hennes kommande syskon är en gåta? Men det vet jag ju såklart att det kommer att finnas, men det är otroligt bara man tänker på det. Jag kommer ihåg en gång när min mamma berättade om att det hon var rädd för att hennes kärlek inte skulle räcka till oss alla oss 4 barn..och det gjorde det ju! Men kan förstå hennes tanke där.

Nu är klockan mycket, jag ska försöka krya på mig lite. I morgon ska vi ju åka till Norrköping, vi ska på kalas på lördagen. Så jag kommer inte skriva på hela helgen, men jag återkommer ju på söndag eller måndag såklart!
I morgon ska vi även ha samtal med prästen, och kolla på lokalen som vi ska vara i och ha dopfesten=)
Hörs snart igen!

Må väl!

.: En snabbis behövs ibland :.

För fyyy va jag inte orkar blogga nu! Så en snabbis blir det här idag, jag gör det nog mest på rutin, men jag ska snart sova. O gissa vad.... jag har fått FEBER... igen?! My gooodh!

Underbara Hanna & Embla har varit här idag, vi lagade lite mat och hade det trevligt. Vi åt ungsbakad lax med romsås med grönsaker och potatis. Muuuummmmsss!
Sen färgade hon håret på mig, så nu är mitt hår mer chokladbrunt, slingor ska läggas i igen men det tar vi nästa vecka innan dopet. Nu får jag "nöja" mig så här till festen på lördag. Men jag är faktiskt nöjd, tack gumman!
Jag kände redan då att jag frös och inte alls va på topp...sen blev det värre med kvällen.
När Jens kom hem så tog han två bilder på Aldis när de lekte medans mamma hade färg i huvudet=)

(Ursäkta röran i gäst/datarummet, men vi ska göra om lite snart, möblerna kommer nästa vecka!!!)


Alde somnade nästan prick 20.00, va så skönt för henne våran lilla sömntuta. Jag är faktiskt väldigt glad att hon sover så bra som hon gör, vi är bortskämda.
Vi kollade på tv jag och Jens... Jag kände mig så het och så frös jag så förbannat mycket, tog tempen och visst! Klart det stod 38°C! Orka!
Men men..bara att bita ihop, ta en alvedon och nu ska jag sova.
Jag ska dansa en Hoppas-febern-går-ner-tills-i-morgon-så-att-jag-orkar-med-mig-själv-OCH-ta-hand-om-Alde-Dans....jepp...de ska jag...kanske...

NU ska jag ta en alvedon och stupa i säng, annars var dagen helt toppen!
Må väl!

.: Gröt Premiär! :.

Idag var Alde så duktig, hon vaknade 6:45 för första gången. Hon somnade ju vid 20.00 igår kväll så nästan 11 timmar sömn. Det var inte dåligt! *Stolt mamma* Så idag var vi vakna medans pappa Jens gjorde sig iordning för att gå till jobbet. Det var myspys!


Sen så gick vi och la oss igen. Alde somnade direkt, jag låg och läste en bok och slängde i en tvätt. Men det var skönt att sova en stund till!

Vi vaknade runt 9 och då gick vi upp och gjorde i ordning oss.
Idag skulle vi testa gröt! Alde satt och var superglad i hennes stol och väntade med spänning!



Mums!





Sen så efter att hon smakat lite på gröten, och hon älskade verkligen det, så ammade jag Alde och sen så busade vi.








Idag var alde så himla trött så hon somnade kl 10.00

Jag bar in henne i sängen och nu sover hon så gott där inne. Jag ska passa på att dammsuga och sätta på mig lite kläder. Jag ska möta Hanna & Embla utanför Ica vid 12, vi ska handla lite och sen ska hon lägga i en färg på mig=)

Later on...

.: Shopping och ÖppnaFörskolan :.

Nu är jag så trött så jag inte vet vart jag ska ta vägen snart... Kanske inte så illa men ändå!
Det blev en lång dag idag. Jag orkar inte skriva en massa utan jag lägger in lite bilder istället, de pratar rätt bra själva.

Här är gumman när vi gått upp, ätit lite frukost och busat lite =)




Sen så somnade hon, hon älskar att sova sådär på amningskudden.


När Alde lkåg och sov så duschade jag, sminkade mig och sen när hon vaknade så var det dags att åka iväg.
Vi mötte upp Hanna  och Embla utanför ett lunchställe och käkade lite innan vi skulle vidare till Öppna förskolan.
Det var jätte gott! Sen gick vi vidare och kom lagomt till sångstunden, den är helt super!
Här har vi Alde som sitter upp själv, fast med stöd av mina ben såklart;)



Här har vi söta Embla som leker under leksakerna =)


Vi var där en stund och bubblade lite med andra mammor, det var kul. Sen gick vi vidare till stan för att shoppa lite =) Här är vi inne på H&M. Alde vaknade nyss och var världens gladaste bebis, hon pratade för fullt och skrattade och log mot alla. Det var många nya läten som var nya idag som kom ut från aldes lilla söta mun.





Jag handlade ett lila linne, en brun kajalpenna, en ny mascara, två olika lila ögonskuggor. O sen så köpte jag en läcker tröja till Jens. sen på Gina så hittade jag en svart tunika som jag kan ha över det lila linnet....planer till helgen ni som undrar. Vi ska ju på kalas och nu känner jag ju inte mig på topp direkt i kroppen. Så det gäller att planera vad man ska ha på sig. O jag tror att detta blir kanon!
Här är vi påväg hem =)



Vi var ute sen 12-18 idag..gissa om mamma är trött!!! OM!
När vi kom hem så plockade jag lite i ordning här hemma, Jens var och bytte till vinterdäck på bilen och våran underbara dotter satt och sjöng så fint i babysittern.




Alde somnade runt 20.00 som vanligt. O vi kollade lite på tv och åt lite mat. Både jag o Jens är heeelt slut idag. Så nu blir det sängen. Ursäkta om bloggen blev trist! Men det kan bli så ibland.

Må väl!

.: Solat och lagat Natchos :.

Det var så skönt kan jag ta och tala om för er. Det behövdes inte alls många minuter för att ladda mamma-batterierna. Jag åkte iväg efter att gett Alde den sista maten innan natten, så jag åkte runt 19.45 till Solarie-stället. Jag solade i 20 min, var borta totalt i cs 45 min. Nu har ju jag varit borta i som högst i 4 timmar ifrån Aldis, men 45 min är värdefullt det med. Det var jätte härligt att få lägga sig ner, lyssna på musik och bara njuta. Nösta gång måste jag bara testa deras nya solarium! Man står i det... gud vad jag har missat under bara denna tid när jag var gravid! Haha, har bara sett det på bild, men visste inte att det fanns här:P Nästa gång ska jag testa det! ser ut som ett rymdskepp bara..

När jag kom hem så lagade jag Natchos! Blev så sugen på det. Jens höll på att natta en söt alde som INTE ville sova, tanken var ju att hon skulle sova när jag kom hem. Den planen blev inte riktigt så. Men Jens tog hand om det och jag lyssnade på musik och gjorde mat. Vilket var skönt. Tur att man är två och jag beundrar verkligen ensamstående mammor/pappor, det är inte lätt alltså!

När våran underbara Alde somnat så åt vi lite mat och kollade på tv.
Du ska bara veta Jens hur mycket du betyder för mig, jag älskar dig mest av allt och du är mitt liv.
Nu är jag trött i ögat och vill lägga mig, så det blir nog så.

Må väl!

.: Kladd :.

Här har vi en nyvaken Alde. Hon sov i 3 timmar under förmiddagen, så hon vaknade lite över 13.
Det var skönt för henne att sova, det ser så ut iaf. Jag hörde hur hon nös, hon brukar sällan säga till när hon vaknar utan hon brukar ligga där i sin säng och bara äta på hennes händer och kolla på alla roliga saker runtomkring.
Då gick jag in till henne och hon skiner upp som en sol, som alltid.




Sen var det dags för lite smakisar innan den riktiga maten=)
Hon älskar verkligen att sitta där o käka lite mat, hon är så duktig!
Idag blev det potatis/pallsternacka. En favorit!


Sen blev det lite Katerinplommonpuré! Hon var så duktig, för hon ville hjälpa till med händerna och även att det skulle gå fortare för mig att föra skeden till hennes mun..*ler*




Så här ser mitt provisoriska-pyssel-köksbord ut =) Allt har med dopet att göra. Hihi, haft/har en riktig verkstad där!


Sen när Alde var ren ifrån all mat, och även när hon ammat så satt hon en stund och lekte med sin bok medans mamma plockade iordning i köket =)


Sen så busade vi en del, o sen så somnade damen igen. Men hon va rätt grinig innan så jag fick jobba en del gör att få henne att sova. Men nu sover hon, och jag fick sätta mig en stund och blogga=) Jens kom nyss hem med, hans ska strax åka och handla, och senare ska jag sola!
Later on....

.: Trist måndag! :.

Usch regn och rusk! Jag älskar hösten men inte när det är sånna här dagar! Deprimerande faktiskt, jag funderar på att åka och sola idag. Vi ska ju till Norrköping på fredag och sen på lördag ska vi på 90-års kalas. Jens kompis fyller 30 och hans pappa fyller 60. Så det ska ju bli kanon kul! Men det som är trist är att jag känner mig tjock, ful och blek! Jag har inga snygga kläder heller. Så det kanske piggar upp lite om jag får lite färg iallfall!?


Idag har Alde vaknat lite då och då. Det märks så tydligt att hon är inne i någon fas, för hon vill vara mycket nära nu och sover lite oroligt. Men vi gick upp runt 9 iallfall och sen så busade vi lite, åt frukost och hade det mysigt!
Här är hon innan maten, lite trött och yrvaken.


O Här är hon efter maten...




Efter ett tag så blev hon lite trött, så jag gick in med henne i våran säng. Där somnade hon bra efter många om och men. Hon har toner våran dam, brandlarmet, släng dig i väggen!
Bestämd är det rätta ordet på härskarinan. *LER*
Men efter att jag fick henne att sova så är det bara för mig att pyssla inför dopet. Det ska jag göra idag tänkte jag, även dammsuga och slänga mig i duschen nu när hon sover.
Skriver mer sen.

Later on...

.: Soppa & Twilight :.

Jag fortsätter där jag slutade sist..soppa!
Jag och Jens lagade den super-uper-goda soppan som min älskade mamma brukar laga. Underbar!
Alde sov och sov och sov! Det är så skönt att hon kan sova, för denna vecka verkar det som att hon har kommit in i en liten fas. Men lite mer än 3 timmar sov hon och vaknade runt 17 tiden. Då var maten nästan klar, men hon satt i sin babysitter och pratade för fullt och var så glad att få komma upp.





Sen medans mamma och pappa åt lite soppa så låg Alde och åt Ninen..hihi



Men våran härskarinna tyckte det var för tråkigt att ligga där själv, så hon fick sätta sig i sin bumbostol i soffan =)
Ni ser ju vem som trivs...*ler*




Sen badade jag och Alde lite innan det var kvällen. Alde somnade nästan precis kl 20 och nu ligger hon där i sin säng och drömmer säkert fina drömmar. Mamma och pappa älskar dig mest av allt! <3

Sen blev det en till film, Twilight! Jag har sett den en gång förut men Jens hade inte sett den. den är så bra, man kan inte riktigt säga HUR den är bra. Jag tycker den har något sexigt i sig (vet att de är unga) men den är det. Massor av mystik och sexiga-vibbar, romantik med massor av äkta kärlek. Ursäkta att jag förklarar såhär... men den är som ett enda långt förspel..haha. Det lät dumt kanske. Bra är den iallafall.


Nu ska vi lägga oss. Det är en dag imorgon med!
Må väl!

.: David Guetta ft. Kelly Rowland - When Love takes over :.

Åh..har snöat in mig på den här låten.. Wonderful!
Vilken låt lyssnar ni mycket på nu?

.: Att man kan bli så glad?! :.

Det är rätt roligt egentligen. När man blev mamma och pappa så började man bli så glad av rapar, prutar, bajs och annat sånt som man vanligtvis inte hurrar för. Men NU, ojoj vad glada vi blir och berömmer!

Idag var det första gången som Alde bajsade lite mer vanligt och inte den här bebis-bajsen som det brukar vara. Vi är så glada och stolta. Låter lite roligt, men ni föräldrar förstår vad jag pratar om;)
Våran stora lilla tjej! Vi älskar dig!


Later on...

.: Tråkigt väder = FilmDag! :.

Bara myspys hela dagen! Det är så underbart, det behöver man faktiskt. Bara vara hemma och mysa med de käraste man har.
Efter att Alde fått i sig lite mat på morgonen så låg hon och lekte med sin kanin medans mamma och pappa fick i sig lite frukost=) Duktiga tjejen!



Sen blev snuttan lite trött. Hon brukar leka en del med nappen då och prata en hel del. Här tog hon ut den och in med den igen...det tar sig! You Go Girl!!




Alde sov en liten stund medans vi kollade på filmen "9"
Den var rätt okej faktiskt=) Efter ville hon gosa med pappa och busa lite.



Sen var det dags för lite smakisar! På dagens meny så var det potatis/pallsternacka, den gillar hon väldigt mycket! Och sen till lite dessert så blev det äpple/banan-puré. Hon är så duktig! Vi invigde även hennes nya haklapp, en mycket omtyckt haklapp av mamma och pappa!




Här har vi en nöjd dam efter maten, som sitter i djup koncentration med sin favoritbok.





Sen fick hon i sig den "riktiga" maten, o sen så somnade hon. Klockan är nu 16.20 och hon har sovit sen 14, så det är nog skönt för henne att sova ett par timmar. Hon brukar ju må bäst av det. Under tiden så kollade vi på GI Joe, sådär film faktiskt. Men men, nu har vi sett den. Nu ska jag göra lite mat, det blir köttfärs och potatissoppa ikväll =) Får se hur länge Alde sover, men en bit på vägen hinnar jag nog kanske.

Later on...

.: Ett år sen :.

Idag är det ett år sen som det visade ett plus på graviditetstestet. Ett år sen!
Vad tiden går fort. Jag minns det som om det vore igår.

Jag hade testat flera test under kanske 1,5 vecka men det visade bara negativt. Men jag var så säker att jag var gravid, jag kunde inte släppa den tanken. Jag var bombsäker!
Jag hade ju tagit bort min p-stav den 1a september, för tanken var att vi skulle börja försöka till våren, så kroppen hann att repa sig efter alla hormoner och rensa ut. För kroppen måste ju ibland vila från sånt där.Jag hade haft pstav i ett par år och innan det åt jag massa minipiller och ppiller. Så ett halvår hade vi nog räknad med iallafall till att bli gravida.

Jag hann inte ens få min första mens, så på första ägglossningen så simmade Alde så fort och vann loppet! Helt otroligt! Vi blev ju både chockade och glada såklart, vi insåg nog inte att det kunde gå så fort! Det tog inte lång tid att vänja sig med tanken att vi verkligen skulle få barn...vårat barn!

Det underbara hade hänt!


O sen 9 månader senare....typ

Här är hon bara några minuter gammal. (Ursäkta mitt smink som är överallt)


Jag ville bara dela med mig om en fantastisk årsdag =)
Nu ska vi äta frukost. Mys hela söndagen!

Later on...

.: Lördagsmys :.

Idag vaknade vi kl 9, eller ja...jag och Jens. Alde vaknade 8:15, men hon låg bredvid mig och bara pratade och kollade läget lite. Hon kan göra så ibland. Jag somnade om ett par gånger emellan gångerna som jag gav henne nappen. Goa unge! O så här glad blir hon när vi äntligen går upp...


O så här vaken var jag *Jag bjuder på den!* (smink i hela ansiktet)


Efter att Alde hade fått i sig lite mat så lekte vi lite på golvet med Ninen.




Sen låg Alde lite på mage och kikade i sin älskade spegel =)







Det blev en låååång morgon med Pyjamas, det gillar vi verkligen på lördagar!
Massa bus med pappa=)





Sen somnade våran lilla underbara dotter. Jag och älsklingen tittade på en film och fortsatte våran mysiga lördags morgon. <3

Innan vi skulle åka så busade jag med Alde =)

Sen så gjorde vi oss i ordning för vi skulle till Hanna, René och lilla Embla =)
Här är vi innan vi ska åka. Kolla Aldes min! Förvånad eller?!


Sen skulle det bli familjefoto. Det har vi tagit ALLDELES för lite! Det blev två kort, om ni tittar på det första så är det bara JAG som försöker se normal ut....(blir alltid så här) Men tagning 2 blev mycket bättre!



Sen när vi kom fram så var ju båda flickorna vakna och låg under denna roliga!







Bus med pappsen


Vi blev bjudna på en helt otroligt god middag! Tack så hemskt mycket!
Det var en jätte trevlig kväll, som vanligt;)

Nu är klockan mycket, vi kom hem sent. Så nu ska vi hoppa i sängen.
Hoppas ni alla har haft en lika underbar lördag som jag har haft :)

Må väl!

.: Shopping & Skratt :.

Först åkte vi till Hemköp och handlade. Vi brukar inte åka dit, men de hade bra priser denna vecka på både kött och lax =) Det blev en hel del och sen gick vi en sväng på stan. Vi gick först till Gallerix, där hittade vi den perfekta boken som vi ska ha som Gästbok på dopet! Det kommer att bli en bok där vi även kommer ta fram vid speciella tillfällen i Aldes liv, hennes födelsedagar, jul, student osv osv..
Jag köpte silver bokstäver och skrev "gästbok" själv, och det är en bild med två ringar på, men den ska jag byta ut mot en bild på Alde såklart=)



Sen gick vi till guldfynd, jag hittade lite smycken som jag ska ha på dopet=) Ett par snygga örhängen med små rosa stenar i, och sen ett silverhalsband med en liten ljusrosa hjärtsten i =) Jätte fint, lite svårt att se på bilden, men en liten uppfattning få ni kanske.


Eftersom dopet kommer att gå i ljusrosa/vitt så tror jag att mina nya smycken kommer att passa in;) Sen så gick vi över till H&M, och där hittade jag en tunn ljusrosa tröja, den ska jag ha under något annat plagg, jag vet inte vad ännu bara. Så det blev ett par timmar på stan iallafall, det var skönt. Sen åkte vi till Willys för att inhandla det sista av maten.

Åhhh just det! Vi fick hem beställningen på servetterna till Aldes dop nu med! det syns nu lite konstig på bild, för de är inslagna i cellofan. Men det står: Aldes Dop 25 oktober 2009


Sen kom vi hem, det blev massa bus med Alde i soffan innan det blev natten för henne. Busa med pappa är det bästa som finns!







Sen somnade våran solstråle. O nu kikar vi på Idol =)
Vem gillar ni bäst?
Skriver kanske något mer sen... får se;)

Later on...maybe

.: Bumbo & Blommor :.

Här har vi en nyvaken & pigg Alde!





De här blommorna fick Jens av mig igår! Höstiga och fina :)
Brukar ni ge era killar blommor? Eller brukar ni få mest?



Nu ska vi åka och handla! Storhandla faktiskt, det behövs verkligen.

Later on...

.: Trollunge :.

När jag nästan var klar med frukosten så hörde jag massa prat från sovrummet. Det var ju Alde som låg och pratade för fullt! Pappa låg och sov så han hörde inte så bra, så jag tror hon tog i lite extra för att ingen lyssnade på henne. Hon är så go våran trollunge!




Sen så gick vi upp. Alde fick ha på sig de nya kläderna som mamma köpte igår, de satt super snyggt på henne! Våran lilla sötnos! Alde fick lite katerinplommon puré innan jag ammade henne. Vi får hålla tummarna att hon bajsar idag! Sen åt jag och Jens våran frukost och sen lekte vi lite med stumpan.

Sen blev hon trött, idag somnade hon tidigare än vad hon gjorde igår. Så jag tror hon mår lite bättre idag och är mer avslappnad. Det är skönt. Så nu sover hon fridfullt i sin säng.

Nu ska jag göra mig i ordning nu medans hon sover, vi ska åka och handla sen har vi tänkt. Vädret växlar lite idag men vi hoppas det inte kommer regn iallafall!

Later on...


.: Kärlek :.

Det kan inte bli bättre! De jag älskar mest av allt ligger och sover så gott just nu.
Jens snarkar lite lätt och Alde vifftar med armarna lite då och då.
Jag kan sammanfatta detta med ETT ord... LYCKA!


Nu ska jag göra frukost åt min älskling, innan de vaknar. Klockan är 8:47 och Alde brukar ju vakna runt 9 så det är bäst att jag passar på. Jag ÄLSKAR att Jens är hemma på fredagar, är så glad att han får mera tid med Alde. Det hade jag med velat om jag hade jobbat under veckorna. Så jag förstår honom! Idag vet jag inte vad våran lilla familj ska hitta på faktiskt. Det återstår att se, handla är en sak vi måste göra iallafall.



Later on...

.: Shoppat & Myspys :.

Idag har jag fått mycket gjort! Städat hela lägenheten, dammat till att torka golven. Det var skönt o få det städat och fint innan helgen. Jag har pratat med prästen idag med! Vi ska ha dopsamtal nästa fredag och även passa på att titta på lokalen vi ska vara i. Det ska bli såååå roligt, äslkar att pyssla och grejja. Dopprogrammet är nästan klart med;) Gäller att ligga steget före!

När Jens kom hem så tog han över Alde, jag fick duscha och sen gick jag till ica =) Jag gick förbi och hämtade ut Aldes namnsmycke som äntligen kommit och sen tog jag även en sväng på Kappahl. Jag hittade lite kläder till världens sötaste trollunge såklart!

En jätte söt tunika (vadå 80-tal?!)


Ett par läckra Jeans-leggins


Ett par små rosa vantar


Jens är beroende av mysbyxor, så självklart MÅSTE hans dotter ha det med...som pappa;)
Så sött så, han valde dessa själv


Här är smycket, i en lila hjärteask =)


Det var så kul att få hem det nu! Så vackert!
Det var även skönt att komma ut en stund, sen gick jag till ica och handlade lite mat till kvällen. O idag fick Jens blommor =) Riktigt fina höstiga blommor, tar kort på dom i morgon.
Alde låg och sov när jag var tillbaka, hon var helt slut. Jens hade badat henne och idag har hon ju knappt sovit så jag förstår att hon var helt slut. Får se om hon vaknar något inatt då, för annars fick hon mat väääldigt tidigt (17.00) O mina bröst orkar inte ta vad som helst!
Här är våran prinsessa som sover så gott i sin säng.



Nu ska vi hoppa i säng vi med =)
Sov gott!

Må väl!

.: Smakisar & Skura golv :.

När Alde vaknade förut så var det dags att äta både för henne och för mig. Alde satt i sin stol och lekte lite med hennes roliga bok medans jag lagade maten.




Min mat, kokta grönsaker och lax! MUMS!


Sen blev det premiär för katerinplommon! Alde gillade det faktiskt! Hon är väldigt duktig på att äta, och innan det så fick hon någon sked med potatis och palsternacka. Det älskar hon! Våran tjej börjar bli så stor!


Sen somnade fröken och jag kunde städa vidare =) Dammsuga/damma och skura golv!


Titta! golven skiner ;)


Nu har Jens kommit hem, alde har sovit en stund men vaknat hela tiden. Vi får se vart detta bär iväg. Börjar hon bli förkyld kanske? Eller är hon inne i en fas. Jag skriver senare sen.

Later on...

.: Go & Glá :.

Idag vaknade gumman 09:50, våran lilla törnrosa. Alltid glad när hon vaknar, sträcker på sig och strålar som en sol *ler*





Sen flyttade vi oss till skötbordet. Vilket Alde älskar, för hon gillar ju att snacka om vad som händer till djuren som hänger över henne. Vem vet, hon kanske snackar om vad hon har drömt eller att det ska bli så skönt att byta den där dumma kissblöjan!



Efter att Aldis ätit lite mat så blev det lite bus och lek med Ninen, och bli kittlad av mamma såklart!






Sen blev snuttisen lite trött


Nu innan 12 så somnade våran lilla älskling. Jag brukar bära in henne och lägga i henne i spjälsängen. Då brukar hon för det mesta ligga där och prata lite med alla nallar, bita på hennes händer, sjunga lite i ca 30 min och sen så somnar hon. O under den tiden drar jag på dammsugaren då jag brukar städa, för den älskar hon! Hon blir coollugn av den. Så jag hann att dammsuga hela lägenheten och plcoka undan all disk innan hon hade somnat. Sen när jag gick in och kikade till henne så låg och o kramade om en filt och sov så djupt. Våran lilla underbara gullunge!

Nu ska jag damma lite och helgstäda =) Sen ska jag ha samtal ped prästen och bestämma en tid för dopsamtal och sen så ska vi iväg och kika på Varnhemsgården där vi ska vara och ha dopfesten. Ska bli spännande!
Jag måste även börja göra lite dopprogram samt att göra lite dekoration som ska vara på borden =)
Just det!! Mat ska jag laga med...får bli lax med grönsaker idag, mums!

Later on...

.: I morgon kommer vaccinet! :.

"De första doserna med vaccin mot svininfluensan levereras till Sverige i morgon fredag. Det gör att landstingen kan komma igång med vaccineringen någon gång under nästa vecka. "Det handlar om 600 000 till 700 000 doser i den första leveransen", säger Socialstyrelsen till SvD.se"

Vaccinet kommer att rädda liv

"Hotande influensa. Om Sverige drabbas av en andra influensavåg riskerar 1,5 miljoner att bli sjuka. Beslutet om massvaccination är inte baserat på hemliga avtal utan på en historisk möjlighet att stoppa den nya influensan. Med vaccinet kan vi rädda liv, skriver Johan Carlson, Smittskydds- institutet, Anders Tegnell, Socialstyrelsen och läkarna Anders Lindblom och Åke Örtqvist. SVD"
Läs mer HÄR


Hm... Jag vette tusan ifall jag ska vaccinera mig faktiskt. Jag har ALDRIG åkt på en influensa någonsin, inte vinterkräksjukan inte ett dugg. Så ska man verkligen ta denna spruta? Många tankar i huvudet om allt det här. Hur tänker ni?

Tänker du vaccinera dig mot svininfluensan?

.: Skratt & Gråt :.

Nu har vi nyss kommit hem ifrån Hanna, René och Embla. Det var så trevligt, som vanligt =) Det blev massa snack om allt och inget. Vi fikade lite och sen hjälpte jag henne att lägga i en färg i hennes hår. Det blev nog kalasbra!
Vi åkte nämligen innan jag hann att se resultatet, för Alde blev ledsen och vi skulle möta upp Jens för att handla.

Här är vi innan vi åkte iväg till Hanna & Embla





Sötnosen i bilen



Här är vi hemma hos tjejerna :)




Sen så blev Alde lite kinkig, men hon har inte sovit som hon brukar idag så det är förstårligt! Hela världen är ju ny för henne och det är ju nu hon börjar upptäcka den. Så det är klart att hon inte vill sova!
När vi kom hem så åt hon lite och somnade direkt, så nu får hon faktist sova sålänge hon behöver.
Jag och Jens lagar lite mat nu, skriver senare!

Later on....

.: Älskade Barn :.

Åh! Aldes namnsmycke är klart!
Detta underbart vackra smycke är till Alde i doppresent från hennes farmor och farfar.
Ett smakprov, fler bilder kommer sen när vi har fått hem smycket. Hennes dopdatum står på baksidan av silverbrickan. Vi har själva valt hur allt ska se ut och vilken kedja, så allt är gjort efter vårat önskemål.
Jag kan varmt rekomendrera Älskade Barn där vi gjorde våran beställning.

.: Mysmorgon :.

Idag så sov vi till 9.20 =) Det var skönt att sova, och Alde älskar det och hon är så go när hon vaknar. Alltid med ett leende. Vi gick upp o satte på oss kläder som vanligt, Alde åt och sen så var det mys-bus-time!

Alde somnade nu kl 11 igen, och nu ska hon få sova en stund. För hon var väldigt trött! Vi ska till Hanna och Embla sen, så jag ska duscha o göra mig iordning nu medans sötnosen sover.

Later on...


.: Min namsdag! :.

Idag är det ju Jenny/Jennifer som har namnsdag!
Så idag är det min dag;)

Undrar om man får något i överraskningspresent? Vad brukar ni få?

.: Godnattpussar! :.

Pyamasen är på & nu ska Aldisen sova.

GODNATT!!




Alde somnade kl 20.00 i vanlig ordning. Jag och Jens har kollat på film och snart är det dags för våran tur att hoppa i säng. Hörs i morgon!

Må väl!

.: Tjejträff :.

Idag har varit en toppen dag! Vi vaknade kl 9 idag, skönt att sussa lite :) Jag smet in i duschen medans Alde vaknade till liv, för det är en process;) Efter lite mat och på med kläder så satte vi oss lite och busade lite, en jäääätte glad tjej!




Sen så sov Alde en stund innan det var dags att åka. Jag gjorde mig i ordning och plockade lite här hemma.
Sen så blev Alde en björn när hon vaknade =)
Vadå glad?! Haha!



I bilen




Sen så kom vi hem till Anna & Arwen. Jätte roligt nu när vi ska ses hemma hos varandra så vi får se hur vi bor! Lite annat än att bara ses ute på stan eller på bvc. Jätte fint hus ni har! *Avundsjuk* det var super trevligt, vi blev bjudna på en underbart god höstsoppa och sen en sån gooood kladdkaka =) Tack så hemskt mycket, det var jätte roligt!
Här har vi alla sötnosar. Det är från vänster Alde, Lisa, Arwen och Julia. Underbart söta ungar, det är bara Greta som vi saknar i gruppen. Men det får bli nästa gång!


Alde

Lisa

Arwen

Julia


Sen åkte vi hem, och då åkte myskläderna på för både mamma och Aldis!

Sen så somnade hon en stund, hon var helt slut efter dagens bravader. Jag fick då tid att plocka lite med tvätt, dammsuga lite och plocka =)
Efter en stund så kom Jens hem, vi hade saknat honom så!
Massa bus med pappa!





Sen gav Jens lite smakis till Alde, banan och äpple=) det gillade hon som bara den! Mums, detta går hur bra som helst! Nu ska jag och Jens äta lite kvällsmat!

Later on....

.: Måndag & Badkväll :.

Här är sötnosen innan vi ska iväg på äventyr :)
O här är vi redo för utfärd, våran vita björn:)



I bilen



Igår så var vi till öppnaförskolan, men inte till den som vi brukar åka till utan Humlan som ligger på andra sidan av stan. Jag mötte upp Anna och Arwen och sen så åkte vi dit ca kl 10.00. Vi blev guidade där inne av en av förskolelärarna, jätte fint var det där! ska ta bilder där inne någon dag. Det var massvis med föräldrar och bebisar!
Vi hade en super trevlig förmiddag där inne, Alde brukar sova ett par timmar vid den tiden, så hon var helt slut så hon somnade i min famn. Men glad som alltid var hon!
Sen efter så åkte jag, Anna och barnen till HemCompaniet och shoppade lite, en jätte trevlig dag hade vi!
Efter att vi skiljt oss åt så åkte vi till Lidl och handlade lite. Älskar derar chickenbits! Så vi var borta från 10 till nästan 15.30, det var skönt att komma ut lite.

När vi kom hem så däckade våran lilla sessa, vilket var förstårligt. Jens kom hem och vi fikade lite och pratade om hur våra dagar hade varit. Sen runt 18 så vaknade gumman, då var det dags för BAD! Hon älskar att bada, idag var hon något trött , men ett leende fanns där iallafall :) (det finns sura bilder på mig, för det var inte meningen att Jens skulle bara ta kort på mig)

Morr!

Vadå glad?!

Liiite gladare...




Sen så kröp vi alla ner i sängen! En underbar dag, som alla andra ;)


.: Söndagen :.

Eftersom vi åkte lite hastigt till degerfors på lördagen så sov vi över. Det blev så sent, så hela söndagen så spenderade vi i Degerfors. Vi träffade min kära bror & söta Emma. Det var så trevligt! *Kramar om*
Sen så träffade vi min morbror och min lilla kusin Isak och Sandra. Det var jätte kul att ses, man måste passa på när man är i "stan". Det blir ju så sällan, så man uppskattar all tid man har.
Vi åkte hem runt 18.00 tiden, vi ville stanna längre oich träffa alla, men det går tyvätt inte alltid. När vi kom hem så la vi Alde direkt som somnade för natten vid 20.

Så var våran söndag i korta drag. Ska lägga upp massa bilder som hände nu idag (måndag) men det får jag göra i morgon. Mina ögonlock gör kullerbyttor så jag ska lägga mig.
Skriver i morgon!

Må väl!

.: Lördag :.

I lördags blev våran underbara prinsessa 4 månader. Mamma och pappa älskar dig mest av allt!


.: Blogg-semester :.

Ursäkta att jag inte skrivit under lördagen och igår. Vi åkte in hastigt till Degerfors och vi blev kvar där som vi först inte trodde. Jag skriver mer ikväll, men då vet ni att vi lever iallafall;)
Mycket har hänt!

Later on...

.: Världens snällaste dotter :.

Ja, det har vi faktiskt! Vi var ute i 3 timmar idag och inte ett ljud ifrån fröken. Även sista stoppet på Willys så bajasde hon och var lika lycklig som innan. Så det dröjde ju en stund innan vi kunde byta, men hon säger inget. Hon började ju bli hungrig med, men hon håller ut en stund, för det finns ju så mycket att titta på :) Hon är bäst helt enkelt!

Innan vi åkte iväg så lekte hon med sin flodhäst




Precis innan vi skulle klä på oss så kräktes Alde på hela sig, så vi fick byta outfit =)



Sen kunde vi äntligen sätta på oss lite kläder :)



Sen satte vi oss i bilen :) var ju bara tvungen att ta bilder, hon var ju så söt och ljuset låg perfekt på henne.




Först åkte vi till Hemcompaniet och sen till Öb. Tvättmedel går det åt en del och Via är billigt där samt sköljmedel. Köpte en hel del till badrummet =)
Sen åkte vi till Willys, här är Alde i vagnen.



Sen kom vi hem, blev ett par timmar ute iaf. Det var skönt.
det här hittade jag på Hemcompaniet:

En stor kruka, två stycken ljus med två svarta porslinsfat, en ny tvålpump i svart/rostfri som jag ska ha turkos tvål i ;), två stycken lyktor i svart/rostfri som jag ska ha som krukor, två stycken klädhängare som man sätter på dörrar, en mugg med massa skedar i hårdplast från SagaForm, bra att ha sånna skedar till Alde och sist en rund borste till min nya frisyr =)

Så här blev min inredning i badrummet, är inte riktigt klar ännu men är på G iaf =)





Här är jag =) Lite sminkad och spray i håret



Jo! Jag var även och hämtade våran nya digitalbox =) dags för lite nya kanaler, på tok för många egentligen för man tittar ju inte på alla. Men roligt och få några till! Alde somnade lite tidigare idag, 19.45 typ, så nu ska jag och Jens mysa i soffan och se på Idol och äta lite chickenbits med tzatziki =)
Ha en skön fredagskväll alla som läser!

Må väl!

.: Shopping nästa :.

Här är våran lilla tjej som vaknad precis. Efter 3 timmars sömn så var hon så häääääär glad!

Älskade Alde


Mor & dotter



Den här jeansklänningen hade hon på sig igår. Jag vann den på tradera för 10kr, som ny!


Dags för blöjbyte!



Nu har jag gett henne lite mat, och nu ska vi åka ut en sväng.
Skriver senare och sen får vi se om vi har fyndat något =)

Later on...

.: Milow :.

Jag älskar ju Milow..eller ja...jag älskar ju inte HAN, men hans musik. Ja ni fattar!
En låt som jag upptäckt nu och gillar skarpt är denna...

House By The Creek

.: Morgonbus :.

Efter maten så busade jag och Alde som vi brukar göra innan hon vill sova igen.
Här är våran lilla glada skitunge





Nu somnade Alde för en liten stund sen, jag la bara in henne så tvärsomnade hon. Det är skönt att hon sover ett par timmar nu så är hon pigg och glad sen =) Nu tänkte jag plocka rätt lite på disk och i verdagsrummet. Ska dammsuga en omgång till efter klippningen igår, det värsta jag vet är ju hår! Sen funderar jag på att åka till Hemcompaniet och kika efter lite inredningedetaljer till badrummet =)

Later on...

.: Godmorgon Världen :.

Idag vaknade vi 8:15, vi klädde på oss och nu är det matdags för Aldis!



Later on!

.: Förändring :.

Ja det kan man lungt säga!
*Trummvirvel*

Daaaataaaa

Jag tog bort skiten!! Jag var så trött på det, fäller massa nu när jag ammar, Alde drar och rycker, det var bara ivägen. Sen var det rätt slitet, så nu känns det tusen gånger bättre! Sen la vi även i en ljusbrun färg, som fick mitt nästan svarta hår att bli ljusare och de slingor jag hade blev ljusbruna istället för gula. Så jag är jätte nöjd! Tack snälla söta Hanna! Du är bäst! Nu är jag inte sminkad eller så eller gjort iordning håret mer än att bara blåst det, så det ska bli kul i helgen att piffa till sig lite =)

Nu ska jag berätta lite vad som hände under dagen innan förvändligen ägde rum.
Vi åkte först till BVC på 4 månaders kontroll med våran stora tjej.
Här är hon innan när vi klär på oss.





Sen kom vi dit och idag såg det ut så här:

Vikt: 6080g (gått bara upp 400g på en månad)
Längd: 62,5cm
Huvudomfång: 40,5cm

Så hon hade halkat ner lite med vikten, men det vara bara marginellt så det var inget fel och vi behövde inte oroa oss. Hon ligger perfekt på sin kurva =) Tänk 4 månader...stora tjejen!
Sen så åkte vi hem igen.



När vi kom hem så kom Hanna & Embla och Elin & Julia. Vi käkade lite mat som jag lagade. Det blev potatis, lax med grönsaker. MUMS! Vi satt och tjattrade lite och hade det mysigt. Sen var det dags med att börja med håret! Jag färgade Hannas hår först, och undertiden det satt så började hon klippa mig. Snacka om att jag var nära till tårar där en stund, iallafall när jag får se håret med! UJUJ, men nu i efterhand så känns det bara skönt!
Det blev rätt sent nu när vi blev klara, men det var det värt!

De bilde rjag tagit under dagen på Alde ska jag redigera mer i morgon. Det orkar jag inte göra nu, för jag ska hoppa in i duschen och få bort allt hår jag har överallt! Sen ska vi sova.
Skriver i morgon igen! Tack för lite roliga kommentarer av nya människor =) Uppskattas!

Vad tyckte ni om min förändring?

Må väl!

.: Gullunge :.

Kunde inte hålla mig, var tvungen att göra två bilder!
Men det kommer fler sen.



.: BVC & Bus :.

Godmorgon!
Idag vaknade vi halv9, det var skönt att sova lite. Alde sover som vanligt från 19.30/20.00 om kvällarna och sover hela natten till 6 ungefär och sen somnar vi om och myser med pappa innan han ska iväg till jobbet. Så hennes sömnrutiner är som de brukar *stolt mamma*

När vi kom upp så åt Alde först och sen tog vi massa bilder på fällen igen =) Jag ska redigera dom lite senare för nu har jag inte tid. Jag var helt bombsäker på att vi skulle till BVC den 4:e oktober..men det är ju på söndag! Troligt att det går då...haha..vimmsig eller vad?! Det var ju förra månaden vi var där den 4:e. Så jag kikade i boken och det stod att det var idag! Jäkligt tur att jag kollade igår så jag inte blev sen. Så vi ska vara där 13.30, det ska bli så spännande och se hur hon växt denna gång. Våran lilla sessa blir ju 4 månader på lördag =)

Nu ska jag städa lite, för sen så kommer både Hanna & Embla och Elin & Julia=) Så jag tänkte bjuda på lite mat så jag ska förbereda det. Sen ska Hanna hjälpa mig med min förändring;) Bilder kommer sen såklart ikväll! För jag har inte tid att blogga när de är här sen.
Nu måste jag pyssla och förbereda.

Ett smakprov av lite sött..


Later on...

RSS 2.0