.: All Night Long :.

Åh! Nu fick jag den låten i huvudet!
Ja...packning hela natten lång!

Jag gick iväg för att handla förut, va skönt med lite luft och få komma hemmifrån en sväng. Köpte årets första julmust dom vi ska smaka på i morogn med lite lussekatter till. Vi har hållt på hela kvällen och nu är vi så trötta så vi ska sussa nu. I morgon ska vi upp tidigt för att hämta möbler, upp till nya lägenheten med alla kassar och lådor. Det blir lättare att få bort allt sånt så är det bara att skruva ner lite möbler.

Nu orkar jag inte mer, har inte tagit en bild efter de jag tog i morse, inte likt mig men tiden fanns inte idag.
Skriver mer i morgon och då lär jag vara vansinnigt trött.

Må väl!

.: Våran morgon :.

Tokfia vaknade första gången 8.00 och ville ha lite mat. O då trodde jag att hon ville gå upp 8.30 när hon var klar..men icket! Hon somnade om efter bara ett par minuter, jag somnade om jag med. Sen vaknade jag 10.30, Alde sover som en stock och jag smyger upp, gör mig lite frukost och börjar äta. När jag var precis klar så hör jag lite skratt ifrån sovrummet...lilla donnan var vaken :) Hon låg och smakade lite på täcket och busade med det, road för ingenting..haha. Hon vaknade kl 11, så jag kan absolut säga att vi har en sjusovare!
Så här glad är hon alltid





Alde har fått hemska blöjeksem. Så vi försöker lufta så mycket som möjligt, sen smörjer vi men det vill inte gå ner riktigt. Förslag? Vad har ni för salva tex?

Nakenfisen i sitt esse







Sen när vi busat och vädrat klart så åkte kläderna på=)
Ett par militärbyxor med rosa fjärilar på, det skulle se ut det ifall soldater hade det!



Sen så blev damen hungrig och gav mig en ordentlig utskällning...

Just det! Hör du inte vad jag säger?! Sluta ta kort på mig när jag är förbannad!
( Jag brukar inte gå sålångt och ta bilder på när hon gråter och är arg, för jag brukar hinna lägga ifrån mig kameran innan. Och jag är inte den som knäpper massa bilder när mitt barn är ledsen och behöver lite tröst och inte en massa blixtrar. Men hon är ruggigt söt när hon blir så arg på mig, inte ledsen alltså men när hon skäller på mig)


Sen fick gullungen lite mat, sen var hon glad igen :)
Här lekte vi lite Tittut.


Sen busade vi lite som vanligt, och sen blir Alde trött (som vanligt) o sover nu så gott. Hon brukar sova 2-3 timmar. Så jag ska passa på att packa nu, tog mig även tid att blogga som jag inte brukar göra under dagtid. Men det var skönt att sitta ner ett slag. Sen när Aldis vankar så är det smakisar som gäller, vi får se vad som bjuds på idag. Kalops kanske?

Later on...

.: Onsdagens Bravader :.

Vi var bara hemma...jag busade, lekte, skojjade, matade, nattade Alde. O utöver det så har jag packat! Jag fick ner en hel del igår faktiskt. Finservisen är nerpackad och det mesta i köket, och i v-rummet är nästan klart. Vaktmästaren kom och kopplade ut våran diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare med. Diskmaskinen ska vi sälja, de ska hämta den idag, och tvättmaskinen och torktumlaren (mina älsklingar) ska såklar med till våran nya lägenhet.
Så även om vi var inne hela dagen igår så fick vi massa gjort och så hade vi det såklart jätte mysigt jag och Alde. Som vanligt!
Här är lite bilder från morgonen....


Nakenfisen leker med fötterna


Sen kom kläderna på, sittr och är så stolt så. Nu har hon mer och mer börjat sträcka upp sig själv när hon sitter själv, så när hon sjunker ner så sträcker hon på sig jätte bra och blir så stolt...och jag kan lova att hon har stolta föräldrar med! 25 veckor blev hon som sagt som jag skrev i tidigare inlägg.






Sen som sagt så var det mycket packande, Alde sov bra under hela dagen så jag kunde plocka en hel del.
Sen åt hon lite smakisar, lekte lite på golvet med hennes Niner medans jag plockade lite. 
Hon somnade runt 16.30 och vaknade runt 18.30, lagomt när Jens hade kommit hem och vi skulle äta. Så vi slängde i oss lite mat och sen fick Alde äta lite gröt. Hon äter rätt mycket nu och är så duktig!
Sen var det dags för ett bad, det var ett tagsen sen sist. Hon brukar bada 1-2 ggr i veckan, det brukar räcka och det är väl det de rekommenderar för deras hud skull?
Alde älskar sina saker i badkaret, men idag upptäckte hon något ännu roligare...
Duschslangen!



Smaka/bita/tugga är roligast!

Vackrast


Sen tog Jens henne, jag tog en långdusch och det behövdes efter all packning!
Sen ammade jag hennes för kvällen, jag o Jens kollade på tv en stund efter det. Vi plockade och packade ner lite kläder det sista vi gjorde innan vi gick och la oss. Så såg våran onsdag ut, de närmsta dagarna kommer se ut såhär ungefär...lite tråkigt kanske, men det blir bättre sen när vi har flyttat!
Nu ska jag packa....

Må väl!

.: 25 veckor idag! :.

Tummen upp!
(Perfekt bild, tagen i morse)

Ja...idag är våran lilla sessa 25 veckor. Klockan är 23:32 nu när jag skriver, och hon föddes 23:12...för hela 25 veckor sen. Gud vad jag kommer att skratta åt detta när hon är 18 år och tyckte att 25 veckor var mycket...tji får jag då! Men i nuet... så är det helt otroligt vad tiden går fort, kändes ju nästan som igår, när hon lades upp på min mage, lilla tjejen som vägde runt 2700 när vi åkte hem. Hon var lika lugn då som hon är idag, fast nu märker man en viss bestämdhet i damen. Underbart!

Jag kommer inte att blogga om dagen idag, klockan är mycket. Vi har packat HELA dagen typ. Min rygg är inte min vän idag..så Jens ska försöka fjäska för den med lite massage.

Må väl!

.: Solig tisdag :.

Idag vaknade alde först vid 7 när Jens gick till jobbet, men sen så somnade vi om.
o sov till 11! Ojoj, upp ur sängen sen och så gav jag henne mat och sen så hoppade jag in i duschen. Vi hade ju inte tid att slappa hela morgonen. Men jag måste erkänna att det var skönt att sova ut lite, ryggen är ju inte den bästa.

Vi skulle ju till öppna förskolan idag, o möta upp Hanna och Embla kl 13.30.
Så vi satte på oss kläderna och gick iväg, det var skönt att ta en promenad, eftersom det var toppen väder!
En glad Aldis...



Sen gick vi först till ica, för att hämta ut våra efterlängtade Tackkort från dopet samt julkorten som snart ska skickas ut. Jag lägger upp dom sen på datorn så ni får se hur det blev, men jag vill inte visa ännu förrens de är skickade. Men de blev kanon och vi är jätte nöjda!
Sen så gick vi på sångstund, träffade lite mammor och bebisar, snackade lite och hade det super trevligt!
Sen var det dags att gå hem igen. Det var så "varmt" ute idag, kändes mer som en vårdag mer än en höst/vinterdag.
Alde i vagnen


Öppna förskolan i stadsparken



På väg hem, men först stannade vi till på Hemköp och handlade mat.



Ser ni?! Julbelysning! Där borta är gågatan som de sätter upp jätte fin belysning över. Ska ta mer biler inne i stan någon dag =)

Aldis somnade


Sen när vi kom hem så fick Alde lite mat, sen så har jag hängt tvätt, lagt i ny tvätt, städat o plockat lite.
När Jens kom hem så åt vi årets första lussekatt! Det var gott, sen har vi faktiskt inte packat idag, utan myst med Alde och kollat lite på tv. Både jag och Jens somnade så sent igår natt, så nu är vi helt slut.
Så nu ska vi faktiskt gå o lägga oss. I morgon ska vi packa mer så vi får det gjort.
Jo! Jag la ut en annons på våran diskmaskin, den blev såld direkt, så nu blev vi av med den så vi kan köpa en ny sen till våran nya lägenhet :)

Skriver i morgon!
Må väl!

.: Lite Julklappar :.

Tunika/Byxa med hårband/sjalett

En fin fleeceoverall som även matchar hennes nya overall. de flecce hon har nu, de är 62 på, och hon börjar bli lite för lång för dom =)

Såhär ser hennes overall ut


Alltid något, så nu är 3 julklappar handlade än sålänge. Pulka, tunika+byxor och sen en ny fleeceoverall.
Vi köper ju kläder då o då till henne, så vet inte om man kan kalla det julklappar det här med kläderna.
Får se hur vi gör =)

.: Tone Damli Aaberge :.

Lyssna och njut!
Jag är helt förälskad i denna låt, den är så ljuvlig, len och helt underbar!

.: Måndag Update :.

Trist måndag....
Men tur att man har världens solstråle här hemma så man kan le och må bra.
Annars på hösten när det är grått och trist, när alla de vackra löven är borta på träden, regnigt och blåsigt så brukar jag alltid komma i en deprission.
Men absolut inte denna höst...när man har fått det vackraste som finns så känns det underbart även om vädret är så trist. Då har vi en innedag och myser, skrattar och busar istället.
♥♥ O nu vet man vad meningen med livet är ♥♥




Som sagt, måndagen var trist. Men det som var bra var att René kom på kvällen och de fick igång bilen!!!!!
Det var batteriet som var helst slut, så vi kommer snart köpa ett nytt. det var så skönt att det bara var det som var felet. Tack René för hjälpen!
Annars under måndagen så var vi hemma, jag packade mellan varven medans Alde låg och sov. Så det blev en del gjort faktiskt, och det är bra det för snart bär det iväg! När Jens kom hem så fixa dom med bilen sen så åt vi lite kvällsmat och myste i soffan. Damen har ju börjat vakna nu en extra gång nu på kvällen, så hon var med oss tills vi gick och la oss. Förresten! Nu förtiden så nöjer hon sig inte med att slå eller titta på de små djuren över skötbordet..nepp..näru! Hon drar tag i dom, biter och äter på dom...stackar de små! *Ler*






Sen la vi henne i sängen ihopp på att hon skulle somna. Vi sprang lite o grejjade det sista inna vi skulle lägga oss. Vi hängde lite tvätt, borstade tänderna, släckte och sen tog jag lite bilder medans Alde krmar kossan och lyssnar till lite musik från mobilen.




Så när vi pysslat klart så hade hon somnat. Lilla älsklingen...
Vi älskar dig så, mer än våra egna liv

Så såg våran måndag ut, jag ska blogga senare om denna dag =)
Men först ska jag äta.

Later on...

.: Gunga, Star Wars & Dop :.

Ne nu har jag varit för seg igen. Men det är så mycket nu så ni får ursäkta. Det är en del att packa och sen var vi på dop i helgen. Jag ska försöka sammanfatta lite kort, men en del bilder blir det ju som vanligt :)

Lördag
Vi vaknade runt 09.30, Alde lika glad som vanligt. Idag var en pack-slappar-dag, vi skulle kombinera det på bästa sätt =)
Alde började dagen med att hoppa lite, lite morgongympa :) Vi åt lite frukost och kollade på tv en liten stund.

Mer och mer så blir ju Alde så medveten om att hon är duktig på att sitta. Hon ryggar upp sig så och visar verkligen hur stolt hon är. Så gulligt! O sen att hon lärt sig nu att "vagg-gunga" med gör att hon blir ännu mer stolt och visar hela tiden att hon kan!
Här sitter hon i mitt knä innan hon skulle sova på förmiddagen.

Vaddå stolt?!

Busfrö!






Sen somnade våran lilla älskling. O vi satte igång och började rensa ut våran klädkammare, jag kommer att sakna den eftersom den är så stor och blev ju som en walk-in-closet. Men men, vi får mer garderober + att vi har köpt massa möbler nu som vi kan ha kläder i. Hon sov i ca 3 timmar som vanligt, lilla sömntutan, men det var bra för att vi fick mycket gjort.
Först låg hon lite i sängen för att vakna till lite, här är våran solstråle..






Under dagen så pysslade vi här hemma, Alde utforskar världen, och vi myste framför tv´n och godis =)
En underbar lördag. Sensare så skulle alde få lite gröt. Vi filmade lite nu på hennes nya grej som alla bebisar gör...just det! Gungandet....
Vart hon än sitter så ska det vaggas och gungas, så det gäller att vara med nu!


Sen blev det pyjamas-tajm!





Det blev sent för mig och Jens, men vi hade packat en del och sen så kollade vi på Star Wars :)
Men det var en härlig lördag med massa mys och äventyr :)

Söndag
Idag var det dags för dop, och vad vi inte visste om när vi klev upp var att denna dag skulle bli en OTURSDAG!
Ni kommer märka när vi kommer till den biten....men först lite gosbilder från morgonen!




Bita på pappas händer är gott!






Sen klädde vi på oss, Alde fick ha på sig lite myskläder innan hon skulle få på sig lite finare kläder. För hon hade säkert spytt eller gjort något annat på dom ifall de hade åkt på innan.





Sen så somnade lilla gumman och sov ett par timmar och vi gjorde oss i ordning =)
När Alde vaknade sen så lekte vi lite och gosade, efter ett tag var det dags för lite mat och sen påklädning.
Så här blev resultatet: En rosa klänning som hon fått av moster Jennifer och moster Josefine, vita strumpbyxor, rosa skor och ett rosa pannband=)
Här var hon lite nyvaken och kinkig och hade inte alls lust att vara med på kort!




Efter mat, påklädning och bus så blev Alde så trött så hon tog en liten powernap precis innan vi skulle klä på oss och åka...




Sen satte vi på oss kläder och gick ut i bilen. Naturligtvis så ÖSTE regnet ner, så vi skyndade oss.
När vi äntligen satt oss för att åka så...
DÖD! BILEN VAR DÖD!
Nu kom det många svordommar från våra munnar, 35 min innan dopet, och det tar en stund att åka ut till Strö kyrka. Vad gör vi nu?!
Efter bara någon minut parkerade våran granne bredvid, så vi frågade han om vi kunde försöka med startkablar. Han hade inga, men Jens o han åkte iväg och köpte på en gång. Vi rullade ut bilen så kablarna räckte och testade...men ICKE! Inte alls våran dag idag....
Minuterna tickade och nu var det vara 13 minuter innan dopet började. Regnet det öste nner fortfarande, min frisyr var inte som den var innan och inte mitt leende heller. Men våran kära granne sa att han kunde köra oss, vi tog ut 200 kr till honom som tack för hjälpen. Hanna ringde o sa att de håller på dopet tills vi dök upp...tack gode gud!
Vi blev några minuter försenade men vi hann vi dit och fick vara med och bevittna denna fina händelse i Emblas liv. Mer om bilen kommer sen...

Här kommer lite bilder från dopet och festen som var hemma hos Hanna, René och Embla.
(Klicka på de små bilderna)


Alde var så snäll under hela dopet. Här satt hon i sin stol för hon sov ibörjan när vi kom in.










Lilla Familjen

Gudföräldrar med söta Embla

O sen ett par bilder från festen :)


En stolt morfar

Jens och Alde (Han är stilig min karl! )



Bus?

Bilder på Aldis



Trött?

Bästisar var de redan när de låg i magen :)



Sen var det dags för lite presenter



Det var en jätte fin dag och tack för att vi fick komma. Alde blev jätte trött och det var dags att åka hem.
Passade på att ta lite bilde rpå Alde när hon satt i sin stol...den börjar bli liten.





Alde somnade vid 20.00 ungefär och sen vaknade hon inget mer faktiskt som hon har gjort nu i ett par dagar. så Hon var trött kan man säga! Vi med för den delen, men vi kollade på film och myste lite i soffan innan det var dags för sängen. Under hela helgen så har vi nu sett 1-2-3 och 4:an i Star Wars serien. De är ju så bra!
Så såg våran helg ut...o bilen återkommer jag med!

Nu är det ju måndag natt...o nu ska vi sova, så jag får skriva om dena dag i morgon. Det här inlägget tog mig heeeeeeeeela dagen att bli klar med. Alde har knappt sovit och jag har försökt att packa mellan varven.
I morgon blir det Öpnna och träffa Hanna och Embla, och sen åter igen packa som står på listan.
O sen blogga såklart;)

Må väl!

.: Dagens fynd :.

Jag har fyndat! O inte så lite heller...
Vi ska hämta lite möbler på fredag, dels till Aldes rum men även till vårat.

En till sån här byrå. Vi har en redan, så nu får vi en varsin :) Den får vi för 350kr, koster i butik 1295kr.
Sparar 945kr


Sen så den här byrån. Tanken är att den ska stå väggen framför våran säng så tv:n ska stå på den =)
Den får vi för 400kr, kostar i butik 1495kr.
Sparar 1095kr

Och sen den här garderoben! Den finns inte kvar vad jag har sett i Ikea´s utbud, men den är så snygg!
Den får vi för 350, och då kostade den ca 2500kr
Sparar ca 2150kr


Så alla möbler får vi för 1100kr och sparar totalt 4190kr
Jag är nöjd.....

Hinner inte skriva mer...vi ska på dop.
Så återkommer ikväll!

Later on..

.: Fredag :.

Fredag är en favoritdag nu förtiden. Jens är ju ledig och helgen blir extra lång, vilket är underbart! vi vaknade ca 09.30, Alde har ju börjar vara vaken en extra gång under kvällen nu så hon sover längre. Så som tur är vaknar hon ju inte 6 utan sover till 09.30-10.00 istället. Så hon sover ju lika länge som när hon somnade 20.00 för natten. Så oss gör det ju ingenting då vi är nattugglor själva.
Under morgonen så åt vi en härlig frukost medans Aldisen låg på golvet och lekte lite.
Hon hade samma klänning på sig som dagen innan som hör och häpna missades av både kräks och mat...det är ju inte så ofta det händer i världshistorien, så det måste ju dokumenteras!











Det här med att Alde hade på sig samma klänning...o att hon hade klarat att inte få kräks över allt....

Taaaaadaaaaa
Superbaby!
Nu är ju inte Alde den som kräks så mycket, utan mer normalt efter hon har ätit. Så det hör inte till vanligheterna heller att vi byter kläder på henne om dagarna. Utan de åker oftast i tvätten på kvällen bara. Så det är ju skönt, men det finns undantag ibland oxå! Som denna dag :) Goa unge!
Den leksak hon biter och gnager på som hon fullkommligt ÄLSKAR är faktiskt en leksak som Jens hade när han var en bebis =)



Morgonmys med pappsen




Sen så somnade gumman och jag åkte iväg på min lilla "egentid". Jag åkte först till Ica och hämtade ut mitt paket från Yves Rocher, jag hade beställt lite ansiktsrengöring och sminkbortagning. Sen så gick jag in på ica och handlade lite mat till kvällen och lite nödvändigt ont =) Sen så svängde jag förbi Lekia/babyproffsen och köpte årets första julklapp (Sååååå seeeeen i år! Skyller på flytten!) Det blev en pulka till Alde, en sån som de minsta barnen kan sitta i. Skönt att vi bara ska dra henne i den så vi slipper oroa oss för att hon ska åka utför stora backar....men de dagarna kommer ju oxå tyvärr! Det som var bra med denna är att det är små värmedynor samt ett litet bälte.
Den här blev det, fast en cerise-färg :)


När jag var klar där så åkte jag sist och solade, gudomligt skönt kan jag meddela!
Solen har jag saknat så jag förtjänar lite färg på näsan. Men nu ska jag inte sola på ett tag, men vill vara lite fin till Emblas dop som är på söndag :) När jag kom hem så hade Alde ätit lite smakisar och lite fruktpuré till efterrätt så nu var det lagomt med mitt mejeri :) De hade haft det lika mysigt som jag hade haft det.

Under kvällen så var det dags för ett bad!
Här är lite gos och lek innan badet. Alde är sååååå himla kittlig, bara man petar på hennes så asgarvar hon. Så låren, under armarna och på halsen är så roligt att retas..elakt jag vet!



Rycka i håret var tydligen en rolig lek....skönt att det inte är lika långt längre!


Hon älskar när man blåser i hennes hår...


Mamma kittlar så Alde storknar och försöker fly...





Sen kom fötterna upp som vanligt...




Vi åt lite god mat och kollade på film. Vi har nämligen påbörjat ett StarWars-tema (igen)
Så nu vet ni vad vi har att göra hela helgen;) Nej då...packa, dop och massa mys blir det!
Så såg våran fredag ut, jag skriver om lördagen strax.

Må väl!

.: Aldes första blogginlägg :.

uanmsc                          mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
mmmmmmmmm
mmmm zpo,,,,,,,,..............................onkopk lmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmoooooooooo,  lkkiiiiiiiiiii,lo p,.0j. mmm009ionh                nmigk knnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn9rkikcv9vkcigtjm,                                             cvkjjjjjjjjjiyuhjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj,mµ


Kram från Alde

.: Bruna vs Blåa Ögon? :.

Kolla på den här bilden, nu gör blixten att hon får så ljusa ögon, som ser blåa ut. Men hon har så mörka, gråa lixom i vanliga fall som ni kan se på andra bilder.
Ibland är de lite mer åt det blåa hållet och ibland åt det bruna, de varierar verkligen varje dag.
Eftersom Jens har mörkbruna ögon och jag har isblå så är det ju så svårt att veta. Hon är ju snart 6 månader gammal och då brukar man ju säga att det börjar ta sin form och färg.

Ser ni, förutom de långa ögonfransarna och snoret i näsan, den bruna pricken?
Den har varit där nu ett par veckor och jag har även sett någon i det andra ögat med.
Vilken färg kommer hon att få tror ni?
Klicka!


Brukar blåögda få bruna prickar?
Skriv gärna några rader ifall ni har erfarenhet av bruna/blå ögon.

.: Nutid :.

Så, nu är jag ikapp med bloggen. Jobbigt det där när man halkar efter och det är ju inget jag vill. Ibland så blir det så bara och tiden räcker inte till, för trots allt så lägger jag all min tid på Alde och Jens. Och det som blir över så kan jag sätta mig här och skriva lite, för det är just nu mitt största intresse. Det är ju som en dagbok med massvis med bilder. Det kommer jag tacka mig för sen när Alde är en stor tjej =)

Idag så vaknade Alde vid 7 första gången, lika glad som alltid och skiner starkare än solen. Man blir alltid bländad av hennes vackra leende. Sen så gick Jens iväg till jobbet, Alde åt lite och sen så somnade vi om. Näsa mot näsa.
Sen vaknade vi 9.30, det var skönt att få sova lite och denna natt hade jag inte alls lika ont i ryggen som natten innan. Vi gick upp, jag åt lite frukost och sen åt Alde med.

Såhär FIN var Alde idag i sin söta klänning.


Gäääsp!

Tittut!



Alde somnade runt 11.00, hon fick iaf sova 2 timmar, sen så åkte vi iväg för att träffa Elin och Julia =)
Här sitter vi i bilen på väg till dom.





O nu några bilder på lilla mamman
Hm...saknar min piercing i näsan...och jag skulle vilja ha en sån där monroe-piercing, men vet inte.


Bjuder på denna..

Sen träffade vi tjejerna, vi åt lunch, pratade och hade det trevligt. Det var ett tag sen och man märker en sån skillnad nu på tjejerna hur de växer! Helt otroligt vad det går fort, 24 veckor blev Alde igår förresten. Jisses!
Sen blev Alde så trött så vi åkte hem, hon somnade i bilen, så du hade rätt Elin!
Hon vaknade inte ens när jag bar ur henne från bilen, inte ens när vi kom hem och jag klädde av henne. Så hon var massa trött. Hon sov i nästan 2 timmar, sen kom Jens hem. O det blev såklart bus och kramakalas.



O sånna här fina ljud kommer det från våran prinsessa just nu. Massa nya ljud hela tiden, men "prutta" med munnen är ju roligast! (ursäkta röran, men vi flyttar ju)


Pust och stön! Nu är jag så trött på att blogga, belv ju ett par stycken idag!
Nu är det dags för sängen, det är en ny dag i morgon!
Jens är ju hemma, så jag ska iväg till stan o hämta Aldes matta, handla lite, sola nu innan dopet och lite sånt där. Jag älskar när Jens är hemma en extra dag! Helgen blir så mycket längre och han får en hel extra dag med Alde.
Skriver i morgon!

Må väl!

.: MIN Hjälte :.

Var bara tvungen!
hihi



Idé från Malin

.: Kommer snart ikapp! :.

Onsdag...

Ja..jag kan inte skriva så mycket om den. Vi var hemma hela dagen, bara slappa och tog det lugnt. Jag plcokar lite här hemma som vanligt nu inför flytten och Alde leker och busar.
Jag tog inte så mycket bilder som jag brukar men ett par blev det iallafall :)
Här är det dags för lite pasta/kyckling och katrinplommonpuré som efterrätt :)





MUMS!




Hanna kom över till oss på kvällen. Jag färgade håret på henne, och hon toppade mitt hår och sen la i en färg i min utväxt. Det blev toppen! Tack gumman!
Jag håller på o tar bort det allra mörkaste, det som nästan är svart, och fyller på med mer brunt och sen slingor.
Så nästa gång ska vi lägga slingor så får vi se hur det blir :) Men jag är jätte nöjd nu!
Så här blev det:


Så såg våran onsdag ut. Jag gjorde även en beställning till mamma och pappa. De skulle till Ikea idag, så jag skickade över lite pengar så ska de köpa med sig detta. Lite inredning bla till Aldes rum =)
Hennes rum är vit/pärlemo. Svårt att förklara, men ljust är det och hennes rum ska gå i rosa/vit. Hennes möbler är vita och så ska vi lägga in lite rosa detaljer.

Två stycken rosa blom-lampor

En rosa till förvaring, hon har en vit oxå redan, så de ska hängas upp bredvid varandra.

En rosa förvaringsbox på hjul med lock


En vit hylla som ska sättas upp ovanför hennes säng

I morgon ska jag hämta denna:

Det blev hoppa hage, den kommer hon få mer nytta av sen :)


Och utöver hennes rum så köpte vi en till hylla i ek till vårat sovrum.

En spotslampa som vi ska ha i stora hallen

Vi får ju ett extra badrum, med dusch och toalett. Vi ska ha våran betsade inne i det största badrummet och denna ska vara inne på den lilla toaletten. Jag tänkte inreda det i svart/brunt och turkost :=)

Så det kommer att bli så kul att få inreda!
Så såg våran onsdag ut =)

Tordag to go! Men nu ska vi kolla på den nya serien V, riktigt bra faktiskt!
Later on...

.: Tisdagen :.

Jag ska försöka kortfatta mig, för jag ska iväg snart. Jag och Elin ska träffas och ta en lunch, och med våra söta döttrar såklart :) Det var ett tag sen och tiden går ju så fort och de växer så det knakar!
Iaf, nu har jag tisdagen att dokumentera samt igår onsdag, men det får jag göra senare sen. Det hände iof inte så mycket igår men några bilder knäppte jag =)

I tisdags var vädret liiiite bättre iallfall. Alde vaknade lika glad som alltid.
Här har vi några morgon bilder =)




Sen somnade gumman runt 11 som hon brukar, och hon sover till drygt 14. Så hennes viktigaste timmar på dagen är då, får hon inte sova så är hon vaken mest hela dagen och blir så övertrött på kvällen sen. Så det är alltid skönt att hon kan sova de timmarna så vi brukar inte boka upp oss på förmiddagen.
När hon vaknade sen så var det dags för lite mat och sen en lite promenad!
Med våran tus så började det regna när vi gick ut, men det gav sig ganska snabbt, vi gick till Framnäs och kilade lite först på EM mäbler, sen Lekia/babyproffsen sen gick vi en sväng och sist till ica för att handla hem lite mat. Ikväll skulle det bli en viltgryta!
Här är vi ute i vårat bostadsområde =)

Kolla minen!

Höst höst höst

På andra våningen bor vi, här är vårat hus :)

Söta Alde



Snart flyttar vi ifrån 17c...till 19b :)


Vi har den här lekparken precis utanför våran dörr. Den mest påkostade lekparken, men de ska göra om den vi kommer att ha hos oss till nästa sommar. Och det finns 5 st lekparker bara inom vårat område, och den här lekparken är ju inte sålångt ifrån heller. Så lekparker har vi gått om, skönt att de kostar på sånt här och rustar upp. Även runt om i området gör de om, sätter upp fina blommor, växter, nya lampor, bänkar osv osv. Så vi är nöjda!


Nu är vi påväg hem


När vi kom hem så lekte vi en stund, sen så somnade Alde. Då satte jag igång grytan, 1,2 kg kött putsade jag och skar ner i små strimlor, hackade morötter, skalade lite potatis, och gjorde iordning.
Grytan ska ju stå i ett par timmar så det var lika bra att köra igång. Alde vaknade medans jag höll på, men hon är så snäll o lugn så hon låg i v-rummet en stund och lekte med sin bok och låg o pratade. Sen kom Jens hem, hans skalade klart potatisen medans jag gav Alde lite mat.
Sen så fortsatte jag och Jens lekte och busade med Aldisen. Hon älskar sin prasselbok, hon satt och bläddrade sida för sida, det såg så sött ut!



Sen sjöng dom klappa-händerna-sången. Den älskar Alde!

Men sen ville hon "läsa" igen i sin bok

Det var sååå synd att denna bild blev lite suddig!


Något annat Alde gillar är att rida på pappas axlar. Hon skrattar så hon storknar, dregglar på pappas huvud och tar tag i hans öron =) Kan det bli roligare?!





När de lekte, så gjorde jag maten. Här är den klar :)

Vi fick ut massvis med matlådor oc maten smakade jätte gott. Älskar verkligen grytor!
Kvällen blev lugn, Alde somnade och vi kikade på tv. En härlig tisdag med andra ord =)

Skriver sen, nu måste jag verkligen sätta fart! Ska möta Elin och Julia snart.
Later on...



.: Fyyyy skäms! :.

Ja...fy skäms på MIG!
Jag bara lovar och lovar hela tiden...vi får kalla min blogg nu för BLÖGN (blogg+lögn)
Så säger Jens nämligen...

Jag skulle ju ha skrivit om igår tisdag...och IDAG med..men jag hänger inte med.
Idag var Hanna här tills mycket sent! Vi har färgat håret på varandra o hon klippte mig med. Så jag har inte hunnit, men men...jag ska göra så gott jag kan i morgon! Jag får ta lite då och då helt enkelt.
Alde tar upp min tid så mycket nu, hon blir ju större och större och vill göra mer saker och utvecklas för varje dag.

Men i morgon så skriver jag mera och så får vi se hur lång jag hinner =)
Roligt ni som läser!

Må väl!

.: Härliga måndag :.

Ligger lite efter här, men hade ju lovat att fortsätta på måndagen :)
Under hela måndagen så var vi hemma, slappa, det var så trist väder så vi gjorde inget speciellt.
Här kommer lite bilder från förmiddagen.





Sen åt jag lunch medans Alde låg och sov
Lax med grönsaker

Sen vaknade gumman igen, hon brukar sova runt 3 timmar på förmiddagen.
Här ligger hon på golvet på sin fäll och filt och leker med sin favoritbok.



Sen skulle gumman få smaka lite på mat. Denna gång var det pasta & kyckling, det är ju så ovant för henne än, men det går framåt =) Något hon slukar i sig och hugger efter skeden är katerinplommonpuré...
Haha...det ser så roligt ut när hon gapar innan jag ens visat henne skeden.




Å nu till efterrätten...





Sen blev det lite lek på golvet. Alde kom på att hon kunde kika in i spegeln och titta på mig genom den när jag stod bakom henne. Det var en rolig lek!




Här är Alde innan pyjamas-tajm! En nöjd tjej som sitter och lutar sig mot mamma en sväng.


Sen när Alde somnade runt 20.30, så slappade vi och kollade på tv innan vi gick och la oss =)
Så såg våran måndag ut.
Nu ska jag vila en stund och sen så ska jag skriva om tisdagen med =)

Later on..


.: John Blund :.

Ja, idag kom han tidigt vill jag lova!
Jag höll på att blogga om gårdagen och vad vi gjort idag..men det får vila tills i morgon.

Nu ska jag lägga mig!

Må väl!

.: Your Body Is A Wonderland :.

Älskar dig Jens, denna är till dig!

We got the afternoon
You got this room for two
One thing I've left to do
Discover me
Discovering you

One mile to every inch of
Your skin like porcelain
One pair of candy lips and
Your bubblegum tongue

And if you want love
We'll make it
Swimming a deep sea
Of blankets
Take all your big plans
And break 'em
This is bound to be a while

Your body Is a wonderland
Your body is a wonder (I'll use my hands)
Your body Is a wonderland

Something 'bout the way your hair falls in your face
I love the shape you take when crawling towards the pillowcase
You tell me where to go and
Though I might leave to find it
I'll never let your head hit the bed
Without my hand behind it

you want love?
We'll make it
Swimming a deep sea
Of blankets
Take all your big plans
And break 'em
This is bound to be a while

Your body Is a wonderland
Your body is a wonder (I'll use my hands)
Your body Is a wonderland

Damn baby
You frustrate me
I know you're mine all mine all mine
But you look so good it hurts sometimes

Your body Is a wonderland
Your body is a wonder (I'll use my hands)
Your body Is a wonderland
Your body is a wonderland

 


.: Det kommer mera :.

Det kommer mer ifrån gårdagen, jag somnade igår så det blev inget mera bloggande.
tänkte lägga upp dessa bara.
Så här låter Alde när hon vaknar ibland, när hon är bestämd. Men go och glá såklart, men hon kan använda sina toner.
Detta var igår när hon hade sovit på förmiddagen. Ursäkta i början om det är mörkt, men jag smyger på henne =)


O det här klippet så filmade Jens henne när hon låg hos mig. Hon är sååå trött så att ögonen går i kors, men hon MÅSTE bara prutta sådär med munnen, speciellt när nappen är inne. För det  är ju då det är som roligast...tydligen;)


Skriver mer om gårdagen snart....

.: Blixtlås & Knappar

Alde älskar dessa föremål...
Detta är så intressant och nu pillar hon ju mer med fingarna och inte hela handen.
Så nu har jag på mig en huvröja med blixtlås, och den roligaste leken idag var att pilla på den silvriga runda grejen och sedan dra ner den. Om och om igen...och lika roligt var det varje gång, och man märker ju att det är så medvetet nu när de sitter och pysslar och pillar på saker. Roligt när de små börjar bli så intresserade.
Så nu ska jag allt passa mig så jag inte flashar när hon sätter igång med sina dra-upp-och-ned-lekar.
Knappar är oxå en hitt att pyssla med och även kolla på.



Nu vill Alde ha mat...
Later on..

.: Helgens bravader :.

Fredagen

Pappa Jens var ju ledig som vanligt, och det betyder en extra dag på helgen och en MYSFREDAG!
Här ligger Alde och har det bra :)


Fötterna är hennes bästa leksak just nu =)

Nöjd?!

Skrattanfall...


Tummen i munnen när man skrattar är kul..

Sen så somnade lilla gumman, och jag åkte iväg till stan för att göra lite ärenden.
Vi har gjort så nu att när Jens är ledig på fredagar så får de lite tid till varandra och jag får lite egen tid.
Så jag åkte iväg som sagt först till stan, hämtade ut libro-paketet som man får, hämtade en paketet till mig och sen så gick jag förbi och la undan de två mattorna som jag bloggade om härom dagen. Det lutar åt hoppa-hagen mattan =) Så den ska jag hämta ut när barnbidraget kommer.
sen när jag var klar där, så hoppade jag även in på apoteket och sen for jag iväg och solade i 20 min.
Det är såå skönt, jag känner verkligen nu att jag missade sommaren, att vi inte alls var ute så mycket i solen. Men det var ju inte så konstigt när våran juvel föddes den 3:e juni. Så det gör ju inget, så därför är det skönt att få lite färg nu innan vintern. När jag kom hem så hade Alde vaknat och de låg och busade och tjoade.
Fredagen var lugn annars, vi kollade såklart på Idol på kvällen och åt god mat =)

Lördagen
Myspys i sängen, vi sov nog till 10.00 iaf :)

Gå upp nu rå pappa!!!

Nu kom fötterna in i bilden...






Sen var Alde med pappa när han fixade med mammas dator =)
Man måste ju få vara med och kika! Men Ninen var ju med såklart!





Sen så tog Jens en promenad med Alde i 2 timmar. De handlade med på vägen.
Och under den tiden så hann jag med att : Dammsuga, damma lite, plocka ner alla böcker/saker i hela bokhyllan i datarummet (blev 6st ica-papperskassar), plockade ner alla tavlor/grejor på alla väggar, och packade ner prydnassaker och andra inredningsdetaljer från de flesta rummen. Så jag hann med en hel del, vilket var skönt för man kan ju plcka och städa på ett annat vis när man är själv.
När de kom hem så var det en donna som inte hade sovit värst mycket, så övertrött kan man väl säga att hon var.
Så efter en stund kämpande med att hon skulle somna så gick det tillslut, inte alls roligt för någon när det blir sådär, men hon är ju inne i en period där då hon vill varta med och kika på allt när hon är ute, så sova i vagnen ute är omöjligt. På Balkongen går bra men men..
När hon sovit ett par timmar så vaknade en go och glá Alde igen :)




Vad funderar du på?


Under kvällen så hade vi Die Hard-maraton, så alla 4 ska ses innan helgen är slut =)
Vi gjorde iordning kyckling, pommes med bea-sås. Det var gott!
Lördagen var lugn och mysig, skönt att få något gjort oxå med tanke på att det är en del som ska packas ner.
Alde somnade runt 21 denna kväll, våran lilla solstråle!

Söndagen
Jäkla förbannade piiiiiiiiiiiiiiiiiip!
Som jag skrev så råkade jag ta bort bilderna ur kameran från denna dag. O det som var så söta bilder på Alde när vi badade. MORR!
Men men, jag ska försöka glömma detta...

Annars så var dagen lugn, vi ville bara mysa och ta det lugnt. Vädret var inte heller det bästa.
Men vi kollade på Die Hard 3 under förmiddagen, men jag somnade lite ;) Så jag missade slutet, tur att jag har sett den förut.
Jag satt och redigerade bilderna på Embla under dagen, tittade lite på tv och slappade.
Så våran söndag var en härlig dag, som alla andra dagar såklart! Vi måste ladda batterierna inför veckan, då ska det packas!

Så såg våran helg ut. Återkommer i kväll!
Maten står nu på spisen och Alde vaknade hör jag!

Later on...

.: Förbannade skit! :.

Jag blir så trött på mig själv ibland!
Jag raderade bilder från kameran som jag inte alls hunnit föra över till datorn..
Från hela dagen igår, massa fina kort på trollungen när hon badade, och hopppade i gungan mm....

Sånt där gör mig förbannad...ska blogga snart..ska bara lugna ner mig...

...

.: Mysig helg :.

Nu har jag inte orkat/haft tid/lust/ork att blogga nu under helgen. Vi har ju haft annat för oss än att sitta här;)
vi har myst hela helgen, busat och bara tagit det lugnt. Men jag ska såklart skriva om alla dagar men nu är klockan mycket så jag får sätta mig ner och göra det i morgon.

Jag har idag förresten redigerat lite bilder på söta Embla, jag tog ju lite bilder här på henne för ett tag sen.
Julbilderna ska jag redigera om ett par dagar, men nu har jag gjort dessa =)













Alla orginal bilderna i färg redigerade jag oxå och labbade med, men jag gillar den här tonen på bilderna. Svart/vit men ändå mjuk. Hon skulle framkalla någon av dessa bilder som hon ska ha tills dopet nästa helg.
Det ska bli så kul att få komma och bevittna denna fina händelse! Nu fick detta blogginlägg handla om söta Embla, för det kan väl alla hålla med om att hon är!?

I morgon så skriver jag mer om helgens bravader.
Hur har eran helg varit?

Må väl!

.: Hoppar lite :.

Aldes morgongympa =)

Hon ÄLSKAR att hoppa.


.: Mitt hjärta är ditt Jens :.


.: Aldes kommande rum :.

Japp..snart flyttar vi...och då ska det inredas i Aldes rum!
Hon ska ju såklart sova i vårat rum ett tag till, men skötbordet och alla leksaker ska ju finnas där =)
Det ska bli så roligt att få inreda mitt första barnrum!

På min egna tid idag (skriver om allt sen) Så gick jag för bi en matt-butik här i stan och lade undan
två stycken mattor. Vilken ska vi köpa? Den med blommor går mest i den rosa som vi ska ha i hennes rum (vit och rosa) Men det gör ju inget att lägga in en starkare rosa heller....och den hopp-mattan får hon ju mer användning för sen. Vad tycker ni?


Sen var vi iväg och kollade på dessa. En barnbyrå och en liten garderob. Det är en serie ifrån Ikea som jag älskar men som inte finns kvar. Och sen ska vi även köpa en skattkista som är i samma serie men den är inte med på bilden. Detta hittade vi på blocket i perfekt skick! Inte en skråma, och vi vill ju ha neutrala färger i hennes rum och helst vitt. Så detta blir perfekt!

Nu ska vi kolla på tv...och fundera på vad det blir att laga iordning ikväll :)
Skriver mer sen om dagens bravader!

Later on...

.: Julkort & Tackkort beställt! :.

Ursäkta om jag inte skrivit massa idag, men har inte haft den tiden. Komer nog vara lite si och så med det tills vi flyttar faktiskt. Idag har vi inte gjort speciellt mycket, jag har haft ont i huvudet mest hela dagen. Så vi har tagit det lugnt och myst lite extra :)

Här har vi en nyvaken Alde, som vaknade faktiskt första gången 08.30 efter hela natten! Annars brukar hon ju vakna runt 6-7 för att äta men sen så somnar hon om igen och sover till 9...men idag blev det inte så. Duktiga tjejen!





Vi busade lite under förmiddagen och sjöng lite barnvisor. Hon tycker så mycket om musik och sprattlar runt som bara den och verkligen lyssnar. Det är så härligt! Sen så somnade gumman runt 12 och då passade jag på att plocka bland alla saker och så gjorde jag lite mat till mig =)
Lax med grönsaker blev det idag!

Alde sov till 15.30, så det var bra att hon fick sova ett par timmar. Sen kolla vi lite på tv och sjöng lite mer efter en stund. Alde fick oxå lite mat idag förresten, grönsaker med kalvkött, det går bättre och bättre med den maten iaf. Måste ju vara jätte kontigt att få smaka på sånt där jämfört med mjölk;) Men hon älskar efterrätten...haha!
Alde brukar somna en gång till innan natten så att säga, så hon sover en timme till ungefär mellan 17-18 ungefär.
Så när Aldis vaknade igen sen så var pappa hemma och då sken hon upp som en sol som vanligt när han tog upp henne =)



Sen åt vi pizza och kollade lite på tv, Alde somnade runt 20.30 idag. Våran älskade lilla gumma, vi märker för varje dag att du växer och lär dig saker. Utvecklingen går så snabbt och vi ser fram emot att se dig växa med den!

Nu på kvällen har jag suttit med Tackkort som ska skickas ut nu efter dopet och sen har jag samtidigt gjort julkort =) De blev super! Sen så skickade jag även efter lite förstoringar på Alde i svartvitt som vi ska ha i ekramar över våran säng sen.
Här är lite bilder som vi tagit idag så vi kunde göra julkorten (Det kommer att bli ett speciellt julkort, inte den orginella modellen, men jag säger inte hur ännu och jag säger inte vilka bilder det blir heller).
Vad tycker ni om julbilderna?


Tackkorten blir oxå lite speciella! En väldigt frän modell faktiskt, kan iaf säga att det inte bara är EN bild som det brukar vara på en bebis i dopklänning. Nope..men det blir en överraskning :)
Sen som sagt så gjorde jag en beställning på dessa i förstoringar:




Och den där i färg :)


Nu är klockan FÖR mycket, tur att man har en tjej som älskar att sova länge! Haha.
I morgon är ju Jens ledig, vi ska iväg och kolla på en möbelserie för barn, en liten byrå, garderob och en skattkista =) Den är vit och ek-färgad, så de kommer passa utmärkt till Aldes nya rum =)

Må väl!

.: Pack & Bak-Dag :.

Idag har det varit lite rörigt...eller ja. Det är nog bara jag som känner att det är det bara för att det är grejer överallt och det känns som att dagarna går så fort (vilket de gör). Då blir jag lite stressad gällande flytten..och stressad av att det är SAKER ÖVERALLT!

Men men..jag ska försöka stå ut och göra det bästa av situationen :)
Idag vaknade gumman runt 9.30, det var skönt att få lite sovmorgon. Sen så gosade, busade, pussade & kramades vi. Alltid lika gosigt! Vi gjorde oss i ordning och kl 12 var vi klara för att åka =)
Här sitter gumman alldeles själv i sin söta jacka =)



Hon är så duktig så! Tiden går ju så fort...23 veckor idag är hon =)
Sen så gick vi till bilen, hon var så glad, som alltid när hon får sitta i sin stol.




Sen så kom vi hem till Hanna, René och lilla söta Embla.
De små tjejerna fick ligga på golvet en liten stund och leka lite.




Sen bjöd de på lite mat, flickorna somnade, vi satt och snackade lite och hade det trevligt Som alltid, tack för den goda maten och glassen! Sen åkte vi hem igen vid 17, så vi kunde hinna hem innan pappsen kom. För honom hade vi saknat heeeela dagen, så vi ville ju inte missa en sekund!

Nu på kvällen så har jag faktiskt börjat packa ner en hel del. Småsaker som man inte behöver och allt ska ju ner snart iallafall så det var bara skönt att börja någonstans.
Sen så bakade jag lite emellan varven, två plåtar med bananmuffins och en äppelpaj :)




Alde somnade något senare idag än vad hon brukar, men jag tror som sagt att det är en tillväxttopp nu, för hon vill äta en extra gång. Men skönt att det inte är under nattetid, för det hade jag inte pallat! (Man är ju lite bortskämd kanske) Men är man van med en sak så blir det ju svårt.
Nu sitter jag här, bloggar och äter nybakade muffins :)
Men snart är det sängen, jag ska bara plocka lite i köket och sen borsta mina tänder.
I morgon blir det en städ och röjdag! vi ska bara vara hemma och ta det lugnt.
Skriver mer då!

Må väl!

.: Segis :.

Det är så mycket nu, och det HÄNDER så mycket nu med Alde. Nu sitter hon faktiskt! Lite ruligt och så såklart, men när hon sitter ner så tar hon tag i sina fötter och sitter själv en stund. Balansen är inte helt okej ännu men det tar sig =) Man blir så stolt! vi var på Öppna förskolan idag, så vi satt och hade sångstund, då satt hon själv och var så glad där på mattan. Bara jag tar emot henne när hon gungar åt sidorna=)

Igår så var det en hemmadag. Jag hade en del att ringa till, ja ni vet innan flytt. Elen, telefon, bredband.. Ja allt det viktiga nu inför flytten. Den 26:e börjar vi ta allt smått, och sen på lördagen allt stort. Så förhoppningsvis ska allt vara klart på söndagen, sen är det bara att städa ur denna. Det ska bli så skönt samtidigt som vi kommer att sakna den här lägenheten litegrann. Så igår var det lugnt, tvättade, och började plocka lite.
En del bilder togs naturligvis, så jag lägger in ett par stycken.
Morgonbus





Alde sov bra som vanligt. Hon sov på eftermiddagen ute igen på balkongen. Jätte skönt verkligen, och hon sover mycket längre än vad hon brukar. När Jens kom hem så busade dom lite, och sen var det dags för lite bad!
Jag och Alde busade lite innan (hon är så galet kittlig, när hon är på g så kan vi bara blåsa på henne så viker hon sig dubbelt)





Sen blev det BAD!


Hon älskar grodan...lite väl mycket kanske så ögonen skelar;)

Sen tog jag mig en låååångdusch som jag brukar, medans Jens donar, torkar och busar med Alde.
Sen var det kvällen för Alde...ja nästan iallafall. Hon somnar kl 20.00 men nu de snenaste dagarna vaknar hon en gång till...tillväxtperiod är jag bombsäker på. För mat vill hon ha och är bara go och glad när hon vaknar. Som tur är att vi är vakna när hon vaknar, så runt 22-22.30 slår hon upp sina vackra Blå/Bruna (vi vet fortfarande inte om vad hon har/får för färg på ögonen) Som tur är så vet vi ju att det är olika faser de går igenom de små liven, skönt att hon inte vaknar på nätterna! Eftersom jag är van att hon inte gjort det sen hon var 1,5 månad gammal så känns det ju lite skumt ifall hon skulle börja göra det.
Sen var det natten och Alde somnade runt 23 igen och vi somnade säkert vid 00.00 =)

Åter till dagen igen...
Jo! Vi testade att byta ut liggdelen i vagnen och sattde dit sittdelen =)
Hon var så nöjd, satt på en tron och hade kol på läget. Jätte bra blev det och åkpåsen är så mjuk och go.
Vi skulle mäta Hanna & Embla klockan 13 vid Ica-parkeringen, så här har vi pulsat på oss och ska gå iväg.

Väl ute...kejsarinnan :)




Hon var så nöjd somsagt! Vi gick till Öppnaförskolan och var med på sångstunden, jätte trevligt och roligt för de små knattarna. Kul att träffa lite mammor och massa andra bebisar, va de utvecklas snabbt! Alde har börjat sitta allt mer själv nu som jag skrev tidigare. *Super stolt* Det går ju så himla fort, de blir ju så stora!
Sen efter så gick vi till Hemköp och handlade lite. Sen till Åhléns och där hittade jag äntligen en snygg mössa och ett par vantar. Välbehövt!
Vi gick en sväng i olika butiker, pratade massa strunt och hade det super trevligt som vanligt!
Sen mötte vi Jens påvägen hem, honom hade jag saknat så!
När vi väl kom hem så har vi kollat på filmen "Up", den var rolig, ätit lite kvällsmat och busat med Alde och nattat henne. Nu har hon inte vaknat något, så vi får se om det blir något nu innan vi ska lägga oss...vilket är NU!
Det har varit en trevlig dag iaf, och i morgon ska vi till Hanna & Embla och äta och fika lite =) Så det blir en trevlig imorgon med :)

Må Väl!

.: Barnvisor :.

Ketchup ska prutta....det tycker jag....

Haha...ja, alla dessa sånger står man o sjunger vart som helst och NÄR som helst.
Jag kom på mig nyss när jag hämtade posten.
Så nu vet man hur det är...att vara förälder och man växer in mer och mer i rollen.

Härligt!
Alde sover i vagnen ute igen, hon gillar verkligen det och sover så skönt.
Nu har jag annat för mig an att sitta här, skriver med ikväll iallafall! Det är då jag har tiden att sitta vid dumburken.

Later on...

.: Farsdag & Lycka :.

Vilken härlig dag vi har haft det! Den kunde inte ha blivit bättre faktiskt.
Idag vaknade vid halv9, Alde var en solstråle som alltid och ville bestämt gå upp. Idag var det ju inte vilken dag som helst..utan FARSDAG (om någon missat ;) )
Vi gick upp och satte på kaffe och gjorde frukost, sen så fick Jens sätta sig och öppna presenter.
Alde sitter i sin stol och kollar på och äter bok
(Jag gör de flesta små, men det är bara att klicka på dom för att förstora)

Jens fick en tröja och ett par strumpr med Homer som det stod Best Dad på. Alde lekte titt-ut med hennes bok.




Ett litet kort fick han ju med såklart :)

Men sen kom den STOOOORA överraskingen! Aldes Tavla, hennes första teckning (med hjälp av mamma såklart) Även om det var en omedveten teckning så var det den finaste! Jag höll nämligen i själva tavlan samtidigt som jag höll i hennes hand så inte fröken skulle stoppa den i munnen, sen så kletades det fram o tillbaka. Vi bytte lite färg imellanåt och det blev ett konstverk tillslut! Sen så scrappa jag lite på den, köpte en ram (skulle va en ekram egentigen men det fanns inte i den storleken) Sen så klädde jag den ramen i ett snygg papper och sen så:
DAAAATAAAA
Mycket tid tog den och gjord med kärlek!




Jag scrappa den lite i rosa så vi kan hänga in den sen i Aldes nya rum =)
Här sitter en nöjd Alde efter att pappa blev så glad och pussade henne så himla mycket



Sen så gick vi ut på en lite höstpromenad och till lekparken här precis vid oss. Alde skulle få prova gungan för första gången. Det var en hitt vill jag lova;) Gud så hon skrattade!









Här är bland den finaste bild jag tagit på Alde (enligt mig själv) med den nya kameran.
Jag lägger in en stor och en liten, för den lilla kan man klicka på och få ännu större.
Vad tycker ni om den?





Sen gick vi och handlade lite mat det vi hade glömt sist.
Vi gick även till Babyproffsen och köpte en hoppgunga till våran lilla älskling! bra pris och snygg var den!
Jag älskar ju blåa rosor...och gissa vad som fanns på Ica....DAAATAA!

Så jag fick en blå ros på farsdag;) hihi
Sen så gick vi hem och fikade, Alde somnade i vagnen runt 13.00 när vi var ute, skönt för henne att sova lite.
Vi ställde ut henne på balkongen så hon fick sova vidare i den sköna luften.

Vårat farsdag-fika!

Alde sov i hela 4 timmar i vagnen, hon gillar det verkligen och det är ju så skön luft ute nu. Så jag kan tänka mig att de flesta sover bra nu ute! När hon vaknade så var det premiär för hoppgungan!!!!
Hon gillade den verkligen, men hon har ju såklart inte fått in snittsen, men den kommer den med, övning ger färdighet;) Duktig var hon iallafall första gången.








Alde somnade 19.30 idag ungefär, hon var så trött.
Vi gjorde iordning lite god mat, kött, potatis med pepparsås. Farsdag var ju inte slut ännu och vi ville fira den mer =) även om Alde somnade ifrån den, men hon ligger säkert och drömmer om sin stiliga far.
Vi har haft en kanondag idag! Älskar att få vara med min lilla familj som jag älskar mer än något annat!
Nu är klockan mycket, det har tagit tid att blogga idag, men det är det värt!
Men nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng, i morgon är det en ny dag!

Må väl!

.: Lördag update :.

Sorry att jag inte hunnit uppdaterat så mycket, men vi har haft så mysigt nu i helgen så datorn har inte varit prio 1 precis. Det blir ju så ibland.
Igår under lördagen så hade vi en total mysdag, vi gjorde inte alls många knop, knappt någon;)
Vi hade ju handlat och farit under fredagen så allt sånt var ju klart. Eftersom jag hade fått sovmorgon i fredags så var det Jens tur att få sova ut lite grann. Jag och Alde gick upp kl 8.00, tittade lite på tv, busade och gosade.




Sen kl 10.00 så gick vi in för att väcka pappa. För vi hade ju gjort i ordning frukost till oss=)
När vi satte oss för att äta så satt lilla gumman och tuggade i sig hennes mjukisbok...gott?! Njeeeaaa...



Sen så blev hon så trött, hon låg i soffan med oss medans vi kikade på en film =)

Senare på kvällen, runt 17.30 så skulle vi äta lite. Chickenbits med våffelpotatis och tzatziki blev det och Aldis fick lite gröt. Det var supergott, och det tyckte nog Alde med. Hon älskar verkligen att sitta i sin stol och kika och busa medans vi äter.







Annars under lördagen så tvättade vi lite, hängde tvätt, dammsög och donade lite här hemma. Sen så blev det tv och mys hela kvällen. Det var jätte mysigt!
Alde somnade så gott och vi gick och la oss rätt sent, men det gjorde ingenting.
Jag gjorde iordning Jens farsdag present med..men bilder lägger jag upp sen!

Skriver snart om dagens bravader!
Later on...

.: Mysfredag :.

Idag har vi gosat och myst i höstvädret.
Jag fick lite egentid någon timme, jag åkte och solade, handlade det sista till Jens farsdags present, åkte förbi poste och sen så mötte jag upp Jens och Alde på Willys. De hade egentid tillsammans och de hade tagit en långpromenad och gick och handlade efter.

Jag orkar inte lägga in massa bilder idag, de sätter jag in i morgon =) Men jag har inte tagit lika många som jag brukar ta, men vi har ju inte varit hemma så mycket.
När vi kom hem så har vi plckat lite här hemma, ätit lite tapas och kollat på Johan Falk
och den nya serien V. Den var faktiskt bra, jag kollade inte på den när den gick på 80-talet men denna är ju ny och modern så vi gav den ett försök. Helt okej faktiskt, så den kommer vi nog kolla på ett tag framöver och följa.

Idol har jag missat idag....men jag får kolla på det sista efter nyheterna =)
Jag skriver mer i morgon. Nu ska vi mysa jag och Jens, Alde somnade runt 20.30 idag.

Må väl!

.: Min lilla resa :.

När fick du reda på att du var gravid?
11 Oktober 2008

Blev det en chock?
Både och, jag hade haft på känn att jag var gravid. Men det gick otroligt fort efter att jag tog ur p-staven, han inte få min mens ens. Så på en månad blev jag gravid, Alde var en snabbis!

Hur gammal var du då?
23 år

Hade du mycket halsbränna?
Nja, på slutet hade jag det

Spydde du mycket?
Inte någon gång :)

Hade du mycket foglossning?
Ja lite grann, jag hade mest ischias

Ditt sf-mått som störst?
33cm

Har du fått bristningar?
Nope, inte någon alls

Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Vi trodde att det var en liten kille, men de sista veckorna drömde jag att det var en tjej och det trodde jag sen på slutet

Vad hoppades du på?
Att det var en frisk bebis, spelade ingen roll

Gick du över tiden?
Nej

Födde du för tidigt?
Ja, hon kom i v36+5 så hon kom lite mer än 3 veckor förtidigt

Hur var förlossningen?
Smidig! Jag öppnade mig 8 cm utan att känna det! Sen gick vattnet och då tog det 10 min tills första värken kom, men då behövde jag ju bara öppna mig 2 cm till. Allt gick så fort, ingen bedövning och från första värk tills hon kom ut så tog det drygt 2 timmar.

Blev du sydd?
Ja, 2 små stygn

Dragen med sugklocka?
Nej, hon kom ut på en krystvärk

Hur många var inne i förlossningsrummet?
Jag, Jens, en barnmorska och en undersköterska. Vi var själva den kvällen på hela förlossningen så vi hade det så lyxigt!

Hade du någon nära med dig?
Jens, och han var så underbar!

Vilket sjukhus födde du på?
Karlskoga Lasarett

Vilken tid kom bebisen?
23:12

Hur stor var bebisen?
3040g och 48cm

Vad fick den heta?
Alde

Var allting värt det?
Oja! Vi älskar henne mest av allt och kommer alltid att göra.

Vill du ha fler barn?
Klart! Allting gick så smidigt, så det tog bara någon dag då jag tänkte i dom banorna. Lite läskigt bara att tänka på att det kan ta ännu kortare tid nästa gång. Så Jens får väl gå en kurs ifall jag föder hemma;)
Alde ska själklart få ett syskon eller fler!

(Denna text kopierade jag från Millan)

.: Fotografering till 100% :.

Idag är jag så trött så jag vet inte ens om jag orkar blogga. Jag ska gå och göra mig en macka och se om det blir bättre med tröttheten. Klockan är bara 20.38 nu, så lite till ska jag allt vara uppe. Nu är det ju helg för våran del! Jens är ju ledig de flesta fredagar så det är skönt med en extra dag =)
Nope...nu ska jag göra macka, återkommer!

Så!
Nu har jag gjort i ordning lite kvällsmat.

Idag så vaknade Alde lite efter 8.00, och det är ytterst ovanligt. Men idag var hon piggare än piggast vid den tiden och ville självklart att vi skulle gå upp. Sagt och gjort...
Prata, leka, och gosa på skötbordet






Sen blev det bus på sängen på mage. Hon rullade runt lite då och då med.
O såklart övning på att åla :)








Det är inte konstigt att man är lycklig 24/7!
Har man en solstråle som bländar varje dag så blir det så :)





Sen åkte kläderna på :)



Sen fick gumman lite mat och sen gjorde jag mig i ordning. Eftersom vi gick upp lite tidigare idag så tänkte jag ta en sväng med vagnen. Alde gillar ju att ligga och sova där, sen tänkte jag även passa på att köpa farsdagspresenter till våra pappor som jag tänkte skicka iväg med posten =) Men jäklar vilket SKIT-väder vi hade, kallt, blåste, regnade/snöade...Det var inge kul men ganska skönt att få lite luft och skönt att komma ut skapligt, klockan var bara lite över 10.00 :)
Först gick vi till Ica och handlade lite mat som jag och Hanna skulle äta senare sen, och sen presenterna så jag kunde posta dom. Sen så gick vi till Lekia/babyproffsen, det är ju snart dags att byta bilstol till lillgumman, så jag kikade lite på dom. O sen köpte jag pyssel till den HEMLIGA presenten som Alde ska ge sin far, och sen hittade vi även lite mer presenter på Kappahl;) Nyfiken nu?!
Jag ska lägga upp bilder sen efter söndag. Vi var ute i ca 2 timmar, det var skönt, sen var det dags att gå hem.
Väl hemma så var det dags för smakisar för Alde :)
Idag var det premiär för lite mer mat, biffstroganoff blev det idag =) Det är ju fortfarande puré utan bitar, men det är ju kanon att hon får börja smaka på hur maten smakar :) Gud så tiden går fort!

Maten var väl sådär första gången, men hon var heöt klart nyfiken på den!
Så nu kommer vi köra på detta ett par dagar så får vi se.
Till efterrätt så blev det såklart en majskork, Aldes Favvo :)



Efter maten så somnade Alde runt 12.30, hon var ju så trött för hon hade ju INTE sovit i vagnen som jag hade tänkt att hon kunde göra. Men som vanligt så är det ju så mycket att se och lyssna på. En stund gick men inte mer, lilla gullunge! Men hemma så somnade hon gott iallafall.
Sen kom Hanna & kompisen Embla runt 13.30, och jag sprang iväg till den nya lägenheten och kikade lite.
Jag fick välja om lite med tapeterna, för vi skulle tapetsera om i vårat sovrum med tydligen, så det var ju bra =) Hela lägenheten förutom v-rummet som var bra ändå=) Bilder kommer ju sen såklart hur allt blev. Men det är jätte skönt iallafall att vi snart ska flytta, så den 27-28-29:e bär det iväg :)
När jag kom tillbaka så lagade jag mat till oss, Alde sov ännu. Hon vaknade precis när vi ätit klart och sov i nästan 3 timmar.
De blir mer och mer nyfikna på varandra, idag så hamnade Emblas hand i Aldes mun ett X antal gånger när de låg bredvid varandra =)




SEN...var det dags att börja fota igen :) Det var jätte roligt och det blev så fina bilder! Jag ska lägga upp lite sen när jag har redigerat dom.
Medans vi fotade så satt Alde i sin stol, hon hade kräks ner sin tröja, så hon fick sitta utan en stund =)


Men sen tröttnade hon, då hon blev lite själv därborta medans vi fotade Embla. Så hon fick sitta hos Hanna en stund, det var mycket roligare :)

Sen så åkte de hem, tack för en trevlig dag igen. Som alltid! idag och igår så knöppte jag ca 350 bilder på Embla...så några kommer ni nog kunna bestämma er för som jag kan redigera;)
*Kramar till er*

Jens kom hem i samma veva, Alde låg och sov men vaknade efter en stund.
Då var det dags för bus för deras del, som vanligt :)
Sen blev det ett BAD! Mamma badar med Alde och pappa knäpper lite bilder.




Alde somnade sen vid 20.00 som vanligt, vi kikade lite på tv och nu sitter jag här...och är SNART klar...phu!
Blir många bilder och mycket att skriva, jag delar ju aldrig upp bloggen längre under dagarna. För ju äldre Alde blir desto mindre tid spenderar jag vid datorn, för hon är ju mer vaken och hon vill ju inte sitta och kika medas jag sitter här och skriver;) Jag skrev ju när hon sov, men som sagt så vill hon hitta på saker nu... det är bara underbart! Få vara med och hjälpa dom utvecklas. Så jag får helt enkelt ägna mig en stund på kvällen innan sängen att skriva en lång blogg istället =)

NU ska vi sova! Mina ögon slår kullerbytta.
I morgon är ju Jens ledig, som varje fredag. Så jag ska åka och sola lite, handla medans Jens tar med Alde på en promenad. Fredagar är deras dagar, förutom när hon är hungrig;)

Må väl!

.: Vi ser det snöar, vi ser det snöar :.


Nu kommer vintern, nu kommer vintern som vi har ÖNSKAT  HURRA!
Nej, Nope, Non, Não, Nein, Neen, Neii, Bu, Ei Kiitos!

Usch...

Nu fick jag avreagera mig lite. Men det fanns EN sak som var roligt med snön, det var Aldes första snödag.
Man ser ju sånt nu, allt som är nytt för henne så blir man ju så glad. Så det var ju ett fint minne när vi gick i snön och kikade upp mot himlen, både hon och jag och fick snöflingor i ansiktet. Mysigt faktiskt....men ananrs är det kallt och obehagligt...brr

Jag och Alde vaknade kl 9.00, vi busade lite och Alde lekte på skötbordet innan hon fick på sig kläder.



Mycket intressanta saker överallt

Och fossingarna blir bara mer och mer roliga!

Sen var kläderna på...och då ÄNNU mera bus innan maten



Innan vi åkte så lekte hon lite med sin Nin :)


Sen åkte vi iväg :)
Vi mötte upp Hanna och Embla, vi gick först upp till magnus Gabriels restaurang för att få i oss lite käk innan vi skulle shoppa :) De har så god mat där uppe!
Embla låg i vagnen och Alde satt i en matstol och lekte med sin andra Nin.






Tanken var att handa en farsdag-present till Jens från Alde, men jag hittade inte vad jag letade efter....eller..*host* Aaaaaldeeee hittade inte vad hon letade efter;) Jag får ta det i morgon istället :)
Men jag handlade lite till mig själv, lite nya underkläder, ett par nya jeans och en mascara =)
Skönt att det går åt rätt håll med vikten så lite mindre storlekar kommer på.

Och dessa lackskor hitta jag till Alde, som hon ska ha till Jul :)

Sen åkte vi hem, Hanna & Embla följde med. Vi skulle nämligen fota Embla lite idag, hon ska ju döpas snart och då ville hon ta lite fina bilder på sötatjejen! Det var meningen med att fota tjejerna i lite juliga kläder för vi ska skicka iväg för att göra lite julkort, men Hanna mådde inte så bra så vi fotade Embla först innan de for hem igen. vi ska fortsätta i morgon :) Men en del blev det iallfall.
Alde leker lite sålänge med hennes kompis...den blir såååå blöt efter några sekunder!

Embla sitter i Aldes Bumbo =)


Sen var det dags för lite fin-fotning. jag ska göra om lite bilder i Ps sen. Men så här blev ett par orginal =)







Sen åkte de hem, tack för en super trevlig dag, som vanligt! Ser fram emot morgondagen!
*Kramar till er*

Ett kort kan jag bjuda på...för egentligen ska jag ju inte visa julbilderna, men denna var klockren!

När pappa kom hem så blev det bus och lek som alltid, och världens gladaste (oavsett om hon var tröttast av alla bebisar i hela världen) tjej!



O medans de busade så bakade mamma kladdmuffins;)
Before

After

Sen åt vi lite kvällsmat, och Alde somnade lite innan 20.00 och sover nu så gott. klockan börjar bli så mycket igen...vi som sa att vi skulle lägga oss tidigt (23:20 är klockan).
Jag har ju bloggat sen har jag även tagit emot massa bilder från dopet, jag håller ju på att samlar in från alla håll och kanter. Söta Emma skickade massa bilder som min bror och hon tagit =) Jätte TACK till er! Jag kommer att blogga om hennes dop sen när jag har samlat in de mesta.
Här är två som jag tyckte så mycket om från bilderna som Emma skickade nyss.


Nu är klockan mycket, och vi ska sussa snart.
Kramar till er alla! Så kul att ni läser bloggen, skriv gärna något så jag ser vilka ni är =)

Må väl!

.: Feber, Mys & Bananmuffins :.

Lilla gumman är inte så bra ännu. Hon har haft feber till och från hela dagen, men som tur var så har hon sovit mycket. Hon sov 4 timmar efter lunch och verkade lite piggare sen efter och nu på kvällen så somnade hon lite efter 20.00. Hon har varit glad men inte varit på humör för att busat utan hon har till och med sovit på mage mot mitt bröst när jag låg ner i soffan och det hör ju till ovanligheterna nu förtiden. Det är skönt att hon inte har varit ledsen iallafall.

Så idag har jag inte gjort annat än att tagit hand om våran lilla sjukling och sen har jag plockat lite här hemma. Dags för att skaffa hem lite lådor så jag kan börja packa lite smått.

Här kommer lite bilder iallfall, för dagen har ju inte varit så himla äventyrlig direkt. Men mysigt har det varit :)
Här är en sjuk liten Alde på förmiddagen.





Lite mys innan pappa kom hem, innan hon somnade för tredje gången.


Jens hade handlat lite påvägen hem från jobbet, så jag kunde få baka =) Jag fick en sån lust efter att jag kikat på lite bloggar och det var så många som hade bakat. O eftersom Jens är väldigt svag för banankaka så bestämde jag mig för att baka bananmuffins =) Men jag som ogillar att följa recept så då slog jag istället ihop två stycken recept som verkade bäst, sen så stack jag ner center-kola i en plåt =)
(Jag har aldrig bakat bananmuffins förut...knappt muffins, inte själv iallfall)



Resultat från den 1:a plåten :)

Så här blev den andra plåten som tyvärr inte blev full, men de blev större;)
Och dessa var utan center.

Jenny kunde!
Fick jag godkänt Jens?


Alde var så glad när pappa kom hem, så hon ville inte alls sova, utan ligga i hans knä och bara mysa. Hon log med hela ansiktet hela tiden, så hon glömde nog bort för en stund att hon var sjuk. Det värmer i hjärtat att se dom tillsammans, leka, busa, kramas, pussas...det finns inget bättre. Ni är det bästa som finns! Här sitter godingen i pappas knä medans alla muffins mumsar till sig i ugnen :)






Alde somnade som sagt runt 20.00, då åt jag och jens lite kvällsmat och undertiden så kollade vi lite på våran serie. Den är ju så rolig! O nu bloggar jag och Jens spelar ett nytt spel, klockan är rätt mycket och vi ska upp skapligt i morgon så det är bäst att lägga sig snart. Jag är allt lite trött i ögonen nu så det passar sig;)
I morogn ska vi träffa Hanna & Embla, det ska bli kul. Vi ska till stan och shoppa lite så jag skriver senare under dagen.

Må väl!

.: Liten blir större :.



Idag blir våran trollunge 5 Månader. Tiden den går fort, men det är underbart att veta att Alde kommer att växa och bli en stor tjej :) Ser fram emot all den kommande tid i våra liv.
VI ÄLSKAR DIG!

Gumman har haft feber inatt, ganska mycket men hon var så söt och snäll.
Jag gav henne lite  mat runt 4 i morse, då var hon genom svettig och väldigt varm. Sen somnade hon om igen och sover ännu, klockan är 8:37. Skönt att hon sover och så får vi hoppas febern lägger sig helt. Sist hon fick sprutor så hade hon lite feber på natten sen var den borta dagen efter.
Jag tänkte få i mig lite frukost, och sen ska jag lägga mig hos henne tills hon vaknar.

Våran lilla solstråle


Later on...

.: Regn, BVC & Fötter :.

Idag hände det grejer! Alde upptäckte ju sina fötter för ett tag sen, men inte så mycket som nu.
Nu var det ju dags att bita, smaka och ta på dom! Att hon börjar bli så stor!
Här är en nyvaken-nyfiken-glad-fotätare











Sen klädde vi oss och gick ut till soffan och åt, busade och hade myspys.

Alde var vaken en stund, men hon hann att somna ett tag innan vi skulle åka iväg. Hon sov säkert i 2 timmar iallfall, hon behöver få sova ett par timmar på förmiddagen så hon inte blir kinkig och övertrött senare så det var skönt. Men jag va tvungen att väcka henne, och det avskyr jag! Man känner sig så elak, men så är det ju ibland. Idag så skulle hon ju få sprutor på bvc och jag ville att hon skulle äta lite innan iallfall. Men det gick bra, hon var en glad tjej hela vägen dit och även där.

STORA TJEJEN!
6725g
64cm lång
41,5cm huvudomfång
Det var så skönt att hon gått upp mer denna gång och förljer sin kurva perfekt.
Annars gick det bra på 5-månaders kontrollen, och hon var så himla duktig med sprutorna!
Hon blev ju ledsen när hon väl fick sprutorna men det gick fort att trösta henne.

Sen när vi var klara så gick vi upp till jobbet en sväng och hälsade på.
Det var trevligt!
Sen så var det dags att träffa föräldragruppen, vi skulle prata om smakportoíoner och mat. Alde har ju ätit det i en månad nu så vi fick berätta lite hur det ha gått och lite så. Det var jätte kul att träffa alla, men det är många som är sjuka nu, hoppas ni alla kryar på er!

Sen åkte vi hemmåt, klockan var lite över 17 när vi kom hem. Vi gick till fastighetskontoret direkt och mötte upp Jens, vi skulle ju välja tapeter idag! Det kommer bli kanon, vi får ta bilder sen för det är lite svårt att förklara. Men det blir lite fondväggar och fina färger. Vi ser så himla mycket fram emot flytten, samtidigt så trivs vi så bra i denna lägenhet. Det ska bli spännande! I morgon ska jag lämna lite papper och sen så ska vi bestämma en tid så vi kan gå upp och mäta lite där nu när den är tom.

Alde somnade runt 18.30 och sover ännu! (21:48) Det blev ju en hel del förut under dagen och hon tar väl igen lite sömn, men ska försöka smidigt ge henne lite mat så hon kan sova vidare sen. Vi får hoppas att hon inte får så hög feber inatt. Nu är jag så hungrig så jag spricker! Men Jens är påväg för att hämta pizza :)
3 kilo ytterligare kan jag nu dra bort från vågen sen sist...skönt! Det går åt rätt håll iallafall ;)

Hörs imorgon.
Må väl!

PS: SKIT VÄDER!

.: Helgens äventyr :.

Ni får ursäkta alla ni som läser min blogg att jag har varit seg. Men min lillasyster har ju varit här hela förra veckan, och under lördagen var vi borta och igår på söndagen så kom min mamma och pappa på besök och för att hämta Josefine. Så det har hänt så mycket skoj och roligheter! Jag får väl dela upp detta lite i olika delar, det är en hel del foton, och ni kan väl gissa varför......just det...en ny kamera har ju införskaffats :)

Lördagen fortsättning...

Vi åkte iväg till Falköping för att hämta kameran, det gick jätte bra. Han var så trevlig och han visade lite hur den fungerade och så. Sen åkte vi iväg med glada läppar och stannade i Falköping för att käka lite, det blev Mcdonald´s. vi satt där inne ett bra tag, för vi testade ju även kameran;) Här kommer de första bilderna som är tagna med den nya kameran.





Sen blev det ett fint sken från solen, Alde satte sig hos Moster Josefine och busade lite.









Sen åkte vi hem


Innan Alde skulle äta och sova så lekte vi lite på golvet och hon agerade modell...




Det blev egentligen massvis fler med bilder, men man kan ju inte lägga ut alla man har. Men det var så kul att börja fota med en systemkamera, jag som älskar att fota. Så samtidigt så vidgas ju den hobbyn med vilket är mycket roligt! Våran lördagskväll blev lugn och mysig. Vi hade tänkt att göra irodning lite lyxigare mat..men det orka vi inte. Men mysigt hade vi med lite godis, chips och film =)

Söndag 1:a November
Redan november...var det inte just maj? då jag var höggravid och stånkade här hemma? Eller var det inte just Juli då Jens var hemma och hade semester? Vart tar tiden vägen egentligen, trollungen är ju snart ett halvår! Snart Flyttar hon väl hemmifrån! Hua...får inte tänka så....
Det var inge vidare väder iallfall, men det hade vi ju tors-fre-lör så man ska väl inte klaga kanske.

En mysig morgonbild på en trött pappa och en superpigg Alde


Sen gjorde vi oss iordning för mamma och pappa skulle dyka upp rätt skapligt.
De kom sen runt 13 tiden, Alde hann att sova lite och vaknade jätte glad när hennes mormor och morfar kommit!
Vi fikade lite när de kom, tittade på inspelningen från dopet och pratade lite.


Alde ville ju med fika, men hon fick suga på en god majskrok :) Morfar hjälpte till först, men hon ville ju visa att hon kunde själv!



Kan själv...




Det blev att passa på att sitta hos mormor och morfar, passa på att mysa och busa såklart!






Våran lilla bulldog



Sen gjorde vi iordning lite mat och Alde låg och sussade så gott. det blev Ryggbiff, med räfflad potatis och whiskysås =) MUMS kan jag lova. Mamma, pappa och Josefine åkte hem runt 17 tiden, då vaknade gumman igen och det blev lite bus i soffan innan det var baddags:)



Badtajm med pappa!



Nybadad, pyjamasen på och dags för sängen.
God natt!



Skriver STRAX om dagens bravader...

RSS 2.0