.: Helgen del 2 :.

Söndag
Familjen var och hälsade på =) Mamma, pappa, Jennifer och Josefine. saknar er alla så mycket så det var så himla roligt att ni kom. Vi vaknade skapligt på morgonen, för vi skulle förbereda lite mat som vi skulle göra. De kom runt 1 tiden, så vi tog lite kaffe först och pratade om allt möjligt. Vi visade hur bebishörnan blev och sen lite annat som vi köpt. sedan började vi med maten. En köttgryta med potatis blev det. Mmmm så gott det var, det får bli den snart igen tror jag. Idag så beställde vi vagnen! Tack så himla mycket mamma och pappa, detta uppskattar vi massor, en jätte fin gåva som alla våra barn kommer att ha nytta för. Den är svart/beige och är en duo vagn. De beställde ett paket med åkpåse, myggnät, skötväska, madrass och regnskydd till. O den är så fin! Tack! Sedan hjälpte pappa oss att sätta upp en tavellist, egentligen är det två, men vi satte ihop dom =) den satte vi över soffan, på bilden så är det en ny tavla på där, den ska vi hänga under tavellisten och sen ska vi köpa massa ljus och ställa på tavellisten. Sen blir det säkerligen lite kort och tavlor sen på vårat mirakel när h*n kommer till världen. Jag tog även kort på ett jätte fint blomsterarrangemang som jag fick av familjen. Den passade perfekt in i v-rummet. Sedan så satte vi upp sänghimmeln över spjälsängen, det kommer bli så fint!! Jag ska inte ha allt som står på hyllan nu, men det får stå där sålänge. Sen har jag kommit på en lösning till sängmobilen, men det tar jag kort på sen när det blir klart.
Hela dagen gick så fort, det är väl så när manhar det trevligt antar jag. Senare på kvällen så tog jag och jens rätt på disk och sedan så la vi oss och kollade på film. Det blev en underbar och lyckad dag vill jag lova! Älskar er!




Måndag
Igår var en rolig dag =) Jag skulle nämligen träffa en studievägledare. Jag vill vara ute i god tid nämligen så allt är klart när jag kommer tillbaka ifrån min mammaledighet. Så jag var där 13.30 och vi pratade om att jag kan validera en hel del kurser och ifrån erfarenhet. Så det känns toppen, vi trodde att jag skulle bli klar under ett år, om inte snabbare. sedan kommer jag att bli undersköterska. Planen är väl den att jag ska plugga för att underlätta att inte bebis ska behöva gå på dagis jämt, och sen vill jag efter jobba ett par år. Sedan ska jag läsa till sjuksköterska. Det känns iaf toppen att veta vad man ska göra sen efter mammaledigheten, hösten 2010 börjar jag då.
Sedan gick jag på stan en stund, åkte till öb, hämtade ut blöjhinken med lite roliga saker i ifrån Babyproffsen, och sen hem för att fixa fika till min äskling. Jag packade upp alla saker ifrån blöjhinken, där var det lite blöjor, en napp, lite tidningar, våtservetter osv. När jag packade upp de små blöjorna grät jag nästan, de var så små! Tänk att vi snart ska bli föräldrar! *Nyper mig själv i armen*, det är overkligt fortfarande ibland men underbart såklart. Kvällen blev lugn, Jens däckade kl 23 och jag va inte långt efter heller, jens var så söt, han somnade med handen på magen då han kände på massa sparkar precis innan han somnade. Det var en skön natt med bra sömn.



Tisdag
Idag har jag inte gjort många knop alls. Iof har jag varit duktig att dammsuga och sen tvättat hela dagen =) Så lite nytta blev det nog iaf. Men på fm så låg jag i sängen och tittade på Top design. Det är ett roligt program som jag laddat ner. Jag tvättade nämligen ALLA bebiskläder idag! Tyvärr har vi ännu ingen torktumlare, men jag ska ta en strykdag på torsdag. Men snart får vi en ny tvättmaskin och torktumlare! Det ska bli så härligt! Jens föräldrar är så underbart snälla =) Likaså mina!
Sen fikade vi som vanlig när Jens kom hem, vi har suttit vid datorerna lite, ätit lite soppa som ja fixade till igår. *Underbar soppa!* En köttfärssoppa med potatis som är lite het =) Mumma! Nu är klockan rätt mycket och vi ska kolla vidare på Harry Potter.


Ps: En sak är säker.... vi har en väldigt aktiv och akrobatisk liten sötnos i magen. Jäklar vad h*n har hållt igång idag. Ibland känns det som om h*n ska hoppa ur magen på mig =) En underbar känsla att både se och känna vill jag lova! Dock inte så skönt när h*n sparkar på revbenet ett gäng gånger under dagen så man kan tappa andan ibland. Men det är det klart värt! 1000 ggr om =) *Vi längtar efter dig*


.: Helgen del 1 :.

Fredag
v.28

"35 cm och ca 1 kg. Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Detta hormon stimulerar till upptag av socker från blodet. Inne i cellerna ovandlas sockret till proteiner och fett. På så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna."

Ja.. veckorna går undan faktiskt! Helt otroligt hur du har växt till dig, våran lilla efterlängtade älskling! Vi är så nyfikna på dig. Under fredagen så storstädade jag här hemma, så nu är det bara alla fönster som ska putsas. Men det får bli när det blir lite varmare ute. Annars så tog vi det bara lugnt och åt lite god mat och kollade på film =)


Lördag
Vi sov länge. Det var skönt, älskar att bara ligga och dra mig med världens goaste kille ;) Älskar dig mest av allt!
Sedan åkte vi och storhandlade mat på Willys oc Ica. För att sedan åka hem och kolla på hockeyn samt för att äta. Vi bestämde oss för att gå på bio. Så klockan 20.00 så satt vi i en mysig biograf och kollade på Watchmen. Den var sådär..inget jag kan rekomendera iallafall. Både jag och Jens blev lite besvikna faktiskt. Men men, det var kul att hitta på något och komma ut lite. Det var myspys! Sedan åkte vi hem för att påbörja ett nytt maraton...nämligen Harry Potter tema blir det nu =) Men vi såg aldrig så mycket på filmen, för vi somnade i soffan. Men mysigt var det.



Nu orkar jag verkligen inte skriva mer. Men i morgon så ska jag skriva om söndagen och om idag. Nu så ska vi sova.

Må väl!

.: Ont, tjock och massa fika :.

Onsdag

Jag hade sovit så dåligt under natten, men endå vaknar jag kl 7 när Jens ska till jobbet. Men jag var ju pigg så det var inget att göra någonting åt. Det är väl kanske en bra övning antar jag innan vårat mirakel kommer till världen.
*gääääääääääääääsp*


Jag pysslade under morgonen och gjorde mig klar inför dagens bravader. Jag skulle nämligen träffa Maria först och sedan Hanna. Jag städade lite för Maria skulle komma först hem till mig, så skulle vi gå tillsammans bort till Rörstrands restaurangen. Hon ville ju även kika på spjälsängen och så =)
Vi knata bortåt, det gick sakta men säkert. Men fy vad trögt det går, är ju inte alls van men det är lika bra att vänja sig och inse fakta. *ler*
Vi tog dagens lunch, jätte fräscht verkligen, för man får plocka ihop sin egna sallad. Mums. det var kassler med massa godsaker till. Nyttigt och bra =) Det var jätte tevligt att träffa Maria, det får vi göra fler gånger! alltid kul att sitta och snacka med dig!


När vi var klara så gick vi till stan, jag skulle inte möta Hanna förrens kl 14, så vi gick omkring en stund. Phu! Jobbigt blir det. Men jag satte mig i solskenet på torget vid rådhuset och pratade en stund med min älskling. Sedan kom Hanna och vi gick till Garströms Café, som vanligt. Det är verkligen hur mysigt som helst där inne, vi har våra speciella platser där inne, nämligen i två stora skinfåtöljer. Det är alltid så trevligt, och det var skönt att få sitta ner efter att jag gått så mycket innan. Så där satt vi tills klockan blev 17 =) Så skönt att prata med dig, och så roligt vi kommer ha det i sommar när våra efterlängtade små underverk kommer! Sen så sa vi hej då och jag gick och mötte upp Jens så gick vi hem tillsammans. En väldigt lyckad och rolig dag, men jobbig samtidigt.


På kvällen sen så kollade vi på star Wars och åt lite mat. sen var både jag och jens så trötta så vi somnade i soffan. Vi sov där kanske i en timme, och då var kl ca 22.00. Då gick vi och la oss, men var vi trötta då?! Nope.. icke! Varför skulle det bli så?! Vi var ju helt färdiga, så vi löste korsord och lyssnade på talbok. Tillslut så somnade vi, men klockan var nog en del då.

Torsdag

Jag skulle egentligen träffat kära Emma idag..men jag var helt färdig i kroppen. Jag hade så ont i benet, hade knappt fått någon sömn alls. Men vaknade igen när Jens skulle jobba och var vaken ett par timmar. I hopp på att orka med fikadagen med Emma. Men jag var tvungen att avböja, för vi skulle ses rätt tidigt. Men det tar vi nästa vecka!! =)
Jag vilade som sagt under förmiddagen och sov iaf i två timmar sen. Sedan klädde jag mig och tog bilen bort till Öb och köpte ett balkongbord. Det var super fint (lägger in en bild), så nästa inköp blir den två nya stolar som vi ska köpa på Jysk. Det kommer att bli en fin balkong iår, då jag ska köpa två stycken blomlådor och så lite fina blommor och ställa ut en palm eller något sen när våren och sommaren kommer. Ska blir roligt att dona med det iallafall. En ny grill ska införskaffas med, för jag tror inte våra grannar gillar våran klotgrill vi har idag. Haha. Nog om det, jag åkte dit iaf, och sedan åkte jag och handlade lite mjölk och bröd. Storhandla får vi göra i morgon.
När jag kom hem så var Jens redan hemma. Vi fikade som vanligt och nu har han spelat lite spel och jag har suttit och pratat med Ann på msn och bloggat =) Nu ska vi fixa lite mat och kolla på Star Wars...igen..som vi råkade somna ifrån igår ;)


Må Väl!

( Tycker den är så söt när den dansar, haha)

.: Skatt, sammandragningar och sömnbrist :.

De tre S:en

Idag är det tisdag, en solig dag men lite kallare i luften. Igår så var det en lugn dag, Jens var på jobbet och jag hade en slappardag hemma. Jag orkade inte blogga något igår, för jag blev sååå trött på kvällen. Så vi kröp ner rätt tidigt och löste lite korsord innan vi somnade. Jag sov inte så bra på natten så idag sov jag en stund faktiskt, jag gick inte upp med Jens med andra ord som jag brukar göra. Vaknade och gjorde lite frukost, sen så gjorde jag mig i ordning för att gå ner till ica och handla lite och posta några brev.
Jag har även idag skaffat e-legitimation för att jag skulle kunna få deklarera på nätet och inför den kommande föräldraledigheten. Det visade sig att jag får tillbaka 10.300!!! Så underbart, för så mycket har jag aldrig fått tillbaka innan. Det kommer lämpligt innan bebis kommer, sen kommer Jens oxå få tillbaka en del så det kanske blir en senare resa kanske =) det finns alltid hål att fylla. Glada är vi iallafall.
Annars har jag haft ganska mycket sammandragningar idag, så det har varit skönt med lite vila,  för i morgon blir det fullt upp, men jag ska skriva om det då =)




Nu ska vi se på heroes, och sen blir det sängen. För nu är jag riktigt trött och seg!
Må väl!

.: MysPys :.

Söndag

Star Wars och godis, så kan jag nog sammanfatta söndagens bravader =) Vi tog oss sovmorgon och bara tog det lugnt. Vi har ju börjat med vårat maraton, så vi hann med 3 filmer. Resten får vi titta på till veckan, det är två som återstår men vi ska nog hoppa in på ett Harry Potter maraton medans vi är på den banan ;) haha.


Till kvällsmat gjorde vi våfflor! Det var underbart gott faktiskt, jag brukar inte få i mig så många annars men denna gång gick det ganska bra. Det blev massa smet kvar, så vi får göra det  tills måndagskvällen med =)

Må väl!

.: Helg :.

Fredag

Började dagen med att åka till barnmorskan som jag skrev i tidigare inlägg. Allt var bra och efteråt åkte vi en sväng till Jysk, där köpte vi en madrass till spjälsängen. Sedan gick jag till Lindex och gjorde fynd, en jätte söt lurvig overall. Passar perfekt när det blir lite kyligare ute, så nu har vi två att  byta med =) Och en passande mössa hittade jag med.


Sedan åkte vi hem och fikade lite och pysslade lite här hemma. Vi ställde in sängen i vårat sovrum och började möblera om så som vi vill ha det. Det är inte klart än på långa vägar, men jag tog lite bilder på hur det ser ut nu. Sängen ska stå där den står, men vi ska sätta upp en sänghimmel över den. Skötbordet ska bara monteras klart och vi ska köpa en skötbädd och lite annat smått och gott, och hyllan ska stå där, men vi ska införskaffa vita korgar så vi kan lägga i lite av alla bebiskläderna där sen. Vi ska köpa en vägglampa  och sätta över skötbordet och vi ska skicka efter ett väggord som vi ska fästa över spjälsängen. Det ska stå "Underbar och älskad" och färgen på "och:et" ska vara rött, eftersom vi har en fondvägg som är röd, det kommer att bli så fint tror jag! Sen är det ju alltid lite småpyssel som ska fixas. Hyllan nu som sitter över sängen har vi bara ställt alla nallar och leksaker sålänge. Vi ska sedan köpa en liten kista och ha alla saker sen. Så här ser det ut nu:


På kvällen så gjorde Jens iordning sina berömda hemlagade hamburgare. De är sååå goda =) Vi tittade på massa Heroes-avsnitt som vi var tvugna att ta igen, sen blev det natten =)


Lördag
Idag tog vi oss en sovmorgon, vi sov till nästan klockan var 13.00. Det var så skönt att få en sammanhängande natt utan att behöva springa upp och kissa eller vakna av att min rygg värker. Natten var guld värd. Vi gick upp och gjorde iordning en stor frukost. Sedan blev det en städdag idag, för Färjestad spela ju en ganska så tidig match. Så vi hann att dammsuga och damma lite. Efter matchen så var det dags för lite mat och film. Det blev tacos vilket var jätte gott och vi kollade på filmen Valkyrie. En sak till jag glömde, jag har börjat gjort om sängmobilen! När vi var på stan igår så hittade jag lite andra pärlor och pyssel, så jag håller på och ändrar lite. Den är inte klar ännu, men den kommer att bli fin =)
Nu ska vi se på Star Wars, vi ska börja ifrån början så vi kommer att ha maraton ett par dagar i rad nu.



Må väl!

.: Uppdaterar fredagen :.

Vecka 27, Fredag
"Barnet är 32 cm långt och väger 1 kilo. Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat röster, musik och plötsligt höga ljud."


Vi var hos barnmorskan. Alla värden var super, så jag slipper tugga järntabletter nu iallafall. Hb: 128, bltr: 130/75, fosterljud: 150s/min, mitt sf-mått i vecka 27 var 26cm så jag låg perfekt på kurvan.

Nu ska vi se på film, men skriver om denna dag och vad vi gjorde mer igår senare =)
Må väl!



.: Spjälsängen är klar! :.

Äntligen! Det var ett slit vill jag lova, men gjord med kärlek. Denna säng kommer faktiskt betyda mer för oss än om vi hade gått och köpt en vit säng. Det finns lite mer minnen bakom denna på ett annat vis, och det var jätte roligt!  Det var en bra aktivitet för mig att dona med i väntan på bebis, nu när jag är hemma och inte jobbar. Jag måste klura ut något mer jag kan göra =)
Här kommer lite bilder under processen när jag målar den, det är under olika dagar, men har samma målarkläder =) Sen är det bilder på när Jens sätter ihop den och när jag korrekturmålar. Zorro ser vi på en bild när han var med oss, men han gillade solen bäst och smet iväg ;)




Idag har vi annars tagit det lugnt. Pysslade med sängen på förmiddagen, och tog en promenad medans solen var uppe. Det var så skönt ute men jag orkar inte gå så långt längre. Så vi gick sakta och vankade och lyssnade på talbok och musik. Vi tog våran runda ner till campingen och gick vid Vänerns strand, det är så vackert! Det var skönt iallafall att få komma ut och röra på sig lite och få lite luft =)


När vi kom hem så beställde vi pizza. Men eftesom jag inte äter det längre och har ju inte gjort det under hela min graviditet så tog jag en sallad istället =) Men Jens var allt värd en. Min sötnöt! Han kommer att bli världens bästa pappa.
Sen blev det hockey och mys. Nu ska jag prata vidare med Ann på msn =)

Må väl!

.: Min Älskade Jens :.

Jag ska medge ett fel som jag skrev igår på bloggen. Att jag skulle äta glass... det gjorde jag inte. Jag tog mig en liten skål med blåbärssoppa med keso.

Nu till det roliga, Jens sa att jag ljög i min blogg... alltså är jag en blögnare. Jag skrev en Blögn i min blogg, vilket var fruktansvärt roligt. Ville bara skriva det =)




Idag

Jens mådde inte alls bra idag, tycker så synd om min älskling. Men nu mår han lite bättre som tur är =)

Idag hade jag ett sista möte på arbetsförmedlingen, så jag åkte dit och pratade lite om hur läget står till. Det var en jätte trevlig dam där som önskade oss all lycka med kommande bebisen. Det börjar kännas lite mer verkligt nu faktiskt.  Nu behöver jag inte komma dit mer utan jag ska bara ha en telefonkontakt med dom i maj, sen är det klart =)



Sedan åkte jag hem igen för att hämta Jens, vi hade möte på försäkringskassan idag nämligen. En föräldraträff inför föräldraledigheten, vilket var super intressant! Vi satt där i ca 1,5 timme, ingen större hitt för mina foglossningar och ischiasbesvär direkt. Men det gick ganska bra iallafall.


Sedan åkte vi hem och fikade lite och nu har jag äntligen målat klart spjälsängen. Så nu står den och torkar. Det blir säkert att jag ser något litet som behövs fyllas i, men det får jag kika efter när Jens har skruvat ihop den. *Längtar*
Till middag så hade Jens beställt Korvstroganoff, så det fick det bli =) Mums var det och bebisen blev lika glad.


Nu ska vi krypa ner i sängen och se en film.
Må väl!

.: Helg, ambulans & målning :.

Ja, vilken fin kombination det blev idag på min rubrik. Eftersom jag inte har bloggat sen i lördags så ska jag ta och uppdatera dessa dagar som har gått.

Fredag
Jag gick in i vecka 26 =)

"Ca 30 cm lång och vikten är 8-900 gram. Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall får plats. Barnet har mer sammanhängande sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Den långa elastiska navelsträngen kan vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas ändå inte. I navelsträngen finns det 3 blodkärl. Det ena transporterar blod till barnet. De två andra för bort slaggprodukter från barnet".

Lördag
Jag gjorde ju klart sängmobilen till vårat lilla mirakel, som jag även bloggade om en kortis. Vi hade en myspyskväll med massvis med filmer. Vi kollade på Punisher War Zone och Australia. De båda var faktiskt väldigt bra =) Vi gjorde inte så mycket annat mer än att vi hade en låååång mysdag bara jag och Jens (och bebis som var med och sparkade på ett hörn)


Söndag
Dagen blev oxå en mysdag, det brukar våra helger bli iof. Men vi ville ju komma ut på en utflykt igen egentligen, men solen ville inte titta fram. Vi målade lite på spjälsängen och pysslade lite allmänt här hemma. På kvällen blev det hemlagad kebab med pommes till filmen Seven Pounds. Det var en riktigt bra film, men så tragisk och sorgsen!! Buuuäääää (Graviditetshormoner hette det va?!)


Måndag
Min älskling är sjuk! Magsjuka. Hatar när mitt hjärta inte mår bra. Så det blev bara att vara hemma, nerstoppad i sängen med lite talbok under hela dagen. Så här söt kan man vara :


Mindre kul blev det på kvällen. Jag fick ont på ett ställe i magen, det kändes som om en kniv som högg mig lite lätt. Men det gick över och jag kunde fortsätta med maten. När maten var precis klar så högg det till igen, på samma ställe men tusen gånger värre. Det gjorde så ont så jag inte kunde gå eller andas. Jens ringde 112 och inom 10 min så kom en ambulans, första och sista gången (hoppas jag) att jag åker i en sån bil. Det gjorde så fruktansvärt ont och samtidigt så sparkade vårat mirakel hejvilt och så kom det massa sammandragningar på köpet. Vi åkte in till KSS i Skövde, till förlossningen eftersom jag är såpass långt gången, väl där så får jag ta urinprov, tempen och blodtryck. Jens kom efter en stund för han tog volvon själv dit in, det var så skönt när han kom! För att ligga där inne själv, livrädd, var ingen hitt alls. Efter ett tag så kom läkaren in, vi lyssnade på bebisens hjärta och han klämde och tog på magen. Det hade gått över det mesta med värken och doktorn sa att vi kunde åka hem. Det hade nog troligtvis något med tarmarna att göra. De trodde även först att det kunde varit blindtarmen, men det var det inte som tur var. Vi kom hem igen runt halv ett på natten, stackars min sjuka älskling!! Men vi somnade skönt och tätt intill varandra. =)


Tisdag
Jens är sjuk ännu och jag har varit trött och mörbultad sen igår. Vi sov länge och har bara tagit det lugnt idag. Men vi var tvugna att hjälpas åt att komma ut och handla. Katterna behövde mat och kattsand, och vi behövde mat. Så först åkte vi till Öb, där hittade jag världens goaste filt!! Den är så mjuk och go, jag kan knappt beskriva med ord hur underbar den är! Jag hade nämligen hittat en jätte go filt på babyproffsen som jag ville ha, men den filten var på tok för dyr. Så hittade vi denna istället som var precis lika fin och lika mjuk, och i samma material som var huvudsaken. Perfekt till våran lill* älskling. Sedan så köpte vi två stycket tavellister i ek som vi ska hänga över våran soffa i vardagsrummet, det kommer bli så snyggt. Sedan blev det storhandling på Willys och sedan hem igen till våra myskläder och slappa tillvaro. Jag lägger upp en bild på filten, samt lite leksaker som vi har köpt och lite mysiga gosedjur som väntar vårat hjärta och en liten ram med de två första ultraljudsbilderna. Fick även en jätte söt liten bok med många fina citat till/om mammor, som jag fick av min älskling för någon vecka sedan.



Nu ska jag och älsklingen äta lite glass och sen krypa ner under täcket och se en film =) Idag är den 100 dagar kvar tills våran älskling förhoppningsvis kommer!!
Må väl!


.: Kortis :.

Ja, det får bli en kortis idag. Är så himla trött så jag får skriva mer i morgon istället. =)

Men jag blev klar med mobilen som vi ska ha över spjälsängen idag =) Precis i dom färgerna vi har i sovrummet och en enkel och stilren söt sängmobil. Allt för vårat hjärta! Som idag har varit sjövild mer eller mindre, det är så härligt. Här kommer lite bilder på den, sen blir det natten för oss.



Må väl!

.: Mobil är viktigt :.

Som vi ska sätta över spjälsängen såklart ;)
Men jag har inte hittat några fina i någon affär, så då får jag göra en istället. Jag har köpt blompinnar, garn, pärlor, hjärtan m.m och nu är tillverkningen igång =)

Så här ser det ut än sålänge:


Jag ska alltså hänga dessa hjärtan som jag har målat och borrat (Jens skötte borrningen), och fästa dom i snören med mer pärlor på eller hur det nu blir. Jag ska fortsätta i morgon, för nu är jag helt slut.
Har varit och tagit prover idag inför nästa BM-möte och handlat. Jag målade även lite mer på spjälsängen så den är snart klar =) Nu ska vi se på det nyaste avsnittet av South Park!!

Må väl!


.: Ont & trött :.



Idag känner jag mig som den här kärringen damen...ingen vacker syn!  *Skrattar*

Jag har faktiskt varit väldigt duktig idag, jag har städat massor här hemma, dammsugit, gjort rent våran soffa ifrån allt katthår (behövdes!). Städat städskåpet som såg ut som Hiroshima, plockat och dammat och lagat väldigt mycket mat! Så nu har Jens matlådor =) Nu känns det väldigt fräsht här hemma och jag är nu helt utslagen. Jag har haft en hel del sammandragningar idag, men det beror nog på att jag hållt igång hela dagen. Nu är jag helt färdig och orkar knappt blinka längre...men kom just på att jag måste renbädda sängen, för jag tog bort alla sängkläder förut och hängde ut våra täcken och kuddar. Pust och stön... Nu ska jag gå och bädda och sen sussa.

Ps: Ässssskling!!! Titta vad jag hittade ;) (internt)


Må väl!

.: Trött, arg och tjock :.

Vilken fin rubrik det blev, riktigt stolt över mig själv faktiskt ;)

Var ju som sagt hos tandläkaren idag, men vi gjorde inget speciellt denna gång. Men FY vad dyrt det är, det kommer kosta en del framöver vill jag lova, för det var lite att fixa. Nu önskar jag bara bättre ekonomi och bättre tänder. Men trolla kan vi tyvärr  inte göra. Men det löser sig, som allt annat.

Sedan så har jag varit vresig hela dagen tills min älskling kom hem från jobbet. Vi tog våran vardagliga fika och pratade ut om allting, sedan kändes det bättre =) Jag har målat en del av spjälsängen nu (i rätt färg!) Det kommer bli super. Att vi inte köpte den färgen tidigare är ju en bra fråga. Nu är jag så trött så jag vet knappt vad jag skriver, så nu är det dags...
Zzzzzzzzzzzzz.

Må väl!

.: Tandläkarskräck :.



Ont i magen, svettningar och ångest....Vad skönt att börja dagen på detta viset! Bebis känner nog min rädsla, för oj vad den tumlar runt och sparkar, mer än vanligt.

Jag ligger här i sängen, har massa ont i magen och vill helst krypa under täcket och ligga där tills Jens kommer hem. Vilket är klockan 17.00 ca...och jag ska vara hos tandläkaren 10.20. Vill inte alls!!
*Suckar djupt*

Skriver ikväll om dagens skräckupplevelse och bravader.
Må Väl!

.: Kläder :.

Ska uppdatera lite det vi har köpt till våran älskling, vet inte om det är allt, men det är en del. Idag köpte jag de kläderna som är på den första bilden. De var så fina =) Annars så är det lite blandade kläder, och längst ner så är det lite påslakan jag har köpt på Jysk, och sen en badcape från H&M och två filtar från Hemcompaniet.








Idag känner jag mig bättre, så förhoppningsvis så slapp jag att bli sjuk. Det var fruktansvärt skönt. Det har varit toppen väder idag med solsken och ingen snö. Det känns som om våren är här. Jag tog en tripp till Öb och köpte färg till spjälsängen (hoppas det blir bra nu), sen var jag till Hemcampaniet (underbar affär) och hittade lite småplock. Jag mötte upp Jens så vi åkte hem tillsammans. Älsklingen gjorde sin berömda köttfärssås med spagetti, det var super gott. Tandläkaren ringde mig och sa att de var tvugna och ändra på tiden som jag hade egentligen på torsdag, så jag ska få komma dit i morgon istället..vilket är bra...men jag blir ju så nervös. Tänk på mig i morgon är ni snälla!
Nu ska jag titta om jag hittar något gott i skafferiet.

Må väl!

.: Sjuk?! :.

Idag blir det ett väldigt kort inlägg. Det känns som om jag börjar bli sjuk =(
Vill inte!!!

Haft ont i huvudet större delen av dagen, och nu svettas jag och fryser på samma gång. Hänger inte alls med i svängarna, så jag ligger ner nu och försöker ta det lugnt. Förkyld och hängig. Håll tummarna för att det inte bryter ut något hemskt.
Idag har jag och Jens haft en slappar dag och kollat på Tennisen. Det har varit super mysigt!
Nu ska jag vila lite, orkar knappt skriva.



Må väl!



.: Vecka 25 :.



"I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar. Bebisen kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion. De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern."


"(¯`°•.¸ ღ♥ Vi längtar efter dig ♥ღ ¸.•°´¯)"



.: Världens bästa Jens :.

Ville bara skriva att jag har världens gulligaste och snällaste älskling.
Ont som jag har, och större blir man ju och allt osmidigare, då kommer min räddare i nöden och tar över slitgörat....



Älskar dig mest av allt!


.: D ´oh! :.

Som Homer skulle ha sagt.....

Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men att försöka vitbetsa en spjälsäng, var inte den mest brilljanta ideén jag har fått faktiskt...


Jag gav upp, det såg för j*vligt ut! Vi ska köpa vanlig vit färg i morgon, man får inte alltid som man vill. Men det kommer säkert bli toppen fint! Vad gör man inte för sitt mirakel.

Jag har ont i ischias ännu, så det har inte varit en toppendag. Någon som har en rullstol till övers? Inte? En krycka då?!

Må väl!

.: Ischias problem :.

Är det inte det ena....ja, då är det såklart det andra!


Kan inte sova, inte vända mig, inte gå, inte nysa, inte hosta, inte resa mig, inte sitta,  inte andas......vad snällt!
O nu får jag inte ens skriva mer!

.: Färjestadvinst & McDonald´s :.

Hela dagen och natten kan jag summera såhär:

Mer behöver jag inte säga.....

Vid 15.00 tiden så mötte jag Hanna, det var dags för en fika =) Vi gick till det supermysiga cafét Garströms här i stan. Där satt vi och pratade om allt och inget och hade det precis lika trevligt som vanligt! Det känns så bra och det är jätte kul att vi är jämngamla, gravida och ska ha barn ungefär samtidigt. Verkligen jätte kul!


Sedan mötte jag Jens när han slutade jobbet, så vi kunde promenera hem tillsammans. Det händer nuförtiden att jag får lätt sammandragningar när jag går, men vi tog det försiktigt. Ser rätt lusitgt ut att jag vankar som en liten anka bara ;) Det kommer se ännu roligare ut sen. *Mooohahahaha* (Tur att jag kan skratta åt mig själv!)
När vi kom hem så gjorde Jens iordning lite kvällsfika, banan med grädde blev det =) Vi satt och pratade lite om våran dag och sedan blev det lite spel vid datorn. Sedan bestämde Jens att det skulle hämtas McDonald´s, så det var ju bara att lyda;) Det smakade bra och vi blev mätta alla tre. Vi kollade ytterst lite på matchen mellan Färjsestad och Brynäs, men mitt lag vann såklart  =)


Nu sparkar bebis, det är faktiskt en vilding vi har där inne. Våran lilla innomjording. H*n har ju det bra där inne iallafall, tänk... bor i en etta, ingen hyra, pool, fri kost... det kan ju inte bli bättre ;)

Må väl!

.: Tandvärk & beroendeframkallande godis :.

Ja, så sant som det står så har jag haft tandvärk. Hela dagen från och till. Det gör så förbaskat ont, tur att jag ska iväg till tandläkaren snart. Den 12:e är det heliga datumet.


Jag vaknade kl 6 i morse, och var först inte världens gladaste med tanke på all pina jag hade. Jag gick upp,tog en alvedon, gjorde frukost, kokade kaffe, dukade fram, skrev ett litet kort till min älskade Jens som han skulle få på morgonen. Kärlekskrank som jag är så älskar jag att göra små lappar och ge bort fina kort med massa kärleksprat i till min älskade. Samt att göra i ordning frukost och skämma bort. Det behöver alla! Sen var jag lite gladare faktiskt.
Sedan när Jens hade åkt till jobbet så lade jag mig i sängen och kollade på "Pineapple Express", det var inte den bästa filmen jag sett så jag jublade inte, snarare när den var slut. Men titta på den, det skulle jag allt göra, Stebämt som vi säger i denna familj.
Sedan har jag spelat lite spel, haft ont i tanden, spelat lite till, pratade med Jens, saknade Jens, fick lite mer ont  i tandhelvetet, så det tillslut gjorde ont i hela käken. Inte en sån intressant dag kan tyckas, men jag orkade inte göra så mycket.
Jag plockade i ordning lite här hemma, och gjorde i ordning fikat som vanligt till Jens kom hem, sen satt vi där, i lugn och ro och pratade och fikade *älskar denna stund* Införas som tradition ska det verkligen göras!

Höjdpunkten med idag är nog detta:

Ja just det, min älskade lilla pojke har fått hem sitt efterlängtade spel. Nu blir det att sitta vid datorn tills den lille tittar ut i Juni, men det gör absolut ingenting. Vi får passa på helt enkelt. Jens har berättat och berättat och åter berättat det mesta för mig, så jag kan nog oxå sätta mig och spela och bli klassad som en erfaren spelare...nästan iallafall. Att se honom glad gör mig glad, det är huvudsaken.

En annan sak jag tänkte skriva om är att  Brio är nog Nu världens mest godaste godis. Jag är nog lite beroende av dom, men jag får skylla på gravidhormoner =)


Nu är klockan mycket, och det är dags för sängen. Jag hoppas innerligt att jag får slippa tandvärk under natten, för jag står inte ut längre...i morgon är det den 12:e mars!!!..Eller inte..vem försöker jag lura?, tanden möjligtvis.
Jag ska dra med mig Jens in nu, bebis sparkar hej vilt så han får passa på innan den somnar igen.

Må väl!

.: Städdag :.



Idag blir det ett kort inlägg, för så mycket har det inte hänt.
Dagen började med huvudvärk, vilket inte var allt för kul. Men det gick över tillslut, så då passade jag på att städa. Jag dammade, dammsög, torkade golv, skura badkar och toalett  mm. mm.
Nu luktar det massa gott och ser jätte fint ut, så det var skönt att få det gjort. Det är väl det jag har pysslat med hela dagen, för det går inte lika fort längre. Hihi.

Sen när Jens kom hem så fikade vi lite, en jätte mysigt stund är det faktiskt som vi har börjat gjort. Så pratar vi lite om hur dagen på jobbet har varit och vad jag har pysslat med. Sen så har vi spelat lite spel, jag har pratat som vanligt med Ann (underbar tjej), sen ställde jag mig och gjorde massa mat så det även blev lite matlådor under veckan som är till Jens. Vi kollade lite på tv och åt, och sen så spelade vi lite till och bara slappade. Det var riktigt skönt att lägga sig och slappna av, kankse ska ta det lite lugnare ändå med städningen, jag är som sagt inte lika snabb som förut, även om jag vill ;)

Nu ska vi ta oss en kvällsdusch och sedan hoppa i säng och sussa.
Må väl!


.: Korthårig?! :.


Nej då...men det känns som det. Idag har jag varit och klippt mig nämligen, det behövdes kan jag säga! Det blev säkert mer än 10 cm *darrar med läpparna* Det var en bit som sagt, men det blev super bra. Luggen kom tillbaka oxå, men bara om jag känner för det, kan göra lite som jag vill. Det var iallafall jätte skönt och jag känner mig så fin så =) Nästa gång ska jag göra lite slingor, det blir i april/maj är det tänkt.

Efter frisören så åkte jag till jysk och köpte en ny tvättkorg, en i plast som ingen hårig katt kan äta på. Vi har en jätte fin tvättkorg i korg, men det gillade som sagt Tuss att gnaga på, så den står nu i klädkammaren. Men det är nog bra med två korgar iaf, det blir ju lite mer att tvätta sen i juni =) Sen åkte jag och handlade lite och sedan åkte jag hem. Bilen är gudomlig att köra måste jag säga, en jätte bra investering av oss tycker jag! *Klappar oss på ryggen*

Nu på kvällen så åt vi lite tacos *chock*, sen har vi spelat lite och surfat. Nu blir det bingen!
Ska dra med mig Jens som sitter och tittar på Real Time. Han är så fin. Älskar dig!
 I morgon är det en ny dag med nya äventyr.

Må väl!



.: Mys Söndag :.

Idag har det varit en skön slappardag, trots att gravidhormonerna har flödat i kroppen så har det varit en bra dag. Lite upp och ner med humöret, men Jens brukar få mig lugn =) du är mitt allt!

Annars så tog vi oss en lite kvällssväng till Coop Forum i Skara. Vi hittade lite färg till spjälsängen, det är mitt nästa projekt. Det ska bli roligt faktiskt att få måla och pyssla. Vi hittade ett jätte fint kit till spjälsängen =) Världens klipp faktiskt. Det var påslakan, lakan, örngott, en stor tjock lekfilt och spjälskydd (!). Super billigt och jätte fint. Påslakansettet kan man även vända som ni kanske ser på bilden så det kan bli randigt. Vi är super nöjda!



Nu är klockan mycket så det blir att lägga sig.
Må väl!

RSS 2.0