.: Resa till Värmland :.

Japp, då åker vi snart. Det är så kallt ute nu här i Lidköping, rekord tror jag bestämt! Men i Degerfors är det kallare...hjälp!

Idag vakknade Alde första gången 9.20 efter natten, hon är så duktig! O då gick vi med upp, jag vaknade första gången runt 8 o tog en alvedon. Inte för ryggen denna gång hör och häpna men huvudvärken hade inte gett sig från kvällen innan. Så det var inte så trevligt, men jag blev väldigt glad över att ryggen inte gjorde ont.

Jag gick upp och duschade medans Jens klädde på Alde och gjorde henne iordning, sen så åt vi lite frukost.
Det var gott för igår åt jag ingenting, så huvudvärken får jag nog skylla mig lite själv åt kanske. Men jag var verkligen inte sugen på mat...det har ju blivit en hel del av den varan lixom. Men men, nu är nog min aptit bättre.
Här är gumman på morgonkvisten...







Nu sover våran lilla älskling, hon var så trött. Men det är bra att hon sover lite nu innan vi åker. Först ska vi åka in till Skara till Julahuset och köpa oss en ny dammsugare =) Vi ska köpa en påslös med Hepa-filter, så här ser den ut:

Jens duschar o rakar sig nu, och jag ska sminka mig. Sen drar vi =) Så slipper vi att åka när det är mörkt ute, sen när vi kommer till Degerfors så har mamma lagat min favorit köttfärssoppa :) MUMS!
Jag skriver såklart när vi kommer hem igen. Åter igen, hoppas ni får det bra över nyår!

Kramar

Må väl!


.: Mys, paket & sjukdommar :.

Nu är jag lite efter här i bloggen. Men vi har haft Jens familj här, vi har varit sjuka och jag har inte heller haft lust att sitta vid datorn. Jag får försöka korta ner detta lite så jag hinner komma ikapp.

Jag börjar med den dagen jag slutade på sist, onsdagen den 23/12. Alde sov lite innan hennes farmor, farfar och farbror kom. O här är hon när hon vaknade:







Dagen innan så satt vi upp lite i hennes rum. Mer bilder kommer sen när allt är klart. Men en hylla, hennes blommlampor, en spotlampa i taket osv hann vi att få upp iaf.

Sen kom Lotta, Staffan och Jonas. Det var så trevligt och så roligt att ses! Vi ses ju allt för sällan, de bor ju I Norrköping/Öland och Jonas bor i Jönköping. Så det är många mil mellan oss, så all tid tillsammans tar vi vara på. Vi tog det lugnt, handlade det sista, och hade en mysig uppesittarkväll med godis och god mat. Snön föll så vackert så pulkan kommer Alde att få användning för :)

Julafton
Hoppas att ni alla hade en mysig julafton, för det hade vi! Jag måste sägga att det är nog den mest lugna julafton jag varit med om. Första gången vi inte åkt till någon annnan, kändes skönt att få fira hemma hos oss, hos våran lilla familj, i vårat hem. Det var faktiskt underbart!
Här är våran julgran med lite paket under

En glad Alde



Snön låg jätte fint och vädret var kanon. Alla åt lite frukost och sen gick vi ut på en julpromenad. Det har jag nog aldrig gjort utan mest stressat att göra sig fin, göra mat och sånt där...men detta var så skönt! Tog en hel del bilder, för vi visade runt lite i Lidköping.
Alde provade såklart pulkan hon fått av oss i julklapp




Sen flyttade vi över Alde till vagnen och gjorde oss redo för en lång promenad :)


- Pappa kör!


Vackra Vänern (vi bor bara ett par hundra meter ifrån)

Lilla gumman somnade nästan direkt

Inne i stan

Lidan

Gamla stan


Vi var ute ett par timmar, det var sååå skönt! När vi kom hem så var det matdags för lilla Aldis

Sen stod jag och Lotta i köket ett par timmar och gjorde mat :)
Sen åt vi väldigt god mat kan jag lova...hungriga som vi var. Ingen var iordning, alla satt i myskläder och vi alla hade det så himla mysigt och trevligt. Så det var faktiskt skönt att inte sminka sig och sätta på sig massa fina kläder som vi brukar...hihi.
Här har vi ätit och Alde sitter en stund i sin gåstol.

Sen var det dags att sätta sig och öppna lite paket =) Alde var helt lyrisk, speciellt i allt papper och snören såklart!











Den här fina mössan fick Alde av Jonas och Anna

Alde fick massor av fina julkklappar. Hon fick den fina mössan och även en lära-gå-vagn från Jonas och Anna:)

Av farmor och farfar så fick hon pengar till en bilbarnstol,
En bobbycar (för framtiden)

ett mega-set med kritor/pennor (för framtiden)

En jätte söt pryndadstomte

Lite kläder

En jätte go kissekatt-gosedjur

En snuttekudde-får-gosedjur, jätte go!


Och från mig och Jens så fick hon pulkan, en fin tunika med byxor som hon ska ha på nyår:

Gåstolen:

en hel del kläder som jag inte orkat tagit kort på och sen en ny bit/prassel-bok:

Våran jul var underbar, och tack alla för de fina pressenterna!
Resten av kvällen så hade alla ont i magen för vi var så mätta..hihi.

25/12
Denna dagen ville jag helst stryka över, jag mådde inte alls bra. Jag hade feber och mådde illa hela dagen, vette tusan var det var men bra var det inte! Så denna dag blev det inte mycket bilder tagna, men Jonas tog ett par stycken iaf på våran solstråle som satt i gåstolen.




Jag låg däckad heeeela dagen..fy! Denna dagen glömmer vi...

26/12
Idag mådde jag mycket bättre, men lite mörbultad är man allt och aptiten är ju inte den bästa. Mat vill man inte alls tänka på! Det var slappardag idag med, Lotta och Staffan tog med Alde på en långpromenad.
Här är gosungen på kvällen:




Om man inte riktigt kan gå bakom vagnen ännu så kan man sitta i den iaf =)








Jonas ville oxå ta bilder på sessan




27/12
Idag ska Lotta, Staffan och Jonas åka hem, jätte tråkigt! Men det har varit så kul att de var här många dagar för den tiden tar vi verkligen vara på. Vi gick upp skapligt allihopa, så vi kunde få ut mer av den sista tiden tillsammans. Här är lilla gumman när hon vaknat:)





Sen var vi ju tvugna att testa den nya mössan och visa farbror Jonas innan han skulle åka hem.




O sen var vi tvugna att montera upp hennes nya vrålåk..bobby! Hon kan ju inte åka själv, men jäklar vad hon trivdes där uppe, och hon sitter bra på den. O vad sur hon blev när jag tog bort henne, hon visar tydligt nu med krokodiltårar vad hon blir sur på. fjärrkontroller är en sån grej med som gör henne vansinnig när man tar bort dom. Haha.



Smaka måste man ju göra med


Sen åkte de hem och vi la oss i soffan och bara slappade. Det var så skönt att inte göra något alls på hela dagen.
Vi åt Mcdonalds på kvällen och kikade på lite film. Bara mys med båran lilla familj.

Idag...den 28/12
Idag fick jag sova, min rygg var inte lika jäklig mot mig. Vilket var så skönt!
Så vi sov till 11, Alde vaknade första gången runt 8 och åt och sen somnade hon om lika fort hon med.
Vi gick upp och åt lite frukost och sen så började vi plcoka och städa. Så det har vi gjort mest hela dagen, städat, packat, tvättat och myst såklart.
I morgon ska vi åka till Degerfors och fira Jul#2. Det ska bli jätte roligt, men det menas oxå med att det inte kommer att bloggas. Jag ska inte ta med datorn helle, för tiden finns inte. Vi ska ju runt och träffa min släkt och fira nyår med familjen. Vi ska även försöka träffa lite vänner med, så tiden kommer absolut inte finnas. Så jag ser fram emot att göra en till mega-blogg...eller nåt..haha.
Men det kommer iaf, och nu vet ni varför jag inte har bloggat alls knappt.
Här är lite bilder från idag medans jag dammsög och Jens diskade så satt gumman i sin gåstol en stund :)



Som sagt, idag har vi haft fullt upp med att städa och få det fint. skönt att komma hem till en ren lägenhet när vi ska vara borta ett tag. Vi kommer hem på lördag. Så tills dess, så får ni alla ha en bra vecka och hoppas eran nyårsafton blir en härlig dag! Hörs nästa år!!!

Må väl!

.: Snart är det jul :.

Ja, stressen den har vi allt fått smaka på nu. Vi ska ju fira julen hemma hos oss och Jens familj stannar tills söndag. Så det är ju en del att handla! Klapparna är helt klara nu, eller ja, det är några kvar med vi ska ju inte till degerfors förrens den 29:e december. Så vi hinner handla det sista sen. Men tills nu iaf så är allt klart! Jag slog in det sista idag, det var sååå roligt att göra. Till Jens mamma och pappa hade ja köpt lite senap, marmelad, knäckebröd, godiskolor, te, kaffe och massa kryddor  allt detta skulle se lite gammeldags ut så det var ju speciella saker! Sen såklart har vi framkallat massvis med bilder på våran älskade dotter så en bunt ligger där med =) Till Jonas och Anna så ligger där kryddor, kaffe, kokböcker, godis, kaffemuggar, marmelad, senap och lite bilder på Alde där med =)
Så här se de ut:


Jag har ju missat lite nu de senaste dagarna, så jag lägger ut lite bilder nu o uppdaterar tänkte jag =)
Söndag
Slappardag! Massa mys och god med familjen. Vi börjar bli friska och vi plockar lite hemma.
Här har Alde de röda myskläderna på sig...



Haha...kollar i kors..

Seeeeeeeeeen kräktes Alde lite..då fick det bytas kläder. Det händer inte alls ofta att vi behöver byta kläder under dagens gång, utan slänger dom i tvätten på kvällen. Så det är ju bra, men ibland händer det =)
- Åla..japp! Det är jag världs bäst på!



Myspys med pappsen



Jag städade och vi donade med det sista i lägenheten. Vi ville bli klara innan Morbror Anderas och Emma kommer till oss =)

Måndag
Idag kommer min bror Andras och hans tjej Emma och sderas söta katt Truls på besök!
Ska bli så himla roligt, jag städade lite på morgonen och Jens körde bort lite grejer som skulle slängas och lite skulle ner till källaren.
Här är våran goding på förmiddagen.






Sen kom dom! O Truls var ju höjdpunkten för Alde! Det var så roligt att se, man saknar nu sina små monster kan jag säga! Men det är ju som det är...*ledsen*
Men de var så söta ihop...





Under kvällen så satte jag och Jens upp lite saker, vi passade på när vi hade lite hjälp med Alde. De höll för hennes öron när vi borrade :) Vi satte upp lite saker i Aldes rum, så där är det snart klart, bilder kommer snart. Sen så gjorde vi klart i hallen, och även där ska jag visa bilder ifrån. Hela lägenheten faktiskt när allt är klart, och det börjar faktiskt ta sig. Sen så gick vi och handlade lite, och när vi kom tillbaka så lagade vi iordning tacos. Det var så underbart gott!
Här gossar Alde med pappsen innan sängen.


Under kvällen så var Alde jätte kinkig, tänder såklart. Japp..för nu är de påväg minsann uppåt. Hon vaknar nu på nätterna (iof så är vi vakna så det är ju skönt) Men hon vaknade nu var 10:e minut och hon är så ledsen..så nu är det nog inte skönt för henne. Det är även dags att sänka sängen, för hon vänder sig hela tiden och drar upp sig, så nu är det dags. När Alde äntligen somnat helt så kollade vi på film och sen spelade TP....det blev sen...för sent....

Tisdag
Vaktmästaren ringde på dörren 7:45...härligt! Speciellt när man hade ammat Alde klockan 5 i morse. Det var oxå något som aldrig händer...men som sagt tänderna arbetar sig uppåt nu. Men hon somnar ju såklart om för natten var jobbig för henne. Hur som helst, vaktästaren fixade lite kontakter och sen ett fönster som var svårt att stänga. Allt gick knaon och alla la sig snabbt igen...ler. Klockan 9.30 vaknade Alde och ville upp, Jens tog henne och jag fick sova en stund till. Det var inga fel kan jag meddela för min huvudvärk var inge rolig. Men sen när jag vaknade igen så var den borta så den lilla stunden gjorde susen. Vi åt lite frukost, skinksmörgås...mums...sen gjorde vi oss iordning litegrann. Tanken var att vi skulle ut till stan o ta en fika innan de skulle åka hem, men Alde sov så länge så klockan blev mycket. Istället så satt vi o pratade och slappade lite, det var absolut inga fel det heller!
Sen blev det lite gos med Alde innan de skulle åka...





Sen åkte våra kära gäster vidare till Dingle där Emma kommer ifrån. De ska fira julen där, hoppas ni får en mysig jul!!
Vi städade undan lite, diskade och jag slog in de sista paketen. Jag hade ju framkallat nästan 200 bilder som skulle sorteras ut som skall delas ut i Jul :)
Sen kom Hanna, René och söta Embla. Här sitter dom och studerar varandra, Alde sitter helt själv och håller balansen kanon nu. De är så söta tillsammans!







Sen satt Embla i hoppgungan för första gången. Premiär!


Vi åt skinkmacka, pratade och umgicks lite nu innan julen. De åker till tyskland i morgon, och jag hoppas att resan går bra och ni får ha det så skoj så ses vi på måndag nästa vecka! PUSS!
Sen åkte de hem och vi satt och kikade lite på tv, vi plockade lite och myste med Alde. Hon är så orolig på kvällen nu, stackars lilla söta!

Onsdag
Japp...nu är jag ikapp...men jag har inte hunnit med något annat än att städa. Jens familj kommer senare sen och jag vill få ordning på allt. Sen ska vi storhandla (hur det nu ska gå till bland miljontals människor) Det kommer inte bli så kul men vi måste ju. Alde ligger och sover så gott nu, jag har inte hunnit tagit så mycket bilder men ett par måste jag ju bjuda på såhär dagen innan självaste julafton :) Alde är 30 veckor idag!
Här sitter hon i gåstolen en stund medans vi gör frukost



Sen busade vi lite och Alde blev så trött..




Det ser ut som hon kommer att få uppleva en vit jul, hennes första....så det är ju så roligt! Det kom mera snö inatt så vi får hoppas den ligger kvar.
Nu måste jag städa klart och sen duscha, jag skriver senare om jag hinner. Det är ju en hel del att göra, men jag ska nog hinna en stund och lägga upp lite bilder iallafall.

Må väl!

.: Fredag & Lördag :.

Helgen är underbar, och speciellt nu när Jens är ledig i 3,5 vecka. LYX!
Det tråkiga är ju att Jens inte har mått så bra. Han var ju hemma torsdagen och även nu fredag.
Jag mådde mycket bättre efter min febertopp men förkyld är jag ju fortfarande. Idag skulle jag och Alde träffa Emma (som jag jobbat med) på stan och ta en fika. Alde vaknade första gången rubt 9 och ssen somna hon om snabbt..som vanligt. Jag gick upp då och gjorde iording mig, mednas mina älsklingar låg och sov. Jens stapplade upp runt 11.40 och Alde vaknade tillslut 12.15. Jag hade lite bråttom då för vi skulle mötas där 13.... o det tar ju en stund att pulsa på henne kläder och skrapa bilen o så.
Här är Alde redo att åka :)



När vi gick ut så var det kallt och solen sken. Underbart väder, bättre än vad jag trodde och det bästa av allt så behövde jag inte skrapa bilen! Jenny blev så glad!
Sen träffade vi Emma, och Alde fick en sån fin julklapp av familjen. En jätte söt tunika med mimmi på med söta byxor till. vi satt o fikade en timme säkert och det var så trevligt! Det måste vi göra om snart!
Den här fina fick Alde i julklapp:



O jag kom på en till julklapp som jag köpte till Alde, men som hon förstås fått i förväg (som med allt annat)
Ett nytt bäddset med bambi. Jätte sött, så det är tvättat och renbäddat i hennes säng =)

När vi fikat klart så kom Jens ner och hämtade Alde så jag kunde åka iväg och handla. Det är ju en del som ska handlas så här inför jul...Speciellt om man ska fira julen här hemma. Jens familj kommer på onsdag och stannar till söndag. Så mycket mat ska handlas (det gör jag i omgångar) och de sista klappar ska handlad och hittas! Jäklar vad svårt det är ibland att hitta saker. Jag åkte iväg först till Hemcompaniet och sen till ÖB och sist åkte jag till Netto. Jag hade en del påsar så Jens fick komma ner och hjälpa mig.
Ja köpte en julblomma som jag ställde på vardagsrummsbordet..


Sen slog jag in mer paket...så det fylls på o ännu är det inte klart!


Aldisen i sin gåstol, den gillar hon så mycket..men mest golvet =) För än sålänge springer hon inte i stolen utan bara sitter still, medans på golvet så ålar hon överallt.




Kvällen var lugn, Jens mådde sämra och kräktes. Stackarn! Han hade ju inte ätit på 2 dagar så kag tror att det blev för mycket för den han väl fick i sig en del. Vi gick och la och i sängen och tittade lite på tv och myste. Hoppas för gudsskull att det inte är vinterkräksjukan!

Lördag
Alde vaknade 8.30 första gången efter henns sköna nattsömn. Duktiga tjejen som även sover mer o mer i sitt rum. Henne går det ingen nöd på kan jag lova..det är mest mamma och pappa! vi saknar ju henne i vårat rum, tur att det går upp och ned med sömnrutinerna! Just nu är det skönt för min stackars rygg att hn sover i sitt rum och i sin säng. För när hon sover vid mig så sover jag i mitten och hon är verkligen en hellikopter och en tornardo i sängen. Hon ligger på mig och jag får ligga som en stel pinne..och då får Jenny AJ AJ i ryggen...
Så någon dag själva i sängen har faktiskt inte tagit skada. Jag gav henne lite mat och sen somnar hon alltid om direkt så idag tog även jag mera sovmorgon. Jag vaknade 11.30, jag gick upp, sen tassade Jens upp med och sist..ja...törnrosa vaknade..runt 12.15. Där måste jag säga att vi alltid har varit bortskämda med, sömnen. För även om hon sover hela natten och mycket på förmiddagen så så sover hon även 2-3 ggr till ett par timmar innan natten. Jens mådde mycket bättre, vilket var jätte skönt!
Aldis fick på sig de nya kläderna idag!







De var jätte fina kläderna och de passade perfekt! Tack ännu en gång Emma!
Hon älskade verkligen byxorna, för det var små prickar på som hon satt och grejjade med och försökte plocka bort...sötis!
Hon fick även sin marackas! Egentligen skulle det va en julklapp..meeeen...ja ni fattar!
Den tyckte hon var jätte skojjig!


Dagen var så lugn, Jens satt o spelade lite spel och jag satt och gjorde iordning bloggen till Petra.
Aldisen lekte för fullt och vi hade minst sagt en slappardag!
Jag gick till ica och handlade lite, och när jag väl var där så kom jag på att jag kunde pula ihop en julklapp till mormor, Aldes gammelmormor! Jag har redan köpt en sak till henne men kom på en superbra idé väl inne på Ica.
Hon är nämligen gluten allergiker, och där hon bor så är inte utbudet så stort, och här finns det massvis och hon brukar handla lite här när hon hälsar på. Det är ju inte billigt direkt och det blir ju lätt så tråkigt när utbudet är litet...såååå..TAAAADAAA:

Jag köpte en hel del och fixade ihop med lite cellofan, jag blev så nöjd!
Så även på ica kan man finna klappar:P
Jag köpte 3 rullar med cellofan, de sista dom hade..för jag har letat och letat! Jag ska ju nämligen slå in liknande julklappar men med lite annat skoj i....det kommer jag att skriva om sen, för ingen får ju se nu! O visa inte detta för mormor nu! *Ler*

Vi åt lite kyckling och pommes, har kollat på lite stand-up på Comedy Central och busat med våran älskade Alde. Nu är klockan för mycket o vi ska sussa. Det är en dag i morgon med, som kommer innehålla mer städ, sätta upp hyllor och saker på väggarna och sånt skoj! Mycket att göra nu!
Hur ska ni fira eran jul?

Må väl!

.: Blogg hjälp :.

Har hjälpt min kära vän Petra med hennes blogg=)
Kika gärna in och skriv några värmande ord


Petras blogg

.: 14/12 till Nutid :.

Ja..detta tog tid men jag klarade det! Hade tänkt att ge upp o skita i allt, men jag ger mig aldrig!
Sjuk är jag men kände att jag ville få detta klart, så jag kan göra mina inlägg varje kväll som vanligt. Det är ju min hobby och min lilla egentid en stund på kvällen när Alde sover har ju varit så härligt.

Nu till veckan
14:e December

Måndagen var lugn, jag plockade hemma, diskade efter gårdagens luciafika (saknar min diskmaskin, men snart ska vi köpa en ny!) och sen så busade, gosade och lekte jag och Alde som vanligt. Jag behöver inte skriva det mer för jag är ju som sagt mammaledig så jag tror ni hajjar den biten;)
Här sitter Alde och ska äta lite mat, hon övar lite på att dricka själv ur hennes pipmugg. Hon är så stolt och det ser man på långa vägar...




Idag serveras Oxkött med grönsaker och Katrinplommon till efterrätt...Aldes favorit!


Dagen bara sprang iväg..vettefan vart den tog vägen. Men snabbt gick det för helt plötsligt så var pappsen hemma igen. SOM vi hade saknat honom, som vanligt!
Alde satt en stund i sin gåstol, den gilar hon mycket men hon har ännu inte fattat att hon kan springa i den. Kankse skönt det för när det väl körs igång så gäller det att plocka ner saker från hyllor. En sak med denna stol är ju att det är massa leksaker på den...SOM SITTER FAST! Vilken genialisk idé! O det verkar Alde oxå tycka är bra för nu springer inte de iväg från henne när hon leker. Hon blir nästan förvånad när de är kvar efter en leksaks-attack. *Ler stort*






Kolla vad Alde har börjat med för fix-idé..


Sen tog jag några andra bilder. Jag har faktiskt inte pyntat så mycket iår som jag brukar göra. Men det kanske är förstårligt med tanke på all röra. Men här är iaf krubban som alltid åker upp, lite grejjer i vardagsrumsfönstret så liiite juligt är det iallafall=)



Lite paket under granen börjar samlas...hihi


15:e December
Mys dag! Vi gjorde inte många knop...snön har kommit hit. Brrrr! Ge mig sommar!
Ni som inte känner mig bör veta att jag inte är så förtjust i kalla dagar, is, snö, is på bilen...osv osv..SNÖ! Usch!
Visst, jag kan erkänna att det är vackert och så, men NEJ! Jag och kyla går inte ihop, vi är inte bästisar om man säger så. Vita Pesten som Jennie uttryckte sig...den va bra!
Jag vill knappt gå in i frysen och plocka ut saker..jag ryser bara jag tänker på det!
Nej...nu lämnar vi det för en stund.
Lunchtime! Alde satt o väntade i sin stol medans jag förberedde min lunch.
Lax med potatis blev det, o för Alde blev det Oxkött igen :)

Kolla den minen! On va påväg o säga något..haha






Busar i sängen

Aldes nya halksockar, bra o ha i gåstolen, men de är lite stora ännu men det funkar!



Sitta i stolen en stund...Hon ÄLSKAR dessa snören som är på hennes prasselbok.




Sen kom pappa hem och då blev det såklart myspys och senare blev det pyjamastajm och gos!


16:e December
Alde är 29 veckor!!
Idag sov vi till 11...som nästan varje dag, Alde sover som en toka!
kl 12.30 gick vi ner till bilen och mamma Jenny fick skrapa bilen i 20 min...jäkla is och snö! Kallt var det som tusan och vantarna bleb genom blöta..så kallt blev det! O jag som börjar bli så jäkla förkyld!
Här är vi i kylan...( hade inte systemkameran idag)


13.30 mötte vi Hanna och Embla och skyndade oss till kinaresturangen. Jag va sååå hungrig!
Alde somnade en stund sen så vaknade hon och ville vara med. Så jag hämtade en barnstol och nu så vill ju hon oxå sitta med och äta. Så nu är det dags att börja ha med sig lite mat och mellanmål i väskan. Hon fick tugga på lite bröd. Hon charmade ett gammalt par där inne med sina små skrattgropar, det gör mamma stolt!
Efter den underbart goda maten så satt vi där en stund och sen gick vi ut på stan, jag hittade lite julklappar med det kan jag inte skriva här...haha..
Sen så åkte jag och Alde till Ica för att handla lite. Här har vi sötnosen som inviger att sitta i en kundvagn, har ju alltid varit att hon suttit i vagnen. Men nu så behövde jag en vagn och hon var så stolt att sitta där, men man får akta sig, för hon ska ta tag i allt hon ser och kan nå. Gullunge!




Väl hemma så var det inte kul. Jens var oxå sjuk, han mådde illa och hade feber...och jag fick det jag med på kvällen. Fy! Det är verkligen inte lätt när båda är sjuka och orkar inte ta hand om sig själv..och då har man en liten Alde som är en solstråle o är pigg o glá! Men det fick gå...men roligt var det inte!

IDAG!!!!
Att vara sjuk är inte alls roligt! Men det börjar bli lite bättre, febern är nere iallafall.
Jens mår oxå bättre och Alde har inte visat tecken på att vara sjuk. Vilket är så skönt, hon har ju aldrig varit det hittills så jag hoppas det håller i sig. Idag som ni kanske förstår så har vi inte gjort något annat än att legat i soffan, knappt ätit, försökt att busat med Alde så gott som det går men hon är ju så underbart glad och snäll. Så det har gått jätte bra, men vi har inte gjort många knop alls utan försöker kurera oss.
Har inte tagit massa bilder alls, men jag tog några på när lilla Alde sov, ville även lägga in en gammal från när hon vara mini.


Hade ingen annan bild, eftersom hon sov i våran säng eller i vagnen när hon var som minst. Men här är en från den 5:e Aug, så här var hon 2 månader gammal.

När vi kom hem från BB vägde hon 2700g...så liten...tänk vad tiden går fort!
Här är en bild som man ser hur liten hon var, ligger hos pappa och var bara 7 dagar.




Så! nu är jag ikapp! Done!!!

Må väl!

.: Julkort :.




Gjorde öven ett julkort som skickas  på mailen, o läggs ut till er alla som läser bloggen =)

.: 9/12 till 13/12 :.

Fortsättning....

9:e December

Alde är 28 veckor...hua! En lugn dag blev det, vi hade ju besök dagen innan så nu slappade vi. Man märker så mycket på Alde att hon blir så trött efter en dag om vi gjort något för hon sover inte lika mycket då. Täääänk om man missar något, då kan man ju inte sova jue! Nope..det går ju inte. Så hon passar alltid på då att sova lite extra mycket när det är lugnt, det är ju förväl.

Här har vi lite bus i sängen innan det var dags för lite lunch.






Sen åt hon lite mat, hon är så duktig på att äta. Sen sov hon middag och jag plockade och städade, sen började jag att baka lite mjuk pepparkaka fast i muffinsform:) Alde vaknade precis när jag gjort klart smeten, hon satt i stolen sålänge och lekte med sina leksaker. Kasta dom i golvet är nu det bästa hon vet, för hon vet att det medför ett ljud och sen så plockar jag upp sakerna åt henne. Så alltid nu när hon kastar ner dom så skrattar hon och sen kollar hon på mig...


Ja ni ser...

Busunge!

Kolla in frillan!

Mumma!


10:e December
Kommer ärligt inte på vad som hände då....Men antagligen så var vi hemma och jag packade och städade som vanligt. Det är det som händer nu, hinner inte med mycket annat. Packa upp, städa och leka med Alde.
Men ett par bilder blev det. Bus med pappa!

Hon ska ALLTID smaka, bita och äta på pappas huvud.

Helt blöt av allt dreggel...


11:e December
Mycket att göra. Vill få ordning på det mesta för idag kom Jens bror Jonas med hans tjej Anna.
Jätte trevligt! De ska stanna hela helgen och fira Aldes första Lucia. Jag städade och plockade hela dagen, jag gick iväg o handlade när Jens kom hem. Alde skulle få inviga sin nya gåstol, för nu är ytorna mer bättre när det inte är grejjer överallt. Inge bilder blev tagna dag....så tråkigt när det sker men så är det ibland.
När de kom så pratade vi massa, sen så gjorde jag mat. Det blev Tacogratäng ikväll..mums! Vi kollade på film och hade det jätte skoj! Alde trivdes i hennes gåstol men det tar en stund innan hon vet hur hon ska göra.
Fredagen var både jobbig och rolig.

12:e December
Vi vaknade skapligt, åt en rejäl frukost och gjorde oss iordning för att gå ut. Jonas och Anna har ju inte sett stan ännu så vi tänkte gå iväg och kika lite.  Det var ju torgdag och bodarna är ju så fina tycker jag. All belysning är så vacker och det var en jätte härlig stämning. Det var skönt att få komma ut i friska lyften och gå en liten stund.
Här är vi på G


Vet inte om ni ser, men det är belysning i alla träden runt hela torget. Det är ju finare när det blir mörkare såklart=)


Alde somnade medans vi var på torget. Jag hittade en jätte fin sparkdräkt till henne och en body, svart och rött (den har hon på sig på luciadagen) Tanken var i julklapp med som sagt...kläder får hon närsomhelst. Sen hitta jag tre par halkstrumpor, de kan va bra nu när hon ska börja att gå med stolen. O Sen så ålar hon sig bättre på golvet med dom på. Sist så köpte jag ett påslakan med örngott till henne, rosa med bambi på. Super fint!
Sen köpte jag två par strumpbyxor/tigths till mig med :)

Bodarna och statshuset




Sen gick vi och handlade på vårat köpcentrum precis där vi bor. Vi gick förbi babyproffsen/Lekia och kikade en sväng. De sätter ljusslingor precis runt hela byggnaden, det är så fint tycker jag!


När vi kom hem så beställde vi pizza. Vi kollade även på filmen 2012, den var helt okej.
Vi käkade godis och massa onyttigheter och senare på kvällen så spelade vi TP =) det var jätte skoj!
JO! Vi plockade upp våran gran minsann, den ska ju såklart upp lagom till Lucia:P Bilder kommer sen!

13:e December
Aldes första luciafirande! Något man alltid kommer att minnas tror jag. Vi gick upp rätt skapligt idag med, åt lite frukost och gjorde oss alla iordning. Anna och Jonas skulle åka hem med 16 bussen. De passade på att busa extra mycket med Alde och nu tog jag de första bilderna med henne i gåstolen!



Lek med Jonas och Anna












Sen var det dags för lite mat iväntan på att Hanna, René och lilla Embla skulle komma.










Sen kom dom! O vi bytte om till luciakläder och knäppte massa bilder!
Men här är tre jag redigerade lite:) Både en liten som ni kan klicka upp och en stor bild.






Våran gran i år...





Kvällen var super trevlig! Vi fikade och pratade, sa hejdå till Jonas och Anna som Jens körde iväg till stationen. Det var en toppen helg!
Sen när Jens kom tillbaka så pratade vi lite, drack lite glögg och njöt av tillvaron. 3:e advent var det ju med!
Såhär ser min ljusstake ut i år:



Här var lite fler bilder på våra små underbara tjejer som inte är redigerade:
Alde




Flickorna












Embla





Kvällen blev lugn med lite kvällsmat och sen tv med familjen

Så....det var en bit till!
Men jag är SNART ikapp:P

Fortsättning följer snart...

.: 27/11 till 8/12 :.

Jag ska lägga in lite fler bilder nder dessa dagar som jag missat skriva om.
Bilder säger ju mer än 1000 ord eller hur säger man? Någon dag har jag "missat" ta kort, men vi har ju flyttat och haft fullt upp...Men jag har försökt iaf;)

Jag får dela upp det lite...från den 27/11 till den 8/12...sen fortsätter jag så fort jag kan!

27:e november
Första dagen vi fick nycklarna till nya lägenheten! Så spännande!
Här är lilla gumman på morgonen innan vi skulle åka.
(klicka på de små bilderna)




Sen åkte vi till Skövde för att hämta lite möbler som vi ska ha i vårat sovrum.
Alde håller låda i bilen och "brummar" med munnen.




Trött blir man av lite bus...

Sen när vi var framme så hämtade vi och la in allt i kärran som vi hade lånat av René (Tusen Tack!)
En garderob, och två stora byråer.
Alde vaknade när vi var klara och var världens gladaste skitunge :)




Dagen var lång, efter att vi fått bära upp alla möblerna. Vi hämtade även hennes möbler som hon ska ha på sitt rum :) Kommer bli så fint! Ont i kropppen fick jag efter att vi burit så vi såg inte fram emot resten av alla saker som vi har hemma!!! Bara att bita ihop...

28:e november
Flytten var jobbig...bland det värsta jag varit med om. När man har en liten tjej som är medveten, känner av stressen så var det inte kul! O det var nog inte lätt för stackars Alde heller...så detta kommer vi inte göra om på ett par år...
Blev ett gäng bilder på söta Alde i henns söta kläder. Hon skulle fått dessa i Julklapp, men det blev inte så. Jag har köpt massor med kläder som var tanken att hon ska få i julklapp, men hon vet ju inget ändå.. Så hon får allt innan. Men EN dress har jag faktiskt slagit in, det ska hon ha på nyår. Så det får hon i julklapp =) Men kläder känner jag att det inte spelar någon roll att ge nu när hon inte förstår, inte från oss iaf :)
Nu åter till Alde....








Dagen gick och vi tömmde lägenheten rätt så bra. Men vi sov natten i våran gamla lägenhet, för sovrummet skulle vi ta sista dagen. Här har vi suttit och ätit pizza. I ett tomt vardagsrum med lite köksmöbler kvar.

A29:e november
Sista dagen. René, Staffa och Lotta var till stor hjälp! Tack vare er hade inte detta gått!
Hanna och Embla var oxå duktiga;)
Nu börjar det bli tomt i lägenheten. Gästsängen hade vi haft som en soffa kvällen innan, man får ta det man har:P
Grejjer överallt!



Lunch på golvet...

På slutet så somnade Alde..under snuttefilten...

Här sover min älskling...han somnade mitt på golvet! Sådär?! Bra jobbat...

Hela söndagen var så jobbig. Alla skulle vara ute så det var bara för mig att börja städa lägenheten såfort som möjligt. Jag skulle lämna nycklarna och den skulle besiktas på onsdag....hua!

Den 30:e november
Första dagen hemma i våran nya lägenhet. Sååå rörigt, men det var bara att sätta igång. Vi ställde i ordning först i vårat sovrum och i Aldes rum. De var viktigast.
Så här rörigt var det...


Aldes rum

Det känns jätte bra...men det känns inte bra när det är rörigt. Men det kommer bli bra!
*Håll tummarna!*

1:a December
Inga bilder blev tagna..men jag slet som ett djur hela dagen att försöka rensa undan!
Jobbigt värre!
Alde har varit en ängel under flytten, inte gnällt eller varit ledsen.

2:a December
Städade lägenheten från 11.00 på morgonen till 01.00 på natten....FY FAN!
Det var en super jobbig dag men det blev bra! Blev inte massa bilder tagna, eftersom jag hade annat för mig. Alde var så söt och snäll hela dagen även om hon fick ligga på en filt på golvet i den tomma lägenheten. Men eftersom hon ålar sig och rullar fram o tillbaka så var det nog kul med så mycket yta :)
Här var lite bilder sen morgonen på våran sessa



Sen gjorde vi oss i ordning




3:e December
Vi var ute och handlade lite, träffade Hanna och embla, käkade kinamat *måste göras snart igen*
Vi var borta nästan hela dagen och kom lagomt hem när Jens kom hem.

Alde är 6 månader idag! Tänk vad tiden går fort, herregud!
Vi tog lite bilder på händer och fötter, kan va kul att ha från 6 månadersdagen. Sen blev det en bild där Jens höll i Aldes fot och då kunde hon inte låta bli att pilla lite...


Så Underbart vacker bild tyckte jag! Jag ska redigera mer av de bilder vi tog. Men det ska jag göra en annan dag.
Jag blev mycket nöjd iaf!
Jens började bli sjuk, men bus med sin dotter orkar han alltid med :) Såklart!
Detta var på kvällen när han kom hem, hon är sååå kittlig.







Sen blev fötterna roliga en stund


Kvällen blev tidig, för Jens mådde inte alls bra senare.

4:e December
Jens blev hemma från jobbet. Feber, hosta och ont i halsen. Stackars!
Jag och Alde tog hand om honom, men Alde ville hoppa lite hage först!






Våran fredag var lugn. Jens mådde som sagt inte bra så vi satt i soffan och kollade på film och hade myspys. Helgen skulle även gå åt till att packa upp och få iordning. Sånt tar ju tid har vi märkt...

5:e December
Mysdag! Massa mys och gos blandat med mycket plock och städ. Så kommer det nog se ut framöver kan jag tänka mig tills att det är klart här hemma.
Här är massa bilder från våran mysiga dag, först låg Alde i gästsängen...




Kolla den blicken!

Sen gick vi in och lekte på Aldes rum :) Hon älskar sin matta, den ligger hon och pillar och tittar noggrant på.






Aldes första tomtar som jag köpte till henne häromdagen. O den röda fina jul-lampan fick hon av hennes farfar :)

Nallarna på skattkistan








6:e December
Söndagen blev oxå mycket lek. Jens var sjuk ännu så det blev inte många knop såklart. Men det var skönt att va hemma och bara få pyssla lite, mysa och ta det lugnt. Flytten tog ut oss alla tre tror jag.
Här leker vi lite i Aldes rum igen, vi leker med grodan och testar larven som lyser och låter när man trycker på massa knappar. Den fick hon av min kusin Therese på dopet.









7:e December
Jens var hemma igen. Stackarn!
Dagen bestod av att plocka iordning, packa upp, städa, TVÄTTA! Tror att 4 maskiner gick här hemma, guld att ha egen tvättmaskin och tumlare.
Här ligger Alde och busar och rullar runt i ett nytumlat påslakan, o efter den leken så tog jag och Jens upp lakanet och vaggade henne i luften med det. DET var kul vill jag lova!
Gosunge!




8:e December
Idag kom min mamma och pappa och min mormor på besök! Det var så kul att Alde fick träffa mormor, morfar och gammelmormor. Det är ju ett gäng mil mellan oss så det är alltid roligt när vi väl ses. Jens tog ledigt eftersom vi skulle till bvc med våran lilla älskling, han var iaf bättre nu! Som sagt, de kom runt lunchtiden. Vi fikade lite och pratade, sen stack vi iväg till bvc på 6-månaderskontrollen. det gick bra och jag har tidigare skrivit om hur mycket hon vägde och hur lång hon var. Det var ju läkarbesök med och allt var toppen!
När vi kom tillbaka så började jag med maten, Jens och pappa fixade så att vi fick en dimmer i vardagsrummet till våran spotslampa. Det blev mycket snyggare och bättre!
Vi käkade och sen så gick vi till stan för att kika lite. Det var jätte mysigt för all belysning är ju uppe och lyser upp hela torget. Jag glömde jue kameran, men jag ska ta bilder en annan dag. Inga bilder blev tagna idag förresten....DÅLIGT av mig:P

Det var en superkul dag iaf, jätte mysigt att träffas. <3

Fortsättning följer...

.: Lucia :.

Aldes första Lucia =)
Jag ska uppdatera bloggen, jag håller faktiskt på men det är såååå många dagar så jag skriver och sparar, skriver och sparar. Så det kommer Elin;)

Idag är det Lucia minsann. Ett par bilder ska jag lägga upp, fler kommer sen såklart!
Här sitter hon och ska äta, hon äter faktiskt en hel portion nu med mat. Idag blev det biffstroganoff, och idag invigde vi även pipmuggen. Det gick bra och hon vill ju så gärna själv...inte ännu med den tiden den kommer den med. Hihi.
Gladast innan maten.

Kan själv! Typ...

Lilla Tärnan


Bästisarna


Later on...

.: Kommer snart! :.

Tanken var ju att uppdatera igår...meeeeeeeeeeen det bidde inte så.
Jag skulle först och främst installera om så jag kunde nå den trådlösa routern, sen skulle jag föra över bilderna från kameran...och det var runt 300 bilder...såååå det tog väldigt lång tid. Jag har ju fotat en del i Raw nu och de är ju lite större. Så klockan tickade på och vi var tvugna att lägga oss.

Men nu ska jag lägga upp någon bild på våran älskling, som hunnit blivit 6 månader, det var ju ett tag sen jag la in bilder. Men det blir bara någon, för jag måste plcoka lite, äta frukost, duscha och klä mig, bädda och diska. Hanna och Embla kommer förbi en sväng, jag ska lägga i färg i hennes hår.
MEN ikväll! Då! Då ska jag försöka sammanfatta alla dessa dagar och lägga in en himmelsk blandning av massa bilder.

Flyttdagen


Dagen efter...mera flytt!



6månaders dagen




Hoppar hage


Leker på sitt rum




Igår





Later on....

.: Snart! :.

I morgon ska jag packa upp min dator, föra över massvis med bilder, lägga upp dom här och skriva ett par rader!
Jag har ju faktiskt längtat för detta är ju min hobby, min egna lilla tid som jag spenderar. Så det ska faktiskt bli jätte roligt, hoppas ni förljer med och läser. Jag vill ju inte tappa er ni som läser :)

Idag var vi på 6-månaders kontroll på BVC, Alde växer så det knakar :)
7435g och 66cm lång.

Nu ska vi sussa och Alde ska sova inne i sitt rum för första gången.
Vi får se hur det går, hon sover ju hela nätterna men det är nog vi som är oroliga tror jag.
Idag vaknade hon 8 för första gången men somnade om direkt efter att hon ätit och vaknade igen 11.00....sömntuta kan man lätt kalla henne.

Skriver mer i morgon! Då ska jag börja skriva varje dag igen *saknat*

Må väl!

.: Rörigt Värre! :.

Jag är ju inte den som kan leva i en röra...nope! Ordning och reda, fint och snyggt, prydligt och dammfritt, perfekt och pedant...typ iaf. Jag vill ha det snygg och just nu så har jag lust att gråta! Allt är i en enda röra, huller om buller och sakerna är överallt! Men men...det är väl så det är när man flyttar...och det ska ju jag veta som har haft 10 olika lägenheter sen jag flyttade hemmifrån.

Tack snälla ni för era söta kommentarer! Tack, de värmer faktiskt.
Min dator är ännu inte igång och den lär inte bli påslagen heller förrens jag har fått lite ordning iaf. Så inga bilder blir inlagda på ett tag, kanske kan fixa det i helgen en sväng. Jens är sjuk så det är jag som får dona med det mesta nu ett par dagar framöver. Men det gör mig inget, då får han ligga i sängen och roa Alde istället.

Idag blev Alde 6 månader!!!
Grattis till min lilla skit! Det har hänt så mycket, inte en sekund kan man lämna henne nu för hon rullar runt som ett yrväder. Hon ska då inte ligga på samma ställe och lägger jag henne på rygg så ska hon ligga på mage och vise versa. Hon tar allt hon vill ha och gör det så medvetet, nappen ska in i munnen, mobilen ska tryckas på när mamma pratar i telefonen, mina halsband vill hon grejja och ta på osv osv. Medveten om det mesta kan man säga.
Vilja skulle passa som andranamn;)
Men så är ju de flersta 6-månaders och man ser att de växer och blir helt annorlunda som små personer. Jag skulle ju kunna skirva en roman om allt som händer just nu men det ska jag ju såklart inte göra.
Mycket händer iaf och varje dag är inte den andra lik.
Idag var vi på stan, jag köpte dusch-stänger, hämtade ut Aldes fina Hoppa-Hage-matta, handlade lite på Hemköp och sen åt jag på stan med Hanna och Embla. Det bidde Thaimat....SOM jag har längtat!

Oj! Nu skrev jag ett par rader mer än vad jag hade tänkt! Jag ska plocka lite nu, hade tänkt att försöka få ordning på köket först. Skriver mer snart igen när möjlighet finns!

Må väl!

.: Flyttat & Dött :.

Vi lever...typ.

Det här är nog det värsta vi någonsin varit med om. Det var jobbigare än vad vi hade väntat oss. Att ha en liten tjej på snart 6 månader gjorde inte saken lättare heller. Men ett oändligt tack till Jens föräldrar Lotta & Staffan, och våra fina vänner Hanna & René. Utan er hade vi inte klarat detta! Nu har vi äntligen flyttat, igår städade jag från 11-01 på natten i den gamla lägenheten. Det värsta jag har gjort..men men. Det var mödan värt och nu är vi på plats. Med miljontals saker överallt som ska plockas rätt på.

Jag har varit off här och kommer att bli ett par dagar antar jag. Mycket att göra och jag har inte ens plockat fram min dator. Så jag ville bara säga att vi lever...eller ja...

Hörs snart igen...

Må väl!

RSS 2.0